Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι μια από αυτές τις βιομηχανίες που φαίνεται να έχει κανείς, αλλά κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να εξηγήσει. Όχι συνοπτικά, τουλάχιστον. Ωστόσο, με τις τεράστιες δυνατότητές του για κέρδη και δυνατότητα κλιμάκωσης, γίνεται όλο και λιγότερο επιλογή για «μη λήψη».

Το να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτογράφηση είναι το εισιτήριό σας σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, γεμάτη συναρπαστικά νέα νομίσματα και πρωτοποριακές πλατφόρμες. Αλλά κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα μόνο βήμα και σήμερα θα κάνουμε αυτό το βήμα εξηγώντας τι είναι τα cryptos και τα altcoins και πώς να τα ανταλλάξουμε.

Τι διαπραγματεύεστε?

Το Cryptocurrency, για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται, είναι ψηφιακή ανταλλαγή χρημάτων σε πλατφόρμες λογισμικού. Τώρα, αυτό αφήνει πολλές αποχρώσεις, αλλά περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Όπως τα Windows, το Dropbox ή το PayPal, το Cryptocurrency παρέχει υπηρεσίες μέσω ενός λογισμικού.

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια μορφή αποκεντρωμένου ψηφιακού νομίσματος που δεν έχει ξαναδεί στην παγκόσμια αγορά. Δεν υπάρχει κεντρική τράπεζα κρυπτογράφησης, όπως με δολάρια ή λίρες στερλίνες. Το νόμισμα δεν έχει χώρα προέλευσης και μπορεί να ανταλλάσσεται οπουδήποτε χωρίς προβλήματα.

Διατίθεται σε εκατοντάδες ποικιλίες, καθεμία με τη δική της αξία, δύο πράγματα που κάνουν το Cryptocurrency τόσο σημαντικό:

 1. Είναι ψηφιακές και οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή τους στο διαδίκτυο είναι προσβάσιμες σε όλους.
 2. Χρησιμοποιούν μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που ονομάζεται Blockchain για την παρακολούθηση συναλλαγών.

Το τελευταίο σημείο είναι ένα μεγάλο μέρος που καθιστά τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ασφαλείς και βιώσιμες. Το blockchain, ένα ρεκόρ χρημάτων που αποστέλλονται και λαμβάνονται, μοιάζει με το ίδιο το Crypto, είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Κανένα άτομο δεν το κατέχει ή το διατηρεί. Είναι διαθέσιμο σε όλους και ενσωματώνεται σε κάθε συναλλαγή, με πλήρη διαφάνεια.

Οι πληροφορίες είναι πολύ κρυπτογραφημένες και επειδή ο καθένας έχει ένα αντίγραφο σε καθαρή κατάσταση, είναι σχεδόν αδύνατο να χαράξει ή να καταστρέψει. Εάν γίνει μια παράνομη αλλαγή, το σύστημα θα την εντοπίσει και θα την απορρίψει αμέσως.

Τώρα που είχατε ένα σύντομο μάθημα σχετικά με το τι είναι η κρυπτογράφηση (και πιστέψτε μας, κάντε την έρευνά σας και θα βρείτε πολλά περισσότερα), μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συναλλαγές.

Συναλλαγή κρυπτονομισμάτων για αρχάριους

Η ημερήσια συναλλαγή του κρυπτονομίσματος ξεκινά με την επιλογή δύο πραγμάτων: ένα κρυπτογραφημένο «πορτοφόλι» και μια ανταλλαγή για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Αυτά είναι ακριβώς αυτά που ακούγονται: ένα πορτοφόλι για να στεγάσει όλα τα χρήματα που λαμβάνετε ή ξοδεύετε και ένα μέρος για να κάνετε συναλλαγές νομίσματος με άλλα άτομα.

Από τις ανταλλαγές εκεί έξω, μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα περιλαμβάνουν:

 • Κέρμα
 • Poloniex
 • Bitfinex
 • Κάθισμα
 • CEX
 • Bittrex

Αυτές οι ανταλλαγές ξεφεύγουν από το δρόμο τους για να διευκολύνουν τις συναλλαγές σας. Συνήθως σας επιτρέπουν να συνδέσετε μια πιστωτική κάρτα ή έναν τραπεζικό λογαριασμό για να σας βοηθήσουμε να χρηματοδοτήσετε συναλλαγές.

Τα πορτοφόλια, εν τω μεταξύ, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα κέρδη σας ασφαλή. Είναι σημαντικό να μην αποθηκεύετε το cryptocurrency σας στα ίδια τα χρηματιστήρια, επειδή μπορούν να παραβιαστούν. Τα πορτοφόλια λειτουργούν μαζί με το Blockchain, κρυπτογραφώντας τα νομίσματά σας και διατηρώντας τα λογικά.

Είναι εύκολο να αποκτήσετε Bitcoin, Ether και Litecoin. Αλλά αν θέλετε τα μικρότερα altcoins, θα πρέπει να κάνετε μια ανταλλαγή.

Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε (υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να λάβετε μια απόφαση), το επόμενο βήμα είναι απλό. Συμπληρώστε μια φόρμα και περιμένετε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Φυσικά, υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού ξεκινήσετε τις συναλλαγές.

Πώς να ανταλλάξετε Crypto: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Όπως με τα νομίσματα διαπραγμάτευσης “στην πραγματική ζωή”, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα θέλατε να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε:

 • Τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων δεν εμφανίζονται στο κανονικό χρηματιστήριο.
 • Η αγορά Cryptocurrency είναι ενεργή 24 ώρες την ημέρα, σε αντίθεση με το χρηματιστήριο.
 • Πιθανότατα θα χρειαστείτε πολλές ανταλλαγές για να ανταλλάξετε το πλήρες φάσμα κερμάτων που διατίθενται σε όλα αυτά.
 • Η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι αρκετά ασταθής. Μπορείτε να κερδίσετε μια περιουσία σε ένα νόμισμα ή να χάσετε ένα πακέτο σε άλλο. Πρέπει πάντα να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να μετριάσετε τους κινδύνους της συναλλαγής σας.

Αλλά μην ανησυχείτε – υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που κάνουν απόλυτα βιώσιμες συναλλαγές καθημερινά, από χομπίστες έως μακροχρόνιους λάτρεις. Οι αρχάριοι πρέπει να ερευνούν ανταλλαγές και νομίσματα, καθώς και τα καλύτερα πορτοφόλια για τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Είναι επίσης σημαντικό να ξεκινήσετε με την εμπορία σημαντικών νομισμάτων στην αγορά κρυπτογράφησης. Τα νομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH) είναι αρκετά υψηλά, αν και η αγορά θα μπορούσε να κυμαίνεται στο μέλλον.

Μια σημείωση για τα Altcoins

Φυσικά, δεν θα θέλουν όλοι να περιπλανηθούν στην παλιρροιακή λίμνη της δημόσιας παραλίας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Τελικά, θα θέλετε να διακλαδώσετε και το κάνουμε με altcoins.

Αλλά μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει – οι συναλλαγές altcoin είναι ίδιες με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Τους αποκαλούμε απλώς altcoins επειδή είναι εναλλακτικές λύσεις στα κέρματα μεγάλου ονόματος όπως το Bitcoin.

Το Altcoins, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιεί τα ίδια βασικά δομικά στοιχεία με το Bitcoin, το οποίο λειτουργεί καλά επειδή το Bitcoin είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Τα Altcoins δημιουργούν μοναδικά, πολύτιμα νομίσματα που στοχεύουν συγκεκριμένες αγορές. Κάνοντας αυτό, πολλά altcoins στην πραγματικότητα έχουν γίνει πραγματικοί διεκδικητές στην αγορά κρυπτογράφησης.

Αυτά διαπραγματεύονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα παραδοσιακά cryptos και οι αγορές υπόκεινται σε διακυμάνσεις με βάση τους ίδιους παράγοντες.

Πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα: Τώρα ξέρετε

Για να ονομάσετε την αγορά κρυπτογράφησης μία από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας θα το έβαζε ήπια. Με αποκεντρωμένο νόμισμα σε κρυπτογραφημένες πλατφόρμες, αυτή η αγορά εξελίσσεται συνεχώς.

Το να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτογράφηση δεν είναι δύσκολο για έναν αρχάριο. Είναι επίσης μια ικανότητα που αυξάνεται προς τα πάνω καθώς αναπτύσσονται οι ανάγκες και τα επενδυτικά σας ενδιαφέροντα. Υπάρχουν μερικές βασικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού διαλέξετε ένα πορτοφόλι και μια πλατφόρμα ανταλλαγής, αλλά μια μικρή έρευνα μπορεί να σας βάλει εκεί που πρέπει να είστε. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο είναι η αρχή αυτής της διαδικασίας για εσάς.

Για να βελτιώσετε τη διαδικασία συναλλαγών κρυπτογράφησης, επισκεφτείτε τα 3commas για τα καλύτερα εργαλεία συναλλαγών κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me