Technische analyse in cryptocurrency-handel: voor- en nadelen

Wat is technische analyse bij de handel in cryptocurrency?

Technische analyse bij de handel in cryptocurrency is de studie van de beweging van de marktprijs van de cryptocurrency, waardoor verdere fluctuaties in de koers kunnen worden voorspeld. Het is gemaakt op basis van de karakteristieke wetten van een bepaalde cryptocurrency of de markt als geheel.

Simpel gezegd, technische analyse maakt het mogelijk om te bepalen wat er binnenkort met de koers van een bepaalde valuta zal gebeuren op basis van historische marktgegevens.

Japanse rijsthandelaren begonnen enkele eeuwen geleden met deze methode. Later, in het begin van de twintigste eeuw, publiceerde de Amerikaanse journalist Charles DOE, gespecialiseerd in Finance, een reeks artikelen waarin hij de patronen van groei en achteruitgang op de effectenmarkt beschreef. Later werden zijn werken ontleend aan de basispostulaten die de basis vormden van de “Dow Theory”, die de basis werd van technische analyse.

De theorie van Dow in combinatie met de praktijk van technische analyse maakte het mogelijk om drie hoofdstellingen van technische analyse te bepalen. Ze zijn universeel en volledig toepasbaar in de cryptocurrency-markt:

 • Er zijn geen ongelukken. Elke prijsverandering op de markt wordt door iets veroorzaakt. Als u de reden bepaalt, is het de volgende keer dat een vergelijkbare reden verschijnt, gemakkelijker om de prijsbeweging te voorspellen.
 • De geschiedenis herhaalt zich. Wat er al op de markt is gebeurd, kan een tweede keer gebeuren. De gevolgen zijn waarschijnlijk hetzelfde.
 • Patronen werken. Trend (de bewegingsvector van de prijzen) heeft de neiging om richting te behouden. Om het te beïnvloeden kan alleen datgene zijn wat qua kracht met hem vergelijkbaar is. Zwakkere factoren leiden tot een tijdelijke fluctuatie (correctie van de cryptocurrency-markt), maar niet tot een trendomkering.

In de tijd van Dow werd technische analyse handmatig uitgevoerd met tabellen en tekeningen.

Met de komst van computers is technische analyse veel eenvoudiger geworden: sommige programma’s waren grafieken van de cursus en voegden daar de tools voor technische analyse aan toe – niveaus, contouren, kleur en andere indicatoren enzovoort.

Nu zijn deze grafieken ingebouwd in veel cryptocurrency-uitwisselingen en werken ze in een interactieve modus.

Onderdelen van technische analyse in cryptocurrency-handel

Naast prijsgrafieken zijn de volgende componenten het meest bekend:

 • Niveaus. De meest gebruikte ondersteunings- en weerstandsniveaus zijn de lijnen die door de extreme punten op de koersbewegingsgrafiek worden getrokken. De lijn die door de maximale punten wordt getrokken, wordt de weerstandslijn genoemd en de lijn die door de minimale punten wordt getrokken, wordt de ondersteuningslijn genoemd. Als de prijs van de cryptocurrency verandert in de richting die tegengesteld is aan de trend binnen de lijnen, dan kunnen we praten over een correctie, en als deze verder gaat, is een trendomkering niet uitgesloten. Dit is natuurlijk niet de enige informatie die de handelaar de niveaus kan geven.
 • Figuren. Zoals hierboven vermeld, herhaalt de geschiedenis zich. Op de kaart van het parcours wordt dit weerspiegeld door fluctuaties, die in vergelijkbare gevallen een soortgelijk grafisch patroon voorstellen, waarin je, als je je fantasie gebruikt, verschillende vormen kunt zien. Er is bijvoorbeeld een cijfer “Hoofd en schouders” van de drie hoge tonen, waarvan het gemiddelde iets boven de zijkant ligt (dit is het “hoofd”), en de zijkanten ongeveer gelijk zijn (dit zijn de “schouders”). Er zijn cijfers “Dubbele bodem” en “Dubbel boven” – twee minima of twee maxima, de een na de ander. Er zijn rechthoekige, driehoekige figuren enzovoort. Elk stelt ons in staat om een ​​conclusie te trekken over de situatie op de markt: of de grote spelers wachten, of proberen de koers in te storten, of de markt een bepaalde situatie doormaakt die in het verleden meer dan eens is voorgekomen. Dit alles maakt het mogelijk om op basis van gegevens uit het verleden verdere prijsbewegingen te voorspellen.
 • Indicatoren. Dit is een grafische weergave van wiskundige berekeningen voor bepaalde formules die zijn ingesteld door de handelaar of het programma. Het bekendste voorbeeld is de “Zwevende gemiddelden” – onregelmatige lijnen die de gemiddelde prijs van een activum voor een bepaalde periode weergeven. Andere constanten en variabelen kunnen aan de formules worden toegevoegd, afhankelijk van wat de handelaar visueel op de grafiek wil zien.
 • Japanse kandelaar. De uitvinding van de grondleggers van technische analyse – de bovengenoemde Japanse handelaren. Het is een intervalgrafiek in de vorm van rechthoeken die prijsveranderingen gedurende bepaalde perioden weergeeft. Visueel vaak vergelijkbaar met de kolommen met “schaduwen”, vanwege de naam. Populair vanwege de zichtbaarheid: veel handelaren merken op dat ze het duidelijkst worden weergegeven bij prijsschommelingen. Kandelaarkaarten hebben ook hun eigen vormen, die op hetzelfde principe worden gebruikt als op conventionele kaarten.
 • Handelsvolume. Ze kunnen worden weergegeven als een gewone grafiek of als een intervalgrafiek. Geef ook de omvang van vraag en aanbod weer en laat u toe om op basis van deze gegevens conclusies te trekken. Als het handelsvolume bijvoorbeeld toeneemt met een bepaalde trend, betekent dit dat de markt ondersteunt wat er gebeurt en dat de trend niet mag omslaan. Het kan het tegenovergestelde zijn: als het handelsvolume bij een bepaalde trend daalt, ondersteunt de markt de trend niet (vermoedt misschien dat de ‘bubbel’ wordt opgeblazen of een ander slecht fenomeen), en daarom is de omkering waarschijnlijk.
 • Elliott zwaait. Een van de meest complexe instrumenten van technische analyse, omdat het aanzienlijke kennis in de wiskunde vereist. In feite is de Elliott-golftheorie in de context van handelen een wiskundige versie van de Dow-theorie: het toont zijn postulaten op het voorbeeld van de golfgrafiek. Zo volgt uit de Elliott-grafiek dat de impulsgolf (het begin van de trend) wordt gevolgd door een correctie (een kleine beweging tegen), dat er drie correctiegolven zijn op vijf golven van de hoofdtrend, dat de trend, zoals elke prijsbeweging in principe, bestaat uit een aantal vrij specifieke cycli, enz.
 • Dit is geen volledige lijst. In verschillende leerboeken zijn er andere componenten van technische analyse.

Meestal gebruiken traders niet alle tools tegelijk, maar kiezen ze verschillende handige tools. Velen geven dezelfde gegevens weer, alleen in verschillende vormen, en het komt allemaal neer op welke vorm de handelaar het beste waarneemt. Het hangt af van de cognitieve kenmerken van elke persoon, dus er zijn geen optimale vormen en bijgevolg ook geen hulpmiddelen.

Technische analyse bij de handel in cryptocurrency: voordelen


De voordelen van technische analyse omvatten de volgende kenmerken:

 • Bij technische analyse zijn alle onbewerkte gegevens nauwkeurig en laten ze geen ruimte voor verkeerde interpretatie. Gegevens die in andere voorspellingsmethoden worden gebruikt, zijn onbetrouwbaar in de cryptosfeer: er zijn weinig officiële betrouwbare verklaringen en veel “eenden”. De kwaliteit laat ook veel te wensen over: onjuiste vertalingen en vervormde hervertelling komen vaak voor, en het is gemakkelijk om de informatie verkeerd te interpreteren.
 • Bij technische analyse worden alle gegevens in realtime weergegeven, zodat de handelaar de mogelijkheid heeft om zo snel mogelijk te reageren. Nieuws op de cryptomarkt verschijnt laat, dus het nieuws dat de wisselkoers van de cryptocurrency beïnvloedt, kan de handelaar te laat bereiken wanneer de beurs er al op zal reageren.
 • Technische analyse werkt volgens hetzelfde principe als alle valuta’s. Bij fundamentele analyse moet een handelaar bijvoorbeeld verschillende informatielagen bestuderen over de kenmerken van elke cryptocurrency.
 • Technische analyse levert voldoende gegevens op om met weinig bekende valuta’s te werken.
 • De handelaar kan de handigste tools kiezen, de specifieke aantallen berekenen die voor hem interessant zijn met een smal interval volgens de formule die hij persoonlijk heeft opgesteld, enzovoort.

Technische analyse bij de handel in cryptocurrencies: nadelen

Een van de nadelen van technische analyse zijn de volgende:

 • Late signalen. Technische analyse laat ons niet toe de eerste tekenen van een trendbreuk te zien. Het geeft de situatie weer die ontstaat na de voorwaarden voor verandering.
 • Inefficiëntie bij de tussenkomst van factoren van derden. Technische analyse is volledig gebaseerd op wiskunde. Berekeningen zijn nauwkeurig voor bepaalde situaties, maar het probleem is dat volledig identieke situaties in de markt praktisch niet voorkomen. Vaak komt een kleine externe factor tussenbeide, die voor wiskundige nauwkeurigheid cruciaal is en alle voorspellingen verkeerd maakt.
 • Minder efficiëntie op de cryptomarkt. Vergeleken met de traditionele markt veranderen cryptocurrency-indicatoren sneller, en zelfs ervaren spelers hebben niet altijd tijd om door zo’n hoeveelheid informatie te navigeren.

Technische analyse bij de handel in cryptocurrencies: al dan niet gebruiken voor beginners?

Naast de bovengenoemde nadelen ondervinden beginnende handelaren een aantal problemen bij het gebruik van technische analyse:

 • Afbeeldingen verkeerd interpreteren. In theorie is alles voor de hand liggend, maar in de praktijk is het onmogelijk om de cijfers te zien, en de resultaten van de analyse zijn verre van werkelijkheid.
 • Te nauw verwant aan de theorie. Als het cijfer in het leerboek over handelen één cijfer was, reageren beginners er in de praktijk alleen op als het bijna identiek is aan het voorbeeld uit het leerboek. Dezelfde cijfers in verschillende gevallen kunnen visueel heel verschillend zijn, wat desoriënterend is voor beginners.
 • Trek verschillende conclusies. Bovendien wordt dit ook waargenomen bij onervaren handelaren: twee analisten kunnen twee verschillende voorspellingen doen op basis van één grafiek en deze bevestigen met logische berekeningen. Soms is het onmogelijk om te zeggen welke van hen het meest waarschijnlijk gelijk heeft. Beginners hebben dergelijke problemen veel vaker.

Bovendien zal technische analyse tijd vergen van een beginnende handelaar om de theorie te bestuderen, dan tijd (en vaak geld) voor fouten in de praktijk en pas daarna het resultaat.

Desondanks is het niet aan te raden om het gebruik van technische analyse over te laten aan iemand die heeft besloten zichzelf te proberen in cryptocurrency-handel. Deze problemen worden opgelost met behulp van de praktijk. Om het gemakkelijker te maken, hebben we SkyRockSignals opgericht

SkyRock-signalen is een ervaren professional cryptocurrency-handelsteam die investeringsbeslissingen, handelsideeën, analyses en signalen deelt. Onze aanbevelingen zijn op beide gebaseerd Technisch en Fundamenteel Analyses samen met meerdere jaren van handelservaring.

Onze abonnees bij 3Commas Marketplace krijgen toegang tot de automatische premium trading bot waardoor ze dat kunnen verdien stabiele winst en verhogen hun aanbetaling elke maand

 • Binance en Bittrex
 • BTC-, ETH- en USDT-koersvaluta’s
 • Gemiddelde winst per deal: 3%
 • Maximaal 100 signalen per week
 • Duur: tot 3 uur

Ons Basic Telegram-kanaal zal altijd gratis blijven en we zullen doorgaan met het aanbieden van gratis winstgevende handelsideeën, marktnieuws en signalen, de link wordt hieronder weergegeven: https://t.me/SkyRockSignalsBasic

Contacten:

Full-Premium Telegram-kanaalregistratieformulier: https://goo.gl/Vxc66H

TradingView: https://www.tradingview.com/u/SkyRockSignals

Resultaten: https://goo.gl/roXue6

Live chat en ondersteuning: discord.gg/BBkKtcD

Website: www.SkyRockSignals.com

E-mail: [email protected]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map