Velen verwachten dat cryptocurrencies dienen als een verbetering van bestaande financiële oplossingen. Blockchain-technologie biedt een breed scala aan tools die bepaalde functies kunnen uitvoeren en mogelijk de basis worden voor het nieuwe financiële systeem. In dit artikel zullen we kijken naar beveiligingstokens, die de digitale tegenhanger zijn van effecten.

Wat zijn beveiligingstokens?

De beherende partner van Morgan Creek Capital, Anthony Pompliano, definieert beveiligingstokens als “digitale activa die onderhevig zijn aan federale beveiligingsvoorschriften; ze vormen de kruising van digitale activa (tokens) met traditionele financiële producten. ” Dat wil zeggen, beveiligingstokens zijn programmeerbare eigendom van een bepaald activum, zoals onroerend goed, aandelen, dividendbetalingen, enz.

Wanneer is een token een zekerheid?

Om te bepalen of een bepaald token tot de categorie beveiliging behoort, wordt de Howey-test gebruikt. De “Howey-test“Is gemaakt door het Hooggerechtshof om te bepalen of bepaalde transacties in aanmerking komen als” beleggingscontracten “. Volgens de Howey-test is een transactie een beleggingscontract als aan alle onderstaande criteria is voldaan:

 • Het is een investering van geld
 • Er is een verwachting van winst uit de investering
 • De investering van geld is in een gemeenschappelijke onderneming
 • Elke winst komt voort uit de inspanningen van een promotor of derde partij

Als de test een positief resultaat oplevert, worden financiële transacties onder de Securities Act van 1933 en de Securities Exchange Act van 1934 als effecten beschouwd en daarom onderworpen aan specifieke openbaarmakings- en registratievereisten. Dit betekent dat alleen geaccrediteerde beleggers deze effecten legaal kunnen kopen.

Om een ​​erkende investeerder in de Verenigde Staten te worden, moet u activa bezitten ter waarde van meer dan een miljoen dollar (er wordt ook rekening gehouden met het gezamenlijke vermogen van de echtgenoot) of een inkomen hebben van meer dan 200.000 USD voor elk van de laatste twee jaar, of een gezamenlijk gezinsinkomen van meer dan 300.000 USD voor diezelfde periode.

Er moet aan een van de drie vereisten zijn voldaan om een ​​geaccrediteerde investeerder in Rusland te krijgen.

 • Bezit minimaal 6 miljoen roebel in de vorm van effecten, derivaten, geld op rekeningen of deposito’s.
 • Anciënniteit van ten minste drie jaar in een organisatie die transacties met effecten of derivaten heeft gesloten, of ten minste twee jaar in een organisatie met de status van gekwalificeerd belegger.
 • Sluit transacties af met effecten voor een totaalbedrag van 6 miljoen roebel of meer in het afgelopen jaar.

Beveiligingstokens gebruiken gevallen

Het belangrijkste voordeel van beveiligingstokens in vergelijking met klassieke financiële producten is de mogelijkheid om de noodzaak voor een derde partij, d.w.z. een bank of een makelaar, overbodig te maken..

Voordelen van beveiligingstokens in vergelijking met klassieke financiële producten:

 • 24 uur per dag toegang tot markten
 • Mogelijkheid om een ​​deel van het aandeel te bezitten
 • Snelle uitvoering van transacties door afwezigheid van tussenpersonen
 • Vereenvoudiging van uitwisselings- / handelsactiviteiten
 • Mogelijkheid om een ​​ecosysteem van gerelateerde diensten te creëren.

Als u wilt profiteren van de stijging van de S&P 500-indexprijs, maar u wilt geen $ 3.000 in het actief investeren, kunt u een beveiligingstoken van deze index kopen en genieten van alle voordelen van het actief.

Het is echter vermeldenswaard dat de liquiditeit van de markt voor beveiligingstokens momenteel extreem laag is. Volgens de website securitytokencap.io is het dagelijkse handelsvolume van deze tokens niet hoger dan $ 100.000. Dergelijke volumes kunnen niet voldoen aan de behoeften van geaccrediteerde investeerders.

STO’s

STO’s zijn een manier om fondsen te werven op dezelfde manier als ICO’s, maar met hun eigen kenmerken. ICO’s gebruiken cryptocurrencies die buiten de blockchain nutteloos zijn. De waarde van deze cryptocurrencies ligt precies in de technologie van het platform waarop ze worden gelanceerd.

STO’s bieden op hun beurt activa aan die vergelijkbaar zijn met effecten, die ofwel volledig binnen het wettelijke kader zijn geplaatst, ofwel een vaste waarde hebben onder vooraf bepaalde voorwaarden. Sommige STO’s zijn geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission (SEC), wat betekent dat het proces aan alle wettelijke vereisten heeft voldaan.

Er zijn gespecialiseerde platforms die STO’s uitvoeren, met Polymath, Smartlands, Securitize en Harbor als enkele van de voorbeelden. STO’s kunnen echter worden gehouden op Ethereum, EOS, Neo en andere blockchains, waarbij geld wordt verzameld op het slimme contractadres. Deze benadering is echter riskanter, aangezien volgens de wet alleen geaccrediteerde investeerders aan STO’s kunnen deelnemen.

Gevolgtrekking

In 2018 dachten velen dat STO’s een nieuwe trend zouden worden, die ICO’s zouden vervangen. Maar het is duidelijk gemaakt dat nu noch geaccrediteerde investeerders, noch bedrijven geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

Sommige regeringen toonden echter een zekere mate van interesse, omdat velen van hen het niet eens zijn met de mening dat alles wat ontwikkelaars utility-tokens noemen, in feite is wat ze zouden zijn. Er gaan geruchten dat de beslissing van de SEC dat Huobi Token een beveiliging is, heeft geleid tot het onvermogen van de Huobi-beurs om de Amerikaanse markt te betreden, wat de opkomst van een dochteronderneming van de Amerikaanse Huobi-beurs belemmerde..

Als regeringen meer aandacht besteden aan cryptocurrencies, zullen we misschien een nieuwe golf van populariteit van beveiligingstokens zien als een volledig legaal digitaal hulpmiddel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me