tranzacționarea criptomonedelorTe-ai săturat să sclavi în fiecare zi la locul de muncă de la 9-5? Ești cu mult așteptat pentru o mărire?

Dacă doriți să renunțați la 9-5, investiția poate fi un bilet într-un singur sens. Dar aceasta pune întrebarea, în ce ar trebui să investiți? Stocuri? Obligațiuni? Proprietate imobiliara?

Există atât de multe opțiuni diferite când vine vorba de investiții, dar una dintre cele mai noi tendințe de top este tranzacționarea criptomonedelor.

Știați că, dacă ați fi investit doar 100 USD în Bitcoin în 2011, investiția dvs. ar merita în jur 2.053.278 dolari în 2018?

Criptomonedele sunt o piață emergentă, dar există câteva lucruri importante de știut înainte de a vă scufunda în lumea tranzacționării criptomonedelor.

Citiți mai departe pentru a afla ce sunt exact criptomonedele și 13 sfaturi pe care fiecare începător ar trebui să le cunoască.

Ce sunt criptomonedele?

Criptomonedele sunt în esență active digitale. Acestea sunt alimentate de tehnologia Blockchain și utilizează o criptografie puternică pentru a asigura transparența tranzacției.

Cu alte cuvinte, criptomonedele sunt dublu securizate, păstrând banii în siguranță împotriva fraudei și a discrepanțelor.

Istoria

Dolarul SUA – la fel ca orice altă monedă din lume – era susținut de aur. Acesta a fost faimosul etalon aur, ceea ce înseamnă că fiecare bancnotă avea o valoare direct legată de aur.

Etalonul aur a dispărut în Statele Unite în 1933, când președintele Richard Nixon l-a înlocuit cu bani fiduciari. Banii Fiat sunt banii de hârtie din contul dvs. bancar. Deoarece acești bani nu sunt susținuți de aur, au valoare doar pentru că guvernul i-a tipărit și a spus că este moneda oficială.

Spre deosebire de banii fiduciari, Bitcoin și toate criptomonedele au valoare, deoarece există o mare comunitate în spatele lor care își sprijină tehnologia, transparența și sistemul foarte ieftin și eficient..

Deși nici criptomonedele nu sunt susținute de aur, ele sunt susținute de o tehnologie de încredere Blockchain, criptografie și dificultatea algoritmilor lor.

Ființele umane sunt coruptibile, tehnologia și algoritmii nu.

De ce ar trebui să tranzacționați cripto?

Piața criptomonedelor este o piață emergentă care a crescut constant. Milioane de dolari sunt introduse pe piață în fiecare zi.

În timp ce capitalizarea totală a pieței criptomonedelor este în prezent de aproape 211 miliarde de dolari, este mai mică decât unele companii americane precum Apple.

Tranzacționarea pe piața Forex are în medie aproximativ 5 trilioane de dolari pe zi. Când comparăm cele două piețe, veți observa cât de mult spațiu trebuie să crească piața criptografică.

Puteți fi unul dintre primii adoptatori pe această piață emergentă.

Sfaturi cruciale pentru tranzacționarea criptomonedelor

Odată ce ați decis să sari pe cripto, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere. Iată câteva sfaturi de tranzacționare a criptomonedelor care trebuie să știe pentru a începe:

1. Nu începeți cu Leverage

Criptomonedele sunt volatile. De fapt, este cea mai volatilă piață.

Este o idee bună să începeți puțin dacă sunteți începător în tranzacționarea criptomonedelor. Unii brokeri și cripto-schimburi oferă tranzacționarea criptomonedelor cu pârghie.

Ce este pârghia?

Pârghia înseamnă pur și simplu că împrumutați o anumită sumă de bani pentru a participa la tranzacționare cu costuri mai mari. Adică puteți câștiga mai mulți bani cu mai puțini bani.

Dimensiunile pârghiei ar putea fi de 50: 1, 100: 1 sau 200: 1. Rețineți că diferiți brokeri pot oferi diferite dimensiuni de pârghie.

Ca începător, doriți să începeți să tranzacționați criptomonede fără pârghie zero. Dacă folosiți un efect de levier ridicat, puteți câștiga mai mulți bani, adevărat, dar puteți pierde și mai mulți bani. Ți-ai putea pierde tot capitalul foarte repede dacă nu ești foarte atent.

Ceea ce ne introduce în următoarea secțiune:

2. Stabiliți un management puternic al riscurilor

Este esențial pentru cariera ta investitoare și pentru contul tău bancar să menții o strategie adecvată de gestionare a riscurilor.

Nu trebuie să riscați niciodată mai mult de 2% din capitalul dvs. atunci când tranzacționați criptomonede. Mai ales dacă începeți cu o investiție inițială mică.

Lumea criptomonedelor este atât de volatilă încât îți poți pierde toți banii în 2 secunde. Din acest motiv, ar trebui să setați întotdeauna un stop-loss în fiecare tranzacție pe care o plasați.

3. Nu puneți toate ouăle în același coș

Ați auzit termenul, dar ce înseamnă cu adevărat?

Diversificarea este cheia succesului. Diversificarea portofoliului vă va oferi un fel de protecție împotriva pierderilor.

De exemplu, nu ați dori să investiți doar în Bitcoin sau Ethereum. Ar trebui să investiți în cel puțin 5 monede diferite pentru a vă diversifica portofoliul. Aceasta este o modalitate de a vă „proteja” capitalul.

Dacă o criptomonedă își pierde valoarea, alta ar putea câștiga valoare.

ProTip: Nu există o modalitate reală de a vă proteja banii într-o investiție. Toți banii pe care îi investiți sunt în pericol. Acesta este motivul pentru care practicarea unui management puternic al riscurilor este atât de importantă pentru succes.

4. Faceți comerț doar cu bani pe care îi puteți permite să pierdeți

Aceasta este crucială pentru orice tip de investiție.

Nu investiți niciodată bani pe care nu vă puteți permite să-i pierdeți.

Nu investiți niciodată bani pe care ați muncit atât de mult ani de zile pentru a economisi pentru fondul de facultate al copiilor sau banii pe care îi aveți pentru urgențe medicale. Nu investiți niciodată banii de care aveți nevoie la sfârșitul lunii pentru a plăti chiria, crezând că îi veți primi înapoi cu câteva profituri în câteva zile.

Acesta este un mod sigur de a te găsi fără adăpost sau flămând.

Bine, poate nu atât de extrem, dar dacă nu ești atent la modul în care îți investești banii, este un scenariu foarte posibil.

Dacă nu aveți deja numerar de consumat în contul dvs. de economii, vedeți de unde puteți elimina unele facturi din viața dvs. pentru a începe să colectați niște bani în plus. Chiar ai nevoie să-ți faci părul? Chiar ai nevoie să ieși la cină?

Americanul mediu cheltuie aproape 3.000 $ anual în restaurante, imaginați-vă câți bani ați putea câștiga dacă încetați să ieșiți să mâncați?

Strângeți bănuți, economisiți niște bani în plus din salariu și apoi puteți începe cariera dvs. cripto.

5. Începeți cu așteptările realiste

Veți eșua. Veți pierde bani. Apoi, veți învăța.

Probabil ți s-a spus să investești în bitcoin dacă vrei să fii bogat în câteva luni.

Nu te lăsa păcălit.

Da, unii oameni sunt bogați acum pentru că au investit în bitcoin acum câțiva ani sau luni. Cu toate acestea, va trebui să rețineți că doar pentru că prețul bitcoinului a crescut în 2017, nu înseamnă că va continua să crească în fiecare lună.

La fel ca orice piață, piața criptomonedelor se mișcă în sus și în jos. Se țeapă în ambele direcții. Este important să ne amintim că cu cât piața este mai volatilă, cu atât va fi mai dificil să faci investiții inteligente.

Vedeți, investițiile sunt legate de sincronizare. Dacă ați investit 100 de dolari chiar înainte de vârf în 2017, s-ar putea să sărbătoriți cu o mașină nouă sau acasă. Dar, dacă v-ați investit banii la începutul anului 2018, s-ar putea să aveți o mare pierdere, deoarece piața a pierdut aproape 90% din valoarea sa din ianuarie.

Dacă nu sunteți echipat financiar pentru a suferi o pierdere mare, veți dori să petreceți câteva ore încercând să aflați cum să citiți diagrame. Mulți comercianți avansați au învățat să identifice tipare recurente pe piețele lor de perspectivă. Acest lucru se face la fel de ușor pe piața criptografică ca oricare altul.

Desigur, asta nu înseamnă că este ușor.

Așteptați-vă să petreceți multe luni studiind diferite modele. Continuați să exersați pentru a vă asigura că investiți suma corectă de bani în momentul potrivit.

6. FOMO

FOMO este o fobie care se strecoară în mintea fiecărui nou comerciant.

Ce este această frică misterioasă?

FOMO: Teama de a pierde.

S-ar putea să credeți că nu veți fi afectați, dar fiți siguri, într-o zi vă veți trezi la ora 3 dimineața pentru a vă verifica tranzacțiile cu cripto.

Nu vă faceți griji, nu vă lipsește. Ești încă la timp să câștigi bani tranzacționând criptomonede.

Când piața criptomonedelor a atins o capitalizare de piață a 800 de miliarde de dolari în ianuarie 2018, iar bitcoin a atins aproape 20.000 de dolari, toată lumea vorbea despre asta. Toată lumea a crezut că este o idee bună să investească în criptomonede.

Apoi, pentru că aceste valute deveneau un lucru real și nimeni nu voia să rateze ocazia, s-a întâmplat contrariul.

Piața criptomonedelor a pierdut valoare din 8 ianuarie 2018, iar oamenii care au investit – emoțional și fără nicio cunoștință – toți banii lor în criptomonede la începutul anului 2018, au pierdut aproape totul.

7. Piața se mișcă și ar trebui să o faci și tu

Odată ce începeți să investiți în criptomonede, nu uitați să aveți timp liber pentru dvs..

Nu verificați prețul la fiecare 5 minute. Acest lucru este rău pentru sănătatea mintală și pentru buzunar. S-ar putea să fii emoțional, s-ar putea să te simți speriat și s-ar putea să închizi comerțul prea devreme sau să deschizi altul bazat pe emoții.

Dacă vrei să ai succes, toate deciziile tale trebuie să se bazeze pe analize tehnice și nu pe emoții.

Respirați și plecați.

8. Asigurați-vă că aveți instrumentele de analiză potrivite

Nu vei fi bun la nimic dacă nu poți vedea ce faci. În funcție de bursa sau brokerul la care vă înscrieți, acestea ar putea avea diagrame foarte primitive și de bază care nu vă oferă o viziune clară a acțiunii de preț.

Veți dori să vă înscrieți pentru un site web care vă va oferi instrumente și modalități mai bune de a vă analiza graficele înainte de a plasa orice tranzacție.

9. ICO-uri

Când o companie dorește să creeze o nouă criptomonedă și trebuie să strângă fonduri, este o cale de urmat o ICO (Initial Coin Offering)..

ICO-urile sunt o formă de investiție pe termen lung care poate fi foarte profitabilă.

Totuși, trebuie să ai răbdare.

Dacă investiți în ICO, investiți într-o criptomonedă care nu a fost creată încă, pot trece ani până când vedeți un profit.

Echivalentul unui ICO pe piața principală este o ofertă publică inițială (IPO). Dacă alegeți ICO-ul potrivit, ar putea fi ca și cum ați investi în Apple în 1980, când și-au lansat oferta publică inițială (IPO) din stocul său pentru 22 USD.

Apple valorează acum mai mult de 1 trilion de dolari.

Avertisment: Feriți-vă de escrocherii.

ICO-urile nu sunt reglementate de nicio instituție sau guvern. Din această cauză, au existat multe cazuri de ICO-uri false.

Dacă îți pierzi banii într-un ICO fals, nu poți face nimic. Banii tăi vor dispărea pentru totdeauna și nu poți întreprinde nicio acțiune legală împotriva nimănui.

Alegeți cu înțelepciune și nu trimiteți bani nimănui fără a face mai întâi cercetări.

Asigurați-vă că citiți cartea albă, verificați cine se află în spatele proiectului, cine sprijină ICO și asigurați-vă că produsul final oferă o soluție la o problemă.

Odată ce criptomoneda este activă, urmați foaia de parcurs și urmăriți pentru a vă asigura că compania încă lucrează la proiect și îl actualizează.

10. Urmăriți știrile

Da, știrea este foarte importantă pentru tranzacționarea criptomonedelor. După cum am spus mai devreme, piața este foarte volatilă și știrile pot provoca creșteri mari ale prețurilor criptomonedelor.

Dacă o criptomonedă a fost listată într-o nouă bursă, dacă o criptomonedă a fost interzisă într-o țară sau dacă o criptomonedă are o nouă aprobare din partea guvernului sau a unei mari companii internaționale, piața va reacționa în consecință. Toate acestea sunt evenimente importante la care trebuie să fii atent și să reacționezi rapid.

Gata de tranzacționare?

Acum, că aveți ceva ce nu trebuie să faceți cu tranzacționarea criptomonedelor, este timpul să începeți.

Primul dvs. pas în piața criptografică este înscrierea pentru un broker și o platformă de tranzacționare. După ce vă înscrieți, verificați aceste strategii de tranzacționare pentru începători.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me