Cunoștințe DeFi’cit: Prevenirea pierderilor financiare

Datorită atacului hackerilor asupra serviciului bZx DeFi din februarie anul acesta, fondurile investitorilor în valoare de peste 1 milion de dolari au fost periclitate. Cu toate acestea, 6 participanți la acest incident aveau asigurare Nexus Mutual pentru acest contract inteligent pentru o sumă totală de aproximativ 87.000 de dolari și toți au primit plăți pentru cereri de despăgubire. În acest articol, vom analiza modul în care asigurarea DeFi poate garanta securitatea fondurilor dvs. în cazul evenimentelor asigurate.

Asigurare DeFi

Asigurările sunt un fenomen relativ nou pe piața activelor digitale. Este posibil să fi observat câte burse centralizate au început să ofere asigurări de fonduri / poziții pentru o securitate suplimentară a depozitelor clienților lor. Dar adevăratul boom poate fi văzut în asigurările DeFi, unde volumul pieței a crescut de zeci de ori în ultimele luni. Dar ceea ce face asigurarea descentralizată atât de atractivă pentru utilizatori:

 • Contracte inteligente – garanția plății pentru polițele de asigurare este respectată de codul software, care reduce riscul de erori și întârzieri;
 • Fără intermediari – crește viteza și eficiența interacțiunii și încrederea în sistem;
 • Transparența datelor – oricine poate urmări mișcarea fondurilor și poate verifica condițiile unui contract inteligent din spatele poliței de asigurare;
 • Disponibilitate – mii de utilizatori din întreaga lume pot primi asigurări în cel mai scurt timp.

Cum functioneaza

Asigurarea DeFi vă ajută să protejați investitorii și furnizorii și să evitați pierderile financiare în caz de hacking, furt, eșecuri tehnice ale infrastructurii cu care lucrați.

Principiul asigurării este simplu; cumpărați o poliță de asigurare, care este în esență un contract inteligent care acoperă o anumită listă de situații. Dacă apar astfel de situații și suferiți pierderi, puteți solicita plata și primi despăgubiri.

Diferite proiecte și produse au propriile caracteristici de implementare; Aici sunt cateva exemple:

 • Nexus mutual este un protocol de asigurare descentralizat care poate asigura orice contract inteligent pe blockchain-ul Ethereum. Lista riscurilor acoperite de polița de asigurare include doar „utilizarea incorectă” a contractelor inteligente, astfel încât asigurarea nu acoperă evenimente precum pierderea cheilor private sau pirateria într-un schimb centralizat.
 • Etherisc este o platformă de asigurare blockchain desfășurată pe Ethereum. App-ul mobil Flight Delay construit deasupra, care asigură cazurile cauzate de întârzierile de zbor, este un mare succes. Aplicația rulează pe contracte inteligente Ethereum și este open-source. Utilizatorii cumpără polițe de asigurare și, în cazul întârzierii zborului, li se plătește costul integral al biletului de avion.
 • Medishares este o piață confidențială blockchain pentru asigurarea P2P în diverse domenii, creată pe Ethereum. Deținătorii de polițe plătesc sumele care fac un fond pentru plăți de asigurare. Motivația asiguraților pentru a stoca valoarea în fond este acumularea de remunerații în jetoane native.
 • Rețeaua PAL – o platformă de asigurare din Singapore, care folosește învățarea automată, poate efectua plăți pentru întârzieri de zbor, cutremure și chiar pierderea unui smartphone. Polițele de asigurare sunt achiziționate cu moneda fiducială sau nativă (pentru moneda nativă PAL, costul polițelor cu până la 50% mai mic).

Caracteristici

 • Descentralizarea folosește cod și contracte inteligente pentru a stabili o relație între asigurător și client. Contractele inteligente includ toate detaliile asigurării, cum ar fi acoperirea, suma asigurată și altele;
 • Flexibilitatea infrastructurii oferă oportunități excelente pentru automatizarea tuturor proceselor folosind codul. Economisește timp, resurse umane și bani, deoarece cea mai mare parte a lucrării este executată de cod;
 • Noi instrumente financiare, cum ar fi swap-urile de asigurare.

Complicații

 • Dependență totală de blockchain parental și soluții terțe;
 • Capacitatea organizatorilor / creatorilor produsului / serviciului de a opri contractul;
 • Responsabilitate estompată.

În următoarele „Cunoaștere Deficit “ articole, vă vom informa în continuare despre situația actuală de pe piața DeFi și despre cazuri lucrative specifice în această direcție. Noroc tuturor!


Declinare de responsabilitate: Conținutul acestui articol nu este destinat să fie consiliere financiară și nu trebuie tratat ca atare. 3commas și autorii săi nu își asumă nicio responsabilitate pentru profiturile sau pierderile dvs. după ce ați citit acest articol. Articolul a fost prezentat pentru a oferi cititorilor informații generale. Există doar experiență personală descrisă aici. Utilizatorul trebuie să facă propriile cercetări independente pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la investițiile sale criptografice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map