Sentimentul criptografic al guvernului în umbra unei pandemii globale

Consecințele epidemiei de coronavirus au dus la creșterea tensiunii pe multe piețe financiare tradiționale. Ca urmare, atenția asupra industriei criptografice crește semnificativ.

În acest articol, vom analiza exemple ale perspectivelor diferitelor guverne asupra criptomonedelor în lumina crizei globale.

Recunoașterea criptomonedei

Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară, cunoscută și sub numele de BaFin, are emis un ghid, care clasifică activele digitale ca instrumente financiare:

„Monedele virtuale reprezintă o reprezentare digitală a unei valori care nu a fost emisă sau garantată de nicio bancă centrală sau organism public și nu este legată neapărat de o monedă specificată de lege și care nu are statutul juridic al monedei sau banilor, dar este acceptat ca mijloc de schimb de către persoane fizice sau juridice și poate fi transmis, stocat și tranzacționat electronic. ”

BaFin a explicat, de asemenea, că această clasificare a criptomonedelor a fost parțial susținută de mai multe organizații internaționale, inclusiv Grupul de acțiune financiară privind spălarea banilor (GAFI).

Conform raportului autorității de reglementare, peste 40 de bănci germane solicită în prezent aprobarea BaFin pentru a furniza servicii de custodie a activelor digitale în țară.

O prezentare generală a mineritului

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NAPC) a folosit definiția criptomonedelor, propusă și de FATF. Și în paralel cu aceasta, Ministerul Energiei din Ucraina propus folosind surplusul de energie electrică, produs la centralele nucleare, pentru extragerea criptomonedelor ca răspuns la provocări, asociate cu pandemia:

„De fapt, putem transforma„ Răspunderea ”într-un„ Activ ”. Având avantajul energiei nucleare, unul dintre instrumentele moderne pentru utilizarea unui exces de energie electrică este să-l direcționeze către exploatarea criptomonedelor. Acest lucru nu numai că ne permite să menținem sarcina garantată a centralei nucleare, dar permite, de asemenea, întreprinderilor să strângă fonduri suplimentare și deschide calea către o economie fundamental nouă, noi abordări și un nou sistem de piață. ”

Iran legalizat minerit anul trecut. Este necesar să obțineți o licență de la Ministerul Industriei, Minei și Comerțului pentru a desfășura activități miniere. Acest lucru a fost făcut deja de mii de solicitanți, inclusiv de străini.

Cu toate acestea, în mai 2020, președintele iranian Hassan Rouhani instruit Ministerul Energiei, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Banca Centrală vor dezvolta o nouă strategie națională pentru extragerea criptomonedelor. El a încurajat un studiu meticulos privind reglementarea industriei miniere și a veniturilor din această activitate.

Interziceri ridicate

Industria criptografică din India a fost paralizată de mult timp după interdicţie de criptomonede de către Reserve Bank of India (RBI) în 2018.

Cu toate acestea, la 4 martie 2020, Curtea Supremă din India anulat decretul Reserve Bank of India (RBI), care interzice furnizarea de servicii organizațiilor care lucrează cu criptomonede. Inițial, RBI a planificat să o facă recurs decizia Curții Supreme, dar în cele din urmă a respins acest lucru fără a furniza comentarii. Mai târziu, schimburile de criptomonede s-au adresat RBI pentru clarificare. Băncile comerciale din India ar putea într-adevăr să ofere servicii bancare comercianților și companiilor de criptomonede. Banca Centrală a țării a explicat:

“Nu există o astfel de interdicție astăzi”, a declarat Reserve Bank of India (RBI).

Schimburile locale de criptomonede sunt încrezătoare că declarația RBI va avea un impact pozitiv asupra creșterii industriei din India. Unii dintre ei au raportat deja o creștere semnificativă a volumului în ultimele două luni. Potrivit către CEO-ul său Sumit Gupta, platforma de tranzacționare a criptomonedelor din Mumbai și agregatorul de lichidități CoinDCX a arătat o creștere de 150% a numărului de utilizatori activi zilnici numai în luna martie.

Legalizare

Adunarea Națională a Coreei de Sud făcut modificări ale legislației, având ca rezultat criptomoneda din Coreea de Sud devenind complet legală.

Aceasta înseamnă că industria criptomonedelor este acum obligată să respecte pe deplin regulile comerciale în cadrul legal general al Coreei de Sud. Ca urmare a acestui eveniment, se așteaptă să aibă loc o restructurare a industriei blockchain interne.

Modificările adoptate vor intra în vigoare în 2021, ceea ce va conduce la participarea industriei la mandat:

  • Respectați legile financiare și cerințele de raportare financiară;
  • Folosiți numai conturi bancare verificate și aplicați procedurile KYC;
  • Utilizați sistemele de management al securității informațiilor (ISMS).

Există o teamă că astfel de măsuri vor duce în consecință la închiderea majorității schimburilor de criptomonede din cauza dificultăților legate de facturare și controlul informațiilor. Drept urmare, doar între 4 și 6 schimburi pot rămâne active în Coreea de Sud; deoarece doar Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit, GoPax și Hanbitco par să poată respecta începând de astăzi.

Regulament

Nu se poate să nu menționăm un alt mod – calea criptomonedelor chineze sau mai degrabă chiar începutul ei. Această cale exactă pe care Rusia încearcă să o urmeze acum. Autoritățile Federației Ruse au introdus o versiune actualizată a proiect legislația privind activele financiare digitale în mai 2020.

Inovațiile interzic direct circulația criptomonedelor care nu sunt emise conform reglementărilor interne ale Rusiei, inclusiv vânzarea, exploatarea și publicitatea. Participanții la piață și experții sunt indignați și surprinși de o abordare atât de dură, deoarece o interdicție completă ar însemna o pierdere de câteva miliarde de dolari pe an pentru economia țării.

„Guvernul trimite un mesaj neechivoc tuturor antreprenorilor ale căror activități sunt cumva legate de criptomonede, pentru a-și retrage imediat afacerea din țară în alte jurisdicții” – un extras dintr-o scrisoare deschisă a Asociației Ruse a Criptomonedelor și Blockchain către Ministerul Economiei și Duma de Stat.

Se așteaptă o creștere

Între timp, în legătură cu consecințele pandemiei globale, așteptările pentru un viitor ciclu de creștere a criptomonedelor se extind și se consolidează la nivel mondial.

Analiștii Glassnode raportează că 60% din numărul total de bitcoini în circulație nu s-au mișcat pe tot parcursul anului, ceea ce arată un număr tot mai mare de investitori pe termen lung. Graficul arată că ultima dată când s-a observat un astfel de model a fost 2017, înainte de cursa taurului Bitcoin.

Numărul ETH deținut în investiții pe termen lung crește, de asemenea, și a atins cele mai înalte niveluri în ultimele 10 luni. Conform raportului analiștilor de la Santiment, soldurile totale ale celor mai mari 100 de adrese de rețea Ethereum care nu sunt custodiale au depășit 21,8 milioane ETH, ceea ce este echivalent cu 4,6 miliarde de dolari..

Într-unul din articolele noastre anterioare, noi a scris despre posibilitatea unui ciclu de creștere aproape de piața criptomonedelor. În acest moment, factorii de ansamblu și performanța globală consolidează această teorie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me