Ce este analiza tehnică în tranzacționarea criptomonedelor?

Analiza tehnică în tranzacționarea criptomonedelor este studiul mișcării prețului de piață al criptomonedei, care permite prezicerea unor fluctuații suplimentare ale ratei. Este realizat pe baza legilor caracteristice unei anumite criptomonede sau a pieței în ansamblu.

Pur și simplu, analiza tehnică permite să se determine ce se va întâmpla cu rata unei anumite valute în curând pe baza datelor istorice ale pieței.

Comercianții japonezi de orez au început să folosească această metodă în urmă cu câteva secole. Mai târziu, la începutul secolului al XX-lea, specializat în finanțe, jurnalistul american Charles DOE a publicat o serie de articole în care a descris tiparele de creștere și declin de pe piața valorilor mobiliare. Mai târziu, lucrările sale au fost extrase din postulatele de bază care au stat la baza „Teoria Dow”, care a devenit baza analizei tehnice.

Teoria Dow coroborată cu practica analizei tehnice a permis determinarea a trei teze principale ale analizei tehnice. Acestea sunt universale și pe deplin aplicabile pe piața criptomonedelor:

 • Nu sunt accidente. Fiecare schimbare de preț pe piață este cauzată de ceva. Dacă stabiliți motivul, data viitoare când apare un motiv similar, va fi mai ușor să preziceți mișcarea prețului.
 • Istoria se repeta. Ceea ce sa întâmplat deja pe piață se poate întâmpla a doua oară. Consecințele sunt probabil aceleași.
 • Modelele funcționează. Tendința (vectorul de mișcare al prețurilor) tinde să mențină direcția. A-l influența nu poate fi decât ceea ce este comparabil cu el în forță. Factorii mai slabi duc la o fluctuație temporară (corectarea pieței criptomonedelor), dar nu la o inversare a tendințelor.

La momentul Dow, analiza tehnică a fost efectuată manual folosind tabele și desene.

Odată cu apariția computerelor, analiza tehnică a devenit mult mai ușoară: unele programe au reprezentat graficele cursului și le-au adăugat instrumentele de analiză tehnică – niveluri, contururi, culoare și alți indicatori și așa mai departe.

Acum, aceste diagrame sunt integrate în multe schimburi de criptomonede și funcționează într-un mod interactiv.

Componente ale analizei tehnice în tranzacționarea criptomonedelor

În plus față de graficele de prețuri, următoarele componente sunt cele mai cunoscute:

 • Nivele. Cele mai frecvent utilizate niveluri de suport și rezistență sunt liniile trasate prin punctele extreme din graficul de mișcare a prețurilor. Linia trasată prin punctele maxime se numește linie de rezistență, iar linia trasată prin punctele minime se numește linie de sprijin. Dacă prețul criptomonedei se schimbă în direcția opusă tendinței din interiorul liniilor, atunci putem vorbi despre o corecție și, dacă aceasta depășește, o inversare a tendinței nu este exclusă. Desigur, aceasta nu este singura informație care poate oferi comerciantului nivelurile.
 • Cifre. După cum sa menționat mai sus, istoria se repetă. Pe graficul cursului, acest lucru este reflectat de fluctuații, care în cazuri similare reprezintă un model grafic similar, în care, dacă vă folosiți imaginația, puteți vedea diferite forme. De exemplu, există o figură “Cap si umeri” dintre cele trei maxime, a căror medie este ușor deasupra laturii (acesta este „capul”), iar laturile sunt aproximativ egale (acesta este „umerii”). Există cifre „Dublu fund” și „Top dublu” – două minime sau două maxime, mergând una după alta. Există figuri dreptunghiulare, triunghiulare și așa mai departe. Fiecare ne permite să tragem o concluzie cu privire la situația de pe piață: dacă principalii jucători așteaptă sau încearcă să prăbușească cursul, dacă piața se confruntă cu o anumită situație care sa întâmplat de mai multe ori în trecut. Toate acestea fac posibilă prezicerea, pe baza datelor anterioare, a unor modificări suplimentare ale prețurilor.
 • Indicatori. Aceasta este o afișare grafică a calculelor matematice pentru anumite formule stabilite de comerciant sau de program. Cel mai faimos exemplu este „Medii mobile” – linii neregulate care reflectă prețul mediu al unui activ pentru o anumită perioadă. Alte formule și variabile pot fi adăugate la formule, în funcție de ceea ce dorește comerciantul să vadă vizual pe grafic.
 • Sfeșnic japonez. Invenția fondatorilor analizei tehnice – comercianții japonezi menționați mai sus. Este o diagramă de intervale sub formă de dreptunghiuri care reflectă modificările de preț pentru anumite perioade de timp. Vizual adesea similar cu coloanele cu „umbre”, datorită numelui său. Popular datorită vizibilității sale: mulți comercianți observă că sunt cel mai clar afișate fluctuațiile de preț. Diagramele cu sfeșnice au, de asemenea, propriile lor forme, care sunt utilizate pe același principiu ca și pe diagramele convenționale.
 • Volumul tranzacționării. Acestea pot fi afișate ca o diagramă obișnuită sau ca o diagramă cu intervale. De asemenea, reflectați dimensiunea cererii și ofertei și permiteți-vă să faceți pe baza acestor concluzii de date. De exemplu, dacă volumul tranzacționării crește odată cu o anumită tendință, înseamnă că piața susține ceea ce se întâmplă și că tendința nu ar trebui să se întoarcă. Poate fi opusul: dacă volumul de tranzacționare la o anumită tendință scade, piața nu susține tendința (probabil suspectează umflarea „balonului” sau un alt fenomen rău) și, prin urmare, inversarea sa este probabilă.
 • Valul Elliott. Unul dintre cele mai complexe instrumente de analiză tehnică, deoarece necesită cunoștințe semnificative în matematică. De fapt, teoria undelor Elliott în contextul tranzacționării este o versiune matematică a teoriei Dow: își afișează postulatele pe exemplul diagramei undelor. De exemplu, rezultă din graficul Elliott că unda de impuls (începutul tendinței) este urmată de o corecție (o mică mișcare împotriva), că există trei unde de corecție pe cinci valuri ale tendinței principale, că tendința, la fel ca orice mișcare de preț, în principiu, constă dintr-un număr de cicluri destul de specifice etc..
 • Aceasta nu este o listă completă. În diferite manuale, există și alte componente ale analizei tehnice.

De obicei, comercianții nu folosesc toate instrumentele simultan, ci aleg mai multe instrumente convenabile. Mulți afișează aceleași date, doar sub diferite forme, și totul se reduce la forma pe care comerciantul o percepe cel mai bine. Depinde de caracteristicile cognitive ale fiecărei persoane, deci nu există forme optime și, ca urmare, nu există instrumente.

Analiza tehnică în tranzacționarea criptomonedelor: avantaje

Avantajele analizei tehnice includ următoarele caracteristici:

 • În analiza tehnică, toate datele brute sunt exacte și nu lasă loc pentru interpretări greșite. Datele utilizate în alte metode de prognoză nu sunt fiabile în criptosferă: există puține declarații oficiale de încredere și multe „rațe”. Calitatea lasă, de asemenea, mult de dorit: traduceri incorecte și redarea denaturată sunt obișnuite și este ușor să interpretezi greșit informațiile.
 • În analiza tehnică, toate datele sunt afișate în timp real, astfel încât traderul are posibilitatea de a răspunde cât mai repede posibil. Știrile de pe piața criptografică apar târziu, astfel încât știrile care afectează rata de schimb a criptomonedei pot ajunge la comerciant prea târziu, când schimbul va reacționa deja la aceasta.
 • Analiza tehnică funcționează pe același principiu ca toate monedele. De exemplu, în analiza fundamentală, un comerciant trebuie să studieze diferite straturi de informații despre caracteristicile fiecărei criptomonede.
 • Analiza tehnică oferă date suficiente pentru a lucra cu monede puțin cunoscute.
 • Comerciantul poate alege cele mai convenabile instrumente, poate calcula numerele specifice de interes pentru el la un interval îngust conform formulei elaborate de el personal și așa mai departe.

Analiza tehnică în tranzacționarea criptomonedelor: dezavantaje

Printre dezavantajele analizei tehnice se numără următoarele:

 • Semnalele târzii. Analiza tehnică nu ne permite să vedem primele semne ale inversării tendințelor. Afișează situația care se formează după condițiile prealabile pentru schimbare.
 • Ineficiență în intervenția factorilor terți. Analiza tehnică se bazează în întregime pe matematică. Calculele sunt corecte pentru anumite situații, dar problema este că situațiile complet identice de pe piață practic nu se întâmplă. Adesea intervine un factor străin minor, care pentru acuratețea matematică este critic și face toate predicțiile greșite.
 • Eficiență mai mică pe piața criptografică. În comparație cu piața tradițională, indicatorii criptomonedelor se schimbă mai repede și chiar și jucătorii experimentați nu au întotdeauna timp să navigheze într-un astfel de volum de informații.

Analiză tehnică în tranzacționarea criptomonedelor: dacă se folosește pentru începători?

În plus față de dezavantajele de mai sus, comercianții începători întâmpină o serie de probleme atunci când utilizează analiza tehnică:

 • Interpretează greșit grafica. În teorie, totul este evident, dar în practică este imposibil să vezi cifrele, iar rezultatele analizei sunt departe de realitate.
 • Prea strâns legat de teorie. Dacă cifrei din manualul de tranzacționare a fost specificată o cifră, atunci în practică începătorii reacționează la aceasta numai atunci când este aproape identic cu exemplul din manual. Aceleași cifre în diferite cazuri pot fi foarte diferite vizual, ceea ce este dezorientant pentru începători.
 • Trageți concluzii diferite. Mai mult, acest lucru este observat și pentru comercianții fără experiență: doi analiști pot face două prognoze diferite pe baza unui grafic și le pot confirma cu calcule logice. Uneori este imposibil să spunem care dintre ele este mai probabil să aibă dreptate. Începătorii au astfel de probleme mult mai des.

În plus, analiza tehnică va necesita timp de la un comerciant novice pentru a studia teoria, apoi timp (și adesea bani) pentru erori în practică și numai după aceea va da rezultatul.

În ciuda acestui fapt, nu este recomandabil să renunți la utilizarea analizei tehnice unei persoane care a decis să se încerce în tranzacționarea cu criptomonede. Aceste probleme sunt rezolvate cu ajutorul practicii. Pentru a ușura acest lucru, am fondat SkyRockSignals

Semnalele SkyRock este un profesionist cu experiență echipa de tranzacționare a criptomonedelor care împărtășește deciziile de investiții, ideile de tranzacționare, analizele și semnalele. Recomandările noastre se bazează pe ambele Tehnic și Fundamental Analize împreună cu mai mulți ani de experiență de tranzacționare.

Abonații noștri de la 3Commas Marketplace primesc acces la bot automat de tranzacționare premium ceea ce le permite castiga profit stabil și le crește depozitul în fiecare lună

 • Binance și Bittrex
 • BTC, ETH și USDT cotează valute
 • Profit mediu pe tranzacție: 3%
 • Până la 100 de semnale pe săptămână
 • Durata: până la 3 ore

Canalul nostru de bază Telegram va rămâne întotdeauna gratuit și vom continua să oferim gratuit idei comerciale profitabile, știri și semnale de piață, linkul este prezentat mai jos: https://t.me/SkyRockSignalsBasic

Contacte:

Formular complet de înregistrare a canalului Telegram: https://goo.gl/Vxc66H

TradingView: https://www.tradingview.com/u/SkyRockSignals

Rezultate: https://goo.gl/roXue6

Chat live și asistență: discord.gg/BBkKtcD

Site web: www.SkyRockSignals.com

E-mail: [email protected]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me