Kellemes délutánt barátaim!

Korábbi cikkekben már közelebbről megvizsgáltuk a Binance-t, a mai első számú kriptovaluta-tőzsdét. Kitaláltuk a fő menüket, a Binance funkcionalitást, a felsorolást, a jutalékot és még sok más pontot, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megállapítsuk, hogy a cserével való együttműködés mindenképpen megéri. Még egy kicsit megérintettük az oldalon való kereskedést annak érdekében, hogy megértsük, hogyan zajlik a megrendelés leadásának folyamata és mik azok. Ha valaki még nem olvasta el ezeket a cikkeket, jobb, ha ezzel kezdi: “Hogyan kereskedjünk a Binance tőzsdén”.

Itt az ideje folytatni a gyakorlást, beszélni a Binance által kínált főbb lehetőségekről és kereskedési eszközökről. A cikk elolvasása után megtudhatja, hogyan kell felhasználni őket a valódi kereskedésben. Kezdjük el!

Milyen betétet kell beírni a cserébe?

A Binance számlájának finanszírozását ebben a cikkben már leírtam. Sok embert érdekel a kérdés, akkor mennyit kell feltölteni? Ha Ön kezdő kereskedő, rövid ideig, mondjuk legfeljebb hat hónapig kereskedik, akkor jobb, ha olyan kis összegekkel kezdi, amelyeket nem ijesztő (a teljes költségvetés szempontjából nem kritikus) elveszíteni.

De határozottan nem érdemes kockáztatni a korai szakaszban nagy összeget. Ideális befizetés 300 dollár és 500 dollár között. Ahogy gyakorlati készségeket és tapasztalatokat szerez, fokozatosan növelheti azokat. Amikor már van tapasztalata, magabiztossága, akkor egyértelműen meg fogja érteni, hogyan folyik a kereskedés, hogyan működik a kriptovaluta piac, sokáig fog gyakorolni – nagyobb betét mellett kezdhet el dolgozni. Ezzel a tudásszinttel abbahagyja a kezdő létet, a tapasztalt amatőr kereskedő számára az optimális befizetés 2000 dollárnál kezdődik.

Hogyan kell kereskedni: lassú, de biztos vagy gyors és kockázatos?

Rögtön szeretném érinteni a kereskedelem fajtáinak (kereskedés típusai) témáját, amelyről beszélni fogunk, mert a következő cikk szinte teljes egészét ennek szenteljük, ettől függ a helyek kiválasztása, amelyekkel együtt fog dolgozni . Szóval, hogyan épül fel a tőzsdék minősítése, és miért népszerűek ezek vagy azok a platformok a kereskedők körében? Minden a funkcionalitástól és a képességektől függ.

Például a Binance-nek nincs fiatja, ami azt jelenti, hogy rendszeresen több millió felhasználót és milliárdos forgalmat veszít. Néhányan megoldást találtak és harmadik fél szolgáltatásait használják. A Binance nem rendelkezik margin kereskedéssel, ami azt jelenti, hogy azok a kereskedők, akik inkább tőkeáttétellel vagy rövid pozíciókkal dolgoznak, kiutat és egyéb eszközöket keresnek, vagy nem hajlandók ezen a tőzsdén dolgozni..

Mi a margin kereskedés nagyon röviden?

Engedje meg, hogy röviden elmagyarázzam, mi a tőzsdei kereskedés. Valójában ez kölcsönzött pénzeszközökkel történik, amelyet általában maga a tőzsde biztosít a betét biztonsága ellenében. Ugyanakkor a felvett források összege az Ön által választott tőkeáttételtől függ (ha van ilyen lehetőség), vagy amelyet maga a tőzsde oszt ki Önnek. Tegyük fel, hogy 100 dolláros befizetéssel lép be egy tőzsdére, amely x10 tőkeáttételt kínál. Vagyis akár 1000 dollárig is kereskedhet. A fedezeti kereskedés feltétel nélküli előnye a rövid vagy más szavakkal a rövid pozíciók nyitásának képessége és a piaci visszaesésből származó profit. Ezt a mechanizmust részletesebben elemezzük a következő bejegyzésben..

A margin kereskedés fő jellemzője az a képesség, hogy nagy profitot szerezzen, amely többszörösen meghaladhatja a saját befektetéseit, és ez meglehetősen nyugodt piacon van. Nyilvánvaló, hogy ennek az érmének van egy sötét oldala, és a hatalmas bevétel lehetőségével együtt drámaian megnő annak kockázata, hogy elveszíti a fedezeti számlára fektetett összes alapot..

Azok a kereskedők, akik ennek a rendszernek megfelelően dolgoznak, még mindig nem is használnak olyan alapvető eszközöket, mint például a StopLoss, ezért erősen ajánlom, hogy nagyon jól gondolja át, mielőtt döntene a fedezeti kereskedelemről, és szerezzen tapasztalatokat a kriptovaluta piacon folytatott kereskedelemről, mielőtt egyáltalán gondolkodni kezdene rajta..

A Binance-n nincs árfolyamkereskedelem

Mint mondtam, a Binance-n nincs margin kereskedés. A tőzsde bejelentette bevezetésének terveit, de ez egyelőre csak bejelentés. Vannak azonban olyan technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy pénzt váltson egy csökkenő piacon, alacsonyabb kockázatú árrés-kereskedelem nélkül. Különösen az olyan platformoknál, mint a Binance, a 3commas.io szakemberei olyan eszközöket hoztak létre, mint a rövid botok és az otkuperek, ráadásul vannak olyan stratégiák, mint a Quickfinger Luc, amelyek meglehetősen hatékonyak egy ilyen lomha medvepiacon, mint most..

Arról, hogyan kell ilyen körülmények között dolgozni, mire szolgálnak ezek az eszközök, a következő cikkben fogunk beszélni, de most azt javaslom, hogy döntsünk a kereskedés alapjairól..

A legfontosabb az, hogy a valódi kereskedés megkezdése előtt el kell döntenie a piaci viselkedési modellt. Mit fog tanítani? Kevésbé kockázatos megközelítés, stabil, de kis jövedelemmel, vagy kockázatosabb módszer, ahol a nagy nyereség (olvasható – veszteség) érdekében készen áll arra, hogy elveszítse a betét, vagy akár az összes befektetett alap nagy részét.

A kriptovaluta kereskedők fő viselkedési mintái

Az érmék kereskedelme hosszú, rövid és középtávú lehet. Érmék hosszú időre (akár több évre) történő vásárlása, a piaci magatartás hosszú távú megfigyelése befektetés, nem kereskedelem. A kereskedelem, amelyről folyamatosan beszélünk, az érmék közép- és rövid távú értékesítése. Fontolja meg a kereskedő munkájának mindkét lehetőségét.

1. Befektetés (JUST HODL)

Befektetés három-öt népszerű felső érmébe. Például a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple és mások. Vagyis a befektetési portfólió legfeljebb 5 érméből áll. A portfólió felépítéséhez egyszerűen menjen át a TradingView oldalára, és nézze meg, mely eszközökről esik a legtöbb szó a társai között. Ha a piac több mint 25% -kal esik vissza, akkor ezen felül vásárol, és ezt minden egyes eséssel további 25% -kal vagy annál többet teszi meg. Ezért a megtakarítási pont minden további vásárláskor csökken, ami azt jelenti, hogy a megfordulás és egy új globális bullish trend kezdete soha nem fog meglepetést okozni Önnek, és könnyedén növelheti tőkéjét..

Azonnal szeretnék foglalni, hogy ezt a stratégiát 3-5 évre tervezték, és olyan emberek számára alkalmas, akik valóban tudnak várni és bíznak abban, hogy a kriptovalutának jövője van.

2. Kereskedelem, illetve rövid és középtávú érmékereskedelem

Ezek lehetnek legfelső érmék és közepesen népszerű alt. Ebben az esetben technikai elemzéssel tanulmányozzuk a diagramokat, az érmék viselkedését, előrejelzésekhez, elemzésekhez folyamodunk. Attól függően, hogy a valuta hogyan viselkedik, nyitunk a számunkra érdekes ügyleteket.

Annak érdekében, hogy ne veszítse el pénzeszközeit, jól kell ismernie a sakktáblát. részeket, és megtanulják legalább a technikai elemzés alapjait. Minden kezdő számára a kötelező tanulmányi program általában D. Murphy “A pénzügyi piacok technikai elemzése” vagy D. Schwager “Műszaki elemzés” részét képezi. Teljes tanfolyam “, ahogy minden önbecsülõ kereskedõ fejből ismeri a gyertyatartó mintákat és legalább elolvassa Neeson” japán gyertyáit “.

Természetesen van rövidebb út is. Megvásárolhatja a kereskedők számára szervezett tanfolyamok egyikét, ahol kipréselheti a szükséges elméleti anyagot, és esetleg néhány gyakorlati foglalkozást is lefolytat. Hogy ez az út hatékonyabb lesz-e az ön számára, mint az önképzés, nehéz megmondani, de saját tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy egyetlen tankönyv sem pótolhatja az önálló gyakorlatot, és semmi sem tanít jobban, mint pár összevont betét.

Szociális kereskedelem

Van egy másik módszer, amely sok tudás és nulla tapasztalat nélkül is kereskedési guruként érzi majd magát. Annak érdekében, hogy mindenki a szakemberekkel egyenértékű kereskedelmet folytathasson, létrehoztak egy olyan eszközt, mint a “szociális” kereskedelem. Lényegében ez egy vagy több kereskedő tranzakcióinak másolása. A kriptovaluta piacon az ezen beruházások körüli nagy felhajtás miatt sok sarlatán és amatőr jelent meg, akik megfelelő tapasztalat nélkül fogadják el a pénzt a menedzsmentben..

A személyes tapasztalatok azt sugallják, hogy még akkor is, ha a kereskedőnek sikerül következetesen pluszban kereskedni, kezelve saját tőkéjét, nem tény, hogy a kezelésben lévő pénzeszközök mellett az eredmény hasonló lesz, mert a vezetőt érző érzelmi terhelés jelentősen megnő. Mindez a kereskedelem és a jelek másolásának mindenféle technikai problémájára kerül, amikor belépnek és kilépnek. És természetesen nem egyenes csalásról beszélek, amikor az emberek csak eltűnnek pénzzel..

Ezért, ha a “szociális” kereskedés útját választja magának, akkor azt javaslom, hogy bízzon kizárólag megbízható és időnként tesztelt platformokban. Ezek egyike a 3commas.io

Ez az oldal már több éve a piacon van, és tapasztalataim rendkívül pozitívak. A 3commas lehetővé teszi a sikeres kereskedők tranzakcióinak másolását és csatlakozást a felső távirati csatornákhoz, amelyek kereskedési jeleket adnak. Természetesen mindez intuitív módon konfigurálható és átváltható automatikus kereskedési módra.

3. Fejbőr

Ez egy olyan kereskedési mód, amikor a kereskedő percenként köt üzleteket, ha nem is másodpercenként. A lényeg a skalpolás, azaz. mikro mozgások megragadása. A profit összegét nagyszámú mikrokereskedelem hozza létre, kis haszonnal. Az ilyen tranzakciók száma miatt azonban a nyereség meglehetősen kézzelfogható lehet..

Bár ezt a típusú kereskedést alacsony kockázatúnak tekintik, nyilvánvaló, hogy bármely ember számára sok idővel és erős pszichés stresszel jár..

Ezért ez a megközelítés egyre inkább az automatikus algoritmikus robotokkal társul, amelyek a nap 24 órájában és a hét minden napján képesek működni, napi több száz vagy akár több ezer tranzakciót nyitva meg a tulajdonos által beállított algoritmus szerint..

Nagyon sok olyan webhely kínál ilyen szolgáltatást a piacon, amelyek némelyikén túl összetett beállítások vannak, amelyeket az ember nehezen képes kitalálni felkészülés nélkül, mások túl primitív algoritmussal rendelkeznek, amely gyakran csak veszteségeket hoz a medvepiacon.

Ismét 3-asnak hívhatom az arany középutat. A srácok folyamatosan pumpálják a botjaikat, egyre intelligensebbé és multifunkcionálisabbá téve őket. A programjaikba beágyazott, valóban professzionális funkciók nem rendelkeznek összetett beállításokkal. Ugyanakkor a kezdőnek nem is kell megértenie ennek a bonyolultságát, mert egyszerűen egyetlen egérkattintással átmásolhatja a webhely legsikeresebb botjának beállításait. Ezekről az eszközökről a következő cikkben többet fogunk beszélni, de most nézzük meg, hogyan lehet közvetlenül a Binance tőzsdén kereskedni.?

Hogyan lehet kereskedni a Binance-n?

Cryptocurrency vásárlása

Nézzük meg a Bitcoin – BTC példáját. Tehát feltöltöttük az egyenleget, most megvan az USDT. Mi kriptovalutát vásárolunk nekik. A diagram mutatja a költségeket: mennyit ér a BTC jelenleg, láthatja, mennyibe került egy nappal ezelőtt, két napja.

Töltse ki a Vásárlás megrendelést, kattintson a 100% gombra. Ez azt jelenti, hogy USDT-jének 100% -át megadja bitcoin vásárlásához, és például 4 milliót kap egy kis szathival 150 dollárért. Már csak egy kérés benyújtása van hátra, azaz kattintson a “BTC vásárlása” gombra.

Fontos! Megadhat bármilyen árat, amelyen BTC-t szeretne vásárolni. Alapértelmezés szerint ez a mező az aktuális devizaárat tartalmazza. Ha nem ilyen áron, hanem például 2000 dollárért szeretne bitcoinokat vásárolni, megadhatja. Természetesen senki nem fogja eladni Önnek a BTC-t ezen az áron, de az Ön pályázata bekerül a rendelési listába – “Glass”.

A kereskedési terminál bal oldalán található panel a „Market Depth”, a valós kereskedők által leadott megbízások listája. Fent valuták eladására vonatkozó megrendelések vannak, alul – vételre. Láthatja, hogyan mozognak valós időben. A piaci árfolyamhoz legközelebbi árfolyamtól a legmesszebbre vannak rangsorolva. Azok. 2000 dollár / bitcoin árú vételi megbízása valahol a lista legvégén lesz. Ezenkívül csak akkor hajtható végre, ha az összes megbízás magasabb. kedvezőbb ütemben teljesülnek.

A később kedvezőbb áron hozzáadott alkalmazásai szintén a tiéd fölötti sorba kerülnek, azaz a piac „irreális” áron történő megrendelése jelenleg fennállhat, ha nem teljesülnek globális változások, és a piac radikálisan megfordul.

Ellenkező esetben “lóg”, amíg a BTC 2000 dollárra nem csökken. Vagy elhagyhatja a piaci árat, és ebben az esetben szinte azonnal aktuális értéken cserél dollárt bitcoinra..

Egyszerre nyereség és stop veszteség

Nagyon fontos, hogy jelentősen növelje ügyletei hatékonyságát, miközben egyidejűleg állítsa be a Stop Loss és a Take Profit célokat. Már mondtam, hogy amint megbízást ad a Binance-en, az a Market Depth-re megy. Ez azt jelenti, hogy ha megbízást ad az érmék eladására, akkor azok valamilyen módon „befagynak”, amíg a kereskedést meg nem hajtják. Sőt, ha fedezni szeretné és megzavarná a nyereséget hirtelen ugrás esetén, akkor a Binance ezt csak az első tranzakció végrehajtásáig engedélyezi..

Azok. ha eladási megbízást adunk le, akkor nem tudjuk beállítani, hogy a Take Profit alacsonyabb áron vásároljon. Csak annyit tehetünk, hogy nyitunk egy ellenkező irányú megrendelést. De egyes szolgáltatások lehetővé teszik ezt. Például 3commas. Amint az érme aktuális ára eléri az általunk meghatározott feltételeket, az értékek felső vagy alsó küszöbét, a program bezárja a pozíciót, vagyis profitot (profitot) vesz fel, vagy veszteséget (veszteséget) rögzít. Ennek köszönhetően a 3commas nem dugja el a Binance tőzsde üvegét, és felszabadítja az egyéb megrendelések leadásához szükséges forrásokat..

Mik a visszahúzódó mechanizmusok?

Sőt, a 3commas szakembereknek köszönhetően képesek vagyunk követni a Take Profit és a Stop Loss szinteket. Nézzük meg, hogyan működik az ETH / BTC devizapár példája..

Utána Veszteség megállítása

A számítások kényelme érdekében tegyük fel, hogy 1 ETH-t vásároltunk 0,05 BTC-ért. A stop loss értéke -10% (0,045BTC). Ez azt jelenti, hogy ha az ár a vételár 10% -kal csökken és 0,045BTC-t tesz ki, a bot lezárja a megrendelést – a Stop loss pozíció azt jelzi, hogy már nem áll készen a vesztésre.

Mit csinál ebben az esetben a trailing Stop: ha a

0,045BTC 0,5% eltéréssel, akkor amikor az ár eléri a megadott jelet, a tranzakció nem záródik le, hanem csak maga a Trailing aktiválódik, amely megfordulás és árnövekedés esetén a StopLoss szintet mögé tolja a piaci ár 0,5% eltéréssel. Ebben az esetben reális lehetőségünk van megtakarítani kereskedelmünket, és akár nyereséget is elérni, mivel a nyomon követés követi az árat, amíg az újra le nem áll és bezárja a megrendelést az áthelyezett megállónál..

Utána TakeProfit

A Trailing for TakeProfit esetében ugyanaz az elv érvényes, mint az előző példában, csak a StopLoss szint nem mozog és nem követi a piacot, de a TakeProfit, vagyis ha emelkedik az ár, akkor a Trailing TakeProfit nem zárja be a pozíciót fix értéken , de továbbra is növeli a zárási feltételt, mindaddig, amíg az ár emelkedik. Például ha a Trailing TP-t 8 dollárra tesszük (60% -os növekedés az 5 USD kezdeti belépési árhoz képest), akkor míg az ár növekszik: 6 USD (20%), 8 USD (60%), 9 USD (80%) , a pozíció lezárásának feltétele változik – a Take Profit ár meghatározott eltéréssel emelkedik.

Amint az érték csökkenni kezd és eléri az X% -ot (ez az eltérésmutató, amelyet előre beállítottunk), a pozíció bezárul. Ha például 9 dollárral megfordul az ár, további 3 dolláros profitot kapunk, levonva az eltérési százalékot. És mindezt a Trailing Take Profit eszköznek köszönhetően.

Utószó helyett

A cikk befejezésével még egyszer emlékeztetni kívánom, hogy ne felejtsen el értesítéseket beállítani a megrendelések állapotáról. Ezzel elkerülhető számos olyan probléma, amely a kriptopénzpiac annyira tele van meglepetésekkel jár..

Az ilyen értesítések beállításának módját és azok engedélyezésének helyét hasonlóan írtam a TradingView-ról szóló cikkben.

A 3commas széleskörű beállításokkal rendelkezik a különféle értesítésekhez és riasztásokhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy ne tartsa folyamatosan a számítógépet rajta vagy annak közelében. Elég, ha egyszer beállítja a megbízást, és megvárja a végrehajtási értesítést.

Egy másik nagyon kényelmes és hasznos lehetőség, amelyet mindenképpen használni fog, amint tapasztalatot és kereskedési ismereteket szerez, a megrendelések jegyzete. Leggyakrabban így fordulnak hozzájuk: egy kereskedő egy érmén olvassa a híreket, vagy meghallgatja valamilyen neves kriptográf kereskedő véleményét, előrejelzését, és megrendeléseket ad le. És egy idő után, főleg ha nagyon sok megrendelés van a különböző tőzsdéken, nehéz felidézni, hogy miért így, és nem másképp történt. A 3commas megjegyzések segítenek semmire sem emlékezni.

A hatékonyabb tanulás és a gyorsabb tapasztalatszerzés érdekében fontos, hogy folyamatosan elemezze tevékenységeit. Ehhez van egy kényelmes eszköz – kereskedői napló. Ez egy részletes jelentés a kényelmes szűrőkkel végzett összes kereskedelemről. Itt nemcsak gyorsan elvégezheti a kereskedés részletes elemzését, hanem az eredményeket megoszthatja más felhasználókkal is.

Ez minden. Ma megismerhett egy kriptovaluta-kereskedő sok hasznos eszközét. A következő cikkben a kriptovaluta piac jelenlegi trendjéről és arról beszélünk, hogy jelenleg milyen kereskedelmi stratégia lesz optimális – csökkenő ár esetén, mire lehet számítani, és milyen előrejelzésekkel számolnak a kriptovaluta piac kulcsfigurái. Ismét csak hasznos gyakorlati ismeretek várnak rád. Beszélni fogok arról, hogyan lehet a leghatékonyabban pénzt keresni ilyen helyzetben, és ennek sokféle egyszerű és kényelmes eszközéről. Hagyományosan érdekes és informatív lesz! Hamarosan találkozunk!

Sok szerencsét és jó profitot!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me