Здравейте всички !

Тази публикация ще бъде посветена главно на онези, които по някаква причина не харесват, не искат или просто не се доверяват на готовите сигнали за бота и може би вече са готови да опитат собствените си сили в настройването на пазарни осцилатори. По-долу ще споделя с вас моя опит в настройването на бот, използвайки индекса на относителната сила RSI (по-долу RSI) и Bollinger Bands (по-долу BB).

Съдържание:

  1. Регистрация и свързване на борсата в 3commas.
  2. Как работят RSI и BB.
  3. Настройване на 3commas бота от RSI и BB.
  1. Регистрация за 3commas

Услугата е достъпна на линка 3commas.io – това е моят реферален линк, той ще даде 10% отстъпка при плащане.

След регистрация ще имате достъп до 3-дневна безплатна услуга на тарифа “Професионална” с всички възможности. След този период трябва да изберете един от абонаментите.

За да работите по сигнали, най-удобно е да работите с композитни ботове, които са включени само в тарифата “Професионален” и ще опиша всички допълнителни настройки за такъв бот..

След като се регистрирате в услугата 3commas, трябва да свържете обмена Binance чрез API, как да направите това, прочетете тук 

Как да създадете API ключ за обмен Binance е написано тук 

2. Как работят RSI и BB осцилаторите

Ако не знаете какво е RSI, препоръчвам да прочетете тази статия. 

Ако не знаете какво е Bollinger Bands и как работи, отделете 5 минути за тази публикация 

Всичко е просто и ясно, аз лично много харесах тези статии.

След като прочетете, ще разберете по-добре защо избрах точно тази комбинация и тя беше в тези настройки и със сигурност можете да ги подобрите. Експериментирайте !

По-долу ще дам пример за настройка при търговия за BTC на борсата Binance, при настройването можете да изберете да търгувате за всяка двойка и на всяка борса – това е едно от предимствата на подобни “собствени” сигнали, защото направени сигнали за вашия обмен или двойка от доставчици на сигнали може да не са.

3. Настройка на бот 3commas от RSI и BB

За тези, които четат моите публикации (вижте тук), вече не е тайна, че в момента практикувам доста рискована стратегия за търговия, а именно: Не използвам осредняване и не използвам Stop Loss. Не препоръчвам да търгувате като мен, тъй като по всяко време това може да доведе до продължителна „инвестиция“ или загуба и ще трябва да излезете от тази ситуация сами.

Ами предупредих всичко, може би дори уплашен, да продължим нататък.

Първо, както обикновено, някои статистически данни за 55 дни работа (от 06.06.19 до 04.02.19):

Ако сте прочели публикацията „Ботовете работят. Статистика на сигналите “, вече забелязахме, че рентабилността от търговията с използване на„ собствени “сигнали е малко по-различна от търговията с готови. По-конкретно, подобна комбинация и настройка на бот, която ще бъде разгледана по-долу, за период от 55 дни даде ~ + 0,55% от депозита на ден. Можете да ме проверите, като погледнете бота на връзката

Сега нека да преминем към настройването на бота, ще дам само пример за настройване на собствен бот с лека промяна, а именно: в настройките ще добавя една заповед за безопасност при -5% от покупната цена (вижте “Блокиране “Заповеди за безопасност”), но тъй като не съм използвал резултатите от подобен експеримент, не знам.

Създайте композитен бот:

След създаването започваме да конфигурираме по ред, по блокове:

Блок “Основни параметри”:

След като добавите всички двойки, трябва да имате нещо подобно:

Нека да продължим с настройването на блока “Стратегия”:

Блок Take Take:

Блок за заповеди за безопасност

Блок „Условие за стартиране на сделката“:

Ще имаме два осцилатора, без значение кой първо сте посочили. Нека започнем с RSI.

След настройка на RSI, добавете второто условие, като кликнете върху +

Добавете втория BB осцилатор

… и настройте:

В края трябва да имате нещо подобно:

Важно допълнение: има “И” между условията, което означава, че ботът ще отвори сделка, ако два RSI сигнала “И” BB “дойдат” едновременно, ако няма сигнал по едно и също време, тогава сделката няма да се отвори.

Блок „Допълнителни настройки“:

След като всички настройки са направени, не забравяйте да погледнете в Асистента (горния десен ъгъл на бота) и да проверите дали вашият депозит е достатъчен, за да работи ботът, дали „Процентът на използваните от бота средства“ > 100, тогава броят на двойките или размерът на първоначалната поръчка трябва да бъде намален.

Важно: имайте предвид, че ако имате други ботове и все още не са отворени сделки за тях, тогава депозитът, определен за тях, ще бъде посочен като безплатен, т.е. можете да настроите ботове, така че някои от тях да нямат достатъчно средства, така че препоръчвам да разделите общия си баланс на части и първоначално ще бъде определен с депозит за конкретен бот и настроен изключително за този обем.

Стартирайте бота:

Е, тук сме с вас и създадохме търговия на пазара осцилатори. Почувствах се малко независим ? &# 128578;

Продължавам да експериментирам с различни комбинации от осцилатори, най-доброто от които ще споделя с вас.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me