“Du vil ikke lykkes med investeringer hvis du ikke tenker selvstendig.”

Warren Buffett

Mange selskaper bruker blockchain-teknologi for å forenkle oppgaver i firmaene. Lavere kostnader, økte inntekter og smart kundeservice er noen av de mange fordelene som blockchain-teknologien gir. Når det er sagt, er det ingen overraskelse at 95% av selskapene i forskjellige bransjer har investert i blockchain-teknologiprosjekter. Ifølge eksperter kan Blockchain brukes til mange formål, fra overholdelse av regelverk til datahåndtering..

Virkelig bruk av Blockchain

Som nevnt tidligere bruker selskaper Blockchain-teknologi i forskjellige sektorer av sin virksomhet:

1. Bruk av Blockchain i markedsføring

Markedsføring på digitale plattformer står overfor store utfordringer i disse dager. Bedrifter som samler inn brukerdata blir angrepet av hackere for å stjele data, og å generere annonseinntekter med klikk-svindel er den største utfordringen markedsføringsindustrien står overfor for øyeblikket..

Det blockchain-baserte identifikasjonssystemet er utviklet ved hjelp av et distribuert, åpent transaksjonsregnskapssystem som tilbyr et digitalt signatur- og verifiseringssystem for å identifisere mennesker. Dette blockchain-baserte systemet sørger for at ingen falske klikk kommer gjennom for å generere falske annonseinntekter.

Her er bare noen få eksempler på selskaper som for tiden bruker blockchain-teknologi:

  • Microsoft bygger et desentralisert identitetssystem basert på blockchain-teknologi som ligner på Bitcoin, Ethereum og Litecoin, og støtter det gjennom Authenticator-appen. Microsoft tilbyr også blockchain-lagring for banker, helseinstitusjoner og oppstart.
  • Amazon, gjennom et samarbeid mellom Digital Currency Group (DCG) og deres egne Amazon Web Services, gir BaaS til teknologiselskaper som finansinstitusjoner og forsikringsbyråer.
  • IBM har også en BaaS-plattform designet for å optimalisere virksomheten til selskaper med mange e-handelstransaksjoner..

2. Bruk av blockchain i kvalitetssikring

Blockchain kan spore og registrere transaksjoner for å forbedre matadministrasjon, sikkerhet og kvalitet i næringsmiddelindustrien.

Globale forhandlere og matprodusenter jobber hardt for å spore produkter og optimalisere transparens i forsyningskjeden. En rekke merker har aktivert blockchain-teknologi for å markere behovet for produkt- og forsyningsåpenhet som sikrer sikkerhet og kvalitet.

Forsyningskjedestell

Forsyningskjeder opplever en revitalisering i ledelse og behandling, og tilbyr detaljert informasjon om medlemsprofiler for å øke tilliten til produktsikkerhet og kvalitet.

Bruken av blockchain-baserte applikasjoner reduserer også tiden det tar å samle omfattende leverandørinformasjon og videreformidle den til kundene. Dette gir forbrukerne tillit mens de varsler både forhandlere og produsenter av matvarer som er identifisert som usikre..

Åpenhet i landbruket

De siste årene har flere og flere selskaper brukt kraften i blockchain-teknologi til å lage konsepter som spesifikt retter seg mot økologisk landbruk, rettet mot næringsliv og forbruker..

Landbruksnæringen bruker også blockchain for å maksimere potensialet innen transport, logistikk og transaksjonskostnader. Dette oppnås ved å forbedre lagersporings- og forsendelsesprosesser og redusere de tilknyttede transaksjonskostnadene ved å eliminere behovet for tredjeparter å engasjere seg i banker..

Merketransparens

Å samle informasjon er en nøkkelkomponent i produktsikkerhet og kvalitet i dagens marked. Kjøpere leter aktivt etter kilder til opprinnelse og matproduksjon for å forstå hele forsyningskjeden. Blockchain sørger for at forbrukerne får tilgang til merkingsinformasjon på smarttelefoner. Det gir også supermarkeder mulighet til å få tilgang til de store datamengdene som går gjennom forsyningskjeden. Teknologi gir omfattende sporbarhet for å sikre produktkvalitet.

Bedrifter som lykkes med å bruke denne kvalitetssikringsløsningen:

  • Auchan Retail er en fransk detaljhandelgruppe som bruker blockchain-teknologi for å forbedre supply chain tracking. Som et merke som kjempet for en sunn befolkning, lanserte Auchan Retail teknologien og implementerte den i Frankrike, Italia, Spania, Portugal og Senegal..
  • Mozzarella er et annet selskap som har sett virkningen av blockchain-teknologi. Det italienske selskapet Spinosa lanserer den første Mozzarella di Bufala Campana PUD-sertifiserte for hele blokkjeden. Hvert produkt er utstyrt med en “Blockchain – Quality Certificate” -etikett og en QR-kode.

3. Bruk av blockchain i handel og betaling

Bruke blockchain i handel og betaling

Folk som har problemer med å bruke tradisjonelle betalingsmåter, kan bruke blockchain til å motta penger. Takket være blockchain-betalingsbehandlingsfunksjonen kan bedriften din direkte og sikkert betale ut til ansatte hvor som helst i verden..

Det er en spesiell studie av Deloitte som viste at implementeringen av Blockchain-teknologi i omvendte transaksjoner minimerer kostnadene med et gjennomsnitt på 2-3% av totalen. Det muliggjør også øyeblikkelige betalinger over internasjonale grenser, noe som allerede er en stor forbedring i forhold til det tradisjonelle betalingssystemet..

Evnen til blockchain å forenkle komplekse prosedyrer og risikoer

Bevis for betaling, aksjeoverføringer og den betydelige mengden matematiske data som kreves for å kvantifisere aksjekurser i sanntid kan forbedres med blockchain. I tillegg, ettersom alternative kryptovalutaer blir mer populære, er det nye muligheter til å handle på tvers av dusinvis av blockchain-baserte handelsplattformer..

Blockchain i finansiell handel betyr gjennomsiktig prising, nye alternative markeder, raskere betalingsbehandling og konsekvent regnskapsføring av transaksjoner.

Bedrifter som bruker teknologien:

  • Desentraliserte børser som bruker blockchain for å utveksle kryptovaluta trygt, pålitelig og billig i sanntid. Noen av de mest populære: Binance DEX, IDEX, Altcoin.io, Waves DEX, Openledger DEX, RuDEX
  • Paxos er det første regulerte tillitselskapet som bruker blockchain. Ved hjelp av regnskapsteknologi kan et selskap umiddelbart gjøre opp transaksjoner, automatisere betalingsprosesser og ekskludere tredjeparter. I tillegg er Paxos Standard Token (PAX) lik USD 1, noe som gjør den stabil for digitale transaksjoner.

4. Bruk av blockchain i HR

Bruk av blockchain i virksomheten er mer enn bare et konsept som HR-fagpersoner trenger å vite for partnerformål.

All HR-data er i faresonen, og ettersom flere selskaper står overfor datainnbrudd, er det viktig at det foreligger garantier for å forhindre svindel og sikre sikkerhet. I møte med økende cybersikkerhetskriminalitet blir blockchain-teknologi evaluert som en løsning.

Forbedring av rekrutteringsprosesser, ferdighetstesting og curriculum vitae

Kanskje den største fordelen blockchain har å tilby er tillit til integriteten til dataene. I moderne ansettelsessystemer er det vanskelig å fastslå nøyaktigheten til potensielle kunders jobbhistorie og utdannelse. Selv de mest erfarne rekruttererne kan la seg lure av en kandidats falske arbeidserfaring og utdannelse.

Selv om blockchain ikke kan garantere at alle unøyaktigheter eller overdrivelser blir funnet, øker det troverdigheten til informasjonen i kandidatens CV..

Optimaliser lønn, entreprenørbetalinger og leverandørsporing

En av de vanligste brukssakene for HR på blockchain er relatert til selskapets største kostnader og prosessen som ansatte verdsetter mest – lønn. Blockchain kan erstatte mange manuelle oppgaver og eliminere tidsforsinkelser i eksisterende lønnssystemer. Det tilbyr også smarte kontraktløsninger.

HR trenger ikke å kontakte selskapets bank eller foreta månedlige innbetalinger. I stedet hjelper gjennomsiktige blokkeringsbokser i sanntid med å spore fakturaer og forenkle distribusjon, fakturering og rapportering av transaksjoner. Det er heller ikke nødvendig å vente på normal behandlingstid for lønn.

Bedrifter som bruker blockchain i HR:

  • ChronoBank er en blockchain-basert HR-løsning designet for å hjelpe selskaper med å rekruttere, ansette og administrere ansatte. Chronobank jobber også med å tilby betalingsløsninger som hjelper deg med å styrke HR-bransjen med full service..
  • PeaCounts er en blockchain lønningsløsning designet for å automatisere lønnsadministrasjonsprosessen. Ved hjelp av AI for å validere ytelsesberegninger og milepæler, betaler PeaCounts folk med sitt PEA-token ved hjelp av smart kontraktsteknologi. PeaCounts oppfordrer andre til å bygge tjenester på toppen av blockchain-protokollen.
  • HireMatch er en desentralisert rekrutteringsplattform som samarbeider med Recruiter.com. Med sin understøttende kryptovaluta, HIRE, har HireMatch som mål å redusere friksjonen og kostnadene knyttet til tredjepartsformidlere i ansettelsesprosessen..

5. Bruke blockchain med smarte kontrakter

Smarte kontrakter er et datorgenerert sett med regler designet for å validere, forenkle eller håndheve eller forhandle en kontrakt digitalt. Vi kan sammenligne dem med hvordan salgsautomater fungerer. Smarte kontrakter krever ikke at tredjeparter deltar i noen prosess.

Bank og finans

Clearing og oppgjør av transaksjoner er en av prosessene som kan ha stor nytte av bruken av smarte kontrakter. Når bankene gjennomfører clearing- og oppgjørstransaksjoner, må de registrere plikten til flere parter til å delta i utvekslingen av midler og sørge for at når disse forpliktelsene er oppfylt, overføres disse midlene..

Selskapet som introduserte blockchain fra finanssektoren – SETL – en London-basert blockchain-oppgjørsplattform som allerede er brukt av Citigroup, Credit Agricole, Computershare

Helsevesen

Helsevesen

Den mest åpenbare bruken av blockchain er å administrere og få tilgang til pasientdata. En enkelt pasients medisinske historie kan ofte deles mellom flere helsepersonell, noe som gjør det vanskelig å få tilgang til dem. Bruken av smarte kontakter gjør livet lettere for helsepersonell og bidrar også til å sikre at pasienter ikke blir etterlatt på grunn av fragmenterte poster.

Eiendommen

En annen næringsliv som tradisjonelt har vært overfylt med tredjeparter og mellomledd er eiendomsbransjen..

Når det gjelder eiendomsavtaler, kan kontrakter verifiseres og brukes automatisk uten behov for menneskelig samhandling, noe som reduserer behovet for agenter, långivere, inspektører og eiendomsrettforsikringsleverandører.

Et godt eksempel på en organisasjon som bygger inn blockchain i eiendom er Propy. Det første trinnet i blockchain-overgangsprosjektet er en oppføringsplattform der selgere kan liste eiendomsinformasjon og kjøpere og agenter kan søke etter eiendommer. Den neste delen er en transaksjonsplattform der brukere kan sende dokumenter, poster og betalinger ved hjelp av blockchain.

utdanning

Da digitale poster blir normen for utdanningsinstitusjoner, blir sikkerheten for studenters personvern viktigere enn noensinne. Etter hvert som nettangrep fortsetter å vokse, blir disse postene verdifulle eiendeler. Feltet med journalføring og måter å forbedre blockchain i moderne modeller går utover sikkerhet.

Et annet interessant potensial er evnen til å organisere og validere vitnemål på blockchain. Blockchain kan eliminere diplomsvindel fullstendig, noe som er et reelt problem i mange deler av verden. Vanligvis har universitetene administratorer som helt eller delvis håndterer arbeidsgivers spørsmål angående kvalifikasjoner for fremtidige ansatte. Ved å bruke blockchain trenger ikke disse administratorene lenger å kaste bort tid på disse interaksjonene, siden hvert vitnemål er tilgjengelig i uforanderlig form på blockchain..

Konklusjon

Bortsett fra sprøytenarkoman, er blockchain strategisk viktig for bedrifter, da det lar deg redusere kostnadene uten forstyrrelse, samt skape nye forretningsmodeller på lang sikt. Den eksisterende digitale infrastrukturen og veksten av blockchain as a service (BaaS) -forsyning har redusert kostnadene, og mange selskaper tester allerede denne teknologien..

Dessverre hindres den raskere og større implementeringen av blockchain-teknologi av dens kompleksitet og mangelen på kompetente spesialister. Imidlertid tvinger tøff konkurranse på det globale markedet selskaper til å tvinge nye teknologier, noe som uunngåelig vil føre til den enorme spredningen av blockchain på alle områder av menneskelivet i nær fremtid..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me