добър ден!

Днес продължаваме разговора си за обмена на криптовалути Binance. В предишната статия разгледахме основните предимства на този сайт, неговия светкавичен успех, който му позволява с право да заема лидерската позиция днес..

Уверихме се, че този сайт заслужава нашето внимание и определено си струва да опитаме силите си в него. Затова нека преминем към регистрация и започване на борсата..

Binance.com: Стъпки за регистрация

За да влезете в борсата, традиционно трябва да въведете вашето потребителско име и парола на официалния сайт на сайта https://www.binance.com/. След това ще трябва да активирате двуфакторно удостоверяване, въведете еднократния код, който ще ви дойде в приложението Google Удостоверител. Нека разгледаме всички стъпки по ред.

Етап 1. Създай профил

Кликнете върху връзката в горния десен ъгъл Регистрация / “Регистриране”, ще се появи този прозорец:

Засега всичко е както обикновено: въвеждаме надеждно защитен имейл, измисляме сложна парола, която не се използва никъде другаде, потвърждаваме я втори път и се съгласяваме с условията за използване на сайта.

Натиснете Регистрирам или “Регистрирам”, ако използвате рускоезичната версия на сайта. След това ще получите имейл с линк за активиране на вашия акаунт. Следвайте го и регистрацията ще бъде завършена.

Ако имате референтен код, можете да го въведете в полето Реферал документ за самоличност, да получавате отстъпки от комисионни, подаръци и други приятни бонуси.

Стъпка 2. Влезте в Binance

За да влезете в акаунта си, трябва не само да въведете вашето потребителско име и парола на сайта https://www.binance.com/. Компанията многократно се сблъсква с факта, че измамниците прикриват ресурсите си като официален уебсайт на борсата, така че преди да влезете, трябва да се уверите, че отивате на уебсайта на Binance.

Трябва да има катинар до реда с URL адреса и адресът на сайта трябва да започва с https: // Това показва сигурна връзка.

След проверка трябва да кликнете върху полето с адреса на сайта във формуляра с потребителско име и парола.

Стъпка # 3. Капча Binance

Binance използва гениален начин да провери дали потребителят не е робот. Вместо да въведе обичайната капча: текст, цифри или картина, той трябва да премести парче от пъзела на правилното място и веднага след като съвпадне, ще се появи съответният надпис за успешното завършване на капчата.

Това е всичко с регистрацията. Сега можете да попълните баланса си с всяка криптовалута, най-често това е BTC или ETH, и да започнете да търгувате.

Настройване на двуфакторно удостоверяване 2FA

Binance счита високото ниво на сигурност за една от ключовите си задачи в работата на потребителите на борсата. И няма да спорим с нея, защото всичко, свързано с финансите, трябва да бъде надеждно защитено, тъй като измамници, хакери и други нападатели не спят в мрежата..

Следователно при многократни вписвания обменът по всякакъв начин ще настоява за засилен метод на защита и ще предложи двуфакторно удостоверяване. Също така горещо препоръчвам да включите 2FA веднага, за да забравите за напомнянията за обмен и да останете уверени в безопасността на вашите средства и сигурността на сметката.

Ще трябва да активирате двойно удостоверяване, дори ако не сте много загрижени за сигурността – много важни функции не работят без нея. Например не можете да преминете през проверка или да изтеглите средства.

Binance.com предлага два метода за удостоверяване, можете да изберете най-удобния и да кликнете Активиране:

 • през СМС. Този метод е по-лесен – просто свържете телефонния си номер с акаунта си и всеки път, когато влезете, изтеглите средства или промените настройките, борсата ще ви изпраща код в SMS.

За да направите това, щракнете върху Изпращане на SMS / “Изпращане”. Няколко минути по-късно в съобщението ще бъде изпратен код, който трябва да бъде въведен в колоната „Код за удостоверяване на SMS“ и натиснете Изпращане.

Този метод е по-малко надежден, тъй като понякога SMS не достигат или пристигат със закъснение, има случаи, когато нападателите са прихванали и SMS, така че препоръчвам да използвате втория метод;

 • удостоверяване Google. За целта на смартфона е инсталирано приложение Google Удостоверител, акаунтът в приложението е свързан с акаунта в Binance.

Сега, всеки път, когато влезете, борсата ще поиска код, който идва в приложението и се променя всяка минута, така че е невъзможно да го прихванете. Това е удобен и безопасен начин. Нека го разгледаме по-подробно.

Двуфакторното удостоверяване е включено binance.com през Google Удостоверител

1. Изтеглете приложението Google Authentificator от PlayMarket или Google App Store и го инсталирайте на вашия смартфон. Можете да го изтеглите директно от уебсайтаhttps://www.binance.com

2. Системата ще ви подкани да сканирате QR код, за автоматично въвеждане на частния ключ в приложението. Ако по някаква причина вашият смартфон не може да прочете кода, можете ръчно да въведете данни в приложението.

Вашият частен ключ от Google Authentificator ще бъде написано до QR кода. Той ще служи като основа за генериране на бъдещи кодове за влизане в борсата..

Важно е да държите този ключ на сигурен носител на сигурно място. Без този код няма да можете да влезете в акаунта си.

Свързване на вашия акаунт в Binance с Google Authentificator. За да направите това, трябва да въведете:

 • Ключ;
 • парола за акаунт в реда за вход Passvord;
 • еднократен код от ап.

Ако сте направили всичко правилно, ще се появи известие за успешното активиране на двуфакторно удостоверяване.

ВАЖНО! Ако не можете да включите удостоверяване с Google, когато въвеждате кода от приложението, постоянно се появява грешка, че кодът или паролата са неправилни, направете следното: отворете приложението и отидете на “Настройки”, там изберете елемента “Корекция на времето за кодове”.

Проверено лично, след това влизането ще работи.

Проверка на Binance

Ниво 1.

Ако не планирате да изтегляте повече от 2 биткойни на ден, тогава не е необходимо да преминавате през задължителна проверка, тъй като на борсата няма фиат. Това е основното ниво на проверка, което означава, че сте преминали проверката на приложената поща, достатъчно е да работят повечето потребители..

Ниво 2.

За да изтеглите до 100 BTC на ден, се нуждаете от проверка на самоличността и по-задълбочена проверка на акаунта. За да направите това, трябва да изпратите паспортните си данни на борсата и снимката си с тях в ръцете си. След това ще отнеме известно време за проверка на документите.

Ниво 3.

За да премахнете по-високи ограничения за теглене – над 100 BTC на ден), ще трябва да се свържете директно с поддръжката на борсата.

Всяко ниво е достъпно само след успешно преминаване на предишното и активиране на 2FA.

Как да финансираме Binance?

Binance е обмен на криптовалута, така че тук няма да намерите долари, рубли или евро. Няма да можете да попълвате и електронни пари: Webmoney, Yandex.Money, Qiwi и др. Само цифрови валути.

Можете да закупите криптовалута с помощта на вашата карта MasterCard / VISA. Но в този случай курсът ще се различава доста значително от официалния, така че е по-добре да използвате надеждни онлайн обменници и да закупите криптовалута предварително.

° Сevens могат да бъдат попълнени със следните валути без проблеми:

 • Binance Coin (BNB ° Сoin) – вътрешната перспективна валута на борсата;
 • Биткон (BTC) все още е водещата криптовалута;
 • Ethereum (ETH) – втората най-популярна криптовалута след биткойн;
 • Tether (USDT) – валута от Tether Limited, според тях, подкрепена от американските долари в техните сметки;
 • много други.

Попълнете акаунта на борсата Binance много просто:

 • отидете в раздела Средства – Депозитс;
 • изберете монетата във валутата, в която искате да попълните депозита;
 • въведете данни за портфейла за попълване.

Записването не се извършва незабавно. Можете да контролирате процеса и да проверите получаването на средства в раздела Фондове – История на транзакциите.

След успешно попълване на баланса можете да започнете да търгувате или да инвестирате в определени проекти. Борсата Binance предлага огромен списък с криптовалути: почти пълен набор от най-обещаващите монети и много нови, завършили ICO.

Теглете средства в Binance

За да изтеглите криптовалута към портфейла си, трябва да изберете в менюто Финансови средства параграф Оттегляне. След това изберете монетата, сумата за теглене и натиснете Изпращане.

ВАЖНО! Тегленията са възможни само ако сте активирали двуфакторно удостоверяване.

Такси Binance

В предишната статия вече говорихме за факта, че един от факторите, повлияли на бързия растеж на популярността на борсата Binance, е най-ниската комисионна в сравнение с всички борси за криптовалута. Обикновено има три вида борси за криптовалута:

 • за депозиране на средства;
 • за оттегляне;
 • на транзакция.

Към 5 февруари 2019 г. комисионната все още е 1% от транзакцията. Няма комисионна за попълване на сметката, а също така има и много демократичен подход за изтегляне на средства от сайта: Ripple – 0,25%, Bitcoin – 0,001%, Ethereum – 0,01% и т.н..

Таксите на Binance наистина са значително по-ниски от тези на конкуренцията. В допълнение, той може да включва 25% отстъпка за плащания Binance Coin и да падне до 0.75%. Това е една от най-ниските такси за транзакции сред популярните крипто борси..

Списък на Binance

Binance има много широк списък с двойки криптовалута, борсата е отворена за сътрудничество с нови монети и редовно се добавя към своя списък. Сайтът представя: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoin Gold, NEO, Monero, LiteCoin и много други.

От една страна, в списъка попадат само достойни монети, от друга страна, компанията също така охотно изброява обещаващи нови криптовалути след ICO. Днес на борсата има повече от 240 монети за търговия в повече от 370 валутни двойки.

Трудно е да бъдете включени в Binance, тъй като днес той е най-търсеният за изброяване на нови монети. Някои източници твърдят, че монетата може да бъде включена в борсата за $ 2 млн. Но това не е основното и не единственото условие. След това тя ще трябва да премине през строг подбор според редица критерии..

Оценката се извършва от специална комисия. Тя провежда закрито заседание, на което разглежда подробно кандидата. Невъзможно е да се повлияе на нейното решение, защото никой не знае нито състава на комисията, нито факторите за подбор.

Разработчиците на нови монети нямат право да обявяват или по какъвто и да е начин да съобщават, че планират или се стремят да бъдат включени в Binance. В противен случай пътят до обмена ще бъде затворен за такава монета веднъж завинаги. Ако решението на комисията е взето в полза на монетата, тогава нейният разработчик ще може да разбере за това от официалните източници на борсата заедно с основните потребители..

Така компанията още веднъж потвърждава своята надеждност и безупречна репутация..

Защо да свързвате Binance с криптовалутни услуги на трети страни?

Както казахме в предишната статия, борсата за криптовалута е платформа, която свързва търговец с пазара на криптовалути. На него той може да търгува и да извършва своите сделки. По същество това му дава достъп до пазара. Разбира се, на сайта за обмен, особено като Binance, има много инструменти за технически анализ, достъп до информация, която е важна за крипто търговеца, и множество други функции, за които вече частично говорихме (например основен и усъвършенстван интерфейс) и ще засегне в следващата статия … Но често това не е достатъчно за търговец.

Особено ако той току-що започва да търгува и все още не е в състояние да пише самостоятелно кодове на индикатори, но предпочита да настрои съветници, да използва ботове, които ще търгуват според определени показатели, да настрои сигнали и т.н. Тоест, както начинаещ, така и опитен търговец се стремят да изберат надеждна услуга за себе си, която максимално опростява и автоматизира работата им. Една от тези услуги е платформата 3commas.

След като се регистрирате в 3commas или друг сайт, можете да свържете Binance и други борси към него, за да използвате тяхната информация за котировките и да извършвате транзакции.

Как да свържете Binance към 3commas?

След като се регистрирате за 3commas в личния си акаунт, трябва да кликнете върху бутона “Добавяне на обмен” и след това “Свързване към борсата”.

Тук въвеждаме желаното име на борсата и го избираме от списъка. След това трябва да въведете двойка ключове: API ключ и API Secret. За да ги получите, трябва да имате активирано двуфакторно удостоверяване (2FA) на Binance, за което говорихме по-горе. след това имате нужда от:

1. Влезте в акаунта си на https://www.binance.com/

2. Щракнете върху раздела Акаунт.

3. Отидете на раздела Настройка на API.

4. Въведете желаното и смислено име за клавиша и натиснете Създайте нов ключ.

5. Въведете кода от Google Authentificator.

6. Следващият прозорец ще покаже двойка API и секретни ключове, готови за използване:

Ако ще използвате услугата за търговия, това завършва формирането на API ключа. И ако имате нужда от услуга за получаване на графична информация, тогава трябва да щракнете върху бутона Редактиране ипремахнете отметката от квадратчето Активирайте търговията, след това натиснете Запазете и въведете отново 2FA кода от приложението Google Удостоверител.

Ако по една или друга причина трябва да изтриете ключа – щракнете Изтрий и потвърдете действието.

Сега сме подготвили всичко за работа: регистрирахме акаунт, настроихме неговата сигурност, свързахме криптовалутата, която ни интересува, за автоматизирана търговия или опростяване на нашата работа. Да започнем да търгуваме! В следващата статия на Binance ще разгледаме как да търгувате на борсата за криптовалута №1. Ще се видим скоро!

Успех и добри печалби!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me