Скъпи приятели!

Днес ще говорим за борсата за криптовалута Binance. Наскоро се чува от много крипто търговци, често се говори за него и се споменава навсякъде. Търгувам и на този сайт. Какви възможности има и защо за по-малко от две години е спечелила такава популярност – това ще бъде обсъдено в статията.

Също така ще посветя 3 публикации на борсата Binance, както и онлайн класацията на TradingView. Както при предишната поредица от статии, и този първи текст за Binance ще бъде уводен. Ще говорим за това каква е тази платформа, как тя навлезе на пазара на криптовалути, което доведе до нейния успех. Нека да разгледаме основните предимства и недостатъци на услугата, да поговорим за нейните създатели, собствената ни криптовалута и дори да се докоснем до други проекти на Binance. По традиция ще бъде интересно и информативно!

Но в следващите статии съм подготвил практическа част за вас. Ще ви разкажа подробно как да се регистрирате на борсата, да попълните сметката си и да изтеглите средства, да преминете през проверка и да активирате двуфакторно удостоверяване, за да защитите акаунта си от хакване и злонамерени атаки. Ще научите как да свържете борсата с услуги на трети страни, като 3commas, и за какво служи. Също така ще анализираме как да работим върху Binance, какви инструменти са предвидени за това. Ще продължи много скоро!

 

Binance е първият в света обмен на криптовалути

Криптовалутна борса е платформа, която обединява търговците и пазара. Тук сключват сделки и търгуват. Търговецът избира най-подходящия обмен според предпочитанията си, тъй като всеки от тях се различава по своите предимства, недостатъци, донякъде различни условия, в сравнение с други, според редица критерии:

 • брой валутни двойки;
 • размера на комисионната;
 • ниво на сигурност;
 • удобство и ефективност при депозиране / теглене на средства.

Пазарът на криптовалути се развива с огромни темпове. Веднъж седмично в него влиза нова борса, днес са около 400. Разбира се, само най-силните играчи остават и защитават своето „място на слънце“.

Binanas е най-бързо развиващата се борса за криптовалути. Той успя да се издигне до позицията на лидер за 6 месеца от момента на създаването си – влезе в топ 3 на крипто борсите по обем на търговия на ден. И от днес, 1 февруари 2019 г., той се нарежда на първо място във всички рейтинги според редица критерии (проучванията са извършени от cryptonisation.ru, coinmarketcap.com):

Чрез обема на търговията

Като платформа с най-удобната рускоезична версия

Според отзивите и надеждността на търговците

По размера на комисионната

Като сайт, най-подходящ за начинаещи

Сред криптотърговците беше проведено проучване коя борса, според тях, е борсата номер 1 през 2019 г. Компанията нямаше конкуренти за първенството.

И така, както вече видяхме, днес Binance е на 1-во място в класацията на борсите за криптовалути. Благодарение на това, което тя успя да постигне това?

Още на стартовия етап мениджърите на компанията избраха ранно поставяне на монети, буквално веднага след ICO. Ниската комисионна на борсата, в сравнение с конкурентите, изигра своята роля. Това привлече много търговци и инвеститори. Използвайки платформата, те отбелязаха високата скорост на обмена на CMS – пъзелът се събра и проектът беше „обречен“ на успех.

Общността на борсите за криптовалути с радост прие нов силен играч в своя екип, на сайта на който бяха регистрирани над 20 хиляди потребители през първите няколко дни.

По отношение на дневния обем на търговията, Binance Exchange заема 1-во място в света през януари 2019 г..!

Ключови данни

 • Официален сайт:  https://www.binance.com/
 • Език на сайта: на разположение на 14 езика, включително руски и английски
 • Регистрация на сайта: 01 април 2017
 • Реферален бонус: 20% от комисионната
 • Двойки криптовалута: повече от 240 бр.
 • Вътрешна криптовалута: Binance Coin (BNB)
 • Twitter: @ binance_2017
 • Според coinmarketcap.com, оборотът на компанията на ден към 1 февруари 2019 г. възлиза на $ 376 365 510 или 107 862 BTC.
 • на екранната снимка по-долу – ТОП-5 двойки криптовалута по обем на ден:

Как Binance навлезе на пазара?

Борсата Binance навлезе на пазара на криптовалути през 2017 г. Открит е в Швейцария. Основател е Shanghai Beiji Technology Corporation, която се оглавява от опитния лидер Чанпенг Джао. Това е съосновател и главен технически директор на OKCoin и преди да ръководи отдела за разработка в Blockchain..

Екипът се състои от топ специалисти с впечатляващ опит в работата на Уолстрийт в областта на криптовалутите и са водещите професионалисти в своята област. И така, един от членовете на екипа е водещ финансист, влиятелна фигура в китайската онлайн икономика – Yi He. Компанията е привлекателна за спонсори и инвеститори, което осигурява бързото развитие на платформата. Със седалище в Шанхай.

Веднага след стартирането на ICO, през първите няколко дни, 20 хиляди потребители се присъединиха към него, 9 месеца след стартирането сайтът имаше 3 милиона търговци, а днес над 6 милиона души търгуват с него. През януари 2019 г. беше достигната рекордна стойност: 250 000 души се регистрираха на борсата за 1 час.

През 2018 г. се оказа, че платформата трябва за кратко да затвори регистрацията на нови потребители, тъй като техническите възможности на услугата не предвиждат и не могат да се справят с такъв растеж и съответното натоварване. Но скоро ситуацията беше разрешена, днес всеки може да се присъедини към нея..

Платформата обработва над 1 400 000 поръчки в секунда. Той придоби голяма популярност сред рускоговорящите търговци на крипто, благодарение на факта, че поддържа руския език.

Компанията получи името си от комбинация от две думи: „binary“, което в превод от английски означава „двойно, двоично“ и „финанси“ – „финанси“. Първоначално сайтът поддържаше 6, след това 8 езика, днес вече има 14:

Следователно платформата Binance може спокойно да се нарече пълноценна многоезична платформа. Той има денонощна техническа поддръжка, която също харесва търговците. Друг привлекателен фактор е 0,1% комисионна за сделка с 50% отстъпка в случай на плащане на Binance Coin (BNB), тоест тя може да бъде намалена до 0,05% (потребителите имаха тази възможност до края на 2018 г., от началото на 2019 отстъпката е 25%).

Друго предимство е, че не е необходимо да се подлагате на задължителна проверка на самоличността, за да изтеглите средства под 2BTC на ден.

Как работи обменът Binance?

Обменът на криптовалута Binance е онлайн платформа, тоест всички сделки се извършват чрез официалния уебсайт на компанията. Сайтът има две версии: Basic за начинаещи търговци и Advanced за опитни крипто трейдъри, които предпочитат активна търговия, както и мобилно приложение, което работи на популярни мобилни платформи.

И двата интерфейса са обмислени, проектирани и отличаващи се с висококачествена използваемост. Ако сте се натъкнали поне малко и знаете как работят борсите за криптовалути, тогава лесно можете да разберете платформата и да разберете как всичко работи тук..

Ключовата разлика между тези два типа интерфейси е, че усъвършенстваната функционалност е по-широка от гледна точка на техническия анализ, включително на диаграмите. В този случай основният бързо превключва от двойка на двойка. Налице е историята на транзакциите, както и книгите за поръчки.

Екранна снимка на основния интерфейс

Разширена екранна снимка

Предимства и недостатъци на Binance

Преди тази част от статията ви разказвах през цялото време за това каква прекрасна размяна на Binance, благодарение на която придоби такава популярност. Но, както всяка друга криптовалутна борса, и тук не е без недостатъците. Въпреки че има много повече предимства, така че съм сигурен, че е достоен за вашето внимание, както и да се опитате да търгувате върху него. Но за обективност трябва да говорите за слабостите на услугата. Затова отново ще подчертаем предимствата на проекта и ще разкрием неговите несъвършенства..

Основни предимства на Binance

 • Огромен избор от валутни двойки. Тук има над 240. Нови монети, на които определено си струва да се обърне внимание, често се появяват в Binance веднага след ICO;
 • Голям дневен оборот, най-голям обем Ethereum, NEO, TRON;
 • Няма нужда да проверявате самоличността си (бъдете проверени), докато не планирате да изтеглите повече от два биткойна на ден;
 • Русифицирана версия на борсата. Това го прави идеален за начинаещи с руски език;
 • Интуитивен интерфейс, лесен и лесен за използване. Два режима с широка функционалност;
 • Наистина ниска комисионна, която може да бъде намалена с още тримесечие, ако плащате с вътрешната криптовалута на борсата;
 • Binance издава ежемесечно GAS на всички притежатели на NEO;
 • Ресурсите са впечатляващи – възможностите на платформата й позволяват да обработва почти 1,5 милиона поръчки за 1 секунда;
 • Предоставяне на API за разработчици на трети страни;
 • Блестящ екип, изтъкнати инвеститори, включително Morgan Stanley, Roger Ver и други;
 • Техническа поддръжка 24/7;
 • Достойна реферална награда – 20% от комисионната;
 • Сайтът се грижи за защита срещу атаки и непрекъснато се подобрява, правейки нивото на сигурност още по-високо, което се постига благодарение на двуфакторното удостоверяване с помощта на Google Authentificator;
 • Поддръжка за мобилни платформи;
 • Безупречна репутация и високо ниво на доверие сред потребителите.

Недостатъци на Binance

 • Неизправност на фиат поради по-строго китайско законодателство за борба с изпирането на пари. Можете да попълните сметката си само в криптовалута. Но платформата стартира криптовалутна борса в източноафриканската държава Уганда. Повече за това по-късно;
 • Русификацията все още куца. Експертите работят по това и, надявам се, ще го поправят в близко бъдеще. Междувременно можете да се примирите с непохватни или да използвате английската версия;
 • Препратките са достъпни изключително на английски и китайски;
 • Някои монети не могат да бъдат изтеглени с десети и стотни, а само цялата сума.

Както можете да видите, предимствата на борсата значително надвишават нейните недостатъци. Затова определено си струва да опитате силите си в това.!

Други проекти Binance

В допълнение към обмена на криптовалути, Binance активно развива други услуги, които ще бъдат полезни на много хора от криптовалутната общност. Най-популярните сред тях:

Binance Labs

Тази програма е предназначена за подкрепа на стартиращи, предприемачи и общности от крипто индустрията. Binance избира най-обещаващите стартиращи проекти и им помага да се развиват, да навлязат на пазара на криптовалути и да предоставят финансова подкрепа.

От време на време лабораторията стартира различни програми, например Лабораторната програма за инкубация, специално разработена за подпомагане на най-добрите проекти за криптовалута в началния, „инкубационен“ етап и им помага да реализират идеи. Binance редовно инвестира 10% в програмата.

Академия Binance

Това е образователен проект, за целта на който компанията предоставя абсолютно безплатно полезна и важна информация за блокчейн технологиите и крипто индустрията. Независимо от възрастта на пакета, той вече съдържа обширна база данни с видео и текстова информация. Академичните материали са свободно достъпни. Потребителите могат също да публикуват и заявяват съдържание, което ги интересува.

Launchpad

ICO платформа.

Binance Уганда

Услуга за криптовалута-фиат в източноафриканския щат Уганда. Това е първият подобен проект, платформата използва угандийския шилинг (местна валута) заедно с криптовалутата.

Благотворителна фондация Binance

Благотворителна фондация Blockchain, която е основана с подкрепата на президента на Малта.

Binance Chain

Проектът за обявяване на разработчици ще бъде децентрализиран обмен. Той ще бъде пуснат много скоро (беше обявен в началото на 2019 г.). Платформата е създадена не само за операции с цифрови активи, които се управляват от самите търговци, но и за потребителите да издават своите монети и да ги търгуват на борсата.. 

Информация за Binance

Информационна платформа, база данни, посветена на криптовалутите и блокчейн технологиите, цифрови активи, от която потребителите, включително начинаещи търговци, могат да получат необходимите данни за жетони и монети. Тук те могат да разберат последните новини, динамиката на цените, да прочетат за ключови икономически, политически и други важни събития, които могат да повлияят на поведението на определена цифрова валута..

Какво такива Binance Coin (BNB)?

Binance Coin е вътрешната криптовалута на борсата Binance, издадена на базата на блокчейн Ethereum. Компанията го създаде, за да засили позициите си на пазара, да ускори търговията и го пусна по време на ICO. С помощта на валута борсата подобрява функционалността на своите услуги и разработва нови.

Борсата купува и изгаря токени на BNB веднъж на тримесечие в размер на 20% от печалбата за даден период. Това е предвидено в Бялата книга, така че стойността им да нараства поради ограничен брой. Процесът ще продължи, докато борсата откупи 50% (100 000 000 монети) от общия обем на Binance Coin.

От дълго време валутата показва стабилен растеж. По време на регистрацията в Binance неговата стойност (обменният курс спрямо долара) беше 0,1 долара. На 6 януари 2018 г. той достигна цена от близо 25 долара. Но през 2018 г. имаше няколко резки спада до 4,58 долара.

Независимо от това, Binance Coin се счита за обещаващ актив, търгуван на борса, тъй като пропорционално на нарастването на популярността на проектите за обмен на Binance и те имат колосален такъв, стойността на валутата неизбежно ще нараства..

BTCUSD срещу BNBUSD

Ако погледнете динамиката на BNB в сравнение с BTC, тогава цялата миналата година този altcoin се чувстваше по-уверен от дядо си.

Днес БНБ струва $ 6,72. Като се има предвид, че Binance расте и се развива много по-бързо от другите платформи за търговия, активът има всички шансове да продължи да расте..

Монетата може да се използва за търговия за търговия на Binance, тя е представена в много валутни двойки или може да се използва за плащане на комисионна за транзакции на борса за криптовалута, за която потребителят получава 25% отстъпка от размера на комисионна, която вече споменахме по-горе.

През следващите няколко години отстъпката ще се намалява наполовина годишно. Тъй като 2018 г. вече не се брои, все още има три намаления на отстъпката, докато тя бъде напълно деактивирана: 12,5%; 6.75% и 0%. Съдейки по бързото развитие на проектите на Binance, колко отговорно се отнася към всяко свое начинание, вероятно компанията скоро ще изгради пълноценна блокчейн екосистема..

Ако вече ще носите всичките си спестявания, за да купите BNB, тогава трябва да охладя пламъка ви. Факт е, че напоследък процесите на регулиране и избелване на пазара на криптовалути са в разгара си, така че всички крипто активи, които са квазиценни ценни книжа, са изложени на голям риск да бъдат санкционирани от регулатора. Следователно криптовалутата и по-специално BNB остава много рисков актив, където не можете да инвестирате повече пари, отколкото можете да си позволите да загубите..

И така, сега знаете всичко за това как криптовалутната борса Binance и нейната валута навлязоха на пазара. В следващите статии определено ще разберем как да работим по него. Ще се видим скоро!

Успех и добри печалби!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me