De recente gebeurtenissen die hebben geleid tot de groei van de cryptocurrency van Dogecoin hebben ongetwijfeld de munt zelf en de gemeenschap rond de “meme-munt” populair gemaakt. Gemaakt voor een grap, hebben de cryptocurrency en de gemeenschap die eromheen is gevormd een grote invloed gehad op de ontwikkeling en popularisering van decentralisatie-ideeën..

In het artikel van vandaag zullen we praten over de redenen voor de populariteit van zo’n cryptocurrency als Dogecoin, en ook kijken naar de impact van die gebeurtenissen die hebben geleid tot de meervoudige groei van de munt gedurende zijn bestaan..

Wat heeft de hond ermee te maken?

Dogecoin is een cryptocurrency opgericht door programmeur Billy Markus, die een aangepaste Litecoin-portemonnee heeft gemaakt, dogecoin-qt, en Jackson Palmer, een marketingmanager bij Adobe. Volgens de ontwikkelaars was het doel van de munt om de mogelijkheid te bieden om eenvoudige, goedkope en betaalbare transacties uit te voeren..

Dogecoin is gemaakt op basis van Luckycoin, wat op zijn beurt een fork van Litecoin was. De cryptocurrency werkt volgens het PoW-algoritme en heeft geen beperkingen op het aantal uitgegeven munten. Door het ontbreken van een limiet voor de uitgifte van munten kan het systeem ongeveer 100 miljard DOGE in omloop houden, wat zorgt voor een constante interesse in mijnbouw van gebruikers om de blockchain te behouden.

Dogecoin kreeg zijn naam ter ere van de populaire meme over de Shiba-Inu-hond, en de houding van de makers ten opzichte van cryptocurrency in een vroeg stadium was komisch. Het project begon zich snel te ontwikkelen en is in 6 jaar van zijn bestaan ​​meer dan 200 keer in prijs gestegen.

Eerste records

Begin december 2013, in drie dagen tijd, verdrievoudigde de DOGE-cryptocurrency meer dan in waarde tegen de achtergrond van het Chinese beleid ten aanzien van cryptocurrencies en de aanbevelingen van de People’s Bank of China aan financiële instellingen om de handel in bitcoin te verbieden. Na explosieve groei verloor de munt meer dan 80% van zijn waarde.

Ook bleek 2013 een verlies aan geld te zijn voor Dogecoin-eigenaren. Dus in december kwam de cryptocurrency in de schijnwerpers van de cryptocurrency-gemeenschap vanwege het feit dat gebruikers van een van de Dogecoin-portefeuilles heb ondergaan inbraak voor een bedrag van ongeveer 21 miljoen DOGE, wat op het moment van de diefstal ongeveer $ 13.000 bedroeg tegen een prijs van DOGE voor één munt in de regio van $ 0.0006. 

Na de eerste pomp is de munt medio december weer in prijs gestegen. De prijsstijging was bijna 600% en de waarde van de munt werd geschat op $ 0,00151.

Kenmerken:

Een van de belangrijkste voordelen van DOGE is de snelheid van de overdracht en de kosten van dergelijke overdrachten. De commissie voor het overmaken van munten is één DOGE, ongeacht het overboekingsbedrag. Om deze reden wordt DOGE vaak gebruikt voor overboekingen tussen beurzen..

Aanvankelijk was DOGE beperkt tot 100 miljard munten, maar vanwege het grote aantal voorgedolven munten en lage mijnvereisten bedroeg het aantal gedolven munten in 2014 98 miljard. Om deze reden is de emissie oneindig gemaakt, en vandaag zijn er ongeveer 128 miljard munten in omloop, terwijl het aantal gewonnen munten jaarlijks met 5% toeneemt.

De Dogecoin-community is een van de meest actieve in de cryptocurrency-ruimte. Dogecoin subreddit het sociale netwerk Reddit heeft meer dan 800 duizend leden, wat eigenlijk de reden voor de stichting werd De Dogecoin Foundation – een non-profitorganisatie die is ontworpen om cryptocurrency populair te maken en de beschikbaarheid en aantrekkelijkheid van het gebruik te waarborgen via liefdadigheidsevenementen.

In 2014 haalde het fonds ongeveer $ 55.000 op van de $ 120.000 die nodig was om het nationale bobslee-team uit Jamaica te ondersteunen om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Sochi. Opvallend is het feit dat het team uiteindelijk de laatste 29e plaats pakte.

Volgend project Dogecoin Foundation, welke de is uitgevoerd ter ondersteuning van Wereldwaterdag, gericht op ondersteuning van een afgelegen, door droogte geteisterde regio in het oosten van Kenia. De Dogecoin Foundation heeft samen met de non-profit liefdadigheidsorganisatie Charitywater 40 miljoen DOGE kunnen ophalen, of ongeveer $ 30 duizend op dat moment..

Ook in 2014 heeft de gemeenschap ongeveer $ 55.000 opgehaald om een ​​NASCAR-racer te financieren die in de volgende wedstrijd een auto zou besturen genaamd “Moonrocket” met het Dogecoin-logo..

Dogecoin vandaag

Als Dogecoin in het vroege stadium van zijn bestaan ​​als een grap werd beschouwd, is het vandaag:

  • een munt met een marktkapitalisatie van bijna $ 4 miljard;
  • een gemeenschap van 800 duizend leden;
  • een cryptocurrency die een prijs van 7 cent per munt heeft bereikt en wordt vertegenwoordigd op de grootste beurzen;
  • populaire betaal- en ruilmiddelen

Daarnaast bestaat het Dogecoin-ecosysteem uit een groot aantal portefeuilles, mijnpools en individuele mijnwerkers. Er zijn ook pogingen gedaan om bruggen te ontwikkelen om Dogecoin in andere blockchains te gebruiken..

Zo’n project was Dogethereum, een betalingsnetwerk dat slimme contracten gebruikte en het mogelijk maakte om eenvoudige en goedkope betalingen te doen, en om van de Dogecoin-blockchain naar het Ethereum-netwerk te gaan. Mogelijk kunnen dergelijke bruggen worden gebruikt om op te schalen tot interoperabele blockchains..

Maar door de daling van de prijs van Ethereum tot $ 100 per token in 2018, waren er niet genoeg fondsen om de brug verder te ontwikkelen. Om deze reden is het project gesloten en is er geen informatie over de voortzetting van de ontwikkeling..

Beste hondenrally

In 2017, tijdens de algemene rally, groeide Dogecoin, zonder een korreltje zout, in de loop van het jaar met 80.000% tot $ 0,018 op sommige beurzen, waarna het meer dan 80% van zijn waarde verloor..

Maar ondanks een dergelijke daling zette de Dogecoin-prijs begin 2021 een nieuw record van bijna 5 cent per “mememunt”. De prijsstijging was het gevolg van tweet Ilona Musk, die zijn sympathie voor Dogecoin herinnerde, en de pomp van de WSB-subredditdeelnemers, die na de traditionele financiële markt besloten over te schakelen naar de pomp van cryptocurrencies, te beginnen met Dogecoin. 

Samenvatten

Na populariteit te hebben gevonden bij een groot aantal gebruikers, niet alleen van de cryptocurrency-ruimte, maar ook van het hele internet, is Dogecoin een handig middel om te betalen voor inhoud op sociale netwerken, evenals een middel om te zorgen voor collecties, donaties en overdrachten.. 

Dogecoin is ongetwijfeld een project met een interessante geschiedenis. De impact die de gemeenschap rond de speelse digitale munt had op de hele cryptocurrency-markt, heeft ook enorm veel aandacht getrokken van gebruikers die niet bekend zijn met cryptocurrencies. Dogecoin, als grap en meme, is een soort legende geworden in de crypto-ruimte en heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van de vorming van de digitale ruimte..

Opmerking: het handelen in cryptocurrencies is inherent riskant en hoewel het rendement behoorlijk hoog kan zijn, is het belangrijk om de risico’s in gedachten te houden. Als de prijs van het activum dat u verhandelt sterk daalt, kunt u een deel van uw investering verliezen, omdat u het activum tegen een lagere prijs moet verkopen. 3Commas Blog Posts zijn geschreven voor educatieve doeleinden en mogen niet worden opgevat als “Financieel Advies”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me