Hallo allemaal, lieve vrienden!

In het laatste artikel hebben we de handigste tools van het linker- en bovenste menu van de TradingView live-grafiek besproken. Ik hoop dat je geïnteresseerd was in de mogelijkheden die dit platform biedt voor cryptocurrency en elke andere handelaar. Als je het artikel nog niet hebt gelezen, raad ik je ten zeerste aan om ermee te beginnen: “Handige TradingView-grafieken voor de beginnende handelaar”.

Ik herinner u er ook aan dat de mogelijkheden van de service niet beperkt zijn tot de functionaliteit van de grafiek, ze zijn veel breder, we hebben ze besproken in het artikel “TradingView – waarom is het voor een beginnende handelaar?” Ik raad je aan om de site ervan te leren kennen. En vandaag blijven we de tools van de “TradingView” live-grafiek overwegen en praten over de rechter- en onderste menu’s, en de kansen die ze openen voor de handelaar..

Rechter menu – Gereedschap en aanhalingstekens

Er zijn verschillende aanvullende, maar zeer nuttige tools, er zijn er in totaal 13:

 1. Menu met koersen, nieuws en andere nuttige informatie voor een handelaar;
 2. Knop voor snelle toegang tot meldingen (waarschuwingen);
 3. Gegevensvenster;
 4. Marktleiders;
 5. De kalender;
 6. Mijn ideeën;
 7. Chats;
 8. Persoonlijke chats;
 9. Ideeën feed;
 10. Meldingen;
 11. Toepassingspaneel;
 12. Diepte van bestelling (DOM);
 13. referentie.

Laten we beginnen met de rechterkant van de grafiek zelf..

Dit is een schaal met een reeks activaprijzen. Dienovereenkomstig zijn de bovenste cijfers het maximum dat de prijs heeft bereikt. Als we erover zweven, zien we de datum waarop deze gebeurtenis plaatsvond. Als we de schaal slepen, kunnen we deze schalen, deze bereiken detailleren, ze in kleinere prijspunten verdelen en de prijs die we nodig hebben ook op datum bekijken.

De lagere cijfers zijn de minimumprijs waartegen dit activum werd verhandeld, en de horizontale stippellijn die door de hele grafiek loopt, is de prijs waartegen het momenteel wordt verhandeld.

Ik zou ook apart over dit venster willen zeggen:

Dit is het aan- / verkooppaneel. Hier worden de werkelijke koersen van het activum, de kosten om het te kopen en verkopen, evenals spread-indicatoren afzonderlijk weergegeven. Aan de rechterkant geeft het pictogram “i” aan dat er geen makelaars zijn aangesloten. Het uitroepteken aan de rechterkant zegt dat als u een betaald abonnement op de TradingView live chart aansluit, u gegevensupdates ontvangt bij elk nieuw vinkje en vele andere functies..

Dit venster voorkomt dat veel handelaren kennis maken met de belangrijkste functies van de grafiek en ze proberen deze uit te schakelen, maar vinden zo’n mogelijkheid niet. Ik zal je hieronder vertellen hoe je het moet doen.

Laten we nu rechtstreeks naar de tools in het rechtermenu gaan. Rechts van de prijsverloopschaal is een menu met koersen, economisch nieuws en andere belangrijke informatie voor een handelaar. In uitgevouwen vorm lijkt het op de onderstaande schermafbeelding. Laten we het in meer detail analyseren.

Menu met citaten en economisch nieuws Volglijst

Zoals ik al zei, is standaard in het TradingView-platform het koersenmenu uitgebreid. Hier kunt u de huidige koersen zien van de valutaparen waarmee u werkt. In dit menu kunt u alle middelen waarmee u werkt “toevoegen” en is het handig om informatie daarover te bekijken.

Het is ook erg handig om een ​​nieuwe lijst aan te maken, deze te importeren, enz. Dergelijke mogelijkheden worden aangeboden door op de eerste “hamburger” naast het menu te klikken. En het vinden van het gewenste valutapaar is net zo eenvoudig als bij het zoeken in het bovenste menu: u begint met het invoeren van een nieuw activum in de zoekbalk met de eerste letters en selecteert het vervolgens, afhankelijk van de beurs waarin u geïnteresseerd bent..

Onder de informatie over koersen staan ​​actuele gegevens over uw valutapaar, die u momenteel op de grafiek bekijkt: het bereik waarbinnen de waarde van uw activum zich gedurende de dag heeft verplaatst, technische analyse. Deze gegevens zijn erg handig voor het handelspaneel (onderste menu). Maar dit wordt later besproken.

En zelfs hieronder al het laatste actuele nieuws uit de wereld van economie, politiek dat verband houdt met uw instrument en het gedrag ervan kan beïnvloeden. Over het algemeen is dit een paneel van onschatbare waarde voor een handelaar die een situatie zorgvuldig kan analyseren en voorspellen. Nieuws kan worden geselecteerd uit 5 bronnen:

 • nieuws “Prime”;
 • StockTwits;
 • Yahoo! Financiën
 • DailyFX;
 • Futures Magazine.

Naast de eerste “burger” staat nog een “hamburger”, het eerste item op het rechtermenu. Hiermee kunt u gewoon het menu Nieuws en citaten inklappen als een dergelijke behoefte zich voordoet en om de een of andere reden u stoort. Dit is hoe de grafiek eruit ziet zonder dit menu:

Meldingen (waarschuwingen)

Als u de grafiek niet constant in de gaten wilt houden, kunt u waarschuwingen instellen die aangeven dat de prijs de gewenste waarde heeft bereikt of nadert. In het rechtermenu van de grafiek zien we een schaal met divisies die de digitale indicatoren weerspiegelen die de activawaarde bereikt. Bij het plaatsen van een weddenschap geven we onze prognose daarop aan.

Wanneer de prijs het nadert of bereikt, zal het sleutelmoment voor onze deal komen. Om het niet te missen, kunt u de melding per e-mail of sms inschakelen. Om dit te doen, moet u de waarde instellen waarop de melding moet worden geactiveerd, selecteer de meldingsmethode. De rest van de instellingen zijn basis: datum, hoe vaak te herhalen, waarheen te sturen (sms-mail, etc.).

In het laatste artikel hebben we de mogelijkheid overwogen om waarschuwingen in te stellen vanuit de grafiek. U kunt ze op dezelfde plaats of in dit paneel beheren, configureren en opnieuw opstarten. Veel kaarttools kunnen op verschillende manieren worden “benaderd” – gebruik er een die voor u het handigst is. Ook hier ziet u meldingen van nieuwe waarschuwingen en hun lijst zelf.

Gegevensvenster

Hier kunt u gedetailleerde informatie zien over de prijs van het door u gekozen activum in een bepaald tijdsbestek:

 • openingsprijs;
 • maximale drempelwaarde voor de geselecteerde TF;
 • minimum;
 • slotkoers van de kaars;
 • gegevens over wijzigingen;
 • ALMA.

Marktleiders naar volume en percentage

Met deze tool kunt u bekijken:

 • leiders in groei in termen van volume;
 • groei leiders in percentage;
 • dalende leiders in percentage.

Hier kunt u activa selecteren die zich bijzonder goed lieten zien gedurende de dag (dagelijks tijdsbestek) en ontdek welke prijzen daalden en welke in prijs stegen. Het maakt ook voorspellingen van hoge kwaliteit mogelijk..

Een extra menu (“hamburger” naast elk van de bovenstaande items) stelt u in staat om uitwisselingen, individuele kenmerken van aandelen te selecteren:

Economische kalender

Hiermee kunt u aankomende evenementen, evenementen van groot belang bekijken en ze op land filteren. Ook hier kunt u de voorspellingen van analisten en reële waarden zien (de voorspelling is uitgekomen / is niet uitgekomen).

Ideeën en ideeënfeed

Dankzij de mogelijkheden van de TradingView-grafiek kunt u de prognoses en marktvisie van anderen bekijken, naar de mening van meer ervaren tophandelaren luisteren – direct op de grafiek en uw eigen prognoses publiceren. Door op een tool te klikken, verschijnt het menu ervan, evenals groene cirkels op de kaart. Door met de rechtermuisknop op een ervan te klikken, verschijnt een contextmenu waarin u kunt selecteren:

 • alle ideeën;
 • ideeën van degenen naar wie u volgt;
 • alleen hun.

 • Rode stippen – de ideeën van de auteurs duiden op een prijsdaling;
 • Groen – voor groei;
 • Geel – voor een algemeen idee, of zijwaartse beweging.

Door op een van de punten te klikken, kunt u de auteur van het idee en de korte beschrijving zien. U kunt naar het profiel van de handelaar gaan, u erop abonneren als u nog niet bent geabonneerd, een gedetailleerde beschrijving van de prognose, recensies en likes op zijn andere prognoses bekijken en kennis maken met andere ideeën.

Met de pijl aan de zijkant kunt u op elk moment terugkeren naar het idee om te controleren of de voorspelling van de handelaar succesvol was of niet. Dit zijn de unieke kansen die de TradingView-grafiek biedt.

Ook in het menu “Ideeën” staat een kruisje, waarmee u uw idee kunt toevoegen. Het kan privé zijn – alleen voor jou of openbaar – voor iedereen.

Kopieer ideeën

Als het idee van de auteur interessant voor u lijkt en u het in meer detail wilt bestuderen, hoeft u niet elk element helemaal opnieuw te tekenen. Weinig mensen weten het, maar het idee kan naar uw live-schema worden gekopieerd en ermee werken zoals met uw eigen schema!

Om dit te doen, onder het idee dat je leuk vindt, klik je op de knop in de vorm van een luidspreker – “Delen”, en dan klik je gewoon op de grote blauwe knop “Maak je eigen”.

Dan zul je zien hoe alle indicatoren en elementen van het idee op magische wijze worden overgebracht naar je persoonlijke live chart.

Chats, meldingen

Er zijn twee soorten chats in het menu: algemeen en privé. Hier kunt u ervaren traders vragen stellen, uw mening delen en commentaar geven op de meningen van anderen. Opmerkingen zijn hier overbodig – alles is zoals bij andere communicatiediensten. Hetzelfde geldt voor meldingen – ze komen, zoals bij alle andere services over alle evenementen.

Request Panel Tool

Het bestelpaneel is alleen beschikbaar indien verbonden met een makelaar. Dit is een handelsinstrument en u heeft het nodig. Als u al heeft besloten om volledig te handelen en transacties te doen.

Bestel glas

Dit is een tool waarmee u snel een weddenschap kunt plaatsen op de aan- of verkoop van een actief, beginnend bij de prijs:

Deze tool is ook geschikt voor handel, praktiserende handelaren.

Onderste menu

Het onderste paneel wordt vaak bijgewerkt, laten we eens kijken wat het heeft. Dit zijn slechts 7 tools:

 1. Aandelenscreener;
 2.  Opmerkingen;
 3. Pine-editor;
 4. Handelspaneel;
 5. Strategietester;
 6. De mogelijkheid om de grafiek in te klappen;
 7. De mogelijkheid om de grafiek uit te breiden naar volledig scherm.

Tools 6.7 hoeft niet te worden beschouwd als dit is een knop waarmee u de grafiek gedeeltelijk kunt samenvouwen om gegevens over tickers te bekijken en de grafiek kunt uitvouwen tot volledig scherm. De functionaliteit is hier duidelijk en eenvoudig. Overweeg andere tools.

Screeners

De TradingView Live Chart heeft er drie: Forex Screener, Stock Screener en Cryptocurrency Screener. Dit is een erg handig hulpmiddel voor een handelaar, aangezien hij een screener van interesse heeft gekozen, hij in detail het gedrag van een actief in dynamiek kan bekijken en deze gegevens indien nodig kan exporteren. Daarnaast zijn hier ook meldingen voor een bepaalde gebeurtenis opgenomen die verband houden met het gedrag van het valutapaar van belang..

Bekijken is mogelijk in de overzichtsmodus, dynamica, oscillatoren, trend – de beoordeling van voortschrijdende gemiddelden, Bollinger-banden, andere meest populaire en effectieve technische analysehulpmiddelen. Voor elke parameter kunt u valutaparen sorteren.

In de modus “Bladeren” kunt u ze bijvoorbeeld sorteren op uitwisseling, op beoordeling. De dynamiek stelt je in staat dit te doen volgens het tijdsinterval, de vluchtigheid, enzovoort – het is beter om zelf naar het screenermenu te gaan en dit allemaal te zien, druk op, dan wordt het duidelijker.

In het zoekvenster is alles net zo eenvoudig als overal: de eerste letters van de assetnaam worden ingevoerd. U kunt het interessepaar selecteren en de grafiek wordt in uw venster weergegeven. Als u het schermvenster uitvouwt, kunt u in detail de gegevens over het gedrag van het activum bekijken en de huidige marktreactie (rating) zien: “Verkopen”, “Kopen”, “Actief verkopen”.

Dit is erg handig als u een beginnende handelaar bent en nog steeds zelf geen voorspellingen kunt doen, dan heeft u in dit geval de mogelijkheid om te testen of dergelijke beoordelingen onjuist zijn.

Opmerkingen

Hiermee kunt u alle informatie opnemen. Hier kunt u een oude zoeken of een nieuwe aanmaken. De rest van de functionaliteit is standaard bij dit soort menu’s..

Pine Editor

Indicatorscripts die door handelaren zelf zijn gemaakt in Pine Script, bijvoorbeeld:

Er zijn verschillende manieren om indicatoren voor uw eigen behoeften te schrijven en de algoritmen van hun werk te begrijpen – tip # 1: als kennis van het Engels het toelaat, bestudeer dan de Pine Script Tutorial.

Dit is een redelijk gedetailleerde en gemakkelijk te begrijpen tutorial van tradingview.com, die je de basisprincipes van Pine Script-codering leert met eenvoudige voorbeelden..

Om deze tutorial te openen, klikt u op de “Help” -knop in de Pine-editor. Naast de tutorial zelf zijn er nog veel andere handige functies, maar de tutorial zelf is verreweg het belangrijkste van wat je daar kunt vinden..

Tip 2: Kijk hoe de scripts zelf werken. De eenvoudigste manier is om gewoon naar de broncode van andere reeds gemaakte scripts te kijken, waarvan er veel zijn zowel op TradingView zelf als op internet..

Om een ​​kant-en-klaar script uit een andere bron in te voegen, bijvoorbeeld uit kanaaltelegrammen, moet u de stapsgewijze instructies volgen, die worden geïllustreerd in de bovenstaande afbeelding:

 1. Open de Pine-editor;
 2. We drukken op de knop “Nieuw”;
 3. Klik op “Leeg strategiescript”;
 4. We voegen de scriptcode in het venster in en overschrijven tegelijkertijd wat er eerder was;
 5. Klik op “Opslaan”;
 6. Klik op “Toevoegen aan diagram”.

Handelspaneel

Het is een demo-account, het saldo wordt aangevuld met virtuele $ 100.000, die u kunt gebruiken om te oefenen met het voorspellen van prijsbewegingen, verkopen en kopen. Zolang u geen enkele makelaar heeft aangesloten, heeft u, wanneer u naar het handelspaneel gaat, de keuze uit makelaars, waaronder u kunt kiezen voor Paper Trading – een demo-account van TradingVeiw.

Tot dusverre is er hier op de site geen echte handel, maar laten we hopen dat het in de nabije toekomst zal worden geïmplementeerd.

Hier kunt u huidige posities en orders bekijken, een nieuwe order aanmaken of handelen door met de rechtermuisknop te klikken, of de verbinding met het handelspaneel verbreken.

Hier kunt u ook de geschiedenis van uw bestellingen volgen – een dagboek bijhouden van transacties, de accountstatus bekijken en meldingen over bestellingen ontvangen.

En het is hier, als je op het tandwiel klikt, kun je het koop / verkoop-paneel weergeven of verbergen (onthoud, aan het begin van het artikel heb ik je beloofd dit geheim te onthullen, waarover veel beginnende handelaren hun hersens pijnigen? ), Een gedetailleerd orderpaneel, orderboek. Hier kunt u ook het saldo van de demo-account resetten – verloren demo-geld teruggeven, handelen instellen, handelsinstructies bestuderen en een andere makelaar kiezen..

Het is heel eenvoudig om hier te handelen, klik op “Kopen” of “Verkopen” en vul het aanvraagformulier in:

 • “Markt” is een marktorder. De lotgrootte, TakeProfit- en StopLoss-waarden worden hier aangegeven. Bij het bereiken van hen wordt de order uitgevoerd;
 • “Limit” en “Stop” is een lopende bestelling. Hier kunt u de orderprijs, absoluut en in vinkjes invullen, en u kunt ook de geldigheidsduur van de bestelling selecteren. Die. in dit geval kunt u prijsparameters specificeren waartegen het moet beginnen met uitvoeren en waarop het kopen / verkopen stopt om risico’s en verliezen te beperken.

Strategietester

Om een ​​strategie te testen, moet deze op de kaart staan. Om dit te doen, kunnen we de kant-en-klare versie gebruiken in de sectie “Indicatoren en strategieën” of onze eigen schrijven in de Pine-editor. Beschouw het voorbeeld van de populaire Bollinger-bands:

Hier verschijnt het op de kaart, u kunt de in- en uitgangen van de transactie zien, en in het menu “Strategietester”:

Nu kunnen we het hier configureren en testen zoals we willen. Met het menu kunt u argumenten instellen, eigenschappen wijzigen: valuta, startkapitaal, bestelvolume, enz., De broncode van de strategie aanpassen aan uw behoeften, en nog veel meer:

Dat is alles. Onze beoordeling van de TradingVeiw-grafiek, de handige tools voor de handelaar en de mogelijkheden van het platform in het algemeen is ten einde. Om het compleet en compleet te maken wil ik nog even apart stilstaan ​​bij het persoonlijke accountmenu, want we hebben het in geen van de artikelen aangestipt. En de mogelijkheden zijn ook breed en verdienen speciale aandacht..

Hier kunt u snel navigeren naar al uw ideeën, scripts, uw accountstatus bekijken en betalen voor betaalde abonnementen, evenals al uw abonnees en degenen waarop u geabonneerd bent. Het persoonlijke account, zoals al het andere in TradingView, onderscheidt zich door zijn gemak en eenvoud.

Er zijn twee manieren om te handelen met behulp van de live-grafiek van TradingView:

 • informatie bewaken, vergelijken met de gegevens van de makelaar, voorspellingen doen, de ideeën van handelaren bestuderen en hier bij TradingView trainen en handelen op de site van uw makelaar;
 • gebruik bronnen van derden die een “TradingView” -grafiek aanbieden die “ingebed” is in uw platform met alle mogelijkheden en zelfs meer. U kunt het tegen gunstiger voorwaarden gebruiken. Als u handelt in cryptocurrency, dan is de 3commas.io-service iets voor u

Hier kunt u niet alleen alle mogelijkheden van de “TradingView” live chart gebruiken, maar ook andere chips gebruiken. Ik heb erover geschreven in eerdere artikelen, dit is de mogelijkheid om TradingView-adviseurs te gebruiken voor geactiveerde signalen, robots voor waarschuwingen die zijn ingesteld op TradingView en vele andere functies. Daarnaast heeft de dienst zoveel trainingsmateriaal voor beginners dat het veel gemakkelijker en sneller is om kennis te maken met de mogelijkheden van de dienst. ik raad aan!

In nieuwe artikelen laat ik je kennismaken met de mogelijkheden van een platform als Binance.com. Waarschijnlijk heb je er al van gehoord, want het is een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen, met veel tools en voordelen die ik persoonlijk met plezier gebruik. Naar mijn mening verdient het aandacht. En waarom je het nodig hebt – je zult het ontdekken in mijn volgende publicaties! Tot ziens!

Veel geluk en goede winsten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me