Reizen door het DeFi-universum: gedecentraliseerde betalingen

Als je het DeFi-ecosysteem wat breder bekijkt, kun je zien dat gedecentraliseerde financieringsprojecten in gemiddeld twaalf richtingen werken en ontwikkelen. Een poging om bijna alles wat het traditionele financiële systeem betreft naar een gedecentraliseerde vorm te brengen, betekent ook de wens om zo snel mogelijk over te gaan op nieuwe vormen van interactie met financiële instrumenten en de decentralisatie van de processen van deze interacties..

Een van de meest lucratieve en groeiende sectoren van gedecentraliseerde financiering zijn betalingsoplossingen die worden gecreëerd om een ​​open wereldwijd financieel ecosysteem te creëren en veilige dagelijkse en snelle transacties mogelijk te maken met behulp van slimme contracten..

In het artikel van vandaag zullen we het hebben over toepassingen, oplossingen en protocollen waarmee gebruikers grensoverschrijdende betalingen kunnen doen zonder tussenliggende kosten, en waarmee we transacties kunnen uitvoeren met gebruikers die geen toegang hebben tot traditionele financiële systemen..

DeFi voor onmiddellijke betalingen

De komst van Bitcoin en blockchain-technologie heeft de overstap naar digitale betalingsmechanismen mogelijk gemaakt met behulp van cryptocurrencies. Een van die oplossingen in het Bitcoin-ecosysteem is het Lightning Network, ontworpen en gebouwd als een tweede laag-protocol. Lightning maakt gebruik van slimme contracten om de doorvoer van bitcoin te verhogen.

Met de komst van het Lightning Network is het nu mogelijk om direct microbetalingen te doen met hogere snelheden en lagere kosten dan het hoofd Bitcoin-netwerk. Naast goedkope en directe transacties, stelt het Lightning Network u in staat om de hoeveelheid gegevens op de Bitcoin-blockchain te verminderen en de anonimiteit van overdrachten te vergroten..

De belangrijkste problemen die projecten op het gebied van het creëren van instant-betalingssystemen proberen op te lossen, zijn lage bandbreedte en commissiekosten. Op dit moment kan het Ethereum-netwerk ongeveer 20 transacties per seconde verwerken, wat niet genoeg is voor een groot aantal gebruikers om het netwerk te gebruiken..

Er zijn nogal verschillende manieren om het schaalbaarheidsprobleem op te lossen: on-chain en off-chain oplossingen, protocollen van het consensusmechanisme, vergroting van de blokgrootte en andere. De verscheidenheid aan dergelijke oplossingen en verschillende benaderingen voor de implementatie ervan hebben geleid tot de oprichting van een groot aantal projecten die werken aan het verbeteren van de mogelijkheid om directe grensoverschrijdende betalingen uit te voeren met lage kosten en het gebruik van slimme contracten..

Celer-netwerk

Celer Network is een tweede schaalplatform voor snelle en veilige transacties buiten de keten en slimme contracten. Celer is een blockchain-gebaseerd systeem met een 4-tier architectuur om een ​​hoge mate van schaalbaarheid en flexibiliteit te bieden, met behoud van veiligheids- en privacyaspecten..

Met Celer kunnen ontwikkelaars snel schaalbare dApps maken en kunnen ze deze beheren. Het interne CELR-token wordt niet alleen gebruikt als de platformvaluta, maar is ook betrokken bij PoLC – een goksysteem waarin gebruikers tokens kunnen blokkeren om liquiditeit te bieden, en bij LiBA-veilingen om liquiditeitsmechanismen te behouden..

Celer kan worden geïntegreerd in elke bestaande blockchain en wordt al ondersteund door blockchains die op EVM draaien. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om 10 duizend keer sneller te communiceren met dApps om directe betalingen te doen, te handelen op beurzen of voorspellingsmarkten te gebruiken.

Matic-netwerk

Van de verscheidenheid aan voorgestelde oplossingen om de schaalbaarheid van blockchains te vergroten, valt het gedecentraliseerde platform Matic Network op, waarvan de ontwikkelaars een oplossing bieden voor het maken van sidechains (sidechains) Plasma.

Sidechains worden aangedreven door een gedecentraliseerd netwerk van Proof-of-Stake (PoS) validators die het systeem ondersteunen en beloningen ontvangen.

Plasma wordt gebruikt om digitale activa en ERC-20- en ERC-721-tokens in de hoofdketen te beveiligen. Sidechains kunnen worden gebruikt om gedecentraliseerde financiële protocollen te ondersteunen die beschikbaar zijn in het Ethereum-ecosysteem.

De ontwikkelaars van Matic bouwen een ecosysteem van mobiele apps, portefeuilles en extensies voor handig en gemakkelijk gebruik van assetoverdracht en opslagmogelijkheden. Matic biedt gebruikersinterface en betalings-API’s voor dApps, gebruikers en ontwikkelaars. Met atomaire swaps en slimme contracten van Matic kunnen gebruikers met elk token betalen, en het netwerk kan worden gebruikt om tokens uit te wisselen met behulp van een liquiditeitspool.

xDAI stabiele ketting

De eerste betalingsstabiele blockchain xDAI stabiele ketting, gekoppeld aan de Dai stablecoin, zorgt voor snelle en goedkope transacties in xDAI-tokens. Momenteel werkt deze oplossing alleen in de DAI-xDAI-bundel, maar in de toekomst is er potentieel voor het creëren van vele andere stabiele munten, bijvoorbeeld xUSDT of xUSDC.

Bij de implementatie van een dergelijke oplossing wordt de technologie van het bouwen van cross-chain-bruggen gebruikt, waarbij native xDAI stablecoins worden gemaakt na het blokkeren van DAI-tokens in een slim contract. xDAI wordt gebruikt voor zowel betalingen als commissiebetalingen, waarbij de commissie voor 500 transacties ongeveer $ 0,01 is.

Het xDAI-netwerk is volledig compatibel met Ethereum-projecten en vereist geen complexe bewerkingen van Ethereum dApps-ontwikkelaars om hun projecten over te zetten naar de xDAI-blockchain. Er wordt gewerkt aan de implementatie van het zero-knowledge-protocol in xDai voor het uitvoeren van privétransacties, evenals de implementatie van het POSDAO-consensusmechanisme met een afzonderlijk STAKE-token om xDAI-validators te belonen.

Vraag netwerk aan

Request is een open netwerk voor het aanvragen van transacties, waardoor iedereen peer-to-peer-betalingen op een gedecentraliseerd netwerk kan maken, opslaan en openen. Met het gedecentraliseerde betalingsplatform Request Network kunt u elk type transactie uitvoeren, of het nu gaat om salaris, donatie of betaling van een lening. 

Het Request Network kan worden gebruikt om online betalingen uit te voeren zonder derde partijen en hoge kosten, facturering, administratie en auditing. Het project werkt al samen met het bedrijf Civic om de identiteit van gebruikers te identificeren, en met het Kyber- en 0x-project om te betalen voor goederen en diensten in converteerbare digitale tokens..

Whisp

Het Whisp-platform is een gedecentraliseerde oplossing voor verrekening en betalingsvereenvoudiging voor freelancers en externe werknemers. Met Whisp kunnen gebruikers digitale betalingsverzoeken maken via eenvoudig te begrijpen cryptocurrency-betalingsmechanismen. Het relatief eenvoudig te gebruiken Whisp-protocol kan door bedrijven worden gebruikt om de kosten van tools voor salarisbeheer te verlagen, externe serviceproviders te elimineren en vertragingen en afwijzingen door traditionele financiële instellingen te voorkomen..

Om toegang te krijgen tot het platform, moeten gebruikers er verbinding mee maken via MetaMask. Whisp ondersteunt betalingen met DAI stablecoin, ETH, DATA, DGX en DGD-tokens. Een vergelijkbare oplossing om salarisbetalingen te vereenvoudigen, is het Sablier-project, dat kan worden gebruikt om fondsen te betalen en te verdelen tegen een vooraf bepaald tarief..

De toekomst van betalingsoplossingen

Gedecentraliseerde oplossingen in hun huidige implementatie kunnen niet worden geschaald in lijn met de groeipercentages die worden waargenomen in de cryptocurrency-markt. Problemen zoals beperking van de blokgrootte, trage transacties, hoge kosten, lage bandbreedte, complexe interface en andere moeten worden opgelost voordat de meeste gebruikers massaal worden aangenomen.

Oplossingen voor het doen van directe en goedkope betalingen met een handige en begrijpelijke interface voor elke gebruiker, zullen de popularisering van cryptocurrencies onder nieuwe gebruikers bevorderen, en gedecentraliseerde financiële instrumenten zullen meer gericht worden op het creëren van een open financieel ecosysteem dat beschikbaar is voor elke gebruiker waar ook ter wereld.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map