Goede middag vrienden!

In eerdere artikelen hebben we Binance, de # 1 cryptocurrency exchange van vandaag, al eens nader bekeken. We hebben de hoofdmenu’s, Binance-functionaliteit, lijst, commissie en vele andere punten uitgezocht waarmee we kunnen concluderen dat het zeker de moeite waard is om met de uitwisseling te werken. We hebben zelfs de handel op het platform een ​​beetje aangeraakt om te begrijpen hoe het proces van het plaatsen van een bestelling verloopt en wat ze zijn. Als iemand deze artikelen nog niet heeft gelezen, is het beter om ermee te beginnen “Hoe te handelen op de Binance-beurs”.

Het is tijd om verder te oefenen, te praten over de belangrijkste kansen en handelshulpmiddelen die Binance biedt. Na het lezen van dit artikel, leert u hoe u ze in de echte handel kunt gebruiken. Laten we beginnen!

Welke aanbetaling om de uitwisseling in te voeren?

Hoe je een account op Binance kunt financieren, heb ik al beschreven in dit artikel. Veel mensen zijn geïnteresseerd in de vraag, dus hoeveel herladen? Als u een beginnende handelaar bent en voor een korte tijd handelt, bijvoorbeeld tot zes maanden, dan is het beter om te beginnen met kleine bedragen die niet eng zijn (niet cruciaal voor het totale budget) om te verliezen.

Maar het is zeker niet de moeite waard om in de beginfase een groot bedrag te riskeren. Een ideale storting om te beginnen vanaf $ 300 tot $ 500. Naarmate u praktische vaardigheden en ervaring opdoet, kunt u deze geleidelijk vergroten. Als je al ervaring, vertrouwen hebt, zul je duidelijk begrijpen hoe de handel wordt uitgevoerd, hoe de cryptocurrency-markt werkt, je zult lang oefenen – je kunt beginnen met werken met een grotere storting. Met dit kennisniveau ben je geen beginner meer, de optimale storting voor een ervaren amateur-handelaar begint bij $ 2000.

Hoe te handelen: langzaam maar zeker of snel en riskant?

Ik wil meteen ingaan op het onderwerp van de soorten handel (soorten handel), waarover we het zullen hebben, omdat bijna het hele volgende artikel hieraan zal worden gewijd, de keuze van de platforms waarmee u gaat werken, hangt hiervan af . Dus, hoe wordt de rating van de beurzen opgebouwd en waarom zijn bepaalde platforms populair bij handelaren? Het hangt allemaal af van functionaliteit en mogelijkheden.

Binance heeft bijvoorbeeld geen fiat, waardoor het regelmatig miljoenen gebruikers en miljarden omzet verliest. Sommigen van hen hebben een oplossing gevonden en gebruiken services van derden. Binance heeft geen margehandel, wat betekent dat handelaren die liever met hefboomwerking of op shortposities werken, op zoek gaan naar een uitweg en andere instrumenten, of weigeren op deze uitwisseling te werken.

Wat is margehandel heel kort?

Laat me kort uitleggen wat margehandel is. In feite is dit handelen met geleend geld, dat in de regel door de beurs zelf wordt verstrekt tegen de zekerheid van uw aanbetaling. Tegelijkertijd hangt de hoeveelheid geleend geld af van de hefboomwerking die u kiest (als er een dergelijke mogelijkheid is), of die de beurs zelf voor u toewijst. Stel dat u een uitwisseling aangaat met een aanbetaling van $ 100, het biedt u een hefboomwerking van x10. Dat wil zeggen, u kunt tot $ 1000 transacties uitvoeren. Een onvoorwaardelijk voordeel van margehandel is de mogelijkheid om short- of, met andere woorden, shortposities te openen en te profiteren van een marktdaling. We zullen dit mechanisme in de volgende post in meer detail analyseren..

Het belangrijkste kenmerk van margehandel is de mogelijkheid om een ​​grote winst te behalen, die uw eigen investeringen meerdere keren kan overtreffen, en dit is met een redelijk rustige markt. Het is duidelijk dat deze medaille een donkere kant heeft, en samen met de mogelijkheid van enorme winsten, neemt het risico om al het geld dat op de margerekening is geïnvesteerd te verliezen sterk toe..

Handelaren die volgens dit schema werken, gebruiken zelfs niet altijd basistools, zoals StopLoss, dus ik raad u ten zeerste aan om heel goed na te denken voordat u besluit over margehandel en ervaring op te doen met het handelen in de cryptocurrency-markt voordat u erover nadenkt..

Er is geen margehandel op Binance

Zoals ik al zei, is er geen margehandel op Binance. De beurs kondigde zijn plannen aan om het te introduceren, maar tot nu toe is dit slechts een aankondiging. Er zijn echter technologieën waarmee u geld kunt verdienen in een dalende markt zonder margehandel met lagere risico’s. Speciaal voor platforms als Binance hebben specialisten van 3commas.io tools zoals korte bots en otkupers gemaakt, bovendien zijn er werkstrategieën zoals Quickfinger Luc die behoorlijk effectief zijn in zo’n trage bearmarkt als nu.

We zullen in het volgende artikel in detail praten over hoe te werken in dergelijke omstandigheden, waar deze tools voor zijn, maar voor nu stel ik voor om te beslissen over de basisprincipes van handelen.

Het belangrijkste is dat u, voordat u met echt handelen begint, een gedragsmodel op de markt moet bepalen. Wat ga je leren? Een minder risicovolle benadering, met een stabiel, maar klein inkomen, of een meer risicovolle methode, waarbij u ter wille van een grote winst (lees – een verlies) klaar bent om het grootste deel van de aanbetaling of zelfs al het geïnvesteerde geld te verliezen.

De belangrijkste gedragspatronen van handelaren in cryptovaluta

De handel in munten kan op lange, korte en middellange termijn worden uitgevoerd. Munten kopen voor een lange periode (tot meerdere jaren), langetermijnobservatie van marktgedrag is investeren, niet handelen. De handel waar we het de hele tijd met u over hebben, is de verkoop van munten op de middellange en korte termijn. Overweeg beide opties voor het werk van een handelaar.

1. Investeren (JUST HODL)

Investeren in drie tot vijf populaire topmunten. Bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Ripple en anderen. Dat wil zeggen, de beleggingsportefeuille bestaat uit niet meer dan 5 munten. Om uw portfolio op te bouwen, gaat u gewoon naar TradingView en ziet u over welke activa het meest wordt gesproken onder uw collega’s. Als de markt met meer dan 25% begint te dalen, koopt u extra en doet u dat bij elke daling met nog eens 25% of meer. Daarom zal uw break-evenpunt afnemen bij elke extra aankoop, wat betekent dat een omkering en het begin van een nieuwe wereldwijde bullish trend nooit als een verrassing voor u zal komen en dat u uw kapitaal gemakkelijk kunt verhogen..

Ik wil meteen een voorbehoud maken dat deze strategie is ontworpen voor 3-5 jaar en geschikt is voor mensen die echt weten hoe ze moeten wachten en er vertrouwen in hebben dat cryptocurrency een toekomst heeft.

2. Handel of handel in munten op korte en middellange termijn

Dit kunnen zowel topmunten zijn als een gemiddelde populariteit. In dit geval gebruiken we technische analyse om grafieken, het gedrag van munten te bestuderen, nemen we onze toevlucht tot voorspellingen, analyses. Afhankelijk van hoe de valuta zich gedraagt, openen we deals die voor ons interessant zijn.

Om uw geld niet te verliezen, moet u goed thuis zijn in termen van schaakmat. onderdelen en leer op zijn minst de basisprincipes van technische analyse. Voor elke beginner omvat het verplichte studieprogramma meestal D. Murphy “Technische analyse van financiële markten” of D. Schwager “Technische analyse. Volledige cursus “, zoals elke zichzelf respecterende handelaar kandelaarpatronen uit zijn hoofd kent en in ieder geval Neesons” Japanse kaarsen “leest.

Er is natuurlijk een kortere weg. U kunt een van de trainingen voor handelaren kopen, waar u een kneepje van het nodige theoretische materiaal krijgt en mogelijk zelfs enkele praktijksessies krijgt. Of dit pad effectiever voor je zal zijn dan zelfstudie, is moeilijk te zeggen, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat geen leerboek onafhankelijke beoefening kan vervangen en niets beter leert dan een paar samengevoegde stortingen.

Sociale handel

Er is nog een manier waardoor u zich een handelsgoeroe voelt, zelfs zonder veel kennis en ervaring. Om ervoor te zorgen dat iedereen op gelijke voet met professionals kan handelen, is een tool als “sociaal” handelen ontwikkeld. In wezen is dit het kopiëren van de transacties van een of meer handelaren. In de cryptocurrency-markt zijn vanwege de grote hype rond deze investeringen veel charlatans en amateurs verschenen die geld in beheer accepteren zonder de juiste ervaring te hebben.

Persoonlijke ervaring suggereert dat zelfs als een handelaar erin slaagt om consistent te handelen met een plus, door zijn eigen middelen te beheren, het geen feit is dat met middelen in beheer het resultaat vergelijkbaar zal zijn, omdat de emotionele belasting van de manager aanzienlijk toeneemt. Dit alles komt bovenop allerlei technische problemen met het kopiëren van transacties en signalen bij het binnenkomen en verlaten. En natuurlijk heb ik het niet over regelrechte fraude als mensen gewoon verdwijnen met geld..

Daarom, als u voor uzelf kiest voor het pad van “sociale” handel, dan raad ik aan om uitsluitend betrouwbare en beproefde platforms te vertrouwen. Een daarvan is 3commas.io

Deze site is al enkele jaren op de markt en mijn ervaring ermee is buitengewoon positief. 3commas maakt het mogelijk om transacties van succesvolle handelaren te kopiëren en verbinding te maken met toptelegramkanalen die handelssignalen afgeven. Dit alles kan natuurlijk intuïtief worden geconfigureerd en overgeschakeld naar de automatische handelsmodus.

3. Scalperen

Dit is een manier van handelen waarbij een handelaar elke minuut, zo niet elke seconde deals maakt. Waar het op neerkomt is scalperen, d.w.z. microbewegingen vastleggen. De hoeveelheid winst wordt gegenereerd door een groot aantal micro-trades met een kleine winst. Door het aantal van dergelijke transacties kan de winst echter behoorlijk tastbaar zijn..

Hoewel dit type handel als laag risico wordt beschouwd, is het duidelijk dat het voor elke persoon gepaard gaat met veel tijd en een sterke psychologische stress..

Daarom wordt deze aanpak steeds vaker geassocieerd met automatische algoritmische robots die 24 uur per dag en 7 dagen per week kunnen werken en honderden of zelfs duizenden transacties per dag kunnen openen volgens een door de eigenaar ingesteld algoritme..

Er zijn nu veel sites die dergelijke services op de markt aanbieden, maar sommige hebben te complexe instellingen die moeilijk voor een persoon zijn om er zonder voorbereiding achter te komen, andere hebben een te primitief algoritme, dat vaak alleen maar verliezen oplevert in een bearmarkt..

Nogmaals, ik kan de gulden snede 3 komma’s noemen. De jongens pompen hun bots constant op, waardoor ze steeds intelligenter en multifunctioneler worden. Echt professionele functies die in hun programma’s zijn ingebed, hebben geen complexe instellingen. Tegelijkertijd hoeft een beginner niet eens de fijne kneepjes van hoe dit te doen te begrijpen, omdat je eenvoudig de instellingen van de meest succesvolle bot op de site kunt kopiëren met één muisklik. We zullen in het volgende artikel meer over deze tools praten, maar laten we nu eens kijken hoe we rechtstreeks op de Binance-beurs zelf kunnen handelen.?

Hoe te handelen op Binance?

Cryptocurrency kopen

Laten we eens kijken naar het voorbeeld van Bitcoin – BTC. Dus we hebben het saldo aangevuld, nu hebben we USDT. We kopen cryptocurrency voor hen. De grafiek toont de kosten: hoeveel BTC momenteel waard is, u kunt zien hoeveel het een dag geleden, twee dagen geleden heeft gekost.

Vul een kooporder in, klik op 100%. Dit houdt in dat u 100% van uw USDT geeft om bitcoin te kopen en bijvoorbeeld 4 miljoen krijgt met een kleine satoshi voor $ 150. Het enige dat nog moet worden gedaan, is een verzoek indienen, d.w.z. klik op de knop “BTC kopen”.

Belangrijk! U kunt elke prijs opgeven waarvoor u BTC wilt kopen. Dit veld bevat standaard de huidige valutaprijs. Als u bitcoins niet tegen deze prijs wilt kopen, maar bijvoorbeeld voor $ 2.000, kunt u dit specificeren. Natuurlijk zal niemand u BTC tegen dit tarief verkopen, maar uw aanvraag wordt op de bestellijst geplaatst – “Glas”.

Het paneel aan de linkerkant van de handelsterminal is de “Diepte van de markt”, een lijst met bestellingen die door echte handelaren zijn geplaatst. Hierboven zijn er orders voor het verkopen van valuta, hieronder – om te kopen. U kunt in realtime zien hoe ze bewegen. Ze worden gerangschikt van de laagste koers tot de marktrente tot de hoogste. Die. uw kooporder met een prijs van $ 2.000 per bitcoin staat ergens helemaal onderaan de lijst. Het kan echter alleen worden uitgevoerd als alle orders hoger zijn. tegen een gunstiger tarief zal worden vervuld.

Uw applicaties die later tegen gunstigere kosten worden toegevoegd, worden ook in de wachtrij boven die van u geplaatst, d.w.z. een order tegen een “onrealistische” prijs voor de markt op dit moment dreigt niet vervuld te worden, tenzij er enkele wereldwijde veranderingen zijn en de markt radicaal verandert.

Anders blijft het “hangen” totdat BTC zakt naar $ 2000. Of u kunt de marktprijs verlaten en in dit geval wisselt u vrijwel onmiddellijk dollars in voor bitcoin tegen de huidige waarde..

Gelijktijdige take-profit en stop-loss

Het is erg belangrijk om de efficiëntie van uw transacties aanzienlijk te verhogen, terwijl u tegelijkertijd Stop Loss- en Take Profit-doelen instelt. Ik heb al gezegd dat zodra je een bestelling plaatst op Binance, deze naar de Depth of Market gaat. Dit betekent dat als u een order plaatst om uw munten te verkopen, deze min of meer “bevriezen” totdat de transactie is uitgevoerd. Bovendien, als u de winst wilt afdekken en verstoren in het geval van een plotselinge sprong, dan staat Binance u dit niet toe totdat de eerste transactie is uitgevoerd..

Die. als we een verkooporder hebben geplaatst, kunnen we Take Profit niet instellen om tegen een lagere prijs te kopen. Het enige wat we kunnen doen is een bestelling in de tegenovergestelde richting openen. Maar bij sommige services kunt u dit doen. Bijvoorbeeld 3 komma’s. Zodra de huidige prijs van de munt een van de voorwaarden bereikt die we hebben gesteld, de bovenste of onderste drempelwaarde, zal het programma de positie sluiten, dat wil zeggen de winst (winst) nemen of het verlies (verlies) herstellen. Hierdoor verstopt 3commas het glas van de Binance-uitwisseling niet en maakt het geld vrij voor het plaatsen van andere bestellingen..

Wat zijn trailing mechanismen (trailing)?

Bovendien hebben we dankzij de 3commas-specialisten de mogelijkheid om de Take Profit- en Stop Loss-niveaus te volgen. Laten we eens kijken hoe het werkt aan de hand van het voorbeeld van het ETH / BTC-valutapaar.

Achterstand StopLoss

Laten we voor het gemak van berekeningen aannemen dat 1 ETH is gekocht voor 0,05 BTC. Stop loss is ingesteld op -10% (0,045BTC). Dit betekent dat als de prijs met 10% van de aankoopprijs daalt en 0,045BTC bedraagt, de bot de bestelling zal sluiten – de Stop loss-positie geeft aan dat je niet meer klaar bent om te verliezen.

Wat doet Trailing Stop in dit geval: als je het op hetzelfde niveau instelt in

0.045BTC met een afwijking van 0,5%, en wanneer de prijs het gespecificeerde punt bereikt, zal de transactie niet worden gesloten, maar wordt alleen Trailing zelf geactiveerd, wat, in het geval van een omkering en prijsgroei, het StopLoss-niveau achterlaat de marktprijs met een afwijking van 0,5%. In dit geval hebben we een reële mogelijkheid om onze transactie te redden en zelfs winst te maken, aangezien de trailing de prijs zal volgen totdat deze weer naar beneden gaat en de order sluit bij de verplaatste stop.

Achterstand TakeProfit

Bij Trailing for TakeProfit geldt hetzelfde principe als in het vorige voorbeeld, alleen het StopLoss-niveau zal niet bewegen en de markt volgen, maar TakeProfit, dat wil zeggen, als de prijs stijgt, zal de Trailing TakeProfit de positie niet sluiten tegen een vaste waarde , maar zal de sluitingsvoorwaarde blijven verhogen, zolang de prijs stijgt. Als we bijvoorbeeld Trailing TP $ 8 plaatsen (60% groei vanaf de initiële invoerprijs van 5 USD), terwijl de prijs stijgt: $ 6 (20%), $ 8 (60%), $ 9 (80%) , de voorwaarde voor het sluiten van de positie verandert – de prijs Take Profit stijgt met een bepaalde afwijking.

Zodra de waarde begint te dalen en X% bereikt (deze deviatie-indicator, die we van tevoren hebben ingesteld), wordt de positie gesloten. Als de prijs bijvoorbeeld $ 9 omkeert, krijgen we een extra winst van $ 3 minus het afwijkingspercentage. En dit alles dankzij de tool Trailing Take Profit.

In plaats van een nawoord

Om dit artikel af te ronden, wil ik u er nogmaals aan herinneren dat u niet mag vergeten om meldingen in te stellen over de status van uw bestellingen. Dit zal veel van de problemen vermijden die gepaard gaan met de verrassingen die zo vol zijn van de cryptocurrency-markt..

Hoe u dergelijke meldingen instelt en waar u ze kunt inschakelen, schreef ik op dezelfde manier in het artikel over TradingView.

3commas heeft brede instellingen voor verschillende meldingen en waarschuwingen, waardoor u uw computer niet constant aan of in de buurt kunt houden. Het volstaat om de bestelling een keer in te stellen en te wachten op de notificatie van uitvoering.

Een andere zeer handige en nuttige optie die u zeker zult gebruiken zodra u ervaring en handelsvaardigheden opdoet, zijn notities bij bestellingen. Meestal komen ze zo naar hen toe: een handelaar leest het nieuws op een muntstuk of hoort een mening, een voorspelling van een gerenommeerde cryptohandelaar en gaat bestellingen plaatsen. En na een tijdje, vooral als er veel bestellingen op verschillende beurzen zijn, is het moeilijk te onthouden waarom het precies zo is gedaan en niet anders. Aantekeningen in 3 komma’s helpen u niets te onthouden.

Om efficiënter te leren en sneller ervaring op te doen, is het belangrijk om uw activiteiten constant te analyseren. Daar is een handig hulpmiddel voor: het dagboek van een handelaar. Dit is een gedetailleerd rapport van alle transacties die zijn gedaan met handige filters. Hier kunt u niet alleen snel een gedetailleerde analyse van uw handel uitvoeren, maar de resultaten ook delen met andere gebruikers.

Dat is alles. Vandaag heb je veel handige tools geleerd voor een cryptocurrency-handelaar. In het volgende artikel zullen we het hebben over de huidige trend in de cryptocurrency-markt en welke handelsstrategie op dit moment optimaal zal zijn – voor een dalende prijs, wat te verwachten en wat zijn de voorspellingen van de sleutelfiguren in de cryptocurrency-markt. Nogmaals, alleen nuttige praktische kennis wacht op u. Ik zal het hebben over hoe u in een dergelijke situatie het meest effectief geld kunt verdienen en over vele eenvoudige en handige hulpmiddelen hiervoor. Traditioneel zal het interessant en informatief zijn! Tot ziens!

Veel geluk en goede winsten!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me