Goede middag vrienden! 

Zoals u weet, is er vandaag een bearish trend op de markt voor cryptocurrency. Het hoofd van de Binance-uitwisseling, Zhao Changpeng, heeft al over dit onderwerp gesproken. Hij is ervan overtuigd dat de prijsdaling binnenkort plaats zal maken voor een bullish trend. Andere leiders van de cryptocurrency-markt delen dezelfde mening..  

Thomas Lee Agency Fundstrat Globaal Adviseur in zijn onderzoek voorspelt de groei van bitcoin tegen het einde van dit jaar tot $ 36.000. En John McAfee, een investeerder die van plan is zich kandidaat te stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 2020, voorspelt de groei van BTC in 2021 tot $ 1 miljoen. 

Ondertussen werken cryptocurrency-handelaren in een dalende markt. Ze hebben hier veel kansen, vergeleken met langetermijnbeleggers die, om geld te verdienen, zich moeten laten leiden door langetermijnveranderingen in de richting van prijsbewegingen. Meestal is dit een longpositie..  

Crypto-handelaren kunnen daarentegen consequent winst maken op elke verandering in de prijsrichting. Door cryptocurrencies te kortsluiten, kunnen ze geld verdienen op de markt.  

Vandaag zullen we hier in detail over praten en uitzoeken welke tools traders helpen om shortposities te openen bij het handelen op de Binance cryptocurrency exchange. Op de site is er tenslotte gewoon niet zo’n mogelijkheid.. 

Bearish positie of shorting in cryptovaluta

Een bearish strategie, of shorting, houdt in dat een handelaar een shortpositie aangaat (een verkooporder), ervan uitgaande dat de prijs van het actief verder zal dalen. Aandelenhandelaren die liever profiteren van dalende prijzen, worden bears genoemd, en hun handel is een bearish of bearish strategie.. 

“Klassiek kortsluiting 

In klassieke zin – wanneer de bepalingen van deze strategie van toepassing zijn op elke beurs – is kortsluiting de volgende opeenvolging van fasen:  

  • een handelaar leent digitale valuta van een beurs of andere gebruikers. In het vorige artikel hebben we het hierover gehad en nu weten we dat zo’n trade heet marginaal​ 
  • hij opent een shortpositie (shortpositie) en plaatst een order om deze valuta te verkopen; 
  • wacht tot de activaprijs daalt tot het verwachte niveau en koopt de valuta; 
  • geeft de lening terug aan de beurs; 
  • het verdiende verschil is de winst van de handelaar. 

In de toekomst zullen we dit schema analyseren aan de hand van het voorbeeld van specifieke getallen en het zal duidelijker worden. Tegenwoordig bieden veel sites handelaren de mogelijkheid om met hefboomwerking te handelen en hiervoor een bepaald aantal digitale munten aan te bieden om shortposities in de markt voor cryptocurrency te openen..  

Maar niet alle beurzen bieden margehandel aan. Het staat niet op Binance, een handelaar kan simpelweg niet short gaan. Betekent dit dat het op deze site onmogelijk is om geld te verdienen met een bearish strategie? Helemaal niet. Hiervoor gebruiken we de tools die de 3commas-service ons biedt, namelijk het efficiënte Short-bot-algoritme.  

Het is ontwikkeld door 3commas-programmeurs zodat het kan worden gebruikt om te werken met die munten die een ernstig nadeel vertonen..  

Wat is 3commas shortbot?

Alle handelsbots van 3commas werken met succes met de API van de Binance-beurs, nieuwe beurzen zijn verbonden, maar het hangt allemaal af van hun functionaliteit: of hun mogelijkheden het toelaten, dus als je munten op een of andere beurs hebt geplakt, controleer dan of ze worden verhandeld op Binance, en zo ja – voel je vrij om daar te vertalen. 

Algoritme short-bot werkt als volgt: u hebt bijvoorbeeld 100 munten van een soort digitale valuta, die, voor het gemak van berekeningen, conventioneel $ 100 per munt kost.  

De bot verkoopt er 10 voor $ 100. Daarna daalt de koers, op een gegeven moment (bijvoorbeeld wanneer de koers de prijs van $ 9 per munt bereikt), koopt de bot het 10e moment van dezelfde valuta terug, maar voor $ 90. U krijgt dus 10 dollar winst wanneer de koers daalt, en het aantal munten dat u heeft blijft ongewijzigd..  

Zo ziet het eruit op de TradingView-grafiek op de Binance-beurs:

Nadat u het valutapaar heeft geselecteerd waarin u geïnteresseerd bent, kunt u de aankoopprijs op de grafiek markeren met een lijn. De opname van de valuta zal duidelijk zichtbaar zijn op de grafiek. Dit is het bereik van de aankoopprijs tot de huidige prijs..   

Vervolgens moet je de korte bot starten. En hij zal 10 munten verkopen voor de prijs die is gemarkeerd met een roze lijn. Alle nummers worden gespecificeerd in de korte bot-instellingen. We zullen hier later over praten.. 

Gelijktijdig met de verkoop wordt een bestelling geplaatst om 10 munten onder de verkoopprijs te kopen. Dat wil zeggen, als het naar deze order gaat, dan is het verschil tussen de verkoopprijs en de nieuwe koopprijs de winst van de handelaar. En het aantal munten blijft ongewijzigd. 

Gelijktijdig met de startopdracht plaatst de bot veiligheidsopdrachten.  

Dit is een bescherming tegen wegglijden bij een scherpe kaars zodat orders gelijkmatig worden uitgevoerd zonder sprongen. 

Ik raad echter af om ze te veel te gebruiken en raad aan om 3, maximaal 4 veiligheidsorders te plaatsen. Bovendien, met zo’n stap zodat de dekking van de trekking minimaal 14% was 

Als de prijs is gestegen en de eerste veiligheidsorder is bereikt, worden er nog 10 munten verkocht (dit is een voorbeeld, het bedrag dat u in de orderinstellingen hebt ingesteld), wordt de startprijs gemiddeld en wordt de take-profit-order hoger , met behoud van het winstpercentage dat door ons is ingesteld in de instellingen. 

Gaat de prijs nog hoger, dan wordt de tweede safety order geactiveerd, worden er nog eens 10 munten verkocht, wordt de startverkoopprijs opnieuw gemiddeld en wordt de take-profit order weer hoger getrokken. Zo krijgen we in ieder geval winst. Als de muntkoers stijgt, stelt de bot elke keer een deel van de winst vast vanwege verzekeringsorders en geeft hij posities om te groeien, en in geval van een daling, koopt hij de positie en middelt hij de deal, waardoor uw positie winstgevender wordt. Dus als de prijs omkeert, worden 30 munten tegen een lagere prijs gekocht op het niveau van de take-profitorder en krijgen we ons winstpercentage. 

Natuurlijk kunt u het aantal verkochte munten en het winstpercentage voor het vastleggen van winst aanpassen aan uw strategie of aan het instrument waarop u de bot wilt gebruiken..  

Als er iets onduidelijk blijft, kunt u meer te weten komen over het werkproces en de winst die wordt behaald met het handelen in korte bots in de kennisbank van 3commas. 

Wat te doen als een bearish trend verandert in een bullish trend??

Als de prijs blijft stijgen om de trend te volgen, stoppen we de korte bot wanneer deze alle verzekeringsorders volledig heeft geactiveerd. Daarna kun je met een groeiende munt een eenvoudige bot lanceren die bij groei zal scalperen en gemiddeld bij een val, of gebruik de tool SmartTrade, waardoor je een slimme lange structuur kunt bouwen met behulp van een hele ladder van orders en met behulp van trailing om het activum van belang te kopen. 

Als je de shortbot van de service nog niet hebt gebruikt 3kommas – Ik raad aan om het te proberen. Het is een zeer effectief hulpmiddel om bearish trends te verhandelen. Na registratie biedt de service de mogelijkheid om het te testen 3 dagen absoluut is gratis. Gedurende deze periode bent u geactiveerd account PRO, en alle betaalde functies zijn beschikbaar.  

Als u deze tool graag gebruikt, kunt u in de sectie “Abonnement»U kunt uw professionele account verlengen.  

Voordat u aan het werk gaat, kunt u naar “Instellingen‘En voeg eventueel de Russische taal toe, Push-notificaties in de browser, en sluit hier ook uw Telegram aan, zodat u meldingen over transacties ontvangt. Hiervoor in de kolom Telegram Bot het is noodzakelijk om “Voltooiingsbericht​. 

Ga naar de sectie “Mijn bots​Met deze service kunt u shortbots, eenvoudige bots, samengestelde bots en samengestelde shortbots weergeven. Aangezien onze markt daalt, zullen we niet in detail bij andere typen stilstaan, maar we zullen in detail praten over het opzetten van korte bots.

Korte bots opzetten

Dus we drukken op de knop “Korte bot​Om een ​​bot te maken, moet je je account op Binance hebben gefinancierd en de benodigde munten hebben gekocht, evenals enkele BNB-munten (Binance Coin). In detail over wat deze cryptocurrency is en waarvoor het nodig is, ben ik al gestopt in eerdere artikelen. Vandaag zal ik kort zeggen dat het nodig zal zijn om geld te besparen en een korting te krijgen op de commissie voor transacties van 25%.  

We voeren de naam van de bot in, het kan van alles zijn, maar meestal wordt het type aangegeven in de naam, d.w.z. Kortom, zodat wanneer je veel bots hebt, ze niet door elkaar worden gehaald, en de valuta waarin het zal werken. Laten we bijvoorbeeld het meest populaire paar nemen – BTCUSDT. 

Ga daarna naar het raam “Assistent​.  

Het hoogste bedrag is uw saldo op de beurs, het aantal munten dat u heeft. Als u het onlangs heeft aangevuld, kunt u dit cijfer bijwerken. 

Hieronder staat aangegeven het maximale bedrag dat door de bot wordt gebruikt tegen het huidige tarief in munten en het percentage fondsen dat de bot kan gebruiken. Allereerst moet u zich echter zorgen maken over twee andere indicatoren: dit zijn maximale prijsafwijking van de laatste veiligheidsopdracht en het percentage geld dat door de bot wordt gebruikt. Als de laatste 100% overschrijdt, d.w.z. het bedrag dat u in aanbetaling heeft – u moet de instellingen aanpassen zodat ze minder zijn dan 100%, en bij voorkeur, in de regio van 70-80%, niet meer.  

Over het algemeen zou de volgende regel moeten gelden voor een korte bot:  

het percentage geld dat door de bot wordt gebruikt = 100% – maximale prijsafwijking van de laatste veiligheidsopdracht  

Om de gewenste waarde te bereiken het percentage geld dat door de bot wordt gebruikt en voltooi de instellingen die u moet configureren 8 parameters​ 

1.Maximaal aantal veiligheidsopdrachten. Het aantal bestellingen wordt individueel geselecteerd, afhankelijk van het saldo en de strategie. Als het toelaat, kunnen er minimaal 100 veiligheidsopdrachten worden geplaatst. Voor een korte bot zet ik liever niet meer dan 4 in. 

2. Het volume van de start- en veiligheidsopdracht hangt ook af van de aanbetaling, we verminderen deze drie keer: van 30 naar 10 USDT. Bovendien is 10 USD de minimaal toegestane waarde. Als je deze waarde instelt, zal het bedrag dat door de bot wordt gebruikt drie keer afnemen. Een waarde van 10 USDT is optimaal voor een storting tot $ 1000.  

3. Waarde van beoogde winstgevendheid u kunt inzetten van 1 tot 2%. Ik wed meestal 1,5%. Sommige handelaren geven er ook de voorkeur aan deze waarde lager in te stellen: van 0,5 tot 0,8%. Het is belangrijk om hier te begrijpen: hoe kleiner deze waarde, hoe sneller de order wordt uitgevoerd, dus hoe groter de omzet aan de ene kant en hoe groter de commissiekosten aan de andere kant. 

4. Berekening van de winstgevendheid. Als we “als percentage van de basisorder” opzij zetten, dan ontvangt u bovenstaand percentage van de startorder. Het maakt niet uit hoeveel veiligheidsopdrachten u heeft. En als de berekening wordt uitgevoerd vanaf totale volume, vervolgens alle veiligheidsopdrachten worden samengevat met de start. Wanneer precies van dit bedrag de prijs zal afwijken met een percentage van de beoogde winstgevendheid, hebben we in dit geval vastgesteld 1,5%, dan staat de winst vast. 

Het uitvoeren van deals als percentage van het totale volume duurt langer, maar meer winst. Daarom is het aan jou om te beslissen. Mijn persoonlijke ervaring leert echter dat deze optie meer de voorkeur heeft..  

5. Het aantal gelijktijdig actieve veiligheidsopdrachten. De standaardwaarde is één, maar we zullen de maximale waarde instellen om het ticker-momentum te vangen en te recupereren bij een pullback.  

6. Prijsafwijking voor het plaatsen van een veiligheidsopdracht (% van de waarde van de eerste bestelling) Ik beschouw deze indicator als een van de belangrijkste. Feit is dat als je het afwijkingspercentage te klein instelt, het opneemdekkingspercentage – de maximale prijsafwijking – bij een klein aantal verzekeringsopdrachten erg klein zal zijn, en er dus een groot risico is dat bij een sterke omkering van de trend, de markt zal al uw verzekeringsopdrachten verzamelen en u niet toestaan ​​om winst te nemen. Daarom moet u zich bij het instellen van deze indicator allereerst laten leiden door het laatste cijfer in de rekenmachine van de Assistent volgens de indicator “Maximale afwijking van de prijs van de laatste veiligheidsopdracht”. Voor een korte bot is het wenselijk dat deze waarde niet minder is dan 20% 

7. Stapvermenigvuldiger Ook hier regelen we veiligheidsopdrachten zodat de uiteindelijke “Maximale afwijking van de prijs van de laatste veiligheidsopdracht” meer dan 20% bedraagt. Ik werk graag in stappen van 1,5 tot 3% voor een korte bot 

8. De multiplicator van het aantal veiligheidsopdrachten heeft wellicht de grootste invloed op de uiteindelijke indicator. Het percentage geld dat door de bot wordt gebruikt. Ik geef er de voorkeur aan deze vermenigvuldiger in te stellen in de regio van 1,5 tot 3. Zoals ik al zei, kun je meer inzetten als je een groot aantal gekochte munten hebt (saldo) en minder als er niet veel munten zijn. Elke nieuw geplaatste veiligheidsopdracht zal dus 50-200% meer zijn dan de vorige. Dit zal u helpen sneller deals te sluiten en winst te maken..  

Een screenshot van een voorbeeld van deze instellingen wordt getoond in de onderstaande afbeelding. 

Deze instellingen betekenen dat elke 4% van de prijsverandering in de tegenovergestelde richting, een veiligheidsopdracht wordt geopend, de prijs wordt gemiddeld en wanneer deze met 1,5% van het totale volume daalt, vindt er een buy-out plaats, wat letterlijk betekent het volgende: we kochten onze speelbal 1,5% goedkoper dan voorheen verkocht.  

Ik wil nogmaals uw aandacht vestigen op het feit dat het doel van deze strategie is om het deposito in de bearmarkt te beschermen. Dankzij deze instellingen wordt uw positie in de beleggingsportefeuille gekalibreerd afhankelijk van markttrends, d.w.z. op een bearish trend, stelt deze bot je in staat om sterke verliezen te vermijden zonder een verlies te herstellen en stelt je in staat om een ​​positie te bewaren voor een bullish omkering.

Voorwaarden voor het aangaan van een deal

Ik zet hier het item “open zo snel mogelijk een deal”. Dit is natuurlijk gevaarlijk als de munt abrupt van beweging verandert, hij stort bijvoorbeeld sterk in en de bot begint hem actief te kopen. Maar, zoals ik al zei, het is beter om met bewezen munten te werken, in welk geval het niet zo eng is. Bij twijfel is het beter om TradingView in deze paragraaf aan te geven. 

Stel in het tijdkeuzepunt 1 uur in en in de volgende regel – Verkopen of Sterk verkopen.  

Klik op “Create Robot” en activeer deze. Vervolgens kunt u het werk van de bot bekijken en zien hoe deze bestellingen plaatst. Nadat je hebt geprobeerd een bot te maken met deze instellingen, kun je ermee experimenteren. Je kunt ook naar het gedeelte “Bots” gaan en hier de beste bots van de afgelopen 24 uur bekijken en de instellingen kopiëren. 

Laten we het samenvatten

Met een bearish strategie in de cryptocurrency-markt, evenals met elke andere, moet men heel voorzichtig zijn. Het kan zowel winst opleveren in een dalende markt als uw investeringen beschermen, of zonder de nodige kennis tot verliezen leiden..  

In de volgende berichten zullen we het hebben over de BitMex-uitwisseling. Traditioneel kijken we naar de meest interessante kansen en tools voor een handelaar. Blijf bij ons! Tot ziens!

Veel geluk en goede winsten!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me