Een reis door het DeFi-universum: activa tokeniseren

Als je het DeFi-ecosysteem breder bekijkt, zie je dat gedecentraliseerde financieringsprojecten in gemiddeld twaalf richtingen werken en zich ontwikkelen. Een poging om bijna alles wat met het traditionele financiële systeem te maken heeft tot een gedecentraliseerde vorm te brengen, betekent ook de wens om zo snel mogelijk over te gaan op nieuwe vormen van interactie met financiële instrumenten en de decentralisatie van de processen van deze interacties..

In dit artikel zullen we ingaan op het onderwerp van het omzetten van eigendomsrechten in digitale activa, projecten overwegen die tools bieden voor het creëren van dergelijke activa, en ook praten over de impact van tokenisatie op de mogelijkheden van traditionele financiële instrumenten..

Tokenisatie van activa

Alle activa, of het nu effecten, aandelen of onroerend goed zijn, hebben het eigendom van waarde. Financiële activa zijn gemakkelijker te vertegenwoordigen. Dit betekent dat ze verschillende waarden kunnen hebben, afhankelijk van de activa waarin ze worden gepresenteerd. Het betekent ook dat de gepresenteerde activa gemakkelijk kunnen worden geruild, overgedragen of geconverteerd. Met de komst van blockchain-technologie en de mogelijkheid om functies uit te voeren zoals tokenisatie en transacties, is het proces van het presenteren van activa veel eenvoudiger geworden en heeft dit geleid tot nieuwe mogelijkheden voor het gebruik ervan..

Asset-tokenization is het creëren van digitale tokens met verpande waarde, waarvan de totale prijs gelijk moet zijn aan de waarde van het converteerbare object (asset), met hun verdere vrijgave voor verhandeling, overdracht of eigendom.

Wat asset-tokenization te bieden heeft?

  • Gebrek aan territoriale barrières;
  • Gebrek aan tussenpersonen;
  • Investeringen zonder fysieke aanwezigheid;
  • Veiligheid;
  • Vertrouwelijkheid;
  • Onveranderlijkheid;
  • Beschikbaarheid.

De sfeer van asset-tokenization was tot op zekere hoogte al geïmplementeerd lang voordat de populariteit van de sfeer van gedecentraliseerde financiering toenam. Met de Issued Assets (IA) -tool in de Liquid-zijketen kun je dus je eigen tokenized assets in elke hoeveelheid maken, en met het Confidential Assets-protocol van Blockstream kun je deze assets over het netwerk overbrengen zonder de andere deelnemers het bedrag van dergelijke transfers. 

Polymath Network

Polymath is een op ERC20 gebaseerd blockchain-platform dat dienst doet als dienstverlener voor het creëren, uitgeven en beheren van tokens op de blockchain. Polymath fungeert als een gids voor uitgevende instellingen die hun token willen lanceren volgens alle regels en voorschriften van de regelgevende autoriteiten. 

Polymesh’s eigen PoS-blockchain voor bedrijven, speciaal gebouwd voor de werking en creatie van beveiligingstokens, zorgt voor vertrouwelijkheid van eigendommen tijdens audit, identificatie en beveiliging van activa, en biedt tools om de beheermogelijkheden van beveiligingstoken te verbeteren.

Het project werkt eraan om de ERC-interfaces te optimaliseren om traditionele activa op te nemen. De ST-20-standaard van Polymath is een uitbreiding van de ERC-20-standaard en dient om de flexibiliteit van activa te vergroten, en heeft ook enkele aanvullende functies die nodig zijn voor het tokeniseren van effecten..   

Neufund

Neufund is een op Ethereum gebaseerd communityplatform dat de blockchain-ruimte en de investeringsfinancieringssector met elkaar verbindt. Neufund biedt bedrijven en startups de infrastructuur om nieuwe soorten activa vrij te geven door middel van interactie met slimme Ethereum-contracten. Op de site is er een mogelijkheid om geld in een bedrijf te investeren door het verwerven van “equity tokens” – het equivalent van aandelen. Deze procedure wordt ETO (Equity Token Offerings) genoemd – een aanbieding van een equity-token, waarmee beleggers een deel van het onroerend goed op de blockchain kunnen verwerven.

Neufund-platform, biedt tools voor interactie tussen emittenten en investeerders, waaronder het vrijgeven van updates, stemmen, extra financieringsrondes, enz..

Op de site functioneert een interne NEU-token, die investeerders kunnen ontvangen als beloning voor hun investeringen en deze kunnen gebruiken als betaling voor diensten en om deel te nemen aan de ontwikkeling van de site. Naast het NEU-protocoltoken is het EURT-eurotoken beschikbaar op Neufund, dat gelijk is aan 1 EUR en de hoofdvaluta is van het platform waarin de investeringen van gebruikers worden uitgedrukt. Bedrijven kunnen echter zelf beslissen in welke valuta de ETO wordt gehouden..

Templum

Templum is een gereguleerd handelsplatform voor ICO-tokens die als effecten zijn geclassificeerd. Het bedrijf levert diensten voor de uitgifte van beveiligingstokens in overeenstemming met de vereisten van toezichthouders. 

Templum biedt een gereguleerde marktinfrastructuur voor digitale activa, waaronder een blockchain-ondersteund platform voor fondsenwerving en secundaire handel. In 2018 verwierf Templum Liquid M Capital, een alternatief handelssysteem (ATS), een ‘tokenized asset’-platform waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen in overeenstemming met Amerikaanse effectenregelgeving. 

Vergelijkbare diensten op de tokenized asset-markt worden geleverd door bedrijven zoals Coinlist, die de eerste gereguleerde ICO van het Filecoin-project organiseerde, en Overstock, dat IPO-services aanbiedt in overeenstemming met SAFT-procedures..

OpenLaw Finance

OpenLaw Finance is een open source-project dat sjablonen maakt en aanbiedt voor juridische overeenkomsten met behulp van slimme contracten, evenals de mogelijkheid om hun eigen juridische interoperabele tokenized financiële producten te lanceren, mogelijk gemaakt door Ethereum.

OpenLaw Finance-gebruikers kunnen beveiligingstokens, obligaties en andere schuldactiva, slimme derivaten en tokenize-grondstoffen creëren en uitgeven. OpenLaw Finance is verbonden met de 0x gedecentraliseerde centrale en heeft basistools voor het uitvoeren van AML / KYC-procedures.

Tokensoft

Het volgende project op het gebied van asset-tokenization is het Tokensoft-platform, dat starttools, tokenverkoop en een opslagoplossing biedt die het veilige beheer van ERC-1404-compatibele effecten garandeert. In 2019 heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission toestemming verleend aan Tokensoft om een ​​investeringsbank te lanceren om transacties uit te voeren met getokeniseerde activa.

Tinlake

Met Tinlake kunt u niet-liquide reële activa gebruiken om toegang te krijgen tot financiering en leningen te krijgen op uw eigen voorwaarden. Tinlake is een smart contract van Ethereum dat niet-vervangbare tokens (NFT’s) omzet in ERC-20-tokens met verdere toegang tot gedecentraliseerde uitleenprotocollen. 

Tinlake biedt de mogelijkheid om NFT- en slimme contracten te combineren en deze te gebruiken als onderpand voor het lenen van geld in stablecoins.

bevindingen

Asset-tokenization is een lang proces van overgang van traditionele financiële instrumenten naar de blockchain-ruimte. De interactie van projecten en bedrijven op het gebied van tokenisatie met toezichthouders, evenals de interesse van institutionele bedrijven op het gebied van gedecentraliseerde financiering, geven de voorwaarden aan voor een bredere acceptatie en popularisering van blockchain-technologie, cryptocurrencies en digitale activa..

Slimme contracten en blockchain kunnen de mogelijkheid bieden om financiële, commodity-, persoonlijke, illiquide, immateriële en vervangbare activa te tokeniseren. Met tokenisatie kunt u de eigendomsoverdracht automatiseren via slimme contracten, waardoor de partijen bij de transactie worden ontlast van tussenpersonen en hogere commissies. 

De totstandbrenging van een nauwkeurig regelgevingskader op het gebied van tokenisatie zal leiden tot meer acceptatie en gebruik van oplossingen met betrekking tot gedecentraliseerde financiering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map