Onlangs verspreidde het nieuws zich over de hele wereld dat China zijn digitale valuta al vijf jaar aan het ontwikkelen is en zich voorbereidt om het “zo ongeveer” te lanceren. Dit zei de vertegenwoordiger van de Chinese centrale bank Mu Changchun. De nieuwe digitale valuta wordt CBDC genoemd. Over het algemeen zal het de yuan op de blockchain zijn – de nationale cryptocurrency van China. Het is gratis om te kopen, verkopen op aandelenbeurzen en geld te verdienen op de cursus met behulp van geautomatiseerde handel..

De nieuwe Chinese cryptocurrency is gebouwd op de blockchain. Het wordt dus echt een klassieke digitale valuta. Nu, volgens Mu Changchun, is de architectuur van de cryptocurrency volledig ontwikkeld..

Concurreer met Weegschaal?

De Chinese autoriteiten verbergen niet dat ze hun digitale valuta gaan lanceren voordat de Libra-cryptocurrency van het Amerikaanse sociale netwerk Facebook wordt gelanceerd. De Chinezen beschouwen het Amerikaanse sociale netwerk als een bedreiging voor hun economie. Daarom zijn we van plan het allereerst op ons grondgebied te verbieden. En ten tweede, om Chinese burgers een analoog van Weegschaal te geven: de digitale CBDC-yuan.

Toegegeven, sommige experts betwijfelen of een grootschalig project van een nationale digitale valuta echt verborgen is achter de luide woorden van Chinese functionarissen. Niemand garandeert dat de digitale valuta van China volgend jaar zal worden gelanceerd, niet over 10 jaar.

China heeft in ieder geval plannen om het te lanceren. Daarom zullen we in dit artikel proberen te begrijpen wat CBDC is en hoe we er “rijk van worden”..

Het is nog niet precies bekend hoe de Chinese cryptocurrency CBDC zal werken. Er is geen documentatie op internet. Er zijn alleen geruchten en tegenstrijdige informatie. China is van oudsher een vrij gesloten land voor de wereld. Daarom kan men vóór de publicatie van officiële documenten slechts globaal de “aard” van de toekomstige cryptocurrency beschrijven. Wat ik in dit artikel ga doen.

Hoe u geld kunt verdienen met CBDC-cryptocurrency

De creatie van de Chinese nationale valuta is versneld vanwege het feit dat Libra onderweg is. Om hun Amerikaanse rivaal voor te blijven, hebben de Chinezen hun cryptocurrency-hub opgevoerd.

Het is al bekend dat in de beginfase zeven instellingen de cryptocurrency yuan kunnen gebruiken. Namelijk de volgende:

  • grootste banken in China (CCB, ICBC, BC, ABC),
  • Alibaba en Tencent-bedrijven,
  • betalingssysteem Union Pay.

Naarmate de crypto-yuan in de markt consolideert, zal het aantal bedrijven dat er gebruik van zal maken geleidelijk toenemen..

De Chinese regering gaat van de nationale digitale munteenheid een springplank maken voor de internationalisering van de yuan. Met andere woorden, de Chinezen willen de dollar vervangen door de yuan. Maak er de valuta van de internationale handel van. Dit is waar de blockchain voor was..

Zodra de CBDC is versterkt, kunnen gewone mensen over de hele wereld het vrij kopen en verkopen. Het minen van cryptocurrency zal worden uitgevoerd door Chinese overheidsorganisaties (PBC). Daarom kunnen gewone burgers hier geen geld aan verdienen..

Het is mogelijk om digitale valuta te kopen

Het is echter mogelijk om cryptocurrency te kopen. Om dit te doen, is het voldoende om een ​​rekening op de beurs te openen en vrijelijk geld te verdienen aan koerswijzigingen. Aangenomen mag worden dat de digitale yuan in een vrij snel tempo zal groeien. Zodat u er geld mee kunt verdienen.

Het belangrijkste voordeel van de crypto-yuan is dat het waarschijnlijk een zeer liquide betaalmiddel is. CBDC-houders betalen in ieder geval geen rente, zoals bij deposito’s wel het geval is. En tegelijkertijd worden ze gespaard voor de kredietrisico’s die ontstaan ​​bij het opslaan van geld bij commerciële banken. Daarom is het mogelijk om uw geld winstgevend te houden in CBDC. Het volstaat om een ​​elektronische portemonnee aan te maken en u te registreren. Dan kun je beleggen lang vergeten en wachten tot de cryptocurrency in prijs stijgt.

Hoogstwaarschijnlijk zal China toestaan ​​dat CBDC’s tegelijkertijd op meerdere beurzen worden verhandeld. Het zal dus mogelijk zijn om op verschillende sites te verdienen aan het verschil in de kosten van de digitale yuan..

Dit zijn natuurlijk grotendeels gissingen die kunnen worden gemaakt op basis van de verklaringen van de Chinese functionarissen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en promotie van de CBDC. Totdat de digitale yuan verschijnt, kunt u verdienen met behulp van de automatische handelsmogelijkheden van 3commas. Hiervoor is China helemaal niet nodig.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe cryptocurrency van China

Digitale yuanDigitale yuan

China’s nieuwe cryptocurrency is een vrij standaard digitaal token van de Centrale Bank. Dit zullen publieke middelen zijn. Deze informatie werd onlangs bevestigd door het plaatsvervangend hoofd van de IICV Di Ganga. Dit betekent dat gewone burgers China’s nieuwe digitale valuta kunnen kopen. Het cryptocurrency-systeem zal hoogstwaarschijnlijk gecentraliseerd zijn.

De CBDC-munt kan worden gebruikt door zowel banken als internationale financiële organisaties (bijvoorbeeld bij grensoverschrijdende transacties) en particulieren. Nieuwe Chinese cryptocurrency kan worden berekend bij het verhandelen van effecten.

De Chinese autoriteiten willen de controle over het financiële systeem van het land vergroten door de yuan in digitale vorm te vertalen. De Nationale Bank van China krijgt het recht tot uitgifte.

Aangenomen wordt dat de circulatie van de digitale yuan zal plaatsvinden binnen een monetair systeem met twee niveaus. Dit betekent dat Halyk Bank rechtstreeks transacties zal uitvoeren met commerciële financiële instellingen. De opname en uitgifte worden gecontroleerd door de NBK. Al op het tweede niveau van dit systeem zullen banken CBDC aan iedereen kunnen verkopen. Met deze aanpak kan, indien gewenst, de papieren yuan worden vervangen. Tegelijkertijd zal de Chinese economie niet worden beïnvloed.

Het tweeledige monetaire systeem en de centralisatie laten ons zien dat de nieuwe cryptocurrency van China meer op reguliere fiat zal lijken dan op bitcoin..

Hoe China zijn cryptocurrency gaat gebruiken

De Chinezen maken al Napoleontische plannen. Ze willen papiergeld vervangen door digitale valuta. Als dit gebeurt, zal China inderdaad een echte “financiële revolutie” maken.

De voordelen van de verspreiding van digitale valuta zijn duidelijk. Conventionele retailbetalingen kunnen sterk worden vereenvoudigd door de mobiliteit van geld te verbeteren. Ook de verrekening tussen banken wordt aanzienlijk vereenvoudigd.

Het gebruik van de digitale yuan zal de snelheid van grensoverschrijdende transacties verhogen en ze goedkoper maken. In termen van transactiewaarde kan de nieuwe crypto-yuan mogelijk concurreren met Bitcoin. Wat zal bijdragen aan de internationalisering van de yuan.

Er zijn nog andere positieve aspecten van de introductie van een digitale nationale valuta. Het is geen geheim dat er veel middelen moeten worden besteed aan het onderhoud van papiergeld. De verspreiding van de digitale yuan zal de bedrijfskosten verlagen.

Ook zal digitale valuta een einde maken aan de mogelijkheid van het witwassen van geld. Het is tenslotte veel gemakkelijker om contant geld door verschillende financiële transacties te vervoeren en legaal te maken. Het witwassen van geld wordt veel moeilijker met digitaal geld.

De digitale valuta zal moeilijker zijn om het land uit te komen. Veel landen, waaronder China en Rusland, lijden onder de terugtrekking van kapitaal naar de VS en de EU. De digitale yuan stopt dit proces.

In het algemeen zal digitalisering, zoals al lang bekend, de staatscontrole over de economie en de financiën alleen maar versterken. De Nationale Bank van China zal de financiën nog beter kunnen controleren.

De technische kant van de nieuwe cryptocurrency

Digitalisering van ChinaDigitalisering van China

Volgens alle gegevens, ook volgens Binance Research, kan de nieuwe cryptocurrency zelfs zonder bankrekening worden gebruikt. Munten worden, net als andere cryptocurrencies, opgeslagen in digitale portefeuilles. Het systeem wordt op de blockchain gebouwd. U kunt uw rekeningen in CBDC beheren met zowel smartphones als pc’s..

Ik schreef hierboven al dat de cryptocurrency is gerangschikt volgens het principe van een two-tier systeem. Maar het is nog niet duidelijk of de toplaag op blockchain zal werken. De Chinezen willen het systeem gecentraliseerd maken. Het is dus mogelijk dat er op het onderste niveau een blockchain komt, maar niet op het bovenste niveau..

Op zijn persconferentie in augustus 2019 kondigde de vertegenwoordiger van de People’s Bank Mu Changchun aan dat het nieuwe cryptocurrency-netwerk zeer hoge prestaties zal leveren. Het systeem, zei hij, zal minstens 300.000 transacties per seconde kunnen uitvoeren. Als de Chinezen dit soort productiviteit echt kunnen bereiken, wordt het een echte technologische revolutie. Tenslotte kunnen ontwikkelaars van andere cryptocurrency-netwerken die vandaag de dag bestaan, zelfs niet van zoiets dromen. Hoogstwaarschijnlijk zullen dergelijke ongekende prestaties worden bereikt door het gebruik van off-chain oplossingen, sharding, sidechains, enz..

Slimme contracten en grote date

Een woordvoerder van de Chinese Centrale Bank beloofde dat de digitale yuan zal werken met slimme contracten. Hij specificeerde echter dat hun functionaliteit niet verder zal gaan dan de “fundamentele financiële vereisten”. Big Date wordt een belangrijk onderdeel van CBDC-technologie.

We zien hoe de Chinezen voortdurend proberen om alle belangrijke technologieën van de zogenaamde “Vierde Technische Revolutie” in hun digitale valuta tegelijk te doorkruisen. Big Data-technologie zal worden gebruikt als een filter waarmee witwasprocessen tijdig kunnen worden opgespoord. Het zal niet gemakkelijk zijn om belasting te vermijden. Evenals het financieren van terroristische activiteiten.

Om de nieuwe digitale yuan te gebruiken, moet u identiteitsverificatie (KYC) doorlopen. Dit kan niemand verbazen. Dit is tenslotte de algemene regel van alle grote cryptocurrency-platforms..

Uit het bovenstaande kan worden aangenomen dat de bank in staat zal zijn om rekeningen in digitale yuan in realtime te identificeren en onmiddellijk te bevriezen. Die accounts die zijn gebruikt voor verdachte transacties.

Er kan in het toekomstige Chinese cryptocurrency-netwerk geen sprake zijn van enige anonimiteit. Portefeuilles zijn stevig verbonden met de paspoortgegevens van de gebruiker.

Over het algemeen hebben moderne staten geen begrip van anonimiteit in financiële zaken. Anoniem blijven is alleen toegestaan ​​tijdens het stemmen.

Mogelijke lanceringsdata van CBDC

Lancering van Crypto YuanLancering van Crypto Yuan

Verschillende publicaties geven verschillende data voor de officiële lancering van de nationale Chinese cryptocurrency. China Daily schrijft dat het gesloten testen van de digitale yuan al is begonnen. Zowel commerciële als overheidsorganisaties nemen deel aan testen.

Andere mediakanalen melden dat de Chinezen hun cryptocurrency willen lanceren voordat Facebook tijd heeft om Libra te lanceren. Het is nog niet duidelijk wie deze race gaat winnen. De lancering van CBDC mag in ieder geval niet eerder worden verwacht dan in de tweede helft van 2020. En hoogstwaarschijnlijk dichter bij het einde.

Het blijft onduidelijk hoe grote Chinese bedrijven Alibaba, Tencent en Union Pay zullen deelnemen aan het nieuwe cryptocurrency-systeem. De Global Times beweert dat de nieuwe cryptocurrency in eerste instantie in Shenzhen zal worden getest. Daar is het hoofdkantoor van Tencent gevestigd. Blijkbaar gaat het bedrijf samen met overheidsinstanties de digitale yuan testen. Dit blijkt uit het feit dat op deze plek onlangs een instituut is geopend. Een die onderzoek doet in financiële technologie. Bij hem zijn al meer dan vijftig octrooiaanvragen ingediend. Tegelijkertijd is de exacte lanceringsdatum voor CBDC niet bekend.

Wie heeft dit nog meer gedaan??

Merk op dat de nationale digitale valuta verre van Chinese knowhow is. Allereerst kunt u zich de Petro-cryptocurrency van Venezuela herinneren. China heeft echter velen ingehaald. De rest van de landen denkt er net over om hun nationale cryptocurrency uit te geven. In Oekraïne kunnen ze nog steeds geen E-hryvnia lanceren. Zweden overweegt een cryptocurrency-frank in te voeren. In Duitsland wordt algemeen aangenomen dat nationale cryptocurrencies een negatief effect zullen hebben op het wereldwijde financiële systeem. Het lijkt mij dat China zich niet veel zorgen maakt over het lot van het westerse financiële systeem. Daarom zal hij zonder enige twijfel zijn cryptocurrency lanceren..

In Rusland hebben ze het al lang over het creëren van een crypto-roebel. De implementatie van dit idee is echter nooit begonnen. Een vergelijkbare situatie wordt waargenomen in de meeste landen van de wereld. Terwijl lokale overheden net de mogelijkheid onderzoeken om nationale cryptocurrencies te introduceren, is China begonnen actie te ondernemen.

Opsommen

Digitale yuanDigitale yuan

Dus de nieuwe digitale valuta van China kan binnenkort het papiergeld in dat land vervangen. Tegelijkertijd zal de liquiditeit van de nieuwe cryptocurrency erg hoog zijn. Het zal tenslotte worden voorzien van yuan 1: 1.

De People’s Bank of China zal de crypto-yuan uitgeven. De waarde van de cryptocurrency wordt alleen bepaald door het vertrouwen van de bevolking in hun regering en de economie van China.

In de toekomst zal het mogelijk zijn om geld te verdienen met de nieuwe cryptocurrency. De autoriteiten zullen de aan- en verkoop van crypto-yuan immers niet verbieden. Toegegeven, het zal niet mogelijk zijn om met zijn hulp “grijze” operaties uit te voeren. Omdat netizens volledig van anonimiteit zal worden beroofd.

U hoeft geen bankrekening te hebben om digitale yuan te kopen en verkopen. Het volstaat om een ​​digitale portemonnee te starten en de identificatieprocedure te doorlopen.

Het is mogelijk om op verschillende manieren geld te verdienen met valuta. Inclusief koersschommelingen door middel van autohandel en langetermijninvesteringen.

Two-tier systeem

De CBDC-valuta zal worden gebruikt binnen een monetair systeem met twee niveaus. Dit betekent dat de centrale bank banken digitale yuan zal verstrekken. En die zullen op hun beurt de gewone burgers dienen.

China zal met behulp van een nieuwe digitale valuta de yuan kunnen vaststellen als een valuta van internationaal belang. Door af te stappen van papiergeld ten gunste van CBDC, wordt de planning voor economische ontwikkeling vereenvoudigd. En het verzamelen van informatie over de activiteiten van eigenaren van cryptocurrency. De gegevens worden in realtime naar de centrale bank gestuurd. De NBK zal beschikken over krachtige instrumenten tegen het witwassen van geld. Evenals terrorismefinanciering en belastingontduiking. Hiervoor zullen samen met de blockchain-technologieën van “Big Date” en “slimme” contracten worden gebruikt.

Opgemerkt kan worden dat China met behulp van de digitale yuan nog meer controle zal krijgen over de nationale economie en financiën. Rekeningen waarvan de eigenaren worden verdacht van het uitvoeren van dubieuze transacties, worden onmiddellijk geblokkeerd.

Naar mijn mening zal CBDC geen echte concurrent worden van conventionele digitale valuta. Zoals Bitcoin, Ethereum en zelfs Weegschaal. Hoogstwaarschijnlijk zal de digitale yuan concurreren met de dollar. De yuan en bitcoin (zelfs in combinatie met Libra) hebben immers verschillende gewichtscategorieën.

Ik herinner u eraan dat berichten over de start van het testen van de nationale Chinese cryptocurrency twee jaar geleden verschenen:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me