“Ik sta open voor het gebruik van cryptocurrencies als ze goed worden gecontroleerd en gereguleerd …”

CEO van JPMorgan Jamie Dimon.

Hallo allemaal, ik ben bij jullie, Olga Usim! Cryptocurrency wordt geleidelijk steeds populairder. Veel mensen hebben echter nog steeds geen idee wat het is. Bovendien zijn sommigen van mening dat digitale valuta een bolwerk zijn van oplichters en intriganten..

In feite zijn bitcoins, ethereums en andere altcoins gebouwd op basis van geavanceerde financiële technologieën. Ze openen nieuwe horizonten voor de mensheid. Het is handig om activa in cryptocurrencies op te slaan; u kunt goed geld verdienen door munten te kopen en verkopen.

In dit artikel zal ik je vertellen hoe de eerste cryptocurrency verscheen, waar het voor is, wie het maakt, ik zal de belangrijkste kenmerken van digitale valuta’s en hun voordelen beschrijven. Je leert ook hoe cryptocurrency-netwerken werken, waar en hoe digitale valuta worden opgeslagen, waar je bitcoins, ethereums en andere populaire munten kunt krijgen. Elke sectie van het artikel beantwoordt een van de gestelde vragen.

Inhoud

 • Hoe de eerste cryptocurrency verscheen
 • Waar is digitale valuta voor?
 • Wie creëert digitale valuta
 • Belangrijkste kenmerken
 • Wat is het voordeel van cryptocurrencies
 • Hoe cryptocurrency-netwerken werken
 • Waar en hoe digitale valuta worden opgeslagen
 • Waar u digitale valuta kunt krijgen

Hoe de eerste cryptocurrency verscheen

Het woord zelf (in het Engels – de uitdrukking) ‘cryptocurrency’ (crypto currensy) verscheen voor het eerst in het gelijknamige artikel van het tijdschrift Forbes Crypto Currensy. Dit gebeurde in 2011. Tegen die tijd had het Bitcoin-netwerk zich al meer dan twee jaar ontwikkeld..

De term was geliefd bij de media en de cryptocurrency-gemeenschap zelf. Het wordt zelfs op televisie steeds meer gebruikt. Sindsdien is het woord “cryptocurrency” stevig verankerd in de informatieruimte..

Forbes en cryptocurrenciesForbes en cryptocurrencies

Zonder in details te treden, cryptocurrency (of digitale valuta) is slechts een betaalmiddel. Het “bestaat” alleen in elektronische vorm, net als de gebruikelijke programmeercode. Het wordt zo genoemd omdat bewerkingen met cryptocurrencies worden uitgevoerd via cryptografische elementen. Ook wordt voor transacties een elektronische handtekening gebruikt..

Alle digitale valuta worden gemeten in zogenaamde “munten”. In het Engels, respectievelijk coin-ah. Bitcoin (BTC) en andere klassieke valuta hebben geen echt onderpand. Dat wil zeggen, er is geen koppeling van BTC aan goud, olie of de dollar. De prijs van digitale valuta wordt bepaald door de huidige wisselkoers op de markt.

Het belangrijkste verschil tussen cryptocurrencies en regulier geld (fiat) is dat ze digitaal van aard zijn. Roebels of dollars bestaan ​​in papieren vorm. Om uw bankrekening op te waarderen, moet u geld storten via een geldautomaat. Ze drukken papiergeld bij centrale banken. Bitcoins en altcoins worden op hun beurt onmiddellijk in digitale vorm “geboren”.

Waar is digitale valuta voor?

In 2019, tien jaar na de komst van bitcoin, begrijpt niet iedereen hoe ze digitale valuta in hun voordeel kunnen gebruiken. Laat me opsommen waar cryptocurrencies voor zijn.

CryptomaatCryptomaat

Ten eerste kunnen digitale valuta, net als andere ruilmiddelen, voor betaling worden gebruikt. Meestal worden ze geaccepteerd in online winkels. Bovendien beginnen de EU en de VS geleidelijk Bitcoins offline te halen. Bij Starbucks kan dat bijvoorbeeld kopen koffie voor BTC. Bovendien kunnen munten worden ingewisseld voor fiat, dat wil zeggen voor roebels, dollars, euro’s of yuan..

Ten tweede worden digitale valuta’s steeds meer een geschikt activum voor investeringen op de lange termijn. U kunt een bepaald aantal munten kopen en wachten tot hun koers stijgt. Het BTC-tarief is bijvoorbeeld in tien jaar tijd 100 duizend keer gestegen..

Ten derde kunt u ook profiteren van de volatiliteit van bitcoin en altcoins. De cursus verandert gewoonlijk met 5-10% gedurende de dag. Als u munten op het juiste moment koopt en verkoopt, kunt u elke dag een kleine winst maken. Toegegeven, hiervoor moet u bepaalde analytische vaardigheden en de flair van een handelaar hebben..

Ten vierde kunt u eenvoudig uw geld besparen als digitale valuta. Het is redelijk veilig omdat het erg moeilijk is om geld uit een portemonnee te stelen. Alleen als u de aanvallers zelf toegang geeft tot uw account. Onthoud trouwens dat u zonder een privésleutel zelf geen toegang tot het geld kunt krijgen. Dus verspil het niet!

Ik heb slechts vier van de meest voor de hand liggende use-cases voor cryptocurrencies opgesomd. In feite zijn digitale valuta een hele wereld, dus denk niet dat dit hun waarde kan uitputten..

Wie creëert digitale valuta

Er zijn verschillende hoofdfasen bij het maken van cryptocurrencies:

 • ICO,
 • mijnbouw (PoW),
 • slaan (DPoS, DPoS, LPoS, PoC, PoI, etc.).

Mijnbouw cryptocurrencies

ICO voor het minen van cryptocurrency is de eerste uitgave van munten. Het wordt gebruikt om investeringen te verzamelen in het stadium van het starten van een cryptocurrency-startup. Soms is deze fase beperkt, dat wil zeggen dat er geen munten meer worden uitgegeven. Bijvoorbeeld Ripple aanvankelijk creëerde 100 miljard XRP en is niet van plan ze meer vrij te geven. XRP is de op twee na grootste digitale valuta qua hoofdlettergebruik.

Een andere optie voor het uitgeven van munten is mijnbouw. Miners worden bijvoorbeeld beloond voor het uitgeven van bitcoins en ethereums. “Mine” betekent het berekenen (berekenen) van nieuwe blokken in de blockchain volgens een bepaald algoritme. Dit zijn zeer complexe wiskundige bewerkingen die veel rekenkracht vereisen. Er zijn veel mijnbouwbedrijven in de wereld. Daar worden speciale apparaten gebruikt voor het extraheren van cryptocurrencies – ASIC-mijnwerkers, evenals krachtige videokaarten.

Een andere optie voor het uitgeven van cryptocurrencies is het slaan (smeden). Dit is een lastiger manier om nieuwe blokken op internet te maken. Bij gebruik van deze methode hangt het blokvormingsalgoritme niet af van de capaciteit van de apparatuur, maar het is waarschijnlijker dat het blok wordt gevormd door de rekening met het grotere huidige saldo. Met andere woorden, hoe rijker je bent, hoe meer blokken je kunt maken. Deze manier van slaan wordt ook wel PoS-mining genoemd, maar er zijn ook andere vormen van slaan, bijvoorbeeld: DPoS, LPoS, PoC, PoI, PoB, PoAuthority, PoA, PoET, pBFT. Dit is misschien geen volledige lijst. De methoden om blokken te vormen nemen toe, samen met de ontwikkeling van de blockchain-technologie zelf, dus zelfs ik vind het moeilijk om bij te houden.

We zullen in toekomstige artikelen over al deze letters en hun betekenis praten, mis het niet &# 128521;

In alle drie de gevallen – ICO, mijnbouw, rally – worden nieuwe munten letterlijk “uit het niets” gegenereerd. Mijnbouw kost echter veel elektriciteit, waarvoor je moet betalen. Dus in dit geval kunnen we zeggen dat munten worden “gedolven” uit elektriciteit.

Belangrijkste kenmerken

Decentralisatie van cryptocurrenciesDecentralisatie van cryptocurrencies

Op dit moment zijn er volgens Coinmarketcap 2361 namen van cryptocurrency-activa. Ze hebben allemaal verschillende taken, maar ze hebben allemaal één functie die noodzakelijkerwijs in elke cryptocurrency aanwezig is: de mogelijkheid om activa tussen gebruikers over te dragen. De overdrachtssnelheid en de grootte van de commissie zijn afhankelijk van de blockchain-architectuur. De duur van een overdracht voor Bitcoin en Ethereum kan bijvoorbeeld oplopen tot enkele tientallen minuten, afhankelijk van de netwerkcongestie en de lage bandbreedte van de eerste generaties van de blockchain. Aan de andere kant worden EOS, Stellar en alle munten die zijn gemaakt met grafeentechnologie (BTS, STEEM, GOLOS) binnen enkele seconden overgedragen.

Hetzelfde kan gezegd worden voor de commissie. Het is compleet anders en ergens bestaat het helemaal niet, zoals in IoT-munten, en ergens kan het meerdere dollars bereiken, zoals in het geval van Bitcoin.

In alle eerlijkheid moet worden opgemerkt dat bij het overboeken van Bitcoin en Ethereum de gebruiker zelf de commissie bepaalt. De blockchain-knooppunten van deze valuta’s verwerken transacties in aflopende volgorde, wat betekent dat hoe meer de afzender de commissie heeft ingesteld, hoe sneller de overdracht zal zijn. Dit is een veel eerlijker aanpak dan bij een bankoverschrijving, waarbij de commissie is gekoppeld aan het bedrag van de overboeking en vrij groot is, maar tegelijkertijd het risico bestaat dat bij een zeer kleine commissie uw overboeking vastloopt. in de netwerk blockchain voor een zeer lange tijd.

Een beetje over blockchain

Cryptocurrencies en blockchainCryptocurrencies en blockchain

De meeste cryptocurrencies zijn gebaseerd op blockchain-technologie. Dit betekent grofweg het volgende: de netwerkdatabase is niet gecentraliseerd, maar verdeeld over vele blokken. Blokkopieën worden verdeeld onder alle houders van een volledig knooppunt – een computer die is aangesloten op het blockchain-netwerk. Meestal ontvangt de knooppunthouder een commissie van het netwerk. Voor Bitcoin ontvangt bijvoorbeeld elke houder van een speciaal knooppunt die zich bezighoudt met mijnbouw een beloning. Zo wordt het blockchain-netwerk, dankzij het zelfkopiërend naar elk van de knooppunten en de brede geografische spreiding, gedecentraliseerd en bestand tegen aanvallen. Aangezien alle knooppunten in een enkel netwerk zijn gesloten en de synchronisatie van blokopnamen gelijktijdig voor alle deelnemers plaatsvindt, zal de poging van een aanvaller om de cryptocurrency te ‘vervalsen’ en het record op één computer te wijzigen, onmiddellijk worden gedetecteerd en voorkomen door andere knooppunten, waarvan kopieën van de blockchain zijn anders dan nep.

Het hele schema van transacties in het blockchain-netwerk kan als volgt worden beschreven. Stel dat de eigenaar van portemonnee X zijn tegoeden overmaakt naar portemonnee Y. De overboeking is opgedeeld in blokken. Elk blok heeft zijn eigen nummer en hash van het vorige blok. Vervolgens komen de knooppunten in het spel. Ze controleren eerst op fouten in de operatie. En dan schrijft elk lid van het netwerk de bewerking naar zijn kopie van de database. Ten slotte wordt het geverifieerde blok toegevoegd aan het uniforme blockchain-netwerk. Het bevat alle informatie over alle transacties die eerder zijn afgerond. Overboeking voltooid!

Wat zijn de voor- en nadelen van cryptocurrencies

Voor-en nadelen

Laten we beginnen met de voordelen:

 1. Cryptocurrencies hebben geen fysieke uitstraling. Er hoeft niet veel onnodig oud papier vrij te komen. Alle transacties worden elektronisch uitgevoerd.
 2. Digitale valutanetwerken zijn gedecentraliseerd en worden daarom niet beheerd door een hotelgroep van individuen of de staat.
 3. De gecontroleerde emissie van cryptocurrencies gebeurt niet in de centrale bank, maar in het proces van mining of het algoritme dat is vastgelegd in het blockchain-protocol. Sommige valuta’s, zoals Ripple, worden in eerste instantie al volledig uitgegeven in de fase van plaatsing en hun aantal kan niet worden gewijzigd.
 4. Anonimiteit van cryptocurrency. Deze verklaring is natuurlijk niet van toepassing op alle valuta’s, maar alleen op een beperkte lijst die anonimiseringstechnologieën gebruikt. Allereerst kunnen Monero en Zcash worden toegeschreven aan anonieme valuta..
 5. Overdrachten van cryptovaluta worden uitgevoerd zonder tussenpersonen en over de hele wereld, en de kosten van de overdracht zijn meerdere keren goedkoper dan interbancaire en internationale transacties

Nu over de nadelen:

 1. Het risico om geld te verliezen als gevolg van het hacken van cryptocurrency exchanges en wallets;
 2. Attack 51 is een hackeraanval die mogelijk is als aanvallers meer dan 50% van de productiecapaciteit van het netwerk bezitten. In dit geval hebben ze de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in de blockchain en transacties te vervalsen.,
 3. De hoge volatiliteit van de cryptovaluta-koers maakt het moeilijk om ze als betaalmiddel te gebruiken, 
 4. Het probleem van wettelijke regulering van cryptocurrency. In sommige staten is het verboden als activaklasse, in andere in de grijze zone.
 5. Manipulatie van de cursus door grote houders en belanghebbenden,
 6. Het probleem van het verstrekken van echte activa. Ondanks de verklaringen en spraakmakende geschillen van de makers van digitale activa, is er geen echte cryptocurrency die wordt ondersteund door natuurlijke activa. Vanwege het ontbreken van wettelijke regelgeving, staan ​​zelfs valuta’s zoals Tether (USDT), die oorspronkelijk werden ondersteund door de dollar met een 1-op-1-ratio, nu voor uitdagingen om hun werkelijke waarde te bevestigen..
 7. ICO-zwendel. Volgens experts is ongeveer 80% van de ICO’s die plaatsvonden in 2017 en 2018 gevallen van fraude.
 8. Risico om uw toegangssleutel voor uw portemonnee te verliezen. Omdat cryptocurrency een gedecentraliseerd activum is zonder een beheerder, heeft alleen de eigenaar zelf toegang tot het activum. In geval van verlies van de sleutel of overlijden van de eigenaar van de cryptocurrency, zal de toegang tot het activum permanent verloren gaan.

Waar en hoe digitale valuta worden opgeslagen

Waar kunnen digitale valuta worden opgeslagen om te voorkomen dat fraudeurs ze stelen? Deze vraag achtervolgt vaak nieuwelingen. Hier is het antwoord: cryptocurrency wordt opgeslagen in wallets. Zo’n portemonnee kan een gewoon programma op een laptop zijn, of een applicatie op een smartphone of een portemonnee op internet die met elke browser kan worden geopend..

De veiligste methode om digitale valuta op te slaan is natuurlijk een hardware wallet. De hardware wallet is niet toegankelijk via het netwerk. Het is een feit dat dit een afzonderlijk draagbaar compact apparaat is dat niet is verbonden met internet..

Hardware portemonneeHardware portemonnee

Soms is zo’n portemonnee opgedeeld in verschillende delen, die op verschillende plaatsen worden bewaard. Dit verhoogt de beveiliging van cryptocurrency-activa verder..

Waar u digitale valuta kunt krijgen

Het artikel loopt ten einde. Laten we het hebben over hoe u aan cryptocurrencies kunt komen. Om mijn verhaal niet te slepen, zal ik alleen de belangrijkste manieren noemen. Digitale valuta’s kunnen op crypto-beurzen worden gekocht voor fiat, dat wil zeggen voor gewone valuta. U kunt ook gebruik maken van de diensten van wisselaars.

Er zijn opties om munten te verdienen zonder te investeren.

Ten eerste kun je voor mijnbouw gaan. Voor mijnbouw moet je een krachtig station maken van videokaarten of ASIC-mijnwerkers. Voldoende ervaren techneuten kunnen het aan. Uw “boerderij” zal de complexe wiskundige berekeningen uitvoeren die nodig zijn om het netwerk te laten werken. En je krijgt hiervoor een beloning in de vorm van cryptocurrencies.

Cryptocurrency-mijnbouwCryptocurrency-mijnbouw

Ten tweede kun je ook cloud mining doen. Deze term wordt opgevat als het gebruik voor het onttrekken van de capaciteiten van anderen. U huurt ze en betaalt er een bepaald bedrag voor. Het kan blijken dat dit voor u geen winst oplevert. Controleer het zelf.

Ten derde kun je tikken gebruiken. Dit zijn speciale bronnen die bijna gratis munten bieden. Om dit te doen, moet u verschillende taken uitvoeren: advertenties bekijken, registreren op sites, enz. Probeer het als u uw tijd niet erg vindt.

Gevolgtrekking

Onthoud dat digitale valuta heel anders zijn. Dus als u besluit lid te worden van de cryptocurrency-industrie, zoek dan een project dat bij u past. Het is niet nodig om Bitcoin of Ethereum te kopen, maar het is beter om te focussen op de cryptocurrency, die de topposities inneemt qua handelsvolumes. Er zijn honderden interessante projecten, maar om uzelf te beschermen, is het beter om de cryptocurrency te kiezen die bij een echt, operationeel bedrijf hoort. Ik herinner u eraan dat ik u in een van mijn artikelen heb verteld hoe u een beleggingsportefeuille correct samenstelt. Veel succes!

“In de afgelopen decennia heeft de Amerikaanse dollar zijn doelstelling relatief goed gepresteerd. Maar in landen en hoeken van het financiële systeem waar traditionele gelddiensten onvoldoende worden bediend, kunnen bitcoin (en cryptocurrencies in het algemeen) levensvatbare alternatieven bieden. “,

Goldman Sachs-analisten Zach Pandle en Charles Himmelberg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me