Što je Stop Loss?

Stop gubitak uobičajeni je pojam koji se koristi u trgovanju; možda ste čuli za njega.

Zapravo, Stop Loss je zadana cijena ili postotak cijene imovine, nakon dosezanja koje se vaša trgovina automatski zatvara..

Jeste li znali da Stop Loss ima i dodatne pogodnosti kao što su:

  • Osiguranje od “Troška alternativnih prilika”.
  • Sposobnost prodaje imovine nakon manjeg gubitka kako bi se kasnije povećala pozicija po nižoj cijeni (poznata i kao “kratka”).
  • Zaštita vašeg kapitala (posebno protiv likvidacije u slučaju marže ili futures trgovine).
  • Stop Loss možete prilagoditi da slijedi tečaj, maksimalizirajući svoju dobit, a istovremeno smanjujući rizik.

O ovim ćemo točkama detaljnije razgovarati u ovom članku..

Tradicionalni Stop Loss

U slučaju duge trgovine, kada kupite sredstvo niže i planirate ga prodati više kako biste ostvarili dobit, Stop Loss se postavlja ispod nabavne cijene sredstva, pa ako se cijena kreće prema dolje, a ne prema gore, trgovina je zatvorena i vaš se kapital vraća umanjeni za ostvarene razlike.

Primjer: Započinjete trgovinu kupnjom 1 ETH za 1000 USD. Želite zaraditi i prodati 1 ETH kad cijena dosegne 1100 USD, dobivajući povrat od početnog ulaganja od 10% ili 100 USD (minus provizije). Međutim, ako cijena padne, upadnete u zamku u kojoj 1 ETH koji ste kupili padne na vrijednosti, a prodaja 1 ETH za manje od 1000 dolara koje ste prvotno uložili dovodi do gubitka … ovdje Stop Loss može pomoći će vam izračunati i umanjiti ovaj rizik …

Budući da kriptovalute mogu biti vrlo hirovite, cijene mogu strmoglavo padati, a da trgovcu ili investitoru ne daju priliku da reagira … u tim situacijama postavka Stop Loss može vam zaštititi kapital dok spavate ili svakodnevno radite..

Pomoću 3Commas SmartTrade možete definirati uvjet zaustavljanja gubitaka u trenutku transakcije u kojem će se vaša imovina automatski prodavati.

Zašto prodavati unatoč gubicima?

Tržišta kriptovaluta su ciklična. Često kad se cijena imovine sruši, cijene se mogu brzo preokrenuti i porasti (to može potrajati nekoliko minuta, dana ili tjedana). Neki trgovci vjeruju da je držanje (također poznato i kao “HODLing”) imovine kad cijena padne bolje od prodaje s gubitkom, jer će se cijene na kraju vratiti na svoje prijašnje razine. Također mogu koristiti strategije usrednjavanja kupnje imovine (DCA) za kupnju više imovine u redovitim intervalima kako daljnji pad cijena pada. To može biti učinkovita strategija ako imate dodatna sredstva koja ulažete ili špekulirate u imovinu za koju smatrate da dugoročno ima vrlo visok potencijal rasta..

Međutim, svaka strategija ima svoje nedostatke, a ni ova strategija nije idealna. Vaša sredstva mogu zaglaviti u izgubljenoj trgovini dulje vrijeme – čak i ako se trgovina na kraju preokrene i zatvori s dobiti (to je poznato kao oportunitetni trošak, pojam koji znači da ste mogli drukčije odabrati). Tu nastupa psihologija trgovca; neki vjeruju da je svaki gubitak loš i mogu očekivati ​​da će sve trgovine biti uspješne ili će biti uspješne. Važno je shvatiti da to nije slučaj, pa čak i najbolji trgovci ne zatvaraju 100% svojih poslova radi zarade..

Troškovi alternativnih opcija

S gornjim primjerom, zadržavanje trgovine ili imovine koja je možda strmoglavo pala (recimo, do -30% ili više) nije najbolji način djelovanja ako ste trgovac s ograničenim sredstvima. U istom scenariju, recimo da ste prihvatili mali gubitak od 2-5%. Zatvaranjem izgubljene trgovine na samom početku, kada su cijene tek počele padati, imate priliku uložiti svoj kapital u bolje mogućnosti trgovanja rastućom imovinom, zapravo nadoknađujući manji gubitak od 2-5% u usporedbi držanju imovine koja je kasnije izgubila 30%. Tu naši botovi mogu pomoći u maksimiziranju dobiti unatoč tržišnim uvjetima.!

Trgovci ili investitori s velikim iznosima sredstava također mogu imati koristi od prodaje imovine u svom portfelju dugoročnih ulaganja s malim gubicima, jer mogu povećati iznos imovine otkupom više po nižoj cijeni. Smart Cover tvrtke 3Commas moćan je alat za korištenje u ovoj situaciji..

Stop Loss u ovoj bi situaciji omogućio trgovcu da udvostruči količinu bitcoina ponovnom kupnjom po nižoj cijeni.

Praćenje zaustavljenih gubitaka radi maksimiziranja dobiti i minimiziranja rizika

U nekim se situacijama Stop Loss može koristiti za osiguravanje dobiti ostvarene u slučaju povećanja cijene sredstva u odnosu na razinu kupnje. Stop Loss možete ručno “pomaknuti više”. Zamislite da je imovina pojeftinila za 10%, a vi svoj Stop Loss podižete na nivo gubitka (cijena po kojoj ste izvorno kupili sredstvo) ili čak na profitabilnu razinu.

Ako je trgovina ili ulaganje uspješno, možete redovito podizati Stop Loss više kako biste osigurali da će u slučaju preokreta cijene vaša trgovina biti zatvorena s dobitkom ili gubitkom, a vi možete procijeniti sljedeću trgovinu koju želite obaviti, znajući da su vaša sredstva sigurna.

Alati 3Commas SmartTrade također imaju mogućnost automatskog “praćenja” vrijednosti Stop Loss na određenom broju posto ispod trenutne cijene grafikona. Kako cijena raste, tako će se pratiti i vaš Stop Loss. Ako sredstvo padne ispod praga koji ste postavili, trgovina će biti zatvorena. U svakom slučaju, 3Commas vam omogućuje da vodite posao i zaboravite na njega, oslobađajući vas stresa trgovanja kriptovalutama..

Zaštita vašeg kapitala od likvidacije prilikom trgovanja na marži ili terminskim ugovorima

Kada trgujete polugom na futures ili margin razmjenama, trgujete koristeći sredstva s polugom, ponekad 100 puta veća od kapitala koji imate..

To je nevjerojatno rizično jer možete biti likvidirani ako je trgovina neisplativa..

Na primjer, ako ste unijeli $ 1 “Long” trgovinu koristeći polugu od 100x, stvorili biste poziciju na ugovoru kojim se trguje sa $ 100. Ako cijena poraste za 1%, a vi zaključite trgovinu, ostvarit ćete profit od 1 USD, efektivno udvostručujući početno ulaganje.

Međutim, dodatni rizik od poluge je taj da će vam se cijena, ako padne za 1%, likvidirati i izgubiti početno ulaganje..

Burze obično nude dvije vrste futures ili margin leverage načina: “Isolated” i “Cross”.

Način izolirane poluge je kada sredstva korištena za otvaranje pozicije imaju unaprijed određenu maržu (izračunava se prilikom otvaranja pozicije), a nakon upotrebe ove marže pozicija se likvidira, a iznos sredstava korišten za stvaranje trgovine gubi. U ovom su načinu izloženi riziku samo oni fondovi koji se koriste za stvaranje ove određene pozicije na burzi.

Način unakrsne poluge omogućuje trgovcima da koriste bilo koji nepotrošeni saldo na svom tečajnom računu kao zalog na bilo kojoj poziciji koju otvore prema ugovorima; korist leži u činjenici da to može značajno smanjiti troškove likvidacije transakcija, ali povezano je s povećanim rizicima, jer će se, ako se transakcija likvidira, izgubiti cjelokupan iznos sredstava na deviznom računu.

Stoga je vrlo važno uvijek koristiti Stop Loss prilikom trgovanja na futures ili margin razmjenama kako bi se spriječila mogućnost likvidacije svih sredstava..

Izlaz

Stop Loss ne samo da može spriječiti rast rizika za vaš kapital, već se može koristiti i za osiguravanje primljene dobiti.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da se bolje upoznate s alatom Stop Loss i raznim načinima korištenja kako biste poboljšali strategiju trgovanja i pristup ulaganju te maksimizirali profitabilnost svojih poslova. Kao i uvijek, ako imate pitanja, podrška za 3Commas rado će vam pomoći; pišite nam na [email protected] 

Napomena: Trgovanje kriptovalutama samo je po sebi rizično, a iako povrati mogu biti prilično visoki, važno je imati na umu rizike. Ako cijena imovine kojom trgujete naglo padne, možete izgubiti dio svoje investicije, biti prisiljeni prodati imovinu po nižoj cijeni. Postovi na blogu 3Commas napisani su u obrazovne svrhe i ne smiju se tumačiti kao “Financijski savjeti”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map