„Dacă ar exista mai puțini simpletoni în lume, ar fi mai puțini dintre cei care sunt numiți vicleni și dodgy”.

J. Labruyere

Conţinut

  • Cum să nu-ți pierzi activele criptografice
  • Reguli de stocare sigură pentru criptare
  • Concluzie

Cum să nu-ți pierzi activele criptografice

În ultimii doi ani, Bitcoin și criptomonedele au devenit lideri în întreaga lume, mai ales când Bitcoin a atins un maxim istoric de 20.000 de dolari în decembrie 2017, provocând un interes public imens pentru criptomonedă și tehnologia blockchain..

Acest lucru se datorează tehnologiei revoluționare pe care Bitcoin a introdus-o în lume: prima implementare reală a tehnologiei blockchain se bazează pe o tranzacție de plată peer-to-peer (P2P) care nu implică intermediari precum bănci sau guverne în acest proces..

Dar, din păcate, a atras atenția criminalilor cibernetici și a escrocilor de tot felul. De fapt, frica de hacking și furtul de portofele este principala preocupare a investitorilor atunci când vine vorba de investiții în spațiul criptomonedelor..

În fiecare an, milioane de dolari sunt furați de la investitori privați și de la burse. Deși se pare că activele criptografice sunt un coșmar de securitate, în realitate nu sunt. Unora le este mai dificil să-și păstreze economiile complet independente de cei din afară..

Având în vedere toate acestea, ne-am gândit că ar fi util să elaborăm un ghid rapid cu privire la modul de evitare a furtului de criptomonede. Acest articol este destinat să servească doar ca ghid pentru începători, cu toate acestea, vă recomandăm, de asemenea, să efectuați o cercetare aprofundată cu privire la stocarea monedei digitale, deoarece trebuie să vă simțiți confortabil gestionându-vă propria avere..

Să aruncăm o privire la câteva lucruri simple pe care le puteți face astăzi pentru a vă proteja activele cripto de furt..

Criptați regulile de stocare sigură

1. Aveți grijă la securitatea cheilor dvs. private

Portofelele Crypto constau din două tipuri de chei – publice și private. Pur și simplu, este doar un șir lung de litere și cifre. Funcția cheii dvs. private este de a vă permite să trimiteți fonduri. Este imperativ să păstrăm acest secret pentru toată lumea, cu excepția celor cărora li se permite să cheltuiască sau să mute fonduri stocate..

Cheia dvs. privată este un instrument pentru gestionarea criptomonedei. Cineva care îl cunoaște poate folosi criptomoneda ta. Fiecare portofel bitcoin vă va recomanda să luați această abordare. Parola dvs. trebuie să fie greu de ghicit sau descifrat, acesta fiind motivul principal al acestei măsuri.

Când aveți o parolă puternică, asigurați-vă că nu o folosiți în afara portofelului sau nu o partajați cu nimeni. Monedele dvs. trebuie păstrate separate de orice altceva. De exemplu, mulți oameni folosesc aceeași parolă pentru e-mail și portofel. Nu faceți această greșeală.

2. Securitatea internetului

Un alt factor important va fi utilizarea unei protecții antivirus puternice pe computer. Acesta este un sfat bun pentru toată lumea, dar mai ales important dacă stocați criptă. Software-ul rău intenționat și virușii sunt probabil cele mai simple modalități de a vă pierde banii.

În cele din urmă, trebuie să aveți întotdeauna grijă cu site-urile pe care le vizitați, precum și cu e-mailurile și linkurile pe care le deschideți. Există mulți escroci care folosesc tehnici de phishing. Folosesc domenii false similare cu cele existente și vă pot obliga să completați detaliile. Aceasta este o abordare simplă, dar mulți oameni dau peste ea..

Creați parole puternice (majuscule și minuscule, simboluri și numere) și nu descărcați niciun material necunoscut sau vizitând site-uri web de încredere.

3. Nu depozitați prea mult în portofelele online

Sunt ideale pentru a stoca o cantitate mică pe care ați putea dori să o utilizați în viața de zi cu zi, dar nu toate economiile..

Multe dintre cele mai populare portofele sunt complet bazate pe internet. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să vă stocați criptomoneda pe computer, pe unitatea flash sau pe orice alt dispozitiv fizic..

Aceste portofele au multe avantaje și sunt ușor de utilizat. Doar vă conectați la cont și atât. Nu există riscul unei probleme tehnice care ar putea duce la pierderi, ceea ce reprezintă un alt avantaj al utilizării portofelelor web pentru BTC.

Cu toate acestea, astfel de soluții sunt mai vulnerabile decât alternativele. Există un risc mai mare de a fi piratat cu portofele online decât cu dispozitivele fizice. Din toate punctele de vedere, renunțați la controlul asupra deținerilor dvs. criptografice pentru flexibilitate. Întotdeauna au existat probleme cu acest tip de platformă. Unele portofele au fost sparte și clienții și-au pierdut toți banii.

4. Depozitarea la rece oferă o protecție mai bună

Una dintre cele mai bune modalități de a stoca cantități mari de criptă este de a opta pentru așa-numita opțiune „depozitare la rece”. Aceasta înseamnă că veți avea totul stocat pe un dispozitiv fizic care nu este conectat la Internet. Un exemplu bun ar fi o unitate flash USB, dar există și alte opțiuni precum hârtia și portofelele de sunet..

Principalul beneficiu al depozitării frigorifice este că portofelul dvs. este offline. Nimeni nu se poate conecta la acesta și poate încerca să-l pirateze. Este considerat cel mai sigur mod de a stoca economiile dvs. criptografice..

Combinația dintre un portofel online care acoperă nevoile dvs. pe termen scurt și depozitarea la rece pentru restul este o idee mai bună..

5. Creați copii de rezervă regulate

Acest lucru este necesar dacă doriți să eliminați riscul de a vă pierde activele criptografice din mai multe motive. De exemplu, dacă dispozitivul pe care îl utilizați eșuează din orice motiv, o copie de siguranță fiabilă poate fi singura modalitate de a vă recupera banii..

Chiar dacă cineva îți fură computerul, dispozitivul mobil sau USB, poți folosi oricând o nouă copie de rezervă pentru a-ți recupera fondurile de criptare..

Utilizați mai multe dispozitive pentru a vă stoca copiile de rezervă, astfel încât să nu vă bazați pe un singur loc. Ar trebui să vizați cel puțin 2-3 locații sigure.

De asemenea, este o idee bună să vă criptați copiile de rezervă, mai ales dacă le stocați online. Dacă o faci bine, vei fi în siguranță chiar dacă cineva reușește să le fure. Nu vor putea accesa direct cheia dvs..

6. Actualizați-vă software-ul în mod regulat

Ca la orice software, portofelul pe care îl utilizați va fi actualizat din când în când. Acest lucru se face din mai multe motive, iar unul dintre ele este asigurarea securității portofelului bitcoin al fiecărui client..

Dacă ratați una sau două actualizări, banii dvs. vor fi vulnerabili.

Cea mai recentă versiune de software este cea mai bună protecție, așa că rețineți acest lucru și actualizați în mod regulat toate programele asociate stocării dvs. cripto.

7. Adăugați criptare suplimentară la portofel

Un alt pas important ar fi să vă criptați portofelul sau să adăugați o parolă pentru oricine încearcă să retragă bani. Acest lucru adaugă un strat suplimentar de securitate, deoarece veți fi singurul care o poate face..

Desigur, trebuie să respectați toate regulile de bază pentru crearea și stocarea parolei. Folosiți un cod strict de litere și cifre pentru a începe. Nu căutați nimic evident pe care oamenii l-ar putea ghici..

În mod ideal, ar trebui să vă amintiți parola, astfel încât să nu aveți nevoie să o notați. Dacă decideți să îl notați, păstrați-l într-un loc sigur și nu îl împărtășiți cu nimeni altcineva..

8. Autentificare cu doi factori

Una dintre cele mai bune linii de apărare este utilizarea autentificării cu doi factori. Întregul sistem este destul de simplu. Dacă doriți să vă accesați portofelul, trebuie să aveți cheile și parola, precum și să confirmați printr-un alt dispozitiv că sunteți proprietarul contului. Acesta este de obicei telefonul dvs. mobil, dar poate fi orice dispozitiv.

Autentificarea în doi factori este oferită de multe dintre portofelele Bitcoin existente pe piață. Chiar dacă nu îl aveți ca opțiune, puteți folosi întotdeauna software suplimentar pentru a vă proteja banii. Doar instalați și asociați dispozitivul mobil cu acesta.

9. Semnatură multiplă

O altă măsură de securitate foarte eficientă este protecția cu mai multe semnături. Practic, puteți forma un grup de oameni în care aveți încredere. Cel mai frecvent număr este între 3 și 5. Ca urmare, dacă vreun membru al grupului decide să retragă sau să trimită bani către un alt portofel, tranzacția trebuie verificată de alți membri.

Acest lucru face extrem de dificil să vă furați banii. Chiar dacă un atacator intră în contul dvs. și obține acces la fondurile dvs., va trebui totuși să obțină permisiunea de la alți membri ai grupului dvs..

10. Nu te lauda cu bunurile tale

În cele din urmă, nu te lăsa păcălit. Acest lucru te-ar putea pune în pericol. Dacă nimeni nu știe despre acumularea dvs. de active criptografice, sunteți mai sigur decât dacă ar ști toată lumea. De-a lungul anilor, au existat multe exemple de investitori sau comercianți de monedă digitală cunoscuți care au căzut pradă extorcării sau răscumpărării prin slăbirea limbii lor. Doar fii sensibil. Și în ce monedă să investești pentru portofoliul inițial de investiții – decideți singur, pe baza opiniei profesioniștilor.

Concluzie

Este posibil să nu fie nevoie să implementați toate măsurile de mai sus pentru a vă proteja monedele. Noțiunile de bază sunt un început bun și, dacă adăugați încă un strat de protecție, nu veți avea altă durere de cap..

Desigur, cu cât aveți mai multe active criptografice, cu atât trebuie să depuneți mai mult efort pentru a le proteja..

Dacă intenționați să stocați mulți bani în portofel, vă recomandăm să adăugați cel puțin câteva plase de siguranță, astfel încât să nu aveți probleme. Și chiar dacă aveți doar o cantitate mică, încă nu există dezavantaje majore în luarea acestor măsuri de precauție..

Siguranța în primul rând este un motto bun de trăit!

Declinare de responsabilitate. Informațiile furnizate nu sunt sfaturi financiare și sunt prezentate în scopuri educaționale. Această postare exprimă opinia personală a autorului, nu trebuie să coincidă cu opinia administrației 3commas.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me