Diagramă TradingView Live – Instrumente utile pentru începători Trader partea 2

Salut tuturor, dragi prieteni!

În ultimul articol, am acoperit cele mai utile instrumente din meniul din stânga și din partea de sus a graficului live TradingView. Sper că ați fost interesat să aflați despre oportunitățile pe care le oferă această platformă pentru criptomonede și pentru orice alt comerciant. Dacă nu ați citit încă articolul, vă recomand cu nerăbdare să începeți cu acesta: „Instrumente utile de diagramă TradingView pentru comerciantul începător”.

De asemenea, vă reamintesc că capacitățile serviciului nu se limitează la funcționalitatea graficului, sunt mult mai largi, le-am discutat în articolul „TradingView – de ce este pentru un comerciant începător?” Vă sfătuiesc să începeți să cunoașteți site-ul de pe acesta. Și astăzi continuăm să luăm în considerare instrumentele din graficul live „TradingView” și să vorbim despre meniurile din dreapta și de jos și despre oportunitățile pe care le deschid comerciantului..

Meniul din dreapta – Instrumente și meniul de citate

Există diverse instrumente auxiliare, dar foarte utile, sunt 13 în total:

 1. Meniu de citate, știri și alte informații utile pentru un comerciant;
 2. Buton pentru acces rapid la notificări (alerte);
 3. Fereastra de date;
 4. Lideri de piață;
 5. Calendarul;
 6. Ideile mele;
 7. Chaturi;
 8. Chaturi personale;
 9. Idei de alimentare;
 10. Notificări;
 11. Panou de aplicații;
 12. Piața comenzilor (DOM);
 13. referinţă.

Să începem cu partea dreaptă a graficului în sine..

Aceasta este o scală cu o gamă de prețuri ale activelor. În consecință, numerele superioare sunt maximul la care a ajuns prețul. Când trecem deasupra acestuia, vedem data la care a avut loc acest eveniment. Dacă tragem scara, atunci o putem scala, detaliază aceste game, le împărțim în puncte de preț mai mici și vedem prețul de care avem nevoie și după dată.

Numerele mai mici sunt prețul minim la care a fost tranzacționat acest activ, iar linia punctată orizontală care traversează întregul grafic este prețul la care este tranzacționat în prezent.

Aș dori, de asemenea, să spun separat despre această fereastră:

Acesta este panoul de cumpărare / vânzare. Aici, cotațiile reale ale activului, costul cumpărării și vânzării acestuia, precum și indicatorii de spread sunt afișate separat. În dreapta, pictograma „i” indică faptul că nu avem brokeri conectați. Semnul de exclamare din dreapta spune că, dacă conectați orice abonament plătit al graficului live TradingView, veți primi actualizări de date cu fiecare nouă bifă și multe alte posibilități.

Această fereastră împiedică mulți comercianți să se familiarizeze cu funcțiile principale ale graficului și încearcă să o dezactiveze, dar nu găsesc o astfel de oportunitate. Vă voi spune cum să o faceți mai jos.

Acum să mergem direct la instrumentele din meniul din dreapta. În dreapta scalei de mișcare a prețurilor este un meniu de cotații, știri economice și alte informații cheie pentru un comerciant. În formă extinsă, arată ca imaginea de mai jos. Să o analizăm mai detaliat.

Meniu de citate și știri economice Lista de urmărire

După cum am spus, în mod implicit în platforma TradingView, meniul de cotații este extins. Aici puteți vedea cotațiile curente ale perechilor valutare cu care lucrați. În acest meniu puteți „adăuga” toate activele cu care lucrați și este convenabil să vizualizați informații despre acestea.

De asemenea, este foarte convenabil să creați o listă nouă, să o importați etc., astfel de oportunități sunt oferite făcând clic pe primul „hamburger” de lângă meniu. Și găsirea perechii valutare dorite este la fel de ușoară ca și în căutarea din meniul de sus: începeți să introduceți un activ nou în bara de căutare după primele litere, apoi îl selectați, în funcție de schimbul care vă interesează..

În informațiile despre cotații, există date reale despre perechea dvs. valutară, pe care le vedeți în prezent în grafic: intervalul în care s-a mutat valoarea activului dvs. în timpul zilei, analiză tehnică. Aceste date vor fi foarte utile pentru panoul de tranzacționare (meniul de jos). Dar acest lucru va fi discutat puțin mai târziu.

Și chiar mai jos sunt toate cele mai recente știri de actualitate din lumea economiei, politici care sunt legate de instrumentul dvs. și care pot afecta comportamentul acestuia. În general, acesta este un panou neprețuit pentru un comerciant care poate analiza și prezice cu atenție o situație. Știrile pot fi selectate din 5 surse:

 • știri „Prime”;
 • StockTwits;
 • Yahoo! Finanțe
 • DailyFX;
 • Revista Futures.

Alături de primul „burger” se află un alt „hamburger”, este primul element din meniul din dreapta. Vă permite doar să restrângeți meniul de știri și citate, dacă a apărut o astfel de nevoie și, dintr-un anumit motiv, vă deranjează. Iată cum arată graficul fără acest meniu:

Notificări (alerte)

Dacă nu doriți să monitorizați în mod constant graficul, puteți configura alerte care să semnaleze că prețul a atins sau se apropie de valoarea de care aveți nevoie. În meniul din dreapta al graficului, vedem o scară cu diviziuni, care reflectă indicatorii digitali pe care îi atinge valoarea activului. Când plasați un pariu, indicăm prognoza noastră pe acesta.

Când prețul se apropie de acesta sau îl atinge, va veni momentul cheie pentru afacerea noastră. Pentru a nu o rata, puteți activa notificarea prin poștă, SMS. Pentru a face acest lucru, trebuie să setați valoarea la care ar trebui declanșată notificarea, selectați metoda de notificare. Restul setărilor sunt de bază: data, de câte ori să repetați, unde să trimiteți (mesaje SMS etc.).

În ultimul articol, am luat în considerare posibilitatea de a seta alerte din grafic. Puteți să le gestionați, să le configurați, să le reporniți în același loc sau în acest panou. Multe instrumente grafice pot fi „accesate” în mai multe moduri – utilizați care dintre ele este mai convenabil pentru dvs. De asemenea, aici veți vedea notificări de noi alerte și lista lor în sine.

Fereastra de date

Aici puteți vedea informații detaliate despre prețul activului selectat într-un anumit interval de timp:

 • preț de deschidere;
 • prag maxim pentru TF selectat;
 • minim;
 • preț de închidere a lumânărilor;
 • date despre modificări;
 • ALMA.

Lideri de piață după volum și procent

Acest instrument vă permite să vizualizați:

 • lideri de creștere în ceea ce privește volumul;
 • lideri de creștere în procente;
 • lideri în procent de scădere.

Aici puteți selecta active care s-au arătat în mod deosebit în timpul zilei (interval de timp zilnic) și puteți afla care au scăzut prețurile și care au crescut în preț. De asemenea, permite predicții de înaltă calitate..

Un meniu suplimentar („hamburger” lângă fiecare dintre elementele de mai sus) vă permite să selectați schimburi, caracteristici individuale ale acțiunilor:

Calendar economic

Vă permite să vizualizați evenimente viitoare, evenimente de mare importanță, să le filtrați în funcție de țară. De asemenea, aici puteți vedea prognozele analiștilor și valorile reale (prognoza s-a împlinit / nu s-a împlinit).

Idei și Idei Feed

Datorită capacităților graficului TradingView, puteți vizualiza prognozele altor persoane, viziunea pieței, puteți asculta opinia unor traderi mai experimentați și de top – chiar pe grafic și să le publicați pe ale dvs. Dând clic pe un instrument, apare meniul acestuia, precum și cercurile verzi pe diagramă. Făcând clic pe oricare dintre ele cu butonul din dreapta al mouse-ului, apare un meniu contextual în care puteți selecta:

 • toate ideile;
 • idei ale celor abonați;
 • numai a lor.

 • Puncte roșii – ideile autorilor indică o scădere a prețului
 • Verde – pentru creștere;
 • Galben – pentru o idee generală sau mișcare laterală.

Făcând clic pe unul dintre puncte, puteți vedea autorul ideii, scurta sa descriere. Puteți să accesați profilul comerciantului, să vă abonați la el, dacă nu sunteți încă abonați, vedeți o descriere detaliată a prognozei, recenzii și aprecieri în celelalte previziuni ale acestuia și să vă familiarizați cu alte idei.

Săgeata din lateral vă permite să reveniți la idee în orice moment, pentru a verifica dacă prognozele traderului au avut succes sau nu. Acestea sunt oportunități unice oferite de graficul TradingView.

De asemenea, în meniul „Idei” există o cruce, prin intermediul căreia vă puteți adăuga ideea. Poate fi privat – doar pentru dvs. sau public – pentru toată lumea.

Copiați ideile

Dacă ideea autorului vi se pare interesantă și doriți să o studiați mai detaliat, nu este nevoie să desenați fiecare element de la zero. Puțini oameni știu, dar ideea poate fi copiată în programul tău live și lucrează cu el ca și cu al tău!

Pentru a face acest lucru, sub ideea care vă place, faceți clic pe butonul sub forma unui difuzor – „Distribuiți”, apoi faceți clic pe butonul albastru mare „Faceți-vă propriul”.

Apoi veți vedea cum toți indicatorii și elementele ideii se vor transfera în mod magic pe graficul dvs. live personal..

Chaturi, notificări

Există două tipuri de chaturi în meniu – general și privat. Aici puteți pune întrebări comercianților experimentați, vă puteți împărtăși opinia și puteți comenta opiniile altora. Comentariile sunt de prisos aici – totul este ca în alte servicii de comunicare. Același lucru este valabil și pentru notificări – acestea vin, ca în orice alte servicii despre toate evenimentele.

Instrument de panou de solicitare

Panoul de comandă este disponibil numai dacă este conectat la un broker. Acesta este un instrument de tranzacționare și veți avea nevoie de el. Când ați decis deja să tranzacționați complet și să efectuați tranzacții.

Comandă sticla

Acesta este un instrument care vă permite să plasați rapid o ofertă la cumpărarea sau vânzarea unui activ, începând de la preț:

Acest instrument este potrivit și pentru tranzacționare, practicând comercianți.

Meniul inferior

Panoul de jos este adesea actualizat, să vedem ce are. Acestea sunt doar 7 instrumente:

 1. Screener de stoc;
 2.  Note;
 3. Editor de pin;
 4. Panou de tranzacționare;
 5. Tester de strategie;
 6. Capacitatea de a prăbuși graficul;
 7. Capacitatea de a extinde graficul pe ecran complet.

Instrumentele 6.7 nu trebuie considerate ca fiind acesta este un buton care vă permite să restrângeți parțial graficul pentru a vizualiza date pe bifere și extinde graficul pe ecran complet. Funcționalitatea de aici este clară și simplă. Luați în considerare alte instrumente.

Cernătoare

Graficul live TradingView are trei dintre ele: Forex screener, stock screener și cryptocurrency screener. Acesta este un instrument foarte util pentru un comerciant, deoarece alegând un analizor de interes, acesta poate vizualiza în detaliu comportamentul unui activ în dinamică, apoi poate exporta aceste date, dacă este necesar. În plus, aici sunt incluse și notificările pentru un anumit eveniment legat de comportamentul perechii valutare de interes..

Vizualizarea este posibilă în modul de prezentare generală, dinamică, oscilatoare, tendință – evaluarea mediilor mobile, benzile Bollinger, alte instrumente de analiză tehnică cele mai populare și eficiente. Pentru fiecare parametru, puteți sorta perechi valutare.

De exemplu, în modul „Răsfoire”, le puteți sorta după schimb, după evaluare. Dinamica vă permite să faceți acest lucru în funcție de intervalul de timp, volatilitate și așa mai departe – este mai bine să mergeți singur la meniul ecranului și să vedeți toate acestea, apăsați, apoi va deveni mai clar.

În fereastra de căutare, totul este la fel de simplu ca oriunde altundeva: sunt introduse primele litere ale numelui activului. Puteți selecta perechea de interese și graficul va fi afișat în fereastra dvs. Dacă extindeți fereastra ecranului, puteți vizualiza în detaliu datele despre comportamentul activului și puteți vedea reacția curentă a pieței (rating): „Vindeți”, „Cumpărați”, „Vindeți activ”.

Acest lucru este foarte convenabil dacă sunteți un comerciant novice și totuși nu puteți face predicții pe cont propriu, atunci în acest caz aveți ocazia să testați dacă astfel de evaluări sunt greșite.

Note

Vă permite să înregistrați orice informație. Aici puteți găsi unul vechi sau puteți crea unul nou. Restul funcționalității este standard pentru acest tip de meniu..

Editor de pin

Scripturi indicatoare create de comercianți în Pine Script, de exemplu:

Există mai multe moduri de a scrie indicatori pentru propriile nevoi și de a înțelege algoritmii activității lor – sfatul # 1: dacă cunoștințele de limba engleză permit, studiază Tutorialul Pine Script.

Acesta este un tutorial destul de detaliat și ușor de înțeles de la tradingview.com, care vă va învăța elementele de bază ale codării Pine Script cu exemple simple..

Pentru a deschide acest tutorial, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Ajutor” din editorul Pine. În plus față de tutorial în sine, există multe alte caracteristici utile, dar tutorialul în sine este de departe cel mai important dintre ceea ce puteți găsi acolo..

Sfatul nr. 2: Uitați-vă la modul în care funcționează scripturile. Cea mai ușoară cale este să te uiți doar la codul sursă al altor scripturi deja create, dintre care există foarte multe atât pe TradingView în sine, cât și pe Internet..

Pentru a insera un script gata făcut dintr-o altă sursă, de exemplu, din telegrame de canal, trebuie să urmați instrucțiunile pas cu pas, care sunt ilustrate în figura de mai sus:

 1. Deschideți editorul Pine;
 2. Apăsăm butonul „Nou”;
 3. Faceți clic pe „Script strategie goală”;
 4. Inserăm codul scriptului în fereastră, în același timp suprascriind ceea ce era acolo înainte;
 5. Faceți clic pe „Salvați”;
 6. Faceți clic pe „Adăugați la diagramă”.

Panou de tranzacționare

Este un cont demo, soldul este completat cu 100.000 de dolari virtuali, pe care îi puteți folosi pentru a practica predicțiile privind mișcările de preț, vânzarea și cumpărarea. Atâta timp cât nu aveți niciun broker conectat, atunci când mergeți la panoul de tranzacționare, veți avea de ales brokeri, printre care puteți alege Paper Trading – un cont demo de la TradingVeiw.

Până în prezent, nu există un comerț real chiar aici pe site, dar să sperăm că va fi implementat în viitorul apropiat.

Aici puteți vizualiza pozițiile curente, ordinele, creați o nouă comandă sau puteți seta tranzacționarea făcând clic dreapta sau deconectați-vă de la panoul de tranzacționare.

Aici puteți urmări și istoricul comenzilor dvs. – păstrați un jurnal al tranzacțiilor, vizualizați starea contului și primiți notificări cu privire la comenzi.

Și este aici, dacă faceți clic pe angrenaj, puteți afișa sau ascunde panoul de cumpărare / vânzare (amintiți-vă, la începutul articolului, v-am promis să dezvăluiți acest secret pe care mulți comercianți începători îl descurcă?), A panou de comenzi detaliate, carnet de comenzi. Aici puteți, de asemenea, să resetați soldul contului demo – returnați banii demo pierduți, setați tranzacționarea, studiați instrucțiunile de tranzacționare și alegeți un alt broker..

Tranzacționarea aici este foarte simplă, faceți clic pe „Cumpărați” sau „Vindeți” și completați formularul de cerere:

 • „Piață” este o comandă de piață. Dimensiunea lotului, valorile TakeProfit și StopLoss sunt indicate aici. La atingerea lor, ordinul este executat;
 • „Limit” și „Stop” este o comandă în așteptare. Aici prețul comenzii este completat, absolut și în căpușe, și puteți selecta și perioada de valabilitate a comenzii. Acestea. în acest caz, puteți specifica parametrii de preț la care ar trebui să înceapă executarea și la care se oprește cumpărarea / vânzarea pentru a limita riscurile și pierderile.

Tester de strategie

Pentru a testa o strategie, aceasta trebuie să fie pe grafic. Pentru a face acest lucru, îl putem folosi pe cel gata în secțiunea „Indicatori și strategii” sau să-l scriem pe al nostru în editorul Pine. Luați în considerare exemplul popularelor trupe Bollinger:

Aici apare pe grafic, puteți vedea intrările și ieșirile tranzacției și în meniul „Tester de strategie”:

Acum îl putem configura și testa aici după cum ne place. Meniul vă permite să setați argumente, să modificați proprietățile: moneda, capitalul inițial, volumul comenzilor etc., să editați codul sursă al strategiei pentru a se potrivi nevoilor dvs. și multe altele:

Asta e tot. Revizuirea graficului TradingVeiw, a instrumentelor sale utile pentru trader și a capacităților platformei, în general, s-a încheiat. Pentru a-l face complet și complet, aș dori să mă opresc pe scurt separat pe meniul contului personal, deoarece nu l-am atins în niciunul dintre articole. Și capacitățile sale sunt, de asemenea, largi și merită o atenție specială..

Aici puteți naviga rapid la toate ideile, scripturile, să vizualizați starea contului dvs. și să plătiți pentru abonamente plătite, precum și toți abonații dvs. și cei la care v-ați abonat. Contul personal, la fel ca orice altceva din TradingView, se distinge prin comoditate și simplitate.

Există două modalități de tranzacționare utilizând graficul live TradingView:

 • monitorizați informațiile, comparați-le cu datele brokerului, faceți predicții, studiați ideile comercianților și formați-vă aici la TradingView și tranzacționați pe site-ul brokerului dvs.;
 • utilizați resurse terțe care oferă o diagramă „TradingView” „încorporată” în platforma dvs. cu toate posibilitățile și chiar mai mult. Îl puteți folosi în condiții mai favorabile. Dacă tranzacționați în criptomonede, atunci serviciul 3commas.io este pentru dvs.

Aici puteți utiliza nu numai toate posibilitățile graficului live “TradingView”, ci și alte cipuri. Am scris despre ele în articolele anterioare, aceasta este abilitatea de a folosi consilieri TradingView pentru semnale activate, roboți pentru alerte setate pe TradingView și multe alte caracteristici. În plus, serviciul are atât de multe materiale de instruire pentru începători încât este mult mai ușor și mai rapid să vă familiarizați cu capacitățile serviciului. Vă recomand!

În articole noi, vă voi prezenta capacitățile unei platforme precum Binance.com. Cel mai probabil, ați auzit deja despre asta, pentru că este unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede, cu o mulțime de instrumente și avantaje pe care personal le folosesc cu plăcere. Din punctul meu de vedere, merită atenție. Și de ce aveți nevoie de el – veți afla în următoarele publicații! Ne vedem în curând!

Noroc și profituri bune!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map