Evenimentele recente care au condus la creșterea criptomonedei Dogecoin au dat, fără îndoială, popularitate monedei în sine și comunității care s-a format în jurul „monedei meme”. Creată pentru o glumă, criptomoneda și comunitatea care s-a format în jurul ei au influențat foarte mult dezvoltarea și popularizarea ideilor de descentralizare..

În articolul de astăzi, vom vorbi despre motivele popularității unei astfel de criptomonede precum Dogecoin și, de asemenea, vom lua în considerare impactul acelor evenimente care au dus la creșterea multiplă a monedei de-a lungul existenței sale..

Ce legătură are câinele cu el?

Dogecoin este o criptomonedă fondată de programatorul Billy Markus, care a creat un portofel Litecoin modificat, dogecoin-qt și Jackson Palmer, manager de marketing la Adobe. Potrivit dezvoltatorilor, scopul monedei a fost să ofere posibilitatea de a efectua tranzacții simple, ieftine și accesibile..

Dogecoin a fost creat pe baza Luckycoin, care la rândul său a fost o furculiță a Litecoin. Criptomoneda funcționează pe algoritmul PoW și nu are restricții asupra numărului de monede emise. Lipsa unei limite a emisiunii de monede permite sistemului să mențină în circulație aproximativ 100 de miliarde de DOGE, ceea ce asigură un interes constant în minerit de la utilizatori pentru a menține blockchain-ul.

Dogecoin și-a primit numele în onoarea popularului meme despre câinele Shiba-Inu, iar atitudinea creatorilor față de criptomonedă într-un stadiu incipient a fost comică. Proiectul a început rapid să se dezvolte și în 6 ani de existență a crescut de peste 200 de ori.

Primele înregistrări

La începutul lunii decembrie 2013, în trei zile, criptomoneda DOGE s-a triplat în valoare pe fondul politicii Chinei față de criptomonede și a recomandărilor Băncii Populare a Chinei către instituțiile financiare de a interzice tranzacționarea bitcoin. După o creștere explozivă, moneda a pierdut mai mult de 80% din valoarea sa.

De asemenea, anul 2013 sa dovedit a fi o pierdere de fonduri pentru proprietarii Dogecoin. Așadar, în decembrie, criptomoneda a intrat în centrul atenției comunității criptomonede datorită faptului că utilizatorii unuia dintre portofelele Dogecoin au suferit efracție în valoare de aproximativ 21 de milioane de DOGE, care la momentul furtului era de aproximativ 13.000 USD la un preț de DOGE pentru o monedă în regiunea de 0.0006 USD. 

După prima pompă, moneda a crescut din nou, la jumătatea lunii decembrie. Creșterea prețului a fost de aproape 600%, iar valoarea monedei a fost estimată la 0,00151 dolari.

Caracteristici:

Unul dintre principalele avantaje ale DOGE este viteza de transfer și costul acestor transferuri. Comisionul pentru transferul de monede este de un DOGE, indiferent de suma transferului. Din acest motiv, DOGE este adesea utilizat pentru transferuri cross-exchange..

Inițial, DOGE era limitat la 100 de miliarde de monede, dar datorită numărului mare de monede pre-minate și a cerințelor miniere reduse, în 2014 numărul monedelor minate a ajuns la 98 miliarde. Din acest motiv, emisia s-a făcut infinită, iar astăzi există aproximativ 128 de miliarde de monede în circulație, în timp ce numărul de monede extrase crește anual cu 5%.

Comunitatea Dogecoin este una dintre cele mai active în spațiul criptomonedelor. Subreditarea Dogecoin rețeaua socială Reddit are mai mult de 800 de mii de membri, ceea ce a devenit de fapt motivul fundației Fundația Dogecoin – o organizație non-profit concepută pentru a populariza criptomoneda și a-i asigura disponibilitatea și atractivitatea utilizării prin evenimente de caritate.

În 2014, fondul a strâns aproximativ 55.000 de dolari din cei 120.000 de dolari necesari pentru a sprijini echipa națională de bob din Jamaica pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Soci. De remarcat este faptul că la final echipa a ocupat ultimul loc 29.

Următorul proiect Fundația Dogecoin, pe care A fost rezolvat în sprijinul Zilei Mondiale a Apei, cu scopul de a sprijini o regiune îndepărtată de estul Keniei, afectată de secetă. Fundația Dogecoin împreună cu organizația caritabilă non-profit Charitywater au reușit să strângă 40 de milioane de DOGE, adică aproximativ 30 de mii de dolari în acel moment..

Tot în 2014, comunitatea a strâns aproximativ 55.000 de dolari pentru a finanța un curse NASCAR care ar conduce o mașină numită „Moonrocket” cu sigla Dogecoin în următoarea competiție..

Dogecoin astăzi

Dacă la începutul existenței sale Dogecoin a fost considerat o glumă, astăzi este:

  • o monedă cu o capacitate de piață de aproape 4 miliarde de dolari;
  • o comunitate de 800 de mii de membri;
  • o criptomonedă care a atins un preț de 7 cenți pe monedă și este reprezentată la cele mai mari burse;
  • mijloace populare de plată și schimb

Odată cu aceasta, ecosistemul Dogecoin este format dintr-un număr imens de portofele, piscine miniere și mineri individuali. Au existat, de asemenea, încercări de a dezvolta punți pentru a utiliza Dogecoin în alte blockchains..

Un astfel de proiect a fost Dogethereum, o rețea de plăți care utilizează contracte inteligente și a făcut posibilă efectuarea de plăți simple și ieftine, precum și trecerea de la blockeco-ul Dogecoin la rețeaua Ethereum. Potențial, astfel de punți pot fi folosite pentru a se scala în blockchains interoperabili..

Dar, din cauza scăderii prețului Ethereum la 100 USD pe jeton în 2018, nu au existat suficiente fonduri pentru a continua dezvoltarea podului. Din acest motiv, proiectul a fost închis și nu există informații despre continuarea dezvoltării..

Cel mai bun raliu de câini

În 2017, în timpul raliului general, Dogecoin, fără un bob de sare, a crescut cu 80.000% pe parcursul anului, ajungând la 0,018 dolari la unele schimburi, după care a pierdut peste 80 la sută din valoare..

Dar, în ciuda unei astfel de scăderi, la începutul anului 2021, prețul Dogecoin a stabilit un nou maxim istoric de aproape 5 cenți pe „monedă-meme”. Creșterea prețului s-a datorat tweet Ilona Musk, care și-a reamintit simpatia pentru Dogecoin, și pompa participanților la subreditarea WSB, care după piața financiară tradițională au decis să treacă la pompa criptomonedelor, începând cu Dogecoin. 

Rezumând

După ce și-a găsit popularitatea în rândul unui număr mare de utilizatori, nu numai a spațiului criptomonedelor, ci și a întregului internet, Dogecoin este un mijloc convenabil de plată a conținutului pe rețelele de socializare, precum și un mijloc de asigurare a colecțiilor, donațiilor și transferurilor.. 

Dogecoin este, fără îndoială, un proiect cu o istorie interesantă. Impactul pe care l-a format comunitatea în jurul monedei digitale jucăușe pe întreaga piață a criptomonedelor a atras, de asemenea, o atenție imensă din partea utilizatorilor care nu sunt familiarizați cu criptomonedele. Dogecoin, fiind o glumă și un meme, a devenit un fel de legendă în spațiul criptografic, lăsându-și amprenta asupra istoriei formării spațiului digital..

Notă: tranzacționarea criptomonedelor este inerent riscantă și, în timp ce randamentele pot fi destul de mari, este important să țineți cont de riscuri. Dacă prețul activului pe care îl tranzacționați scade brusc, este posibil să pierdeți o parte din investiție, fiind obligat să vindeți activul la un preț mai mic. 3Commas Blog Postări sunt scrise în scop educativ și nu trebuie interpretate ca „sfaturi financiare”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me