Buna seara prieteni! 

După cum știți, există o tendință descendentă pe piața criptomonedelor de astăzi. Șeful schimbului Binance, Zhao Changpeng, a vorbit deja pe această temă. El este convins că scăderea prețurilor va lăsa în curând loc unei tendințe alcista. Alți lideri ai pieței criptomonedelor împărtășesc aceeași opinie..  

Agenția Thomas Lee Fundstrat Global Consilier în cercetarea sa prezice creșterea bitcoinului până la sfârșitul acestui an la 36.000 de dolari. Și John McAfee, un investitor care intenționează să candideze la președinția Statelor Unite în 2020, prezice creșterea BTC în 2021 la 1 milion de dolari.. 

Între timp, comercianții de criptomonede lucrează pe o piață în scădere. Au o mulțime de oportunități aici, în comparație cu investitorii pe termen lung care, pentru a câștiga bani, trebuie să fie ghidați de schimbări pe termen lung în direcția mișcării prețurilor. Cel mai adesea aceasta este o poziție lungă..  

Comercianții cripto, pe de altă parte, pot obține în mod constant profit din orice schimbare a direcției de preț. Scurtcriptarea criptomonedelor îi ajută să câștige bani pe piață.  

Astăzi vom vorbi despre acest lucru în detaliu, precum și vom afla ce instrumente îi ajută pe comercianți să deschidă poziții scurte atunci când tranzacționează pe bursa de criptomonede Binance. La urma urmei, pur și simplu nu există o astfel de oportunitate pe site.. 

Poziție sau scurtcircuit de criptomonedă

O strategie bearish, sau shorting, implică un comerciant care intră într-o poziție scurtă (o comandă de vânzare), presupunând că prețul activului va scădea în continuare. Bursierii care preferă să câștige din scăderea prețurilor sunt numiți urși, iar tranzacționarea lor este o strategie de urs sau de urs.. 

“Clasic scurtcircuit 

În sens clasic – când prevederile acestei strategii sunt aplicabile oricărui schimb – scurtarea este următoarea succesiune de etape:  

  • un comerciant împrumută monedă digitală de la un schimb sau de la alți utilizatori. În articolul precedent, am vorbit despre acest lucru și acum știm că se numește un astfel de comerț marginal
  • deschide o poziție scurtă (poziție scurtă), plasând o comandă pentru a vinde această monedă; 
  • așteaptă ca prețul activului să scadă la nivelul așteptat și cumpără moneda; 
  • returnează împrumutul la bursă; 
  • diferența câștigată este profitul comerciantului. 

În viitor, vom analiza această schemă folosind exemplul de numere specifice și va deveni mai clară. Astăzi, multe site-uri oferă comercianților posibilitatea de a tranzacționa cu pârghie și oferă pentru aceasta o anumită cantitate de monede digitale pentru a deschide poziții scurte pe piața criptomonedelor..  

Dar nu toate schimburile oferă tranzacționare în marjă. Nu este pe Binance, un comerciant pur și simplu nu poate merge scurt. Înseamnă asta că este imposibil să câștigi bani pe o strategie bearish pe acest site? Deloc. Pentru aceasta vom folosi instrumentele pe care ni le oferă serviciul 3commas, și anume algoritmul eficient Short-bot.  

A fost dezvoltat de programatorii 3commas, astfel încât să poată fi folosit pentru a lucra cu acele monede care prezintă un dezavantaj grav..  

Ce este 3commas shortbot?

Toți robotii de tranzacționare 3commas funcționează cu succes cu API-ul schimbului Binance, sunt conectate noi schimburi, dar totul depinde de funcționalitatea lor: dacă capacitățile lor o permit, deci dacă ați blocat monede pe unul sau alt schimb, verificați dacă sunt tranzacționate pe Binance și dacă da – nu ezitați să traduceți acolo. 

Algoritm short-bot funcționează după cum urmează: de exemplu, aveți 100 de monede dintr-un fel de monedă digitală, care, pentru comoditatea calculelor, costă în mod convențional 100 USD pe monedă.  

Botul vinde 10 dintre ele pentru 100 de dolari. După aceea, rata scade, la un moment dat (de exemplu, când rata atinge prețul de 9 dolari pe monedă), botul cumpără din nou cel de-al 10-lea moment al aceleiași monede, dar cu 90 de dolari. Astfel, obțineți 10 dolari de profit atunci când rata scade, iar numărul de monede pe care îl aveți rămâne neschimbat..  

Așa arată în graficul TradingView de pe bursa Binance:

După ce ați selectat perechea valutară care vă interesează, puteți marca prețul de achiziție pe grafic cu o linie. Tragerea monedei va fi clar vizibilă pe grafic. Aceasta este gama de la prețul de achiziție la prețul curent..   

Apoi, trebuie să lansați botul scurt. Și va vinde 10 monede pentru prețul marcat cu o linie roz. Toate numerele sunt specificate în setările bot scurte. Despre asta vom vorbi puțin mai târziu.. 

Concomitent cu vânzarea, este plasată o comandă pentru a cumpăra 10 monede sub prețul de vânzare. Adică, dacă se reduce la această comandă, atunci diferența dintre prețul de vânzare și noul preț de cumpărare va fi profitul comerciantului. Și numărul de monede va rămâne neschimbat. 

Concomitent cu comanda de pornire, robotul plasează comenzi de siguranță.  

Aceasta este o protecție împotriva alunecării în cazul unei lumânări ascuțite, astfel încât ordinele să fie executate uniform fără sărituri. 

Cu toate acestea, nu recomand utilizarea excesivă a acestora și recomandarea plasării a 3, maximum 4 ordine de siguranță. Mai mult, cu un astfel de pas, astfel încât acoperirea tragerii să fie de cel puțin 14% 

Dacă prețul a crescut și a atins prima comandă de siguranță, vor fi vândute încă 10 monede (acesta este un exemplu, suma pe care ați setat-o ​​în setările comenzii), prețul inițial va fi calculat în medie, iar ordinul de profit va crește , păstrând procentajul de profit stabilit de noi în setări. 

Dacă prețul crește și mai mult, atunci se declanșează cea de-a doua comandă de siguranță, se vând alte 10 monede, se calculează din nou prețul inițial de vânzare și se ridică din nou ordinul de profit. Astfel, obținem un profit în orice caz. Dacă rata monedei crește, robotul de fiecare dată fixează o parte din profitul datorat comenzilor de asigurare și oferă poziții pentru a crește și, în caz de cădere, cumpără poziția și calculează media tranzacției, făcând poziția dvs. mai profitabilă. Deci, dacă prețul se inversează, atunci 30 de monede vor fi cumpărate la un preț mai mic la nivelul comenzii de profit și vom obține procentul nostru de profit. 

Desigur, puteți ajusta numărul de monede vândute și procentul de profit pentru fixarea unui profit la strategia dvs. sau la instrumentul pe care doriți să utilizați botul..  

Dacă ceva rămâne neclar, atunci puteți afla mai multe despre procesul de lucru și profitul primit atunci când tranzacționați roboți scurți în baza de cunoștințe 3commas. 

Ce trebuie făcut dacă o tendință de urs se transformă într-o tendință de urcare?

Dacă prețul continuă să crească pentru a urma tendința, oprim botul scurt atunci când a activat complet toate comenzile de asigurare. După aceea, folosind o monedă în creștere, puteți lansa un bot simplu care va scalp în caz de creștere și mediu în caz de cădere sau puteți utiliza instrumentul SmartTrade, datorită căreia puteți construi o structură lungă inteligentă folosind o întreagă scară de comenzi și folosind urmărirea pentru a cumpăra activul de interes. 

Dacă nu ați folosit încă shortbot-ul din serviciu 3virgulăs – Recomand să încerc. Este un instrument foarte eficient pentru tranzacționarea tendințelor de urcare. După înregistrare, serviciul oferă posibilitatea de a-l testa 3 zile absolut este gratuit. În această perioadă, veți fi activat cont PRO, și toate funcțiile plătite vor fi disponibile.  

Dacă vă place să utilizați acest instrument, atunci în secțiunea „Abonament»Vă puteți reînnoi contul profesional.  

Înainte de a începe munca, puteți merge la „Setări„Și includeți limba rusă acolo, dacă este necesar, Notificări în browser și conectați, de asemenea, Telegrama aici, astfel încât să primiți notificări despre tranzacții. Pentru aceasta în coloană Telegram Bot este necesar să bifați „Mesaj de finalizare“. 

Accesați secțiunea „Roboții mei“. Serviciul vă permite să afișați shortbots, bots simpli, bots compuși și shortbots compuși. Deoarece piața noastră este în scădere, nu ne vom opri asupra altor tipuri în detaliu, dar vom vorbi în detaliu despre configurarea roboților scurți.

Configurarea roboților scurți

Deci, apăsăm butonul „Scurt bot“. Pentru a crea un bot, trebuie să vă fi finanțat contul pe Binance și să fi achiziționat monedele necesare, precum și câteva monede BNB (Binance Coin). În detaliu despre ce este această criptomonedă și pentru ce este nevoie, m-am oprit deja în articolele anterioare. Astăzi voi spune pe scurt că va fi necesar să economisiți bani și să obțineți o reducere la comision pentru tranzacții în valoare de 25%.  

Introducem numele botului, poate fi orice, dar de obicei tipul său este indicat în nume, adică scurt, pentru ca atunci când ai o mulțime de roboți să nu-i încurci și moneda în care va funcționa. De exemplu, să luăm cea mai populară pereche – BTCUSDT. 

După aceea, du-te la fereastră “Asistent“.  

Suma maximă este soldul dvs. pe schimb, numărul de monede pe care îl aveți. Dacă l-ați completat recent, atunci puteți actualiza această cifră. 

Mai jos este indicat suma maximă a fondurilor utilizate de bot la rata actuală în monede și procentul de fonduri pe care robotul le poate folosi. Cu toate acestea, în primul rând, ar trebui să vă îngrijoreze alți doi indicatori, aceștia sunt deviația maximă a prețului la ultima comandă de siguranță și procentul de fonduri utilizate de bot. Dacă acesta din urmă depășește 100%, adică suma pe care o aveți în depozit – trebuie să ajustați setările astfel încât să fie mai mici de 100% și, de preferință, în regiunea de 70-80%, nu mai mult.  

În general, următoarea regulă ar trebui să se aplice unui bot scurt:  

procentul de fonduri utilizate de bot = 100% – deviația maximă a prețului la ultima comandă de siguranță  

Pentru a atinge valoarea dorită procentul de fonduri utilizat de bot și completarea setărilor, trebuie să configurați 8 parametrii

1. Numărul maxim de ordine de siguranță. Numărul de comenzi este selectat individual, în funcție de sold și strategie. Dacă permite acest lucru, atunci pot fi plasate cel puțin 100 de ordine de siguranță. Pentru un bot scurt, prefer să pariez nu mai mult de 4. 

2. Volumul startului și ordinea de siguranță depinde și de depozit, îl vom reduce de trei ori: de la 30 la 10 USDT. Mai mult, 10 USD este valoarea minimă admisibilă. Dacă setați această valoare, atunci suma fondurilor utilizate de bot va scădea de trei ori. O valoare de 10 USDT este optimă pentru un depozit de până la 1000 USD.  

3. Valoarea rentabilității țintă puteți paria de la 1 la 2%. De obicei pariez 1,5%. De asemenea, unii traderi preferă să stabilească această valoare mai puțin: de la 0,5 la 0,8%. Este important să înțelegem aici: cu cât această valoare este mai mică, cu atât comanda va fi executată mai repede, prin urmare, cu atât este mai mare cifra de afaceri pe o parte și cu atât este mai mare cheltuielile de comision pe cealaltă. 

4. Calculul profitabilității. Dacă lăsăm deoparte „ca procent din comanda de bază”, atunci procentul de mai sus îl veți primi de la comanda de pornire. Nu contează câte ordine de siguranță aveți. Și dacă calculul se efectuează din volum total, atunci toate ordinele de siguranță sunt rezumate la pornire. Când exact de la această sumă prețul se va abate cu un procent din rentabilitatea țintă, în acest caz am stabilit 1,5%, atunci profitul va fi fixat. 

Ofertele ca procent din volumul total durează mai mult să se execute, dar profitul este mai mult. Prin urmare, depinde de dvs. să decideți. Cu toate acestea, experiența mea personală arată că această opțiune este mai preferabilă..  

5. Numărul de ordine de siguranță active simultan. Valoarea implicită este una, dar vom seta valoarea maximă pentru a prinde impulsul tickerului și pentru a recupera recuperarea.  

6. Abaterea de preț pentru plasarea unei comenzi de siguranță (% din valoarea comenzii inițiale) Consider că acest indicator este unul dintre cei mai importanți. Faptul este că, dacă setați procentul de deviere prea mic, atunci procentul de acoperire de tragere – abaterea maximă a prețului – cu un număr mic de comenzi de asigurare va fi foarte mic și, prin urmare, există un risc ridicat ca, în cazul unei inversarea tendințelor, piața va colecta toate comenzile dvs. de asigurare și nu vă va permite să profitați. Prin urmare, atunci când setați acest indicator, trebuie să vă ghidați în primul rând după cifra finală din calculatorul Asistentului conform indicatorului „Abaterea maximă a prețului ultimei ordine de siguranță”. Pentru un bot scurt, este de dorit ca această valoare să nu fie mai mică de 20% 

7. Multiplicatorul pasului Din nou, reglementăm comenzile de siguranță astfel încât „abaterea maximă a prețului ultimei ordine de siguranță” să depășească 20%. Îmi place să lucrez în trepte de 1,5 până la 3% pentru un bot scurt 

8. Multiplicatorul volumului comenzilor de siguranță are probabil cea mai mare influență asupra indicatorului final. Procentul de fonduri utilizate de bot. Prefer să setez acest multiplicator în regiunea de la 1,5 la 3. După cum am spus, se poate paria mai mult dacă aveți o cantitate mare de monede cumpărate (sold) și mai puțin dacă nu există multe monede. Astfel, fiecare nouă comandă de siguranță plasată va fi cu 50-200% mai mare decât cea precedentă. Acest lucru vă va ajuta să încheiați ofertele mai repede și să obțineți profit..  

Un ecran al unui exemplu al acestor setări este prezentat în figura de mai jos. 

Aceste setări înseamnă că la fiecare 4% din schimbarea prețului în direcția opusă, se va deschide o comandă de siguranță, se va calcula media prețului și, atunci când scade cu 1,5% din volumul total, va avea loc o achiziție, ceea ce înseamnă literalmente următoarele: ne-am cumpărat bila cu 1,5% mai ieftin decât s-a vândut anterior.  

Încă o dată, vreau să vă atrag atenția asupra faptului că scopul acestei strategii este protejarea depozitului pe piața ursului. Datorită acestor setări, poziția dvs. va fi calibrată în portofoliul de investiții în funcție de tendințele pieței, adică pe o tendință de urs, acest bot vă va permite să evitați pierderile puternice fără a remedia o pierdere și vă va permite să salvați o poziție pentru o inversare alcătească.

Condiții pentru începerea unei tranzacții

Am setat aici opțiunea „deschideți o afacere cât mai curând posibil”. Acest lucru, desigur, este periculos dacă moneda își schimbă brusc mișcarea, de exemplu, se prăbușește brusc și botul începe să o cumpere activ. Dar, așa cum am spus, este mai bine să lucrați cu monede dovedite, caz în care nu este atât de înfricoșător. Dacă aveți dubii, este mai bine să indicați TradingView în acest paragraf. 

În punctul de selecție a timpului stabilim 1 oră, iar în linia următoare – Vânzare sau Vânzare puternică.  

Faceți clic pe „Creați robot” și activați-l. Apoi, puteți urmări munca robotului și modul în care acesta plasează comenzi. După ce încercați să creați un bot folosind aceste setări, puteți experimenta cu ele. De asemenea, puteți accesa secțiunea „Roboți” și puteți vedea aici cei mai buni roboți din ultimele 24 de ore și puteți copia setările. 

Să rezumăm

Cu o strategie urcantă pe piața criptomonedelor, precum și cu oricare alta, ar trebui să fim foarte atenți. Poate aduce atât profit pe o piață în cădere și vă poate proteja investițiile sau, fără cunoștințele necesare, poate duce la pierderi..  

În următoarele postări, vom vorbi despre schimbul BitMex. În mod tradițional, vom lua în considerare cele mai interesante oportunități și instrumente pentru un comerciant. Stai cu noi! Ne vedem în curând!

Noroc și profituri bune!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me