Salutare tuturor! Cu tine din nou DmitryPetrov2. Citiți articolul meu anterior despre manipulări de tranzacționare pe bursă? 4 tipuri de manipulări pe piața criptomonedelor. Dacă nu, asigurați-vă că îl citiți după ce stăpâniți acest articol..

Astăzi vreau să continui subiectul persoanelor fără principii, care sunt gata să facă orice de dragul banilor. Dacă înainte am descris opțiunile de manipulare a schimburilor în sine, astăzi vom merge chiar mai departe. 

Ne vom uita la diferite scheme frauduloase.

Știm cu toții că Bitcoin a fost creat în 2009. Această tehnologie a atras rapid atenția „romanticilor de pe drumul cel mare”. Fraudalii de toate dungile s-au repezit în criptă cu un singur scop – să se îmbogățească cu orice preț. Chiar și prin înșelăciune. 

Dacă citiți știri în mass-media sau pe canale de telegramă tematice, probabil veți auzi despre diverse escrocherii zi de zi .

Dar care sunt de fapt cele mai populare scheme de înșelătorie în criptomonede? De care ar trebui să fii conștient?

Cele mai frecvente escrocherii cu criptomonede includ:

  1. Înșelătorie ICO;
  2. Schimb și fraudă de schimb;
  3. Scheme PONZI;
  4. Manipularea portofelelor criptomonede
  5. Phishing;
  6. „Criptomonede contrafăcute”;
  7. Fraude cu imitarea unor personalități celebre reale sau conturi oficiale de proiect.

În această postare, vă voi spune exact ce scheme frauduloase sunt cele mai frecvente și cum funcționează. Mă voi repeta. Precautia este ca o inarmare.

Am condus!

1. escrocherie ICO

ICO-urile permit echipelor de dezvoltare să primească finanțare pentru a-și dezvolta pe deplin criptomoneda sau produsul asociat.

Dacă nu știți, ICO reprezintă Oferta inițială de monede și este practic echivalentul unei IPO, numai în lumea criptomonedelor..

În ciuda faptului că există multe ICO-uri care sunt legale. Mulți dintre ei pot câștiga foarte mulți bani. Îi ajuți cu banii tăi să-ți creeze proiectul și după un timp vindeți jetoane la schimb de câteva ori mai scumpe. Există opțiuni pe care le puteți obține dividende din proiect. Dar, există și oameni care profită de piața ICO. Se arată, lansează o colecție cu un singur scop – să-ți câștigi banii.

Motivul pentru care funcționează aceste ICO-uri, chiar dacă sunt escrocherii, se datorează faptului că mesajele lor de marketing sunt concepute pentru a se juca pe emoțiile oamenilor..

În plus, există mulți oameni care înțeleg puțin în lumea criptomonedelor și știu doar din auzite..

Escrocheriile ICO se adresează în principal acestor persoane. Pentru că știu puțin despre criptomonede și sunt gata să dea bani oricui promite să le îmbogățească într-un timp scurt..

Platforma principală pentru aceste ICO-uri (legitime și frauduloase) este Ethereum. Pentru că Ethereum este „inventatorul” Blockchain 2.0. Aceasta înseamnă că au adăugat contracte inteligente (Contracte inteligente) către Blockchain-ul tău.

De fapt, Contracte inteligente permite oricui să creeze programe și jetoane bazate pe blockchain-ul Ethereum.

Deci, la ce ar trebui să fii atent atunci când investești într-un ICO pentru a nu te înșela dând bani escrocilor?

Există anumite măsuri pe care trebuie să le faceți înainte de a investi oriunde..

Înainte de a investi în orice ICO, ar trebui să acordați atenție dacă WhitePaper (un document care descrie proiectul în sine) este inovator și rezolvă probleme reale sau este doar copiat dintr-o altă criptomonedă cu singurul scop de a „arăta bine”.

Un alt punct care este tipic pentru astfel de ICO este că echipa ICO și dezvoltatorii sunt de fapt anonimi și nu se prezintă în mod deschis și transparent..

În plus, proprietarii de ICO-uri înșelătoare ignoră adesea întrebările critice din partea investitorilor lor. Este, de asemenea, un semn că pot ascunde ceva..

Dacă echipa din spatele ICO se grăbește întotdeauna să strângă bani, acest lucru lasă și o impresie negativă. Pentru că sugerează că nu se străduiesc cu adevărat să-și facă produsul perfect..

In cele din urma. Dacă ICO în care doriți să investiți nu rezolvă problema reală și nu are o idee clară despre modul în care intenționează să își implementeze produsul și să se dezvolte în viitor, atunci este mai bine să nu-l riscați. Refuză această ofertă.

Este mai bine să nu faci decât să pierzi.

SEC (American Securities and Exchange Commission) a vorbit negativ și despre ICO-uri, deoarece a devenit evident că, de fapt, o mulțime de oameni sunt înșelați cu această tehnologie relativ nouă pentru a finanța echipele de dezvoltare a criptomonedelor. Merită să investigăm acest punct. Poate că proiectul dvs. a fost scris și undeva mai devreme.

Despre ce altceva aș vrea să te avertizez. Lipsa informațiilor fiabile și de înaltă calitate despre proiect în surse independente ar trebui să vă alerteze.

Aceasta este o problemă dacă cunoașteți informații despre un proiect doar de la echipa în sine și din câteva resurse de unde puteți cumpăra recenzii.. 

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a venit cu un concept interesant. Acesta îi va ajuta pe investitori să fie mai încrezători că banii lor vor de fapt să finanțeze ICO și nu să umple buzunarele fraudatorilor..

Ideea pe care a propus-o a fost că va exista o caracteristică în Ethereum care ar permite dezvoltatorilor să retragă doar o anumită sumă de bani pe secundă..

Practic, acest lucru creează mai multă încredere pentru investitori, deoarece aceștia vor ști că este mai dificil pentru dezvoltatori să ia toți banii și să plutească pe insulele banane..

De fapt, va da mai multă încredere ambelor părți. Pentru că investitorii vor ști că dezvoltatorii nu vor putea retrage toți banii simultan. Și vor trebui să continue dezvoltarea proiectului. Finanțarea proiectului va fi treptată.

Pe de altă parte, dezvoltatorii legali vor obține finanțări mai ușoare pentru proiectul lor. Pentru că va fi mai ușor să atragi investitori..

2. Fraude cu schimburi și schimbătoare

Evident, din când în când, oamenii trebuie să cumpere sau să vândă criptomonede. 

Deși există multe schimburi populare, cum ar fi Coinbase. Dar există și schimburi de umbre care ar prefera să vă fure banii decât să ofere un serviciu bun..

Chiar dacă ați avut experiențe pozitive în trecut, se poate întâmpla întotdeauna ca un schimbător sau un schimb de încredere să decidă să meargă în partea întunecată)

De asemenea, indiferent dacă cumpărați criptomonedă la un schimb de umbră sau la un schimb de încredere, nu vă recomand să stocați sume semnificative acolo. Din când în când citim în știri despre hacks de schimb.

Vă sfătuiesc să stocați criptomonede pe care nu intenționați să le tranzacționați la o bursă într-un portofel hardware sau portofel software.. 

3. Scheme Ponzi

Schemele Ponzi sau schemele piramidale sunt tipuri comune de escrocherii care afectează emoțiile oamenilor.

Aceste scheme funcționează deoarece promit rentabilități mai mari decât media pieței și promit, de asemenea, să îmbogățească rapid investitorii..

Dar cum funcționează astfel de scheme? Cu siguranță, ar trebui identificate ca fiind frauduloase chiar la începutul procesului, corect?

Folosesc tactici inteligente pentru a le oferi investitorilor iluzia că profită de fapt de „algoritmii de tranzacționare super secretă” în care îți investesc banii..

Practic, schemele Ponzi plătesc investitorii vechi (oameni care și-au pus banii în schemă devreme) cu bani de la noi investitori, nu algoritmul „magic” pe care îl promovează..

Investitorii vechi au iluzia că au luat decizia corectă și, din acest motiv, frauda nu este identificată ca atare până nu este prea târziu..

În curând, gura din gură răspândește rapid zvonurile că acest proiect este o modalitate foarte bună de a câștiga bani rapid. Și tot mai mulți oameni investesc în acest sistem.

Apoi, de îndată ce schema crește la o dimensiune destul de mare, proprietarii schemei vor opri plățile și vor flutura un stilou..

Așa funcționează majoritatea schemelor Ponzi pe piața criptomonedelor..

După cum spun americanii – Prea bine pentru a fi adevărat. Prea frumos ca sa fie adevarat. Orice propunere ar trebui evaluată din acest punct de vedere. Pentru că banii simpli și repezi nu se întâmplă.

4. Frauda în portofel

Ca și în cazul schimburilor, oricine dorește să investească și să dețină criptomonede are nevoie de un portofel de criptomonede pentru a-și stoca criptomonedele..

Multe portofele cunoscute precum Exodus, Jaxx, Ledger Nano S sunt legale. Dar există portofele care te pot jefui mai târziu..

Metoda de fraudă a portofelului de criptomonede funcționează cel mai adesea în așa fel încât la început funcționează ca un portofel normal.

Singura diferență este că, de cele mai multe ori, cheile private ale portofelului sunt trimise proprietarilor de portofel. Și apoi contul dvs. poate fi jefuit oricând. Pentru că toți cei care au cheile private ale portofelului vă pot gestiona banii.

Ce trebuie sa facem. 

  1. Folosiți doar portofele de încredere în comunitate;
  2. Trebuie să aveți cheia privată a portofelului în mâini;
  3. Verificați de două ori ce legătură utilizați pentru a ajunge la portofel, pentru a nu rula pe un site de phishing.

5. Site-uri de phishing

Escrocheriile de site-uri web false nu sunt exclusive criptomonedelor. Deoarece această schemă este utilizată de escroci în toate direcțiile pentru a avea acces la conturile online ale oamenilor.

Practic, phishing-ul este un tip de escrocherie, în care veți primi cel mai adesea un e-mail care va încerca să vă convingă că acesta aparține într-adevăr unei companii de încredere..

E-mailul include cel mai adesea un mesaj care vă solicită să vă conectați la contul dvs. din serviciu. De exemplu, în portofelul sau contul de schimb.

Cel mai probabil va trebui să faceți clic pe un link din e-mail, unde veți fi redirecționat către o pagină pentru a vă conecta la contul dvs..

Această pagină va arăta la fel ca și când v-ați fi conectat la contul dvs. în mod normal. Aveți grijă, deoarece escrocii devin tot mai sofisticați și folosesc lucruri precum Airdrops-uri false (airdrop-urile sunt oferte de criptomonede care sunt folosite pentru a încuraja utilizarea noilor criptomonede)

Acești escroci încearcă, de asemenea, să reproducă e-mailul și domeniul companiei cât mai corect posibil, astfel încât să nu observați perioada adăugată sau scrisoarea sau semnul suplimentar.

Pentru a evita o astfel de înșelătorie, vă recomand cu tărie să nu faceți niciodată clic pe linkul din e-mail pentru a vă conecta la contul dvs. Mai bine să găsiți compania pe Google și să vă conectați la contul dvs. în așa fel încât să evitați riscul de a intra pe un site fals.

6. „Criptomonede false”

Deși aceste tipuri de fraude nu sunt la fel de obișnuite ca celelalte tipuri despre care v-am spus mai sus, au avut loc înainte..

Practic, o înșelătorie cu monede false este un tip de înșelătorie în care oamenii te sună la întâmplare pe telefonul tău și îți oferă să investești într-o anumită criptomonedă..

Lucrul amuzant este că este posibil să nu existe nici criptomoneda pe care o vând..

Practic, pariază că persoana obișnuită pe care o numesc nu știe nimic despre ce sunt criptomonedele, darămite cum funcționează, deci sunt ținte ușoare pentru acești escroci..

Vreau doar să înțelegi acum. Că nicio echipă serioasă de criptomonede nu face apeluri străine către străini și le cere să investească în criptomonedele lor, deoarece această tactică de marketing este foarte depășită și ineficientă în prezent.

7. Fraude cu imitarea unor personalități celebre reale sau conturi oficiale de proiect

Ultimul tip de înșelătorie pe criptomonede pe care îl voi prezenta astăzi este o înșelătorie care imită oamenii reali. De obicei, cei care se află în spatele unui proiect celebru. Sau conturi false de proiecte reale.

Practic, acest tip de escrocherie este similară cu phishingul în sensul că escrocii încearcă să te convingă că sunt o altă companie sau persoană..

Cu toate acestea, cele mai frecvente escrocherii cu imitatori apar pe rețelele de socializare, unde multe vedete, precum Vitalik Buterin, împărtășesc adesea mesaje cu adepții lor..

Imitatorul încearcă practic să creeze un cont care să arate cât mai similar cu cel al Vitalik Buterin sau al oricărei alte vedete. Apoi, vi se trimite un mesaj cu un link către o listă de difuzare falsă sau orice altceva. Ți se oferă diverse oferte sub masca concursurilor, recompenselor, zborurilor aeriene etc. Scopul este de a vă convinge în orice mod că acesta este un cont real și că trebuie să transferați o anumită sumă. La fel ca în schema Ponzi, escrocii vor încerca să se joace cu emoțiile tale.

Cel mai bun sfat pentru a evita astfel de escrocherii este să verificați din nou conturile care răspândesc aceste mesaje. Vedeți dacă linkul de profil este același sau doar o copie exactă a proiectului original sau a contului social media al celebrității?

Rezultat

În general, aș dori să spun că acestea sunt cele mai populare escrocherii cu criptomonede..

Pentru a vă menține criptomonedele cât mai sigure posibil, asigurați-vă că vă amintiți aceste tipuri de escrocherii și urmați sfaturile pe care vi le-am dat pentru a identifica astfel de scheme..

De asemenea, vă sfătuiesc să vă folosiți bunul simț. Deoarece majoritatea escrocheriilor sunt destul de ușor de observat dacă porniți creierul și gândiți critic.

Ceea ce se poate spune cu siguranță este că, cu 3comas, fondurile dvs. sunt sigure. Tranzacționează și învață să tranzacționezi cu 3commas.io.

Vă mulțumim că ați citit până la sfârșitul acestui ghid destul de extins și sper că veți putea învăța multe astăzi.! 

DmitryPetrov a fost cu tine. Nu Pasaran!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me