„Există două știri – bune și rele. Rău – piața nu poate fi prezisă. Bine – nu trebuie să câștigi bani! “

Bruce Babcock

Tranzacționarea criptomonedelor devine din ce în ce mai populară pe măsură ce clasa de active digitale continuă să crească rapid. Pentru mulți, cumpărarea de active digitale rămâne o sarcină descurajantă. Abundența jargonului complex al industriei și acoperirea mediatică polarizantă pot lăsa unele îngrijorări. Cu toate acestea, cu o oarecare pregătire, noii traderi pot intra cu încredere în lumea tranzacțiilor cu criptomonede..

Bazele tranzacționării criptografice

În această revizuire, vom analiza lucrurile de bază pe care ar trebui să le urmeze fiecare participant la piața criptomonedelor.. 

Cercetare

Ca și în cazul oricărui activ, este necesară o verificare detaliată a fundalului înainte de a vă scufunda în industria criptografică. Poate că cea mai importantă regulă este că nu ar trebui să cumpărați niciodată mai multe criptomonede decât puteți pierde fără durere. Dar ce anume constituie due diligence în această clasă de active digitale? Să aruncăm o privire la câteva considerații specifice:

  • Există mai mulți factori pe care trebuie să îi evaluați atunci când cumpărați o anumită monedă sau jeton. Scopurile și obiectivele declarate ale proiectului, precum și capitalizarea sa de piață, volumele de tranzacționare și utilitatea monedelor sunt cele mai importante considerente. Dacă un token are un volum de tranzacționare foarte mic și câteva cazuri de utilizare puternice, creșterea viitoare este îndoielnică.
  • Echipa din spatele simbolului este la fel de importantă ca și activul digital în sine. Echipele de proiect și abilitățile lor unice trebuie să exceleze.
  • Atunci când achiziționați active digitale, ar trebui să luați în considerare și propria toleranță la risc. Chiar și activele populare și mari se confruntă cu schimbări de preț sălbatice. Cu active de capitalizare de piață mai mici, aceste fluctuații pot fi și mai pronunțate..

Cercetarea este absolut esențială înainte de a cumpăra orice activ digital. Faceți întotdeauna propriile dvs. cercetări (“DYOR -” Faceți propriile dvs. cercetări “).

Înțelegeți dacă sunteți comerciant sau investitor

Criptomonedele sunt atractive atât pentru comercianți, cât și pentru investitori.

Comercianții de zi sunt interesați de volatilitatea ridicată a criptomonedelor, în timp ce investitorii vor crede pe termen lung că Bitcoin sau alte criptomonede vor crește în valoare în timp. Acest lucru se întâmplă în ciuda volatilității și a corecțiilor brute ocazionale pe măsură ce devin mai frecvente..

Fii sincer cu tine, pentru că dacă cumperi dintr-o perspectivă pe termen lung și prețul criptomonedei pe care tocmai l-ai cumpărat scade cu 20%, s-ar putea să începi să te panici și să te apleci spre vânzarea cu pierderi..

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să nu vă înțelegeți propriile motive. Dacă nu-ți dai seama ce vrei, atunci cum poți dezvolta o strategie eficientă?

Experiment

Pentru a înțelege cu adevărat la ce te pricepi, trebuie să încerci ceva nou și să nu-ți fie frică să experimentezi (cu cantități mici pe care îți poți permite cu ușurință să le pierzi).

De asemenea, s-ar putea să luați în considerare deschiderea unui cont demo gratuit utilizând platforma populară de tranzacționare care oferă tranzacționare cu criptomonede.

Cu toate acestea, conturile demo gratuite nu repetă adesea aceeași experiență ca tranzacționarea live, întrucât un comerciant nu experimentează același stres emoțional și anxietate ca atunci când tranzacționează cu bani reali..

Deși, un cont demo gratuit sau un cont pe hârtie este potrivit pentru începătorii complet ecologici în primii pași, pentru a studia fără durere interfața de lucru a schimbului și, în practică, pentru a înțelege cum funcționează..

Ce este efectul de levier sau tranzacționarea în marjă

Ce este efectul de levier sau tranzacționarea în marjă

Activele de tranzacționare, inclusiv criptomonedele, pe platforma de tranzacționare online vor atrage efectul de levier.

Aceasta înseamnă că beneficiile potențiale pe care le-ați putea obține sunt multiplicate cu 10, 100 sau chiar de 1000 de ori. În schimb, puteți suporta cu ușurință pierderi, iar efectul de levier va accelera acest proces de același 10, 100 sau 1000 de ori..

Cea mai ușoară modalitate de a explica utilizarea levierului sau a tranzacției în marjă cuiva care nu este familiarizat cu conceptul este compararea acestuia cu obținerea unei ipoteci la domiciliu..

Desigur, există o diferență semnificativă între o bancă și o platformă de brokeraj online care oferă marjă. De exemplu, dacă prețul casei scade sub valoarea depozitului, banca nu vă va da un apel în marjă, vă va cere să compensați deficitul sau, mai rău, să vă vindeți în mod automat proprietatea și să cereți să returnați totul la o dată, inclusiv eventualele deficite. De fapt, este la fel cu platformele de tranzacționare online care vă permit să tranzacționați pe marjă sau efect de levier.

Să spunem pentru simplitate: marja de depozit pentru bitcoin este de 10%. Aceasta înseamnă că, în cazul în care Bitcoin se tranzacționează cu 12.000 de dolari, platforma de tranzacționare online vă va solicita un depozit de cel puțin 1.200 de dolari. Acest lucru poate părea foarte benefic, deoarece puteți accesa întregul bitcoin depunând doar o fracțiune din valoarea sa actuală de piață. Dar trebuie să înțelegeți că profiturile și pierderile potențiale sunt semnificativ crescute, ceea ce înseamnă, de asemenea, că vă puteți pierde depozitul foarte ușor, deoarece cei 1.200 de dolari care sunt deja angajați de broker, îi va lua în același moment cu pierderea de pe poziția deschisă de dvs. se va apropia de suma acoperită, în timp ce brokerul lichidează poziția în sine pe o bază complet legală, pentru a preveni pierderi mari. Această procedură se numește Margin Call.

Prin urmare, tranzacționarea cu pârghie este extrem de riscantă și cu siguranță nu este potrivită pentru noii veniți la criptomonede. La urma urmei, cripta este deja extrem de volatilă și imprevizibilă. De ce vă exacerbați riscurile?

Când cumpărați sau tranzacționați criptomonede printr-un schimb sau un portofel, de obicei se întâmplă fără niciun efect de levier. Acest lucru nu înseamnă că capitalul dvs. nu este în pericol. Puteți pierde toți banii fără a utiliza efectul de levier, cu excepția faptului că, în general, nu obțineți mai mult decât investiția dvs..

În prezent, există anumite schimburi criptografice care experimentează cu instrumente derivate și pârghie, deși aceste instrumente vor viza mai mulți profesioniști..

Dar, în același timp, aveți răbdare și nu vă fie teamă să experimentați (cu cantități de care nu vă este frică să vă despărțiți). În timp, vă veți îmbunătăți înțelegerea piețelor și veți putea să vă identificați punctele forte.

Aflați despre piețe și țineți un jurnal pentru a vă dezvolta abilitățile

Aflați despre piețe și țineți un jurnal pentru a vă dezvolta abilitățile

Nu simți că trebuie să înveți totul dintr-o dată. Unele lucruri îți vor veni în mod natural și apoi se vor concentra pur și simplu pe dezvoltarea puterilor tale și le vor face și mai eficiente..

Păstrați un jurnal de tranzacționare

Înregistrați observațiile dvs. despre piață și diferite clase de active într-un jurnal de tranzacționare sau caiet. De asemenea, utilizați jurnalul pentru a înregistra deciziile cheie de investiții sau de tranzacționare, precizând în mod clar de ce alegeți anumite poziții.

Nu este nimic în neregulă cu păstrarea jurnalului unui comerciant, faceți-o regulat și corect:

  • Verificați deciziile și riscurile pe care le-ați documentat pe laptop (zilnic dacă doriți să fiți un comerciant de succes).
  • Fii atent la recenziile tale și notează ce a mers prost (de obicei învățăm din greșelile noastre).
  • Încercați diferite stiluri și strategii de tranzacționare

Nu trebuie să fii comerciant zilnic. Poate că veți tranzacționa pozițional doar în anumite condiții de piață.

De exemplu, ați putea decide să cumpărați o criptomonedă înainte ca recompensa bloc să se înjumătățească și apoi să vindeți după ce a crescut cu x%. Și aceasta poate fi singura strategie pe care o veți urmări și vă veți concentra vreodată..

Cercetează și experimentează, dar astfel încât toți pașii tăi să fie structurați și măsurați.

Înțelegeți riscurile și învățați cum să le gestionați

Înțelegeți riscurile și învățați cum să le gestionați

Modul în care abordați riscul este esențial. A fi un bun comerciant înseamnă să crești rezistență și longevitate și poți face acest lucru numai dacă înveți să reziste loviturilor.

Ar trebui să începeți prin evaluarea riscurilor și pierderilor potențiale care ar putea apărea dacă apar anumite scenarii adverse. De obicei, acesta este primul punct de apelat înainte de a face o tranzacție..

Studiați o serie de valori de risc diferite pentru a înțelege cât de volatil este activul cu care veți avea de-a face. Aceste valori de risc includ înțelegerea unor lucruri precum variația prețului, abaterea standard și așa mai departe.. 

Construiți-vă propriul sistem de gestionare a riscurilor care va fi confortabil pentru dvs. și va ameliora stresul psihologic inutil atunci când tranzacționați.

Folosiți comenzi limită

Comenzile limită sunt extrem de utile pentru reducerea riscurilor de tranzacționare și investiții, mai ales atunci când piața sau activul suport sunt extrem de volatile.

De exemplu, dacă plasați o comandă de piață pentru a cumpăra bitcoin, este posibil să nu obțineți prețul dorit din cauza volatilității prețurilor. Cu toate acestea, limitarea comenzilor vă va ajuta să atingeți prețul dorit sau chiar să îl îmbunătățiți atunci când cumpărați și vindeți. Aflați cum să le utilizați.

Dacă plasați comenzi cu limită de cumpărare, acest lucru vă va permite să cumpărați la prețul dorit sau chiar mai mic (ceea ce este cel mai potrivit pentru dvs.). Comenzile limită de vânzare vă vor permite să vindeți la prețul dorit sau mai mare (adică și mai bun pentru dvs.).

Închideți pozițiile pierdute

Uneori poți deveni părtinitor de către analiști de renume care raportează știri, astfel încât lecția de aici este să înveți să fii cât mai obiectiv posibil..

Nu te „îndrăgosti” niciodată de pozițiile tale și fii pregătit să-ți reduci pierderile.

Comercianții profesioniști de pe piețele financiare tradiționale părăsesc adesea poziții atunci când prețul de bază al unui activ este între 15% și 20% în roșu, dar această decizie va depinde în mare măsură de circumstanțele dvs. și de tipul de strategie pe care alegeți să îl urmați..

Este o practică bună să încercați să vă stabiliți o regulă de stop loss

Stop loss este util, deoarece îl puteți seta să închidă automat o poziție atunci când este atins un anumit prag nefavorabil, limitându-vă astfel pierderile.

Stop loss este absolut esențial de utilizat atunci când tranzacționați cu efect de levier sau marjă.

Aflați cum să vă așezați corect stop loss-ul, deoarece, dacă îl plasați prea aproape de nivelul inițial, riscați să fiți oprit prea devreme. Cu toate acestea, dacă plasați stop loss-ul prea departe de nivelul de start, ați putea ajunge la pierderi semnificative care nu pot fi returnate unui broker online. Învață să-ți gestionezi riscul.

Evaluează cu atenție riscul de lichiditate

Dacă activul de criptomonedă pe care îl tranzacționați are lichiditate scăzută, atunci riscați să fiți expus la salturi bruste și bruste de preț (în sus sau în jos).

Așa cum s-a explicat mai sus, acesta este motivul pentru care este deosebit de important pentru dvs. să învățați cum să utilizați comenzile limită la cumpărarea și vânzarea criptelor, precum și stop loss.

Lipsa de lichiditate va duce la creșteri brute ale prețurilor, așa că, dacă plasați stop loss-ul prea aproape de nivelul de intrare, puteți fi rapid oprit la o pierdere și vă veți prăbuși (când poziția este închisă cu mult sub nivelul stop loss).

Puteți reduce riscul de alunecare utilizând un stop loss garantat, deși nu orice broker sau platformă de tranzacționare online oferă acest lucru..

Analiză și tranzacționare cu criptomonede

Traderii experimentați înțeleg valoarea extraordinară a datelor de piață atunci când tranzacționează criptomonede. Folosind atât analize fundamentale, cât și tehnice, le puteți gestiona riscurile identificând noi tendințe și comportament de piață. În timp ce aceste valori pot fi intimidante pentru începători, o mică cercetare merge mult..

Analiză fundamentală

În conformitate cu strategiile de tranzacționare pe termen lung, cum ar fi DCA (Dollar-Cost Averaging), analiza fundamentală examinează principalii factori care influențează prețurile activelor digitale. Acești factori pot include viziunea și obiectivele proiectului, calitatea echipei de proiect, nivelul de activitate al proiectului pe Github, prezența proiectului pe rețelele sociale și dimensiunea comunității sale și istoria realizării obiectivelor sale. Utilizarea acestei metode pentru analiza pe termen scurt este deosebit de dificilă, având în vedere volatilitatea ridicată de pe piețele criptomonede..

Analiza tehnica

Spre deosebire de aplicarea pe termen lung a analizei fundamentale, analiza tehnică se concentrează pe mișcările prețurilor pe termen scurt (în termeni de ore sau zile, nu de luni sau ani). Atunci când se efectuează analize tehnice, graficele de prețuri dezvăluie adesea tendințe și modele care oferă comercianților o înțelegere imediată a pieței. Prin simplificarea acestor prognoze pe termen scurt, analiza tehnică este extrem de importantă pentru comercianții de zi și pentru alții care doresc să obțină profituri rapide. Ca urmare a volatilității continue a criptomonedelor, analiza tehnică continuă să câștige impuls.

Schimburi centralizate de criptomonede

Majoritatea schimburilor de criptomonede sunt centralizate astăzi. Această dinamică înseamnă că ETF-urile sunt deținute de bursa în sine și nu de utilizatori. Pentru unii, acest aranjament este problematic, având în vedere istoria bogată de hacking a acestor site-uri..

Cu toate acestea, bursele mari centralizate oferă, de asemenea, un volum fiabil și o lichiditate amplă, oferind o mare flexibilitate comercianților. Pentru a gestiona riscul de a fi piratat, mulți utilizatori au început să-și stocheze fondurile în portofele personale, mai degrabă decât în ​​portofelul centralizat al bursei..

Schimburi de criptomonede descentralizate

Schimburile descentralizate devin din ce în ce mai proeminente în ecosistemul activelor digitale. Spre deosebire de cele centralizate, aceste platforme facilitează transferurile de la egal la egal prin eliminarea necesității unui intermediar de schimb. Și, deși, în principiu, sunt similare una cu cealaltă, aceste platforme diferă foarte mult în ceea ce privește funcționalitatea..

În general, schimburile descentralizate oferă următoarele avantaje:

  • Tranzactionare fara depozit
  • Swapuri atomice (swapuri instantanee)
  • Nu este necesară retragerea sau completarea

Pe lângă aceste caracteristici, AtomicDEX este, de asemenea, primul DEX de înlocuire atomică disponibil pe mobil. Este, de asemenea, singurul DEX care acoperă decalajul dintre jetoanele ERC-20 bazate pe Bitcoin și Ethereum. Această funcționalitate face ca AtomicDEX să fie o alegere excelentă printre toate schimburile descentralizate..

Concluzie

Pentru cei noi la clasa de active digitale, tranzacționarea ar trebui să înceapă întotdeauna cu un proces extins de due diligence. Deși au funcționalități similare cu piețele tradiționale, monedele digitale rămân extrem de volatile, iar comercianții trebuie să ia în considerare riscurile inerente. În timp ce sunt posibile venituri stabile, sunt de asemenea posibile pierderi.

Utilizarea atât a analizei fundamentale, cât și a analizei tehnice poate ajuta comercianții să ia decizii obiective, bazate pe dovezi. Folosirea acestei abordări îi poate ajuta pe începători să ia decizii pragmatice mai degrabă decât decizii emoționale.. 

Elaborați strategii bazate pe observațiile și experimentele dvs. Trebuie să fiți conștienți de piața în schimbare și orice noutate relevantă, să vă implementați în mod regulat strategia și să fiți siguri că luați cele mai bune și mai informate decizii..

În timp ce tranzacționarea cu criptomonede poate fi o provocare, cu practică și dorință, chiar și începătorii pot avea succes..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me