Recent, lumea a răspândit vestea că China își dezvoltă moneda digitală de cinci ani și se pregătește să o lanseze „aproape”. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul băncii centrale chineze Mu Changchun. Noua monedă digitală se va numi CBDC. În general, va fi yuanul de pe blockchain – criptomoneda națională a Chinei. Va fi liber să cumpere, să vândă la bursă și să câștige bani pe curs folosind tranzacționare automată..

Noua criptomonedă chineză este construită pe blockchain. Deci, într-adevăr va fi o monedă digitală clasică. Acum, potrivit lui Mu Changchun, arhitectura criptomonedei este pe deplin dezvoltată..

Concurează cu Balanță?

Autoritățile chineze nu ascund că vor lansa moneda lor digitală înainte de lansarea criptomonedei Balanță din rețeaua socială americană Facebook. Chinezii consideră că rețeaua socială americană reprezintă o amenințare la adresa economiei lor. Prin urmare, intenționăm, în primul rând, să îl interzicem pe teritoriul nostru. Și, în al doilea rând, pentru a oferi cetățenilor chinezi un analog al Balanței – yuan digital CBDC.

Este adevărat, unii experți se îndoiesc că un proiect pe scară largă al unei monede digitale naționale este cu adevărat ascuns în spatele cuvintelor zgomotoase ale oficialilor chinezi. Nimeni nu garantează că moneda digitală a Chinei va fi lansată anul viitor, nu peste 10 ani.

În orice caz, China are planuri să o lanseze. Prin urmare, în acest articol vom încerca să înțelegem ce este CBDC și cum să „ne îmbogățim” pe acesta..

Nu se știe încă exact cum va funcționa criptocurrencyul chinez CBDC. Nu există nicio documentație pe internet. Există doar zvonuri și informații conflictuale. China este în mod tradițional o țară destul de închisă pentru lume. Prin urmare, înainte de publicarea documentelor oficiale, nu se poate descrie decât aproximativ „natura” viitoarei criptomonede. Ce voi face în acest articol.

Cum puteți face bani pe criptocurrency CBDC

Crearea monedei naționale chineze s-a accelerat datorită faptului că Balanța este pe drum. Pentru a rămâne în fața rivalului lor american, chinezii și-au intensificat centrul de criptomonede.

Se știe deja că în faza inițială șapte instituții vor putea folosi yuanul criptomonedelor. Anume următoarele:

  • cele mai mari bănci din China (CCB, ICBC, BC, ABC),
  • Corporațiile Alibaba și Tencent,
  • sistemul de plăți Union Pay.

Pe măsură ce cripto-yuanul se consolidează pe piață, numărul companiilor care îl vor folosi se va extinde treptat..

Guvernul chinez va face din moneda digitală națională o trambulină pentru internaționalizarea yuanului. Cu alte cuvinte, chinezii vor să înlocuiască dolarul cu yuanul. Faceți-o moneda comerțului internațional. Pentru asta a fost blockchain-ul..

Odată ce CBDC este întărit, oamenii obișnuiți din întreaga lume îl pot cumpăra și vinde în mod liber. Exploatarea criptomonedelor va fi realizată de organizațiile guvernamentale chineze (PBC). Prin urmare, cetățenii obișnuiți nu pot câștiga bani cu asta..

Va fi posibil să cumpărați monedă digitală

Cu toate acestea, va fi posibil să cumpărați criptomonede. Pentru a face acest lucru, va fi suficient să deschideți un cont la bursă și să câștigați în mod liber la schimbările cursului de schimb. Se poate presupune că yuanul digital va crește într-un ritm destul de rapid. Deci, puteți câștiga bani pe ea.

Principalul avantaj al cripto-yuanului este că pare a fi un mijloc de plată foarte lichid. Oricum, deținătorii CBDC nu vor plăti dobânzi, la fel ca în cazul depozitelor. Și, în același timp, vor fi scutiți de riscurile de credit care apar atunci când depozitează fonduri în băncile comerciale. De aceea va fi posibil să vă păstrați fondurile în mod profitabil în CBDC. Este suficient să creați un portofel electronic și să vă înregistrați. Apoi, puteți uita de investiții pentru o lungă perioadă de timp și puteți aștepta până când criptomoneda crește în preț.

Cel mai probabil, China va permite tranzacționarea CBDC-urilor pe mai multe burse simultan. Deci, va fi posibil să câștigați pe diferența dintre costul yuanului digital pe diferite site-uri..

Desigur, acestea sunt în mare parte presupuneri care pot fi făcute pe baza declarațiilor oficialilor chinezi implicați în dezvoltarea și promovarea CBDC. Până la apariția yuanului digital, puteți câștiga folosind funcțiile de tranzacționare automată 3commas. Pentru aceasta, China nu este deloc necesară.

Principalele caracteristici ale noii criptomonede din China

Yuan digitalYuan digital

Noua criptomonedă a Chinei este un simbol digital destul de standard al Băncii Centrale. Acestea vor fi fonduri publice. Aceste informații au fost confirmate recent de șeful adjunct al IICV Di Ganga. Aceasta înseamnă că cetățenii obișnuiți vor putea cumpăra noua monedă digitală a Chinei. Cel mai probabil, sistemul de criptomonede va fi centralizat.

Moneda CBDC va putea fi utilizată atât de bănci, cât și de instituțiile financiare internaționale (de exemplu, în tranzacții transfrontaliere) și de persoane fizice. Noua criptomonedă chineză poate fi calculată la tranzacționarea valorilor mobiliare.

Autoritățile chineze vor să sporească controlul asupra sistemului financiar al țării prin traducerea yuanului în digital. Băncii Naționale a Chinei i se va acorda dreptul de emitere.

Se presupune că circulația yuanului digital va avea loc într-un sistem monetar pe două niveluri. Aceasta înseamnă că Halyk Bank va efectua tranzacții direct cu instituții financiare comerciale. Retragerea și emiterea vor fi controlate de NBK. La al doilea nivel al acestui sistem, băncile vor putea vinde CBDC tuturor. Această abordare va permite, dacă se dorește, să înlocuiască yuanul de hârtie. În același timp, economia chineză nu va fi afectată.

Sistemul monetar pe două niveluri și centralizarea ne sugerează că noua criptomonedă a Chinei va arăta mai degrabă ca un fiat obișnuit decât un bitcoin.

Cum își va folosi China criptomoneda

Chinezii fac deja planuri napoleoniene. Vor să înlocuiască banii de hârtie cu moneda digitală. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci China va face într-adevăr o adevărată „revoluție financiară”.

Avantajele răspândirii monedei digitale sunt evidente. Plățile convenționale cu amănuntul ar putea fi mult simplificate prin îmbunătățirea mobilității banilor. Compensarea între bănci va fi, de asemenea, semnificativ simplificată.

Utilizarea yuanului digital va crește viteza tranzacțiilor transfrontaliere și le va reduce. În ceea ce privește valoarea tranzacției, noul cripto-yuan poate fi în măsură să concureze cu Bitcoin. Ce va contribui la internaționalizarea yuanului.

Există și alte aspecte pozitive ale introducerii unei monede naționale digitale. Nu este un secret faptul că o mulțime de resurse trebuie cheltuite pentru deservirea banilor de hârtie. Răspândirea yuanului digital va reduce costurile de operare.

De asemenea, moneda digitală va pune capăt posibilității de spălare a banilor. La urma urmei, este mult mai ușor să transportați numerar prin mai multe tranzacții financiare și să îl faceți legal. Spălarea banilor va fi mult mai dificilă cu banii digitali.

Moneda digitală va fi mai dificil de ieșit din țară. Multe țări, inclusiv China și Rusia, suferă din cauza retragerii de capital către SUA și UE. Yuanul digital va opri acest proces.

În general, așa cum se știe de multă vreme, digitalizarea nu va face decât să consolideze controlul statului asupra economiei și finanțelor. Banca Națională a Chinei va putea controla finanțele și mai atent.

Latura tehnică a noii criptomonede

Digitalizarea ChineiDigitalizarea Chinei

Conform tuturor datelor, inclusiv conform Binance Research, noua criptomonedă poate fi utilizată chiar și fără un cont bancar. Monedele, la fel ca alte criptomonede, vor fi stocate în portofele digitale. Sistemul va fi construit pe blockchain. Va fi posibil să vă gestionați conturile în CBDC atât utilizând smartphone-uri, cât și PC-uri.

Am scris deja mai sus că criptomoneda este aranjată conform principiului unui sistem pe două niveluri. Dar nu este încă clar dacă nivelul superior va funcționa pe blockchain. Chinezii vor să centralizeze sistemul. Deci, este posibil să existe un blockchain la nivelul inferior, dar nu și la nivelul superior..

La conferința de presă din august 2019, reprezentantul Băncii Populare Mu Changchun a anunțat că noua rețea de criptomonede va avea performanțe foarte ridicate. El a spus că sistemul va putea efectua cel puțin 300 de mii de tranzacții pe secundă. Dacă chinezii pot realiza cu adevărat acest tip de productivitate, va fi o adevărată revoluție tehnologică. La urma urmei, dezvoltatorii altor rețele de criptomonede existente astăzi nici măcar nu pot visa la așa ceva. Cel mai probabil, o astfel de performanță fără precedent va fi atinsă prin utilizarea de soluții off-chain, sharding, sidechains etc..

Contracte inteligente și întâlnire mare

Un purtător de cuvânt al băncii centrale chineze a promis că yuanul digital va funcționa cu contracte inteligente. Cu toate acestea, el a precizat că funcționalitatea lor nu va depăși „cerințele monetare de bază”. Big Date va fi o parte importantă a tehnologiei CBDC.

Vedem cum chinezii încearcă în mod constant să traverseze toate tehnologiile semnificative ale așa-numitei „a patra revoluții tehnologice” în moneda lor digitală. Tehnologia Big Data va fi utilizată ca un filtru care va permite detectarea în timp util a proceselor de spălare a banilor. Nu va fi ușor să evitați plata impozitelor. La fel și finanțarea activităților teroriste.

Pentru a utiliza noul yuan digital, va trebui să treceți prin verificarea identității (KYC). Acest lucru nu poate surprinde pe nimeni. La urma urmei, acum aceasta este regula generală a tuturor platformelor majore de criptomonede..

Din cele de mai sus, se poate presupune că banca va putea identifica și îngheța instantaneu conturile în yuani digitali în timp real. Acele conturi care au fost utilizate pentru tranzacții suspecte.

Nu se poate vorbi de niciun anonimat în viitoarea rețea criptomonedă chineză. Portofelele vor fi strâns legate de datele pașaportului utilizatorului.

În general, statele moderne nu înțeleg anonimatul în afacerile financiare. Rămânerea anonimă este permisă numai la votare.

Date posibile de lansare a CBDC

Lansare Crypto YuanLansare Crypto Yuan

Diferite publicații oferă date diferite pentru lansarea oficială a criptomonedei naționale chinezești. China Daily scrie că testarea închisă a yuanului digital a început deja. Atât organizațiile comerciale, cât și cele guvernamentale participă la testare.

Alte mass-media raportează că chinezii vor să lanseze criptomoneda lor înainte ca Facebook să aibă timp să lanseze Balanță. Nu este încă clar cine va câștiga această cursă. În orice caz, lansarea CBDC ar trebui să fie așteptată nu mai devreme de a doua jumătate a anului 2020. Și, cel mai probabil, mai aproape de sfârșitul său.

Rămâne neclar modul în care marile corporații chineze Alibaba, Tencent și Union Pay vor participa la noul sistem de criptomonede. Global Times susține că noua criptomonedă va fi testată inițial în Shenzhen. Sediul Tencent este situat acolo. Aparent, compania, împreună cu agențiile guvernamentale, vor testa yuanul digital. Acest lucru este dovedit de faptul că recent a fost deschis un institut în acest loc. Unul care face cercetări în tehnologia financiară. Peste cincizeci de cereri de brevet au fost deja depuse de la el. În același timp, în timp ce data exactă de lansare a CBDC nu este cunoscută.

Cine a mai făcut asta?

Rețineți că moneda digitală națională este departe de know-how-ul chinezesc. În primul rând, vă puteți aminti criptocurrency Petro din Venezuela. Cu toate acestea, China a depășit pe mulți. Restul țărilor se gândesc doar la emiterea criptomonedei lor naționale. În Ucraina, ei încă nu pot lansa E-grivna. Suedia se gândește să stabilească un franc de criptomonedă. În Germania, se crede în general că criptomonedele naționale vor afecta negativ sistemul financiar global. Mi se pare că China nu este foarte preocupată de soarta sistemului financiar occidental. Prin urmare, el își va lansa, fără îndoială, criptomoneda..

În Rusia, ei vorbesc de mult despre crearea unei cripto-ruble. Cu toate acestea, implementarea acestei idei nu a început niciodată. O situație similară se observă în majoritatea țărilor lumii. În timp ce guvernele locale explorează doar posibilitatea introducerii criptomonedelor naționale, China a început să ia măsuri.

Rezumând

Yuan digitalYuan digital

Deci, noua monedă digitală a Chinei ar putea înlocui în curând banii de hârtie din țara respectivă. În același timp, lichiditatea noii criptomonede va fi foarte mare. La urma urmei, acesta va fi furnizat cu yuani 1: 1.

Banca Populară Chineză va emite cripto-yuanul. Valoarea criptomonedei va fi determinată numai de încrederea populației în guvernul lor și economia Chinei.

În viitor, va fi posibil să câștigi bani pe noua criptomonedă. La urma urmei, autoritățile nu vor interzice cumpărarea și vânzarea de cripto-yuani. Adevărat, nu va fi posibil să efectuați operațiuni „gri” cu ajutorul său. Deoarece internauții vor fi complet lipsiți de anonimat.

Nu este nevoie să aveți un cont bancar pentru a cumpăra și vinde yuani digitali. Va fi suficient să porniți un portofel digital și să parcurgeți procedura de identificare.

Va fi posibil să câștigi bani pe valută în mai multe moduri. Inclusiv fluctuațiile ratei utilizând tranzacționarea automată și investițiile pe termen lung.

Sistem pe două niveluri

Moneda CBDC va fi utilizată într-un sistem monetar pe două niveluri. Aceasta înseamnă că banca centrală va furniza yuani digitale băncilor. Și aceștia, la rândul lor, vor servi cetățenii obișnuiți.

China, cu ajutorul unei noi monede digitale, va putea stabili yuanul ca monedă de importanță internațională. Abordarea banilor de hârtie în favoarea CBDC va simplifica planificarea dezvoltării economice. Și colectarea de informații despre operațiunile proprietarilor de criptomonede. Datele vor fi trimise Băncii Centrale în timp real. NBK va dispune de instrumente puternice de combatere a spălării banilor. La fel ca finanțarea terorismului și evaziunea fiscală. Pentru a face acest lucru, împreună cu tehnologiile blockchain ale contractelor „Big Date” și „smart” vor fi utilizate.

Se poate observa că, cu ajutorul yuanului digital, China va prelua și mai mult controlul asupra economiei și finanțelor naționale. Conturile ai căror proprietari sunt suspectați că efectuează tranzacții dubioase vor fi înghețate fără întârziere.

În opinia mea, CBDC nu va deveni un adevărat concurent al monedelor digitale convenționale. Cum ar fi Bitcoin, Ethereum și chiar Balanță. Cel mai probabil, yuanul digital va concura cu dolarul. La urma urmei, yuanul și bitcoinul (chiar asociat cu Balanță) au categorii diferite de greutate.

Permiteți-mi să vă reamintesc că mesajele despre începutul testării criptomonedei naționale chineze au apărut acum doi ani:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me