„Sunt deschis să folosesc criptomonedele dacă sunt controlate și reglementate corespunzător …”

CEO al JPMorgan Jamie Dimon.

Bună ziua tuturor, sunt alături de voi, Olga Usim! Criptomoneda devine treptat din ce în ce mai populară. Cu toate acestea, mulți oameni încă nu au nicio idee despre ce este vorba. Mai mult, unii cred că monedele digitale sunt o fortăreață a escrocilor și a escrocherilor..

De fapt, bitcoin-urile, ethereum-urile și alte altcoins sunt construite pe baza tehnologiilor financiare avansate. Ei deschid noi orizonturi pentru omenire. Este convenabil să stocați active în criptomonede; puteți câștiga bani buni prin cumpărarea și vânzarea de monede.

În acest articol vă voi spune cum a apărut prima criptomonedă, la ce servește, cine o creează, voi descrie principalele caracteristici ale monedelor digitale și avantajele acestora. De asemenea, veți afla cum funcționează rețelele de criptomonede, unde și cum sunt stocate monedele digitale, unde să obțineți bitcoini, etereuri și alte monede populare. Fiecare secțiune a articolului va răspunde la una dintre întrebările puse.

Conţinut

 • Cum a apărut prima criptomonedă
 • Pentru ce este moneda digitală?
 • Cine creează monede digitale
 • Principalele caracteristici
 • Care este avantajul criptomonedelor
 • Cum funcționează rețelele criptomonede
 • Unde și cum sunt stocate monedele digitale
 • De unde să obțineți moneda digitală

Cum a apărut prima criptomonedă

Cuvântul în sine (în engleză – expresia) „criptomonedă” (crypto currensy) a apărut pentru prima dată în articolul cu același nume al revistei Forbes Crypto Currensy. Acest lucru s-a întâmplat în 2011. În acel moment, rețeaua Bitcoin se dezvoltă de mai bine de doi ani..

Termenul a fost apreciat de mass-media și de comunitatea criptomonedelor în sine. A devenit din ce în ce mai folosit chiar și la televizor. De atunci, cuvântul „criptomonedă” s-a înrădăcinat ferm în spațiul informațional..

Forbes și criptomonedeForbes și criptomonede

Fără a intra în detalii, criptomoneda (sau moneda digitală) este doar un mijloc de plată. „Există” doar în formă electronică, la fel ca codul obișnuit al programatorului. Se numește așa deoarece operațiunile cu criptomonede se efectuează prin elemente criptografice. De asemenea, o semnătură electronică este utilizată pentru tranzacții..

Toate monedele digitale sunt măsurate în așa-numitele „monede”. În engleză, respectiv, coin-ah. Bitcoin (BTC) și alte monede clasice nu au nicio garanție reală. Adică, nu există nicio legătură de BTC cu aurul, petrolul sau dolarul. Prețul monedelor digitale este determinat de cursul de schimb actual de pe piață.

Principala diferență între criptomonede și banii obișnuiți (fiat) este că au o natură digitală. Ruble sau dolari există sub formă de hârtie. Pentru a completa contul dvs. bancar, trebuie să depuneți bani printr-un bancomat. Printează hârtie de bani la băncile centrale. La rândul lor, bitcoin-urile și altcoins-urile se „nasc” imediat sub formă digitală.

Pentru ce este moneda digitală?

În 2019, la zece ani de la apariția bitcoinului, nu toată lumea înțelege cum să folosească moneda digitală în avantajul lor. Permiteți-mi să listez la ce servesc criptomonedele.

CryptomatCryptomat

În primul rând, monedele digitale, la fel ca alte mijloace de schimb, pot fi utilizate pentru plată. Cel mai adesea sunt acceptate în magazinele online. Mai mult, UE și SUA încep treptat să scoată Bitcoins offline. De exemplu, la Starbucks poți Cumpără cafea pentru BTC. În plus, monedele pot fi schimbate cu fiat, adică cu ruble, dolari, euro sau yuani..

În al doilea rând, monedele digitale devin un activ din ce în ce mai potrivit pentru investiții pe termen lung. Puteți cumpăra un anumit număr de monede și așteptați să crească rata acestora. De exemplu, rata BTC a crescut de 100 de mii de ori de-a lungul a zece ani..

În al treilea rând, puteți profita, de asemenea, de volatilitatea bitcoin și altcoins. Cursul se va schimba de obicei cu 5-10% pe parcursul zilei. Dacă cumpărați și vindeți monede la momentul potrivit, puteți obține un mic profit în fiecare zi. Este adevărat, pentru aceasta trebuie să aveți anumite abilități analitice și flerul unui comerciant..

În al patrulea rând, puteți economisi pur și simplu banii ca monede digitale. Este destul de sigur, deoarece este foarte dificil să furi bani dintr-un portofel. Doar dacă tu însuți le dai atacatorilor acces la contul tău. Apropo, amintiți-vă că, fără o cheie privată, nu vă puteți întoarce accesul la bani. Deci nu-l risipi!

Am enumerat doar patru dintre cele mai evidente cazuri de utilizare a criptomonedelor. De fapt, monedele digitale sunt o lume întreagă, așa că nu credeți că acest lucru le poate epuiza valoarea..

Cine creează monede digitale

Există mai multe etape principale de creare a criptomonedelor:

 • ICO,
 • minerit (PoW),
 • imprimare (DPoS, DPoS, LPoS, PoC, PoI etc.).

Criptomonede miniere

ICO de extragere a criptomonedelor este lansarea inițială a monedelor. Este folosit pentru a colecta investiții în etapa de lansare a unui startup de criptomonede. Uneori această etapă este limitată, adică nu mai sunt emise monede. De exemplu, Ripple inițial a creat 100 miliarde XRP și nu intenționează să le mai elibereze. XRP este a treia cea mai mare monedă digitală prin capitalizare.

O altă opțiune pentru emiterea de monede este mineritul. De exemplu, minerii sunt recompensați pentru emiterea de bitcoin și ethereum. „Al meu” înseamnă să calculați (calculați) blocuri noi în blockchain conform unui anumit algoritm. Acestea sunt operații matematice foarte complexe care necesită o putere de calcul semnificativă. Există multe ferme miniere în lume. Acolo sunt folosite dispozitive speciale pentru extragerea criptomonedelor – mineri ASIC, precum și plăci video puternice.

O altă opțiune pentru emiterea criptomonedelor este băterea (forjarea). Acesta este un mod mai complicat de a crea noi blocuri pe web. Atunci când se utilizează această metodă, algoritmul de formare a blocului nu depinde de capacitatea echipamentului, dar blocul este mai probabil format din contul care are soldul curent mai mare. Cu alte cuvinte, cu cât ești mai bogat, cu atât poți face mai multe blocuri. Acest tip de monedă se mai numește PoS mining, dar există și alte tipuri de monedă, de exemplu: DPoS, LPoS, PoC, PoI, PoB, PoAuthority, PoA, PoET, pBFT. Este posibil să nu fie o listă completă. Metodele de formare a blocurilor sunt în creștere odată cu dezvoltarea tehnologiei blockchain în sine, așa că chiar și mie îmi este greu să țin cont.

Vom vorbi despre toate aceste scrisori și despre semnificația lor în articolele viitoare, nu ratați &# 128521;

În toate cele trei cazuri – ICO, minerit, raliu – monedele noi sunt literalmente generate „din aer”. Cu toate acestea, mineritul necesită multă energie electrică, pe care trebuie să o plătiți. Deci, în acest caz, putem spune că monedele sunt „extrase” din electricitate.

Principalele caracteristici

Descentralizarea criptomonedelorDescentralizarea criptomonedelor

În prezent, potrivit Coinmarketcap, există 2361 de nume de active criptomonede. Toți au sarcini diferite, dar toți au o funcție care este neapărat prezentă în fiecare criptomonedă – capacitatea de a transfera un activ între utilizatori. Viteza de transfer și dimensiunea comisionului depind de arhitectura blockchain. De exemplu, durata unui transfer pentru Bitcoin și Ethereum poate fi de până la câteva zeci de minute, în funcție de congestia rețelei și lățimea de bandă redusă a primelor generații ale blockchain-ului. Pe de altă parte, EOS, Stellar și toate monedele create cu tehnologia Graphene (BTS, STEEM, GOLOS) sunt transferate în câteva secunde.

Același lucru se poate spune și pentru comisie. Este complet diferit și undeva nu există deloc, cum ar fi în monedele IoT, și undeva poate ajunge la câțiva dolari, ca în cazul Bitcoin.

În mod corect, trebuie remarcat faptul că, atunci când transferă Bitcoin și Ethereum, utilizatorul stabilește el însuși comisionul. Nodurile blockchain ale acestor valute procesează tranzacțiile în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că cu cât expeditorul a stabilit comisionul, cu atât transferul va fi mai rapid. Aceasta este o abordare mult mai onestă decât în ​​cazul unui transfer bancar, în care comisionul este legat de valoarea transferului și este destul de mare, dar în același timp, există riscul ca, cu un comision foarte mic, transferul dvs. să se blocheze. în blockchain-ul de rețea pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Un pic despre blockchain

Criptomonede și blockchainCriptomonede și blockchain

Majoritatea criptomonedelor se bazează pe tehnologia blockchain. Aproximativ vorbind, aceasta înseamnă următoarele: baza de date a rețelei nu este centralizată, ci distribuită pe mai multe blocuri. Copiile bloc sunt distribuite între toți deținătorii unui nod complet – un computer conectat la rețeaua blockchain. De obicei, titularul nodului primește un comision de la rețea. De exemplu, pentru Bitcoin, fiecare deținător al unui nod special care se ocupă de minerit primește o recompensă. Astfel, rețeaua blockchain, datorită autocopierii sale în fiecare dintre noduri și distribuției sale geografice largi, devine descentralizată și rezistentă la atacuri. Deoarece toate nodurile sunt închise într-o singură rețea și sincronizarea înregistrării blocului continuă simultan pentru toți participanții, încercarea unui atacator de a „falsifica” criptomoneda și de a schimba înregistrarea de pe un computer va fi imediat detectată și prevenită de alte noduri, ale căror copii ale blockchain-ului sunt diferite de un fals.

Însăși schema tranzacțiilor din rețeaua blockchain poate fi descrisă după cum urmează. Să presupunem că proprietarul portofelului X își transferă activele în portofelul Y. Operațiunea de transfer este împărțită în blocuri. Fiecare bloc are propriul număr și hash din blocul anterior. Apoi, nodurile intră în joc. Mai întâi verifică dacă există erori în operație. Și apoi fiecare membru al rețelei scrie operațiunea în copia sa a bazei de date. În cele din urmă, blocul verificat este adăugat la rețeaua blockchain unificat. Conține toate informațiile despre toate tranzacțiile care au fost finalizate anterior. Transferul de fonduri finalizat!

Care sunt avantajele și dezavantajele criptomonedelor

Avantaje și dezavantaje

Să începem cu beneficiile:

 1. Criptomonedele nu au aspect fizic. Nu este nevoie să eliberați o mulțime de deșeuri inutile. Toate tranzacțiile sunt efectuate electronic.
 2. Rețelele valutare digitale sunt descentralizate și, prin urmare, nu sunt controlate de un grup hotelier de persoane sau de stat.
 3. Emisia controlată a criptomonedelor nu se efectuează în banca centrală, ci în procesul de exploatare sau algoritmul stabilit în protocolul blockchain. Unele monede, cum ar fi Ripple, sunt deja inițial emise integral în etapa de plasare și numărul lor nu poate fi modificat.
 4. Anonimatul criptomonedelor. Această afirmație se aplică, desigur, nu tuturor monedelor, ci doar unei liste limitate care utilizează tehnologii de anonimizare. În primul rând, Monero și Zcash pot fi atribuite unor monede anonime..
 5. Transferurile de criptomonede se efectuează fără intermediari și în întreaga lume, iar costul transferului este de câteva ori mai mic decât tranzacțiile interbancare și internaționale

Acum despre dezavantaje:

 1. Riscul de a pierde fonduri din cauza hacking-ului schimburilor și portofelelor de criptomonede;
 2. Atacul 51 este un atac hacker care este posibil în cazul în care atacatorii dețin mai mult de 50% din capacitatea de producție a rețelei. În acest caz, ei au posibilitatea de a face modificări la blockchain și de a falsifica tranzacțiile.,
 3. Volatilitatea ridicată a ratei criptomonedelor face dificilă utilizarea acestora ca mijloc de plată, 
 4. Problema reglementării legale a criptomonedelor. În unele state este interzisă ca o clasă de active, în altele se află în zona gri.
 5. Manipularea cursului de către marii titulari și părți interesate,
 6. Problema furnizării de active reale. În ciuda declarațiilor și a disputelor de înalt nivel din partea creatorilor de active digitale, nu există o criptomonedă reală susținută de active naturale. Din cauza lipsei de reglementări legale, chiar și monedele precum Tether (USDT), care au fost inițial susținute de dolar într-un raport 1 la 1, se confruntă acum cu provocări în confirmarea valorii lor reale..
 7. ICO înșelătorie. Potrivit experților, aproximativ 80% din ICO-urile care au avut loc în 2017 și 2018 sunt cazuri de fraudă.
 8. Riscul de a vă pierde cheia de acces la portofel. Deoarece criptomoneda este un activ descentralizat fără administrator, numai proprietarul însuși are acces la activ. În cazul pierderii cheii sau decesului proprietarului criptomonedei, accesul la activ se va pierde definitiv.

Unde și cum sunt stocate monedele digitale

Unde pot fi stocate monedele digitale pentru a preveni fraudatorii să le fure? Această întrebare bântuie deseori începătorii. Iată răspunsul: criptomoneda este stocată în portofele. Un astfel de portofel poate fi fie un program obișnuit pe un laptop, fie o aplicație pe un smartphone sau un portofel pe Internet, care poate fi accesat folosind orice browser..

Cea mai sigură metodă de stocare a monedelor digitale este, desigur, un portofel hardware. Portofelul hardware nu poate fi accesat prin rețea. Faptul este că acesta este un dispozitiv compact portabil separat care nu este conectat la Internet..

Portofel hardwarePortofel hardware

Uneori, un astfel de portofel este împărțit în mai multe părți, care sunt stocate în locuri diferite. Acest lucru crește și mai mult securitatea activelor criptomonede..

De unde să obțineți moneda digitală

Articolul se încheie. Să vorbim despre cum să obțineți criptomonede. Pentru a nu-mi trage povestea, voi lista doar principalele moduri. Monedele digitale pot fi cumpărate pe bursele criptografice pentru fiat, adică pentru monedă obișnuită. De asemenea, puteți utiliza serviciile schimbătorilor.

Există opțiuni pentru a câștiga monede fără investiții.

În primul rând, puteți merge la minerit. Pentru minerit, trebuie să creați o stație puternică din plăci video sau mineri ASIC. Tehnicienii cu experiență suficientă se pot descurca. „Ferma” dvs. va efectua calculele matematice complexe care sunt necesare pentru ca rețeaua să funcționeze. Și veți primi o recompensă pentru aceasta sub formă de criptomonede.

Minarea criptomonedelorMinarea criptomonedelor

În al doilea rând, puteți face și minerit în cloud. Acest termen este înțeles ca utilizarea pentru extragerea capacităților altor persoane. Le veți închiria și veți plăti o anumită sumă de bani pentru aceasta. Se poate dovedi că acest lucru nu va fi profitabil pentru dvs. Verifică-l singur.

În al treilea rând, puteți utiliza robinetele. Acestea sunt resurse speciale care oferă monede aproape gratuite. Pentru a face acest lucru, va trebui să îndepliniți diverse sarcini: vizionați reclame, înregistrați-vă pe site-uri etc. Încercați-l dacă nu vă deranjează timpul.

Concluzie

Nu uitați, monedele digitale sunt foarte diferite. Deci, dacă decideți să deveniți membru al industriei criptomonedelor, găsiți un proiect care vi se potrivește. Nu este necesar să cumpărați Bitcoin sau Ethereum, dar este mai bine să vă concentrați pe criptomonedă, care ocupă pozițiile de top în ceea ce privește volumele de tranzacționare. Există sute de proiecte interesante, dar pentru a vă proteja, este mai bine să alegeți criptomoneda care este asociată cu o afacere reală, care funcționează. Permiteți-mi să vă reamintesc că într-unul din articolele mele v-am spus cum să compuneți corect un portofoliu de investiții. Multă baftă!

„În ultimele decenii, dolarul SUA și-a îndeplinit ținta relativ bine. Dar în țările și colțurile sistemului financiar în care serviciile bănești tradiționale sunt insuficient deservite, bitcoin (și criptomonedele în general) pot oferi alternative viabile. “,

Analiștii Goldman Sachs, Zach Pandle și Charles Himmelberg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me