Trading χαρτιού: Πώς να εξασκηθείτε χωρίς κινδύνους

Υπάρχει ένας εξαιρετικός τρόπος για τους επενδυτές να δοκιμάσουν την αγορά και την πώληση χωρίς να διακινδυνεύσουν πραγματικά χρήματα: διαπραγμάτευση χαρτιού. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια απλή ιδέα και θα την αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

Contents

Τι είναι η διαπραγμάτευση χαρτιού?

Αυτός ο όρος επινοήθηκε όταν οι έμποροι θα εξασκήθηκαν με χαρτί πριν διακινδυνεύσουν χρήματα στις ζωντανές αγορές – αυτό ήταν πολύ πριν από τη διάθεση διαδικτυακών πλατφορμών συναλλαγών. Ένας έμπορος χαρτιού θα καταγράψει όλες τις συναλλαγές του με το χέρι, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί υποθετικά χαρτοφυλάκια, θέσεις συναλλαγών και κέρδη ή ζημίες. Σήμερα, το εμπόριο χαρτιού χρησιμοποιεί πραγματικά έναν προσομοιωτή ηλεκτρονικής αγοράς και όχι χαρτί. Αυτοί οι προσομοιωτές δρουν και μοιάζουν με μια πραγματική πλατφόρμα συναλλαγών.

Σήμερα, πολλοί διαδικτυακοί μεσίτες προσφέρουν στους πελάτες τους τη χρήση λογαριασμών συναλλαγών χαρτιού. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχάριοι χρήστες μπορούν να μάθουν πώς να περιηγούνται στις πλατφόρμες και να πραγματοποιούν συναλλαγές – ωστόσο, παρόλο που οι λογαριασμοί διαπραγμάτευσης χαρτιού αντιπροσωπεύουν πραγματικές συνθήκες της αγοράς, δεν παρέχουν τα συναισθήματα του πραγματικού εμπορίου.

Γιατί πρέπει να εξασκηθείτε στις συναλλαγές χαρτιού?

Η διαπραγμάτευση χαρτιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δοκιμάσετε στρατηγικές διαπραγμάτευσης και να εργαστείτε για τη δημιουργία χαρτοφυλακίου – όπως θα κάνατε όταν κάνετε συναλλαγές για πραγματικά. Εάν ένας εικονικός λογαριασμός συναλλαγών χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, η πραγματική του απόδοση θα αντικατοπτρίζεται. Επιπλέον, εάν έχετε ήδη μεγάλη εμπειρία με απλά εργαλεία, όπως επιλογές, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο περίπλοκες συναλλαγές, όπως αγορά και πώληση μετοχών.

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ δοκιμάζετε εμπόρους χαρτιού – δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Αυτό σας δίνει την ελευθερία να πειραματιστείτε χωρίς να τονίζετε ότι χάνετε χρήματα. Οι έμποροι χαρτιού μπορούν να δοκιμάσουν άπειρες στρατηγικές χωρίς να χάσουν ούτε ένα λεπτό.

Επιπλέον, η διαπραγμάτευση χαρτιού θα βοηθήσει τους εμπόρους να αυξήσουν την εμπιστοσύνη τους. Ωστόσο, μόλις προχωρήσετε σε εκείνους που εφαρμόζουν στρατηγικές συναλλαγών στην πραγματική ζωή, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε υπόψη τους κινδύνους. Μην αφήσετε την ασφάλεια της διαπραγμάτευσης χαρτιού να σας παρασύρει στην απληστία. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ψυχολογία των συναλλαγών και πώς η απληστία και ο φόβος μπορεί να σας βλάψουν ενώ κάνετε συναλλαγές εδώ.

Τύποι διαπραγμάτευσης χαρτιού

Υπάρχουν πολλοί τύποι στοιχείων που μπορείτε να εξασκηθείτε στις συναλλαγές – θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο συχνά χαρτοπωλεία.

Χρηματιστηριακά αποθέματα

Αυτή είναι η απλούστερη μορφή διαπραγμάτευσης χαρτιού, στην οποία προσδιορίζετε ένα ελκυστικό απόθεμα, καταγράφετε το τικ του, και επιλέγετε μια ώρα για να κάνετε μια εντολή αγοράς (ή μια εντολή πώλησης). Εάν εισέρχεστε στην αρχή της συνεδρίας, θα καταγράψετε την τιμή έναρξης. Διαφορετικά, παρακολουθήστε την ειδοποίηση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας διαπραγμάτευσης και επιλέξτε ένα σημείο που μοιάζει με καλό σημείο εισόδου.

Επιλογές διαπραγμάτευσης χαρτιού

Η διαπραγμάτευση επιλογών μπορεί να φαίνεται συντριπτική για τους νέους εμπόρους, γι ‘αυτό το εμπόριο χαρτιού είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο σε αυτόν τον τομέα. Μια επιλογή δίνει στον αγοραστή το δικαίωμα (σημείωση: όχι υποχρέωση) να αγοράσει ή να πουλήσει ένα περιουσιακό στοιχείο σε μια καθορισμένη τιμή σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ή πριν από αυτό το χρονικό σημείο. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην κατάλληλη στιγμή, αλλά η διαπραγμάτευση χαρτιού μπορεί να σας βοηθήσει να το εκμεταλλευτείτε.

Χρηματιστηριακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (τα οποία αγοράζονται και πωλούνται εύκολα μέσω ανταλλαγών) είναι τυποποιημένα, καθορίζοντας μια μονάδα μέτρησης, τον τρόπο διευθέτησης της συναλλαγής, τον αριθμό των εμπορευμάτων που πρέπει να καλυφθούν ή να παραδοθούν, τη νομισματική μονάδα που χρησιμοποιεί η σύμβαση και την ποιότητα. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνάπτουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, γι ‘αυτό τα συμβόλαια μελλοντικής διαπραγμάτευσης μπορούν να είναι χρήσιμα.

Crypto με διαπραγμάτευση χαρτιού

Οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι νεότερες από άλλες μορφές συναλλαγών – εξαιτίας αυτού, πιστεύουμε ότι οι νέοι και οι βετεράνοι έμποροι μπορούν να επωφεληθούν από τις συναλλαγές χαρτιού σε αυτόν τον τομέα. Μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για διάφορες μορφές κρυπτογράφησης καθώς γνωρίζετε την τιμή των κερμάτων. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης για εσάς, το 3Commas διαθέτει ένα εργαλείο πλούσιο σε χαρακτηριστικά στο οποίο υποστηρίζονται έως και 100 προσφορές bot ή Smart Trades.

Πώς να κάνετε εμπόριο χαρτιού

Η έναρξη της εμπορίας χαρτιού είναι πραγματικά πολύ εύκολη! Εάν προτιμάτε να ακολουθήσετε την εικονική διαδρομή, αντί να χρησιμοποιήσετε μολύβι και χαρτί, θα πρέπει να επιλέξετε μια πλατφόρμα, να ανοίξετε έναν λογαριασμό και, στη συνέχεια, απλώς να ξεκινήσετε.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό διαπραγμάτευσης χαρτιού

Η 3Commas προσφέρει διαπραγμάτευση χαρτιού, στην οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στρατηγικές συναλλαγών και να αποκτήσετε πραγματική εμπειρία – οι δυνατότητές τους αναπαράγουν πραγματικές κινήσεις τιμών σε πραγματικό χρόνο. Υπάρχουν ακόμη και προσομοιωμένες χρεώσεις – 0,1% ανά παραγγελία.

Για να ενεργοποιήσετε την εμπορία χαρτιού 3Commas, πρέπει να έχετε μία από τις συνδρομές λογαριασμού τους. Συνδεθείτε και ελέγξτε την επάνω γραμμή μενού για να δείτε εάν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη στον λογαριασμό σας. Εάν ναι, κάντε κλικ σε αυτό και μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τη διαπραγμάτευση χαρτιού.

Ενεργοποίηση λογαριασμού Trading Paper

Εάν δεν το βλέπετε στο μενού, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και κάντε κλικ στην επιλογή “Απόκρυψη” στην επιλογή “Απόκρυψη διαπραγμάτευσης χαρτιού”.

Απόκρυψη συναλλαγών χαρτιού

Μετά από αυτό, η επιλογή διαπραγμάτευσης χαρτιού θα εμφανιστεί στο επάνω μενού.

Έναρξη διαπραγμάτευσης χαρτιού

Θα λάβετε εικονικά, προσομοιωμένα χρήματα στο λογαριασμό σας για εμπορικούς σκοπούς. Για να το αποκτήσετε, μεταβείτε στην ενότητα Οι ανταλλαγές μου της πλατφόρμας.

Το τμήμα των ανταλλαγών μου

Κάντε κλικ στο κουμπί “Προβολή” στον λογαριασμό σας σε χαρτί.

Λογαριασμός σε χαρτί

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “+ $ 1000”.

Κουμπί + 1000 $

Κάντε το μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το ποσό των χρημάτων στο λογαριασμό σας – και στη συνέχεια να αρχίσετε να εργάζεστε σε συναλλαγές με τον ίδιο τρόπο όπως με έναν κανονικό λογαριασμό.

Εφαρμογές διαπραγμάτευσης χαρτιού & Προσομοιωτές

Υπάρχουν άλλες εφαρμογές και προσομοιωτές συναλλαγών χαρτιού διαθέσιμες στον Ιστό. θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά δημοφιλή.

Ameritrade

Ο προσομοιωτής της Ameritrade, το PaperMoney ®, επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν κινδύνους σε περιβάλλον πραγματικού χρόνου. Παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε ορισμένα – αλλά όχι σε όλα – τα χαρακτηριστικά της «πραγματικής» πλατφόρμας συναλλαγών. Βασικές επιλογές, futures και forex είναι διαθέσιμες εκτός από τις μετοχές.

TradingView

Το TradingView προσφέρει ένα καλό σύστημα διαπραγμάτευσης χαρτιού – ωστόσο, σε αντίθεση με τις 3Commas και άλλες επιλογές, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε το νόμισμα λογαριασμού από USD σε διαφορετικό τύπο. Όταν χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό διαπραγμάτευσης χαρτιού από το TradingView, θα ξεκινήσετε με 100.000 $ και αυτό το ποσό μπορεί να επαναφερθεί ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε εμπορεύσιμη ασφάλεια σε αυτήν τη λειτουργία λογαριασμού.

ThinkorSwim

Το ThinkorSwim διαθέτει ένα ισχυρό εργαλείο διαπραγμάτευσης χαρτιού, στο οποίο μπορείτε να ανταλλάξετε 100.000 $ εικονικών χρημάτων χωρίς κίνδυνο. Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες υπηρεσίες, δεν χρειάζεται να έχετε έναν υπάρχοντα λογαριασμό για να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό διαπραγμάτευσης χαρτιού.

Επαγγελματίες χαρτιού & Μειονεκτήματα

Όπως με κάθε άλλο είδος συναλλαγών, η διαπραγμάτευση χαρτιού έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Πλεονεκτήματα

  • Χωρίς κίνδυνο: Η διαπραγμάτευση χαρτιού δεν κοστίζει τίποτα – επομένως, δεν μπορείτε να σπαταλήσετε χρήματα εάν λάβετε κακές αποφάσεις ή έχετε κακό χρόνο.
  • Χωρίς άγχος: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα απληστίας και φόβου – και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία των συναλλαγών σας και να σας αναγκάσουν να αναλάβετε ή να αποφύγετε κινδύνους. Με τη διαπραγμάτευση χαρτιού, μπορείτε να εστιάσετε πλήρως στα μαθηματικά ρεύματα συναλλαγών παρά στις παγίδες.
  • Πρακτική: Με τη διαπραγμάτευση χαρτιού, ο έμπορος αποκτά εμπειρία σε κάθε πτυχή της διαδικασίας – από την προετοιμασία πριν από την αγορά έως τη λήψη του τελικού κέρδους ή ζημίας.
  • Αυτοπεποίθηση: Αφού λάβει πολύπλοκες αποφάσεις που οδηγούν σε υποθετικά κέρδη, ένας αρχάριος μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος και έτοιμος να λάβει τέτοιες αποφάσεις όταν ασχολείται με πραγματικά χρήματα.
  • Στατιστική: Όταν κάνετε εμπόριο χαρτιού για μερικές εβδομάδες, μπορείτε να δημιουργήσετε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με μια νέα στρατηγική και την προσέγγιση της αγοράς σας. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να σας δείξουν πού πρέπει να εστιάσετε στη συνέχεια.

Μειονεκτήματα

  • Συσχέτιση αγοράς: Η διαπραγμάτευση χαρτιού δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η ευρεία αγορά σε μεμονωμένους τίτλους.
  • Ολίσθηση και προμήθειες: Όταν διαπραγματεύονται με πραγματικά χρήματα, οι έμποροι αντιμετωπίζουν πολλές κρυφές χρεώσεις και προμήθειες – και αυτό συχνά δεν καταγράφεται με συναλλαγές χαρτιού.
  • Συναισθηματική πραγματικότητα: Οι έμποροι ενδέχεται να μην βιώσουν συναισθήματα πραγματικού κόσμου που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από πραγματικές απώλειες ή κέρδη.
  • Διαμόρφωση: Η διαπραγμάτευση χαρτιού επικεντρώνεται στην επιλογή ιδανικών εισόδων και εξόδων και αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει εμπόδια, όπως αρπακτικοί αλγόριθμοι που μπορεί να παίξουν με πραγματικές συναλλαγές.

Συμβουλές διαπραγμάτευσης χαρτιού

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη διαπραγμάτευση χαρτιού, φροντίστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να το κάνετε ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο.

Να είσαι ρεαλιστικός

Συνιστούμε μόνο συναλλαγές χαρτιού με ένα ποσό χρημάτων που θα χρησιμοποιούσατε πραγματικά με συναλλαγές πραγματικών χρημάτων. Αυτό κάνει τις απώλειες και τα κέρδη πιο νόημα.

Καταγράψτε τα αποτελέσματά σας

Είναι απαραίτητο να κρατάτε ένα ημερολόγιο ενός εμπόρου για τα αποτελέσματά σας – με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πώς βελτιώνεστε με την πάροδο του χρόνου. Παρακολουθήστε την ημερομηνία, την ώρα, το R / R και τα πραγματικά κέρδη και ζημίες.

Αναλύστε όλες τις συναλλαγές σας

Μην κοιτάτε απλώς τι πήγε στραβά – αναλύστε επίσης επιτυχημένες συναλλαγές, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε τι αξίζει να δοκιμάσετε ξανά. Ο τελικός στόχος είναι να βρούμε με δυνατότητα δράσης.

Θυμηθείτε τη διαφορά μεταξύ πραγματικού & Εμπόριο χαρτιού

Η διαπραγμάτευση χαρτιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδυάσετε τη θεωρία συναλλαγών με την πρακτική, αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν είναι το ίδιο με το πραγματικό εμπόριο. Υπάρχουν περισσότερα συναισθήματα που σχετίζονται με την πραγματική διαπραγμάτευση, καθώς και η ρευστότητα είναι ένας παράγοντας.

Αναπτύξτε την εμπιστοσύνη των συναλλαγών σας

Η διαπραγμάτευση χαρτιού είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, ώστε να αισθάνεστε καλά εξοπλισμένοι για να λαμβάνετε σύνθετες αποφάσεις συναλλαγών. Απλώς λάβετε υπόψη ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ εμπιστοσύνης και αλαζονείας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις συναλλαγές χαρτιού

Ποια είναι η καλύτερη εφαρμογή διαπραγμάτευσης χαρτιού; Η 3Commas προσφέρει υπηρεσίες διαπραγμάτευσης χαρτιού και υπάρχει επίσης μια βολική εφαρμογή για κινητά που μπορείτε να κατεβάσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνατότητες χωρίς να διακινδυνεύσετε πραγματικά χρήματα.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω έναν λογαριασμό διαπραγμάτευσης χαρτιού; Ελέγξτε τα στιγμιότυπα οθόνης που αναφέραμε παραπάνω – με τις περισσότερες πλατφόρμες, δημιουργείτε έναν κανονικό λογαριασμό και, στη συνέχεια, ενεργοποιείτε την επιλογή “Paper Trading”.

Ποιος είναι ο καλύτερος ιστότοπος διαπραγμάτευσης χαρτιού; Όπως προαναφέρθηκε, ορισμένοι από τους κορυφαίους ιστότοπους διαπραγμάτευσης χαρτιού περιλαμβάνουν τα 3Commas, Ameritrade, TradingView και ThinkorSwim.

Πού μπορώ να κάνω Επιλογές εμπορίου χαρτιού; Και οι τέσσερις από τις παραπάνω πλατφόρμες επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν επιλογές συναλλαγών χαρτιού.

Πού μπορώ να κάνω εμπόριο κρυπτονομισμάτων χαρτιού; Το 3Commas και το TradingView προσφέρουν και τη δυνατότητα χαρτογράφησης κρυπτονομισμάτων χαρτιού.

Αποκτήστε τη δωρεάν πλήρη πρόσβαση 3 ημερών στο 3Commas

Αποποίηση ευθυνών Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου δεν προορίζονται να αποτελούν οικονομικές συμβουλές και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Η 3commas και οι συντάκτες της δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τα κέρδη ή τις ζημίες σας αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν βασίζονται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από διάφορες πηγές. Αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως παράμετρος για επενδύσεις. Ο χρήστης πρέπει να κάνει τη δική του ανεξάρτητη έρευνα για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτογράφηση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me