Παθητικές ιδέες εισοδήματος κρυπτογράφησης

Πρόσφατα, η καλλιέργεια απόδοσης άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα. Αυτός ο τύπος εισοδήματος προσελκύει άπειρους επενδυτές καθώς δεν απαιτεί μεγάλη συμμετοχή, παρέχει υψηλή κερδοφορία και είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο. Ωστόσο, είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί η γεωργία ως πραγματικά παθητικό εισόδημα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε διαφορετικούς τρόπους παθητικής αύξησης των θέσεων κρυπτογράφησης.

Μέθοδοι παθητικού εισοδήματος με κρυπτονομίσματα

 1. Δανεισμός;
 2. Στοίβαξη
 3. Γεωργία απόδοσης.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όσο υψηλότεροι είναι οι κίνδυνοι, τόσο υψηλότερη είναι η ανταμοιβή. Εάν επιλέξετε να δανείσετε σταθερά νομίσματα και να έχετε σταθερό APY, το εισόδημά σας θα είναι μικρότερο από αυτό των αγροτών που δεσμεύονται μάρκες που υπόκεινται σε μεταβλητότητα.

Το APY σημαίνει ετήσια ποσοστιαία απόδοση. Αυτή η παράμετρος δείχνει πόσα διακριτικά θα κερδίζετε ετησίως. Συχνά η τιμή αυτής της παραμέτρου υποδεικνύεται περίπου.

Δανεισμός

Ο δανεισμός είναι όταν δανείζετε τα χρήματά σας στην πλατφόρμα, η οποία διανέμει αυτά τα δάνεια στους χρήστες έναντι των κρυπτονομισμάτων τους. Συχνά είναι απαραίτητο να αφήσετε εξασφαλίσεις που υπερβαίνουν το ποσό των δανείων που έχουν δανειστεί (το λεγόμενο «over collateral»). Μπορείτε επίσης να δανείσετε χρήματα σε περιθωριοποιημένους εμπόρους μέσω κεντρικών ανταλλαγών, όπου ένας σαφέστερος μηχανισμός εκκαθάρισης προστατεύει τα χρήματά σας.

Κερδοφορία

Ο δανεισμός μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ασφαλέστερος τύπος παθητικού εισοδήματος. Ας δούμε ένα παράδειγμα δανεισμού το Binance ανταλλαγή. 

Οι αποδόσεις του Stablecoin κυμαίνονται οπουδήποτε μεταξύ 6,31% (όταν ανοίγετε μια κατάθεση επτά ημερών) και 7% (όταν ανοίγετε μια κατάθεση 90 ημερών) ετησίως. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη στήλη είναι ένα ετήσιο ποσοστό, δηλαδή, επενδύοντας 100 $ για επτά ημέρες, θα λάβετε 100 * 7 * 0,0631 / 365 = 0,121 $.

Ωστόσο, στο 7% ετησίως επανεπενδύεται κάθε 90 ημέρες κατά τη διάρκεια του έτους, λαμβάνετε έσοδα 7 $ για κάθε 100 $ που επενδύετε.

Προφανώς, αυτός ο τύπος παθητικού εισοδήματος είναι κατάλληλος για μεγάλες καταθέσεις, όταν τις περισσότερες φορές, το crypto διατηρείται απλά στο πορτοφόλι.

Παρόμοια με τις κεντρικές πλατφόρμες δανεισμού, υπάρχουν επίσης αποκεντρωμένες.

Για παράδειγμα, το DDEX είναι μια πλατφόρμα που συνδυάζει αγορές spot και margin, καθώς και δάνεια και δάνεια. Αυτό συμβαίνει με αποκεντρωμένο τρόπο. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε χρήματα σε κανέναν, τα έξυπνα συμβόλαια φροντίζουν όλη τη γραφειοκρατία.

Υπάρχει επίσης μια διαφορά στην ετήσια απόδοση, είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια, επομένως θεωρείται συχνά.

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι το επιτόκιο DDEX κυμαίνεται και, σε ορισμένα σημεία, μπορεί να φτάσει το 82% ετησίως σε USDC. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλοι οι πιστωτές βρίσκονται σε ίσες συνθήκες. Δεν έχει σημασία πότε καταθέσατε χρήματα: στην κορυφή του επιτοκίου 82% ή μερικές ημέρες νωρίτερα, σε κάθε περίπτωση, η ετήσια απόδοση που λαμβάνετε παραμένει σχεδόν η ίδια.

Πώς κερδίζετε λοιπόν με αποκεντρωμένες πλατφόρμες?

Ας δούμε ένα παράδειγμα δανεισμού USDT στο DDEX.

 1. Μεταβείτε στο ddex.io και πατήστε Earn Interest;
 2. Συνδέστε το πορτοφόλι σας κάνοντας κλικ στο “Σύνδεση πορτοφολιού” στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Στον πίνακα “Δανεισμός”, επιλέξτε το νόμισμα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
 4. Στο επόμενο παράθυρο, εισαγάγετε τον αριθμό των κερμάτων που επιθυμούμε να πιστώσουμε. Μπορείτε να δείτε την αναμενόμενη ετήσια απόδοση αμέσως.
 5. Κάντε κλικ στο “Lend”, επιτρέψτε στο συμβόλαιο να αλληλεπιδράσει με το USDT, επιβεβαιώστε τη συναλλαγή στο πορτοφόλι σας. Λάβετε υπόψη ότι τα δικαιώματα και οι επιβεβαιώσεις χρεώνονται επειδή αυτό απαιτεί αλληλεπίδραση με το δίκτυο Ethereum. Για παράδειγμα, με την τυπική τιμή φυσικού αερίου των 99 gwei, το συνολικό κόστος αλληλεπίδρασης με το DDEX υπερβαίνει τα 20 $. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κεντρικές πλατφόρμες για την έκδοση δανείων κάτω των 10.000 $, καθώς δεν απαιτούν πρόσθετες επενδύσεις από τους δανειστές.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν το δανεισμό σε σταθερά νομίσματα, καθώς αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν είναι ασταθή, επομένως, λιγότερο ριψοκίνδυνα, αλλά μπορείτε επίσης να δανειστείτε σε διάφορα νομίσματα και μάρκες.

Εναλλακτικές πλατφόρμες

Για εξοικονόμηση χρόνου αναζήτησης εναλλακτικών πλατφορμών, προτείνουμε τη χρήση ιστότοπων αθροιστών, οι οποίοι συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες, τα διαθέσιμα νομίσματα και την κερδοφορία.

Συγκεντρωτές:

 1. Stakingrewards
 2. CoinMarketCap
 3. Δάνειο

Ποντάρισμα

Το Staking αποκτά παθητικό εισόδημα από κρυπτονομίσματα με βάση τον αλγόριθμο PoS και τις παραλλαγές του. 

Κερδοφορία

Η απόδοση στοιχήματος δημιουργείται μέσω της έκδοσης νέων κερμάτων. Ενώ στους αλγορίθμους που μοιάζουν με PoW, οι ανθρακωρύχοι λαμβάνουν ανταμοιβή για το μπλοκ εξόρυξης και τα τέλη συναλλαγών που περιλαμβάνονται σε αυτό το μπλοκ ανάλογα με την υπολογιστική τους ισχύ, σε αλγόριθμους που μοιάζουν με PoS, οι επικυρωτές και οι στοιχητές λαμβάνουν ανταμοιβή για τα μπλοκ που εξορύσσονται και τα τέλη ανάλογα τον αριθμό κερμάτων που διατηρούν στο πορτοφόλι τους ή σε ανταλλαγή. Τα έσοδα εξαρτώνται από το νόμισμα που ποντάρετε και τις προμήθειες του παρόχου. Ας δούμε δύο παραδείγματα: USDN και XTZ.

Δολ ΗΠΑ

Το USDN είναι ένα stablecoin στο blockchain Waves, υποστηριζόμενο πλήρως από το επώνυμο κρυπτογράφηση WAVES. Το WAVES staking έχει APY περίπου 6,5%. Είναι η πηγή εισοδήματος στοίβαξης USDN: ολόκληρη η κατάθεση στο WAVES τοποθετείται για στοίβαξη και δημιουργεί επιβράβευση, αλλά διαιρείται μόνο μεταξύ των κατόχων του USDN, που έχουν επενδύσει τα κέρματά τους στο στοίχημα. Δεδομένου ότι μόνο το 42% του συνόλου του USDN στοιχηματίζεται, ο πραγματικός ρυθμός απόδοσης του Neutrino USD είναι πολύ υψηλότερος από το ονομαστικό κέρδος από το ποντάρισμα WAVES.

Όπως μπορείτε να δείτε από τον παραπάνω πίνακα, με αποκεντρωμένο στοίχημα, θα κερδίσουμε 10,74% ετησίως και με ένα συγκεντρωτικό (δηλαδή, θα το επιστρέψουμε στον πάροχο USDN), θα λάβουμε 0,93% λιγότερα επειδή οι πάροχοι χρεώνουν προμήθειες για την αποθήκευση του κρυπτονομίσματός σας.

Το ποντάρισμα του USDN παρέχει υψηλότερη απόδοση από το δανεισμό USDT στο Binance. Παρόλο που η συναλλαγματική ισοτιμία και των δύο αυτών νομισμάτων είναι συνδεδεμένη με το δολάριο, το USDN είναι νεότερο και η κοινότητα κρυπτογράφησης δεν είναι τόσο σίγουρη για το έργο.

Τέζος

Η τοποθέτηση μη σταθερών νομισμάτων σχετίζεται με κινδύνους μεταβλητότητας. Ωστόσο, σε περίπτωση αύξησης της τιμής, ο στοιχητής λαμβάνει μια επιπλέον επιβράβευση (όταν τα στοιχήματα νομίσματα μετατρέπονται σε fiat ή stablecoin).

Ας ρίξουμε μια ματιά στο παράδειγμα του στοιχήματος XTZ:

Η εκτιμώμενη ετήσια απόδοση είναι έως και 6%. Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι το Binance προσφέρει επιβράβευση 6,02%, αλλά όταν αλλάζετε στο Binance Staking, μπορείτε να δείτε ότι η ανταμοιβή είναι μόνο 5,49%. 

Οι πάροχοι στοίβαξης λαμβάνουν το ποσοστό τους για τις υπηρεσίες. Για σύγκριση, εάν δεν θέλετε να εκχωρήσετε, θα πρέπει να πληρώσετε για τον διακομιστή και να απαιτήσετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης για να διαμορφώσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Ωστόσο, αυτό θα σας επιτρέψει να κερδίσετε επιπλέον 0,063% ετησίως.

Λίγο περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από την τοποθέτηση ευμετάβλητων περιουσιακών στοιχείων:

Ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα στοίβαξης PCX. Για να απλοποιήσουμε τον υπολογισμό, θα ξεκινήσουμε τον υπολογισμό μας στην τιμή των 3,14 $ ανά κέρμα στις 14 Οκτωβρίου 2019.

1000 PCX άξιζαν 3140 $, στοιχηματίζοντας με επανεπενδύσεις, παρέχοντας κέρδος 96% ετησίως, δηλ. Τώρα το νεκρό σημείο είναι περίπου 1,6 $ ανά διακριτικό.

Η κόκκινη γραμμή δείχνει το νεκρό σημείο. Τώρα η τιμή του PCX είναι 2,67 $ ανά διακριτικό, το οποίο είναι χαμηλότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, αλλά μέσα σε ένα χρόνο, τα περιουσιακά μας στοιχεία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε 1960 PCX ή 5233 $, που είναι 1,66 φορές περισσότερο από ό, τι αρχικά επενδύσαμε.

Θα μιλήσουμε για τη γεωργία απόδοσης στο δεύτερο μέρος αυτής της σειράς.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map