Διακριτικά ασφαλείας

Πολλοί αναμένουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα χρησιμεύσουν ως βελτίωση στις υπάρχουσες οικονομικές λύσεις. Η τεχνολογία Blockchain προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων που μπορούν να εκτελέσουν συγκεκριμένες λειτουργίες και μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για το νέο χρηματοοικονομικό σύστημα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα διακριτικά ασφαλείας, τα οποία είναι το ψηφιακό αντίστοιχο των κινητών αξιών.

Τι είναι τα διακριτικά ασφαλείας?

Ο διευθύνων εταίρος της Morgan Creek Capital, Anthony Pompliano, ορίζει τα διακριτικά ασφαλείας ως «ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς κανονισμούς ασφαλείας. είναι η τομή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (μάρκες) με παραδοσιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα. ” Δηλαδή, τα διακριτικά ασφαλείας είναι προγραμματιζόμενη ιδιοκτησία ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου, όπως ακίνητη περιουσία, μετοχές, πληρωμές μερισμάτων κ.λπ..

Πότε είναι ένα διακριτικό μια ασφάλεια?

Για να προσδιορίσετε εάν ένα συγκεκριμένο διακριτικό ανήκει στην κατηγορία ασφαλείας, χρησιμοποιείται η δοκιμή Howey. Ο “Δοκιμή HoweyΔημιουργήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για να προσδιορίσει εάν ορισμένες συναλλαγές χαρακτηρίζονται ως «επενδυτικά συμβόλαια». Σύμφωνα με το Howey Test, μια συναλλαγή είναι ένα επενδυτικό συμβόλαιο εάν πληρούνται όλα τα παρακάτω κριτήρια:

 • Είναι μια επένδυση χρημάτων
 • Υπάρχει μια προσδοκία για κέρδη από την επένδυση
 • Η επένδυση χρημάτων γίνεται σε μια κοινή επιχείρηση
 • Οποιοδήποτε κέρδος προέρχεται από τις προσπάθειες ενός διαφημιστή ή τρίτου μέρους

Εάν το τεστ δίνει θετικό αποτέλεσμα, τότε σύμφωνα με τον Νόμο περί Κινητών Αξιών του 1933 και τον Νόμο περί Ανταλλαγής Αξιών του 1934, οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές θεωρούνται τίτλοι και, ως εκ τούτου, υπόκεινται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις γνωστοποίησης και εγγραφής. Αυτό σημαίνει ότι μόνο διαπιστευμένοι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν νόμιμα αυτά τα χρεόγραφα.

Για να γίνετε διαπιστευμένος επενδυτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να έχετε περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων (τα κοινά περιουσιακά στοιχεία του συζύγου λαμβάνονται επίσης υπόψη) ή να έχετε εισόδημα άνω των 200.000 USD για καθένα από τα δύο τελευταία χρόνια, ή κοινό εισόδημα νοικοκυριού πάνω από 300.000 USD για την ίδια περίοδο.

Μία από τις τρεις προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για την απόκτηση διαπιστευμένου επενδυτή στη Ρωσία.

 • Να έχετε τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ρούβλια με τη μορφή τίτλων, παραγώγων, κεφαλαίων σε λογαριασμούς ή καταθέσεων.
 • Διάρκεια υπηρεσίας τουλάχιστον τριών ετών σε έναν οργανισμό που ολοκλήρωσε συναλλαγές με κινητές αξίες ή παράγωγα, ή τουλάχιστον δύο χρόνια σε έναν οργανισμό, με ειδική ιδιότητα επενδυτή.
 • Ολοκληρώστε συναλλαγές με τίτλους για συνολικό ποσό 6 εκατομμυρίων ρούβλια ή περισσότερο κατά το παρελθόν έτος.

Τα κουπόνια ασφαλείας χρησιμοποιούν περιπτώσεις

Το κύριο πλεονέκτημα των διακριτικών ασφαλείας σε σύγκριση με τα κλασικά χρηματοοικονομικά προϊόντα είναι η ικανότητα εξάλειψης της ανάγκης για τρίτους, δηλαδή τράπεζα ή μεσίτες.

Πλεονεκτήματα των διακριτικών ασφαλείας σε σύγκριση με τα κλασικά χρηματοοικονομικά προϊόντα:

 • 24ωρη πρόσβαση στις αγορές
 • Δυνατότητα κατοχής μέρους του μεριδίου
 • Γρήγορη εκτέλεση συναλλαγών λόγω απουσίας διαμεσολαβητών
 • Απλοποίηση συναλλαγών ανταλλαγής / συναλλαγών
 • Δυνατότητα δημιουργίας ενός οικοσυστήματος σχετικών υπηρεσιών.

Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από την αύξηση του S&Τιμή δείκτη P 500 αλλά δεν θέλετε να επενδύσετε 3.000 $ στο στοιχείο, μπορείτε να αγοράσετε ένα διακριτικό ασφαλείας αυτού του δείκτη και να απολαύσετε όλα τα πλεονεκτήματα του περιουσιακού στοιχείου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, η ρευστότητα της αγοράς των διακριτικών ασφαλείας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Σύμφωνα με τον ιστότοπο securitytokencap.io, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών αυτών των διακριτικών δεν υπερβαίνει τα 100.000 $. Τέτοιοι όγκοι δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των διαπιστευμένων επενδυτών.

ΣΤΟ

Οι STO είναι ένας τρόπος συγκέντρωσης κεφαλαίων παρόμοια με τους ICO, αλλά με τα δικά του χαρακτηριστικά. Οι ICO χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα που είναι άχρηστα έξω από το blockchain. Η αξία αυτών των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται ακριβώς στην τεχνολογία της πλατφόρμας στην οποία ξεκινούν.

Οι STO, με τη σειρά τους, προσφέρουν περιουσιακά στοιχεία παρόμοια με κινητές αξίες, τα οποία είτε τοποθετούνται πλήρως εντός του νομικού πλαισίου είτε έχουν σταθερή αξία σε προκαθορισμένες συνθήκες. Ορισμένοι STO είναι εγγεγραμμένοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία έχει ακολουθήσει όλες τις νομικές απαιτήσεις.

Υπάρχουν εξειδικευμένες πλατφόρμες που διεξάγουν STO, με τα Polymath, Smartlands, Securitize και Harbour να είναι μερικά από τα παραδείγματα. Ωστόσο, οι STO μπορούν να κρατηθούν σε Ethereum, EOS, Neo και άλλα blockchains, συλλέγοντας χρήματα στη διεύθυνση έξυπνης σύμβασης. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση είναι πιο ριψοκίνδυνη, καθώς, βάσει νόμου, μόνο διαπιστευμένοι επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν σε STO.

συμπέρασμα

Το 2018, πολλοί πίστευαν ότι οι STO θα γίνουν μια νέα τάση, αντικαθιστώντας τους ICO. Ωστόσο, έχει καταστεί σαφές ότι ούτε οι διαπιστευμένοι επενδυτές ούτε οι εταιρείες ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα.

Ωστόσο, ορισμένες κυβερνήσεις έδειξαν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ενδιαφέροντος, καθώς πολλές από αυτές δεν συμφωνούν με την άποψη ότι ό, τι λένε οι προγραμματιστές ως μάρκες χρησιμότητας είναι, στην πραγματικότητα, αυτό που δηλώνεται. Οι φήμες υποστηρίζουν ότι η απόφαση της SEC ότι το Huobi Token είναι ασφάλεια έχει οδηγήσει στην αδυναμία της ανταλλαγής Huobi να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ, γεγονός που εμπόδισε την εμφάνιση θυγατρικής του αμερικανικού χρηματιστηρίου Huobi.

Εάν οι κυβερνήσεις δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα κρυπτονομίσματα, ίσως θα δούμε ένα νέο κύμα δημοτικότητας των διακριτικών ασφαλείας ως ένα πλήρως νομικό ψηφιακό εργαλείο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map