ψυχολογία συναλλαγών

Τα δύο μεγαλύτερα συναισθήματα που σχετίζονται με την εμπορική ψυχολογία είναι η απληστία και ο φόβος. Η απληστία μπορεί να επηρεάσει έναν έμπορο για να διατηρήσει μια θέση για μια τρίχα πολύ για να προσπαθήσει να αυξήσει τα κέρδη του. Αυτό το συναίσθημα μπορεί επίσης να αναγκάσει τους εμπόρους να πάρουν επικίνδυνες θέσεις. Η απληστία βρίσκεται συνήθως στο τέλος των αγορών ταύρων, όπου τα κερδοσκοπικά μέτρα των εμπόρων τρέχουν άγρια.

Ο φόβος, από την άλλη πλευρά, είναι ακριβώς το αντίθετο της απληστίας. Όταν οι έμποροι βιώνουν αυτό το συναίσθημα, μειώνουν τις απώλειές τους με τις πωλήσεις νωρίς. Παρόλο που ενδέχεται να είναι σε θέση να αποφύγουν επιπλέον κίνδυνο, πωλούν επίσης σύντομα και χάνουν πολλά πιθανά κέρδη.

Μάθετε πώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε παρακάτω.

Contents

1. Ψυχολογία συναλλαγών: Ορισμός

Η εμπορική ψυχολογία είναι το υποσύνολο των συναισθημάτων και των ψυχικών στρες που βιώνουν οι έμποροι. Η ψυχική κατάσταση ενός εμπόρου μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά τους και ακόμη και να επηρεάσει το επίπεδο ανάληψης κινδύνων και πειθαρχίας. Ο έλεγχος των ψυχολογικών συναισθημάτων πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της συνολικής στρατηγικής συναλλαγών σας. Χωρίς έλεγχο των συναισθημάτων σας, είναι πολύ απίθανο να γίνετε κύριος έμπορος.

Τι είναι το συναισθηματικό εμπόριο?

Η συναισθηματική συναλλαγή είναι όταν ένας επενδυτής ή ένας έμπορος επιτρέπει στα προσωπικά του συναισθήματα και συναισθήματα (όπως η απληστία και ο φόβος) να επηρεάσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμο, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, το να αφήσεις τις αποφάσεις σου να επηρεαστούν από τα συναισθήματα δεν είναι σοφή ιδέα. Στην επόμενη ενότητα αυτού του οδηγού, θα αναλύσουμε πώς λειτουργεί το συναισθηματικό εμπόριο και ποιες είναι οι πιθανές συνέπειές του.

2. Βασικά στοιχεία της Ψυχολογίας του Trading

Εάν δεν έχετε αφεντικό στα συναισθήματά σας, πιθανότατα θα πέσετε στον ίδιο κύκλο συναισθημάτων ξανά και ξανά. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε κάθε βήμα του μοτίβου.

γραφική παράσταση

Φανταστείτε αυτό. Θα επενδύσετε σε μετοχές για πρώτη φορά ποτέ. Έχετε διαβάσει πολλές ιστορίες επιτυχίας – ίσως ακόμη και ένας από τους στενούς σας φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας έχει κάνει πολλά κέρδη με αυτόν τον τρόπο. Νιώθεις πολύ αισιόδοξος. Μετά τις αρχικές σας επενδύσεις, αρχίζετε να βλέπετε αποδόσεις. Ουάου! Είσαι τόσο ενθουσιασμένος – δεν καταλάβατε ότι θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα τόσο γρήγορα. Καθώς γίνετε πιο επιτυχημένοι, νιώθετε απολύτως ενθουσιασμένος. Είστε ιδιοφυΐα συναλλαγών! Ίσως πρέπει να επενδύσετε όλα τα χρήματά σας – και στη συνέχεια να αποσυρθείτε νωρίς. Όλες οι αποφάσεις σας είχαν ως αποτέλεσμα γρήγορα και εύκολα κέρδη. Είστε απόλυτα ενθουσιασμένος, οπότε αποφασίσετε να αγνοήσετε τους κινδύνους – τελικά, δεν έχετε αποτύχει στο παρελθόν.

Η αγορά κινείται εναντίον σας για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα σας. Συναισθήματα του ανησυχία αρχίζουν να εμφανίζονται μέσα σας, αλλά λέτε στον εαυτό σας ότι η αγορά θα εξισορροπηθεί. Μετά από λίγο, οι αγορές δεν έχουν ανακάμψει – αλλά αρνείστε να αποδεχτείτε ότι έχετε κάνει κακή επιλογή. Όταν μπαίνετε άρνηση, δεν θα αναλάβετε την ευθύνη για τις κακές σας επιλογές. Επόμενο, φόβος αρχίζει να μπαίνει. Συνειδητοποιείτε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα και μπερδεύεστε από την πραγματικότητα της αγοράς. Αρχίζετε να πιστεύετε ότι τα αποθέματά σας δεν θα κινούνται ποτέ υπέρ σας.

Η αγορά δεν έχει ακόμη ανακάμψει και γρήγορα παίρνετε απελπισμένος. Αρχίζετε να καταλαβαίνετε καλαμάκια, προσπαθώντας να βρείτε ιδέες για να ανακτήσετε τα χρήματά σας. Τίποτα δεν λειτούργησε και εσύ είσαι χαζός πανικός. Δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε στη συνέχεια. Αποφασίζετε ότι το χαρτοφυλάκιό σας δεν θα αυξηθεί ξανά, έτσι κι εσείς παράδοση και πουλήστε όλα τα αποθέματά σας.

Αφού βγείτε από τις αγορές, νιώθετε μουδιασμένος. Δεν θέλετε να αγοράσετε ξανά μετοχές ξανά, επειδή φοβάστε να επαναλάβετε αυτήν την τραυματική εμπειρία. Αισθάνεστε μελαγχολικός και αναλύστε τις ενέργειές σας ξανά και ξανά, προσπαθώντας να καταλάβετε πού πήγε στραβά. Ωστόσο, μετά από καιρό, συνειδητοποιείτε ότι οι αγορές κινούνται πράγματι σε κύκλους. Αρχίζεις να νιώθεις ελπιδοφόρος ότι θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ξανά και να λάβετε σοφότερες αποφάσεις. Τέλος, το δίνεις άλλο. Αγοράζετε ένα απόθεμα που αποδεικνύεται κερδοφόρο, και είστε πολύ ανακουφισμένος. Ίσως έχετε μέλλον στο εμπόριο.

Αυτό ακούγεται κουραστικό, έτσι δεν είναι; Θέλετε πραγματικά να περάσετε από αυτόν τον κύκλο συναισθημάτων κάθε φορά που κάνετε συναλλαγές; Αν όχι, τότε θα πρέπει να μελετήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο σχετικά με την ψυχολογία συναλλαγών, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε την ψυχική σας κατάσταση. Για να σας βοηθήσουμε με αυτό, θα σας διδάξουμε λίγα πράγματα για τα FOMO, FUD, Greed και άλλες παγίδες που πρέπει να αποφύγετε. Για να το θέσουμε στο πλαίσιο, θα παρέχουμε ένα πραγματικό παράδειγμα επένδυσης στο LTC.

FOMO (Φόβος για απώλεια)

Η ρίζα όλων των προβλημάτων συναλλαγών είναι ο φόβος των χαμένων κερδών. Όταν ένας έμπορος βιώνει το FOMO, είναι τόσο πρόθυμοι να βγάλουν λεφτά που αγνοούν όλους τους κινδύνους. Μην απενεργοποιείτε τον εγκέφαλό σας μόνο για να κερδίσετε λίγα περισσότερα χρήματα! Ίσως παρατηρήσετε ότι η τιμή του LTC αυξάνεται από 80 $ σε 110 $ τη νύχτα και συνεχίζει να αυξάνεται. Θέλετε να μπείτε σε αυτήν τη δράση, επειδή φοβάστε να χάσετε τα κέρδη.

FUD (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολίες)

Μετά από καιρό, το FOMO αντικαθίσταται από το FUD – τα ανήσυχα συναισθήματα αρχίζουν να μπαίνουν. Ίσως το LTC βυθίζεται την επόμενη μέρα που το αγοράζετε. Ίσως να πουλάτε ακόμη και αμέσως επειδή είστε πεπεισμένοι ότι είναι μια αγορά αρκούδων και θα πέσει μόνο περισσότερο.

Αναμονή

Ενώ η αναμονή μπορεί να είναι μια μεγάλη επενδυτική τακτική, ορισμένοι έμποροι περιμένουν απλώς επειδή φοβούνται να προβούν σε ενέργειες. Αυτό το είδος αναμονής δεν θα σας κάνει καλό. Ας υποθέσουμε ότι καταλήξατε να πωλήσετε LTC σε χαμηλή τιμή, αλλά θέλετε να επανέλθετε στη δράση. Περιμένετε να μειωθεί η τιμή του LTC στην τιμή που την πουλήσατε, αλλά αυτό μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες – ή ίσως να μην συμβεί ποτέ.

Αγορά αρκούδων

Αφού περιμένατε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως η τιμή του LTC να πέσει τελικά στην τιμή πώλησης. Αλλά επειδή υπήρξε μια μακρά περίοδος αγοράς Bear, αποφασίζετε ότι αυτό δεν είναι το πραγματικό κατώτατο σημείο. Διαβάζετε ειδήσεις διαπραγμάτευσης ότι υπάρχει κατάρρευση, οπότε δεν μπορείτε να συνεχίσετε. Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε ένα τέτοιο μονοπάτι, προσέξτε! Ίσως απλώς χάσετε την καλύτερη τιμή που μπορείτε να πάρετε.

Απληστία

Αντί να ξαναμπείτε στο LTC ενώ οι τιμές είναι χαμηλές, αποφασίζετε να περιμένετε και να δείτε αν θα πέσουν ακόμη περισσότερο. Αντί να περιμένετε λόγω φόβου, περιμένετε λόγω απληστίας. Εμπιστευτείτε μας, αυτό μπορεί να απολύσει.

Αποτυγχάνω

Ωχ όχι! Όταν το LTC φτάσει τα 60 $, οι τιμές αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται. Χάσατε το παράθυρο της ευκαιρίας σας – η τιμή του αυξάνεται για εβδομάδες.

Τι έπεται?

Αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια στον κύκλο εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Μπορείτε να συνεχίσετε να αφήνετε τα συναισθήματά σας να κυβερνούν τις αποφάσεις σας, ή μπορείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να κοιτάξετε τα πάντα αντικειμενικά, συνειδητοποιώντας ότι οι αγορές θα εξισορροπηθούν τελικά. Μπορεί να είναι ανόητο να κρατήσετε μέσα ή έξω για πολύ, εάν αυτές οι επιλογές τροφοδοτούνται από φόβο ή απληστία. Αλλά πώς μπορείτε να πιάσετε τα συναισθήματά σας?

3. Συμβουλές για τη βελτίωση της εμπορικής ψυχολογίας

ΣυνολικάΑυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε σημαντικά τη νοοτροπία σας και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την καθοδήγηση από τα συναισθήματά σας. Δοκιμάστε τα!

Συμβουλή # 1: Μπείτε στο σωστό πλαίσιο του μυαλού

Οι έμποροι μπορούν σίγουρα να επωφεληθούν από την ολοκλήρωση κινητήριων ασκήσεων και συζητήσεων σε καθημερινή βάση. Αυτό δεν πρέπει να είναι υπερβολικά περίπλοκο – απλώς υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας ότι παράγοντες όπως οι τιμές των μετοχών δεν είναι προσωπικές θα κάνουν.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να φτάσετε σε μια εξαιρετική σκέψη για διαπραγμάτευση είναι να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο. Αντί να αναβάλλετε το ξυπνητήρι σας και στη συνέχεια να σπεύσετε να προετοιμαστείτε πριν ξεκινήσει η ημέρα των συναλλαγών, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα. Αυτό θα σας δώσει το χρόνο που χρειάζεστε για να ξυπνήσετε πλήρως πριν ξεκινήσετε την έρευνά σας. Ξεκινώντας τη μέρα με διαλογισμό και άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε την εργασία με μια πιο χαλαρή και αντικειμενική νοοτροπία.

Συμβουλή # 2: Δημιουργήστε τις γνώσεις σας

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βελτιώσετε τα συναισθήματά σας είναι να αυξήσετε τη βάση γνώσεων σας. Έχοντας έναν πλούτο πόρων για το πώς λειτουργεί το εμπόριο, θα είστε σε θέση να λάβετε καλύτερα προγραμματισμένες και αυθόρμητες αποφάσεις.

Η αυξημένη γνώση σας θα σας επιτρέψει να χειριστείτε τυχόν εκπλήξεις που η αγορά σας κάνει, έτσι μπορείτε να αντιδράσετε ήρεμα. Προσπαθήστε να μαθαίνετε κάτι νέο κάθε μέρα – αυτό θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να λαμβάνετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών.

Συμβουλή # 3: Φανταστείτε να κερδίζετε & Χάνοντας

Για να ελέγξετε πραγματικά τα συναισθήματά σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την ψυχική άσκηση: να φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι νικητής σε ένα εμπόριο. Αισθάνεται καλά, έτσι; Θέλετε να κάνετε αυτό το συναίσθημα πραγματικότητα; Η φαντασία της νίκης μπορεί να είναι μια παρακινητική εμπειρία, ωθώντας έτσι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για να επιτύχετε την επιτυχία.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος αυτής της άσκησης είναι η απεικόνιση της ήττας. Όχι μόνο μια ήττα, αλλά το απόλυτο χειρότερο σενάριο. Αυτή η προληπτική άσκηση θα σας βοηθήσει να καθορίσετε προληπτικά μέτρα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τέτοια καταστροφικά αποτελέσματα.

Συμβουλή # 4: Να θυμάστε πάντα ότι κάνετε συναλλαγές με πραγματικά χρήματα

Μερικοί έμποροι διατηρούν μετρητά κοντά στο σταθμό εργασίας τους – για δύο βασικούς λόγους. Το πρώτο είναι να παρακινηθούν προς τον τελικό τους στόχο: να κερδίσουν μετρητά. Ο δεύτερος λόγος είναι να θυμούνται τι διακυβεύεται.

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε κατά τη διαπραγμάτευση ότι ασχολείστε με πραγματικά χρήματα και όχι απλώς αριθμούς σε μια οθόνη. Διακινδυνεύετε πραγματικά χρήματα με την ελπίδα να αποκομίσετε κέρδος. Έτσι, για να προστατεύσετε τα μετρητά σας, θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι. Για παράδειγμα, ολοκληρώστε επαρκή έρευνα, δημιουργήστε ένα σχέδιο συναλλαγών και προσεγγίστε τις συναλλαγές με αμερόληπτο τρόπο.

Συμβουλή # 5: Παρατηρήστε τις συνήθειες των επιτυχημένων εμπόρων

Δεν πρέπει να προσπαθείτε να αντιγράψετε ακριβώς τις συνήθειες ενός επιτυχημένου εμπόρου – θα είστε πάντα ένα βήμα πίσω από αυτούς, οπότε δεν θα έχετε ποτέ πλεονέκτημα. Ωστόσο, η παρατήρηση επιτυχημένων εμπόρων και η εύρεση των κοινών θετικών χαρακτηριστικών τους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις προοπτικές συναλλαγών σας. Συνδυάστε πτυχές που θαυμάζετε για πολλούς επιτυχημένους εμπόρους – αυτό θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το δικό σας μοναδικό στυλ συναλλαγών.

Συμβουλή # 6: Πρακτική, Πρακτική, Πρακτική

Σχεδόν κανείς δεν είναι σπουδαίος στο εμπόριο από την αρχή. Χρειάζεται πρακτική για να μπορέσετε να αναπτύξετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για την επιτυχία. Η μελέτη, η σκληρή δουλειά και ο χρόνος θα σας βοηθήσουν να γίνετε ισχυρότερος έμπορος. Η πρακτική δεν κάνει πάντα τέλεια, αλλά θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ψυχική δύναμη και να βελτιώσετε την ψυχολογία των συναλλαγών σας.

Συμβουλή # 7: Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Σκεφτείτε την πρόοδό σας ως έμπορος παρακολουθώντας, παρατηρώντας και τεκμηριώνοντας τις ενέργειές σας και τα επακόλουθα αποτελέσματά τους. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να γράφετε σε ένα περιοδικό συναλλαγών σε καθημερινή βάση. Είτε το κάνετε ψηφιακά είτε σε φυσικό χαρτί, φροντίστε να διατηρείτε αρχεία όλων των ενεργειών σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις επιτυχίες σας και δείτε εάν υπάρχει τάση.

Αντίθετα, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τις απώλειες και να βλέπετε εάν κάποια από τις ενέργειές σας σπαταλά το χρόνο και τα χρήματά σας. Παρακολουθώντας την πρόοδό σας, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη διανοητική σαφήνεια με κάθε εμπόριο.

Συμβουλή # 8: Διατηρήστε το σχέδιο συναλλαγών σας

Ενώ έχουμε ήδη αναφέρει ότι είναι εξαιρετική ιδέα να δημιουργήσετε ένα εμπορικό σχέδιο, υπάρχει μια άλλη σχετική συμβουλή: εμμείνετε σε αυτό! Ένα σχέδιο διαπραγμάτευσης είναι σαν ένας χάρτης πορείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε το μέγεθος της θέσης σας, την είσοδο και την έξοδο, τον λόγο κινδύνου προς ανταμοιβή και άλλους παράγοντες σχετικά με ένα επερχόμενο εμπόριο.

Αλλά ποιο είναι το νόημα του σχεδιασμού εάν απλώς θα το αγνοήσετε; Ένα σχέδιο μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε διανοητικά για οποιεσδήποτε εκπλήξεις στην αγορά. Όταν αλλάζουν τα πράγματα, ανατρέξτε στο σχέδιό σας – τότε, όταν η τιμή μιας μετοχής φτάσει τα προκαθορισμένα σημεία τιμών σας, γνωρίζετε ακριβώς ποια ενέργεια πρέπει να κάνετε. Τα εμπορικά σχέδια απομακρύνουν την εικασία από ενέργειες, παρέχοντας έτσι ψυχική ασφάλεια.

Συμβουλή # 9: Ακολουθήστε τις τάσεις του χρηματιστηρίου

Μέχρι αυτό το σημείο, έχουμε τονίσει το σημείο να κάνουμε αμερόληπτες συναλλαγές και να ακολουθήσουμε ένα σχέδιο. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να ακολουθήσετε τη ροή. Δεν μπορείτε απλά να κάνετε την αγορά να λυγίσει ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Έχει κύκλους που πρέπει να ασχοληθείτε, όχι αντίστροφα.

Συμβουλή # 10: Χρήση Διακοπών Παραγγελιών

Τοποθετώντας στάσεις στη θέση σας κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής, μπορείτε να αποκτήσετε ευκολία στο μυαλό. Όταν κάνετε μια εντολή διακοπής, καθορίζετε ότι θα πουλήσετε ή θα αγοράσετε ένα απόθεμα εάν φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή. Μόλις επιτευχθεί η τιμή διακοπής, η παραγγελία εκτελείται.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια υπόσχεση στον εαυτό σας σχετικά με το σημείο από το οποίο θα βγείτε από μια συναλλαγή – και δεδομένου ότι είναι αυτοματοποιημένο, θα ακολουθήσετε πραγματικά. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια διανοητική στάση – στην οποία πρέπει να έχετε θέληση να τηρήσετε την υπόσχεσή σας.

Συμβουλή # 11: Να είστε πειθαρχημένοι

Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να έχετε την πειθαρχία για να εκτιμήσετε τα συναισθήματά σας και να συνειδητοποιήσετε πότε σας παρασύρουν. Εάν βρεθείτε να οδηγείτε από διαίσθηση ή άλλη αφηρημένη ιδέα, αφιερώστε το χρόνο που χρειάζεστε για να εξισορροπήσετε τον εαυτό σας. Επιστρέψτε σε αυτές τις συμβουλές και διαβάστε τις ξανά, έως ότου εξοικειωθείτε με μια αντικειμενική προσέγγιση στην αγορά.

4. Τα πιο συνηθισμένα λάθη συναλλαγών

ΣυνολικάΚάθε έμπορος θα κάνει ένα από αυτά τα 10 λάθη αργά ή γρήγορα. Είναι καλύτερο να γνωρίζετε τι είναι, ώστε να μπορείτε να είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να τα αντιμετωπίσετε όταν εμφανιστούν.

Λάθος # 1: Έλλειψη εμπορικού σχεδίου

Εάν πραγματοποιείτε συναλλαγές χωρίς σχέδιο, δεν θα έχετε καμία συνέπεια στη στρατηγική συναλλαγών σας. Πρέπει να έχετε προκαθορισμένες οδηγίες και να ορίσετε προσεγγίσεις σε κάθε εμπόριο – εφαρμόζοντας αυτές, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν παράλογες αποφάσεις. Εάν μπείτε σε συναλλαγές χωρίς σχέδιο συναλλαγών, τελικά θα κάνετε λάθη εξαιτίας της εξοικείωσής σας.

Λάθος # 2: Υπερβολική μόχλευση

Ορισμένοι μεσίτες προσφέρουν τεράστια επίπεδα μόχλευσης που πραγματικά δεν χρειάζεστε – για παράδειγμα, 1: 1000. Αυτό θα σας θέσει σε τεράστιο κίνδυνο. Σας συνιστούμε να διατηρήσετε τους εγκεκριμένους μεσίτες που περιορίζουν τη μόχλευση τους σε πιο κατάλληλα επίπεδα.

Λάθος # 3: No Time Horizon

Διάφορες προσεγγίσεις στο εμπόριο ευθυγραμμίζονται με τους δικούς τους χρονικούς ορίζοντες. Επομένως, πρέπει να κάνετε έρευνα για να κατανοήσετε πλήρως το εκτιμώμενο χρονικό πλαίσιο για κάθε συναλλαγή. Για παράδειγμα, τα scalpers θα στοχεύουν σύντομα χρονικά πλαίσια – ενώ οι θέσεις των εμπόρων παραμένουν σε μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια.

Λάθος # 4: Ελάχιστη έρευνα

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε μελετώντας την αγορά, τόσο καλύτερη κατανόηση θα έχετε για το προϊόν της. Για παράδειγμα, οι έμποροι Forex θα μάθουν τις λεπτές διαφορές μεταξύ διαφόρων ζευγαριών και τι σημαίνουν αυτές οι διαφορές. Εξετάστε κάθε πτυχή της αγοράς σας και αποφύγετε την αντίδραση σε αβάσιμες συμβουλές και ισχυρισμούς μέσων.

Λάθος # 5: Αναλογία κακών κινδύνων προς ανταμοιβή

Οι έμποροι πρέπει να έχουν κατά νου τους λόγους κινδύνου προς ανταμοιβή, προκειμένου να διαχειριστούν σωστά τις προσδοκίες τους. Σε τελική ανάλυση, η ακατάλληλη διαχείριση των κινδύνων είναι το κορυφαίο λάθος που κάνουν οι έμποροι. Αναζητήστε θετικούς δείκτες κινδύνου προς ανταμοιβή – για παράδειγμα, ο λόγος κινδύνου προς ανταμοιβή 1: 2 σημαίνει ότι η πιθανότητα κέρδους είναι διπλάσια από την πιθανότητα απώλειας.

Λάθος # 6: Συναισθηματικές συναλλαγές

Όπως προαναφέρθηκε, η διαπραγμάτευση βάσει συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε παράλογες συναλλαγές και επακόλουθες απώλειες. Φροντίστε να ακολουθείτε προσεκτικά τα σχέδια συναλλαγών και βεβαιωθείτε ότι οι αποφάσεις σας στερούνται συναισθημάτων.

Λάθος # 7: Ασυνεπές μέγεθος συναλλαγής

Πολλοί έμποροι δημιουργούν συναλλαγές που δεν είναι κατάλληλα ανάλογες με το μέγεθος του λογαριασμού τους. Οι κίνδυνοι αυξάνονται και, αν κάτι πάει στραβά, το υπόλοιπο του λογαριασμού του εμπόρου θα μπορούσε να διαγραφεί εντελώς. Συνιστούμε να διακινδυνεύετε μόνο έως και 2% του συνολικού μεγέθους του λογαριασμού σας.

Λάθος # 8: Συναλλαγές σε αρκετές αγορές

Ενώ οι συναλλαγές σε λίγες αγορές μπορούν να σας δώσουν την εμπειρία που χρειάζεστε για να γίνετε ικανοί, θα έχετε έναν δύσκολο χρόνο να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση της καθεμιάς. Αν θέλετε να κάνετε συναλλαγές σε πολλές αγορές για να μάθετε για κάθε μία, σας συνιστούμε να το κάνετε σε έναν επίδειξη λογαριασμού.

Λάθος # 9: Δεν αναθεωρεί τις συναλλαγές

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά ένα περιοδικό συναλλαγών. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά ελαττώματα στη στρατηγική σας, καθώς και να εντοπίσετε τι ακριβώς λειτουργεί. Αυτό θα ενισχύσει τη συνολική κατανόησή σας για την αγορά σας και τη στρατηγική που πρέπει να εφαρμόσετε στο μέλλον.

Λάθος # 10: Επιλογή κακού μεσίτη

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός χρηματιστηρίων άμεσα διαθέσιμων, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ένας μεσίτης είναι οικονομικά σταθερός και ρυθμιζόμενος πριν ανοίξετε λογαριασμό μαζί του. Τέτοιες πληροφορίες πρέπει να είναι ορατές στον ιστότοπο του μεσίτη.

5. Χειροκίνητη συναλλαγή εναντίον Αυτοματοποιημένες συναλλαγές

Ακόμα και ο καλύτερος μεσίτης τελικά υποκύπτει στα συναισθήματά τους, γι ‘αυτό είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυτοματοποιημένα εργαλεία. Ο αυτοματισμός κολλάει σε κρύους, σκληρούς αριθμούς και δεν επηρεάζεται από τη διαίσθηση ή άλλα αφηρημένα συναισθήματα.

Μια τέτοια αυτοματοποιημένη λύση συναλλαγών είναι 3commas. Όταν χρησιμοποιείτε το bot αυτής της πλατφόρμας για αυτόματες συναλλαγές, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές 24 ώρες την ημέρα με τεχνικούς δείκτες. Μπορείτε να εκτελέσετε ένα απλό bot που εκτελεί ένα ζεύγος συναλλαγών ή ένα σύνθετο bot που ανταλλάσσει πολλαπλά ζεύγη. Επίσης, μη διστάσετε να δημιουργήσετε έναν σύντομο αλγόριθμο, έναν μακρύ αλγόριθμο και να κάνετε στενά σήματα. Μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από τα bots σας να αντιγράψουν τις ρυθμίσεις άλλων επιτυχημένων bots στην πλατφόρμα!

Βιβλία Best Trading Psychology

Έχουμε καταρτίσει μια λίστα με 5 βιβλία σχετικά με την ψυχολογία των συναλλαγών που πρέπει να διαβάσουν όλοι.

Συναλλαγές στη ζώνη από τον Mark Douglas

διαπραγμάτευση στη ζώνη

Αναμνήσεις ενός Χειριστή Χρηματιστηρίου από τον Edwin Lefevre

χειριστής αποθεμάτων

Sway: Η ακαταμάχητη έλξη της παράλογης συμπεριφοράς των Ori Brafman και Rom Brafman

η τέχνη της σκέψης καθαρά

Market Wizards από τον Jack Schwager

μάγοι της αγοράς

Συχνές ερωτήσεις

Πώς διαχειρίζονται τα συναισθήματα οι έμποροι; Οι 11 συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω σε αυτόν τον οδηγό είναι εξαιρετικοί τρόποι για οποιονδήποτε έμπορο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. Θυμηθείτε – η πρακτική κάνει τέλεια και μια στρατηγική συναλλαγών σίγουρα βοηθά επίσης.

Πώς μπορώ να είμαι πειθαρχημένος στις συναλλαγές; Ελέγξτε τις συναλλαγές σας σε τακτική βάση και να είστε ειλικρινείς ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το τι είναι και δεν λειτουργεί. Κάντε πολλές έρευνες σχετικά με τις στρατηγικές συναλλαγών και κρατήστε την όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική.

Ποιες ιδιότητες κάνουν έναν καλό έμπορο; Ο καθένας μπορεί να είναι καλός έμπορος με αρκετή αφοσίωση. Όταν είστε καλός έμπορος, θα είστε σε θέση να αγνοήσετε τους πειρασμούς της απληστίας και του φόβου και, αντίθετα, να ακολουθείτε τη στρατηγική συναλλαγών σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me