Τον περασμένο χρόνο, κάθε άνθρωπος και ο σκύλος του έχουν γράψει για τη βιομηχανία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). Μας αρέσει να φτάνουμε στο κάτω μέρος των τρεχουσών εξελίξεων στον χώρο και προηγουμένως εξετάσαμε το DeFi, περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της περιοχής. Ούτε οι επενδυτές ούτε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για τις τεχνολογίες DeFi μπορούν να χαρακτηριστούν τυχαία. Σύμφωνα με μια έκθεση της πύλης DappReview, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση της χρήσης αποκεντρωμένων εφαρμογών, είναι ο αποκεντρωμένος τομέας χρηματοδότησης που αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των συναλλαγών στο δίκτυο Ethereum. Αλλά στο σημερινό άρθρο, θα θέλαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα εναλλακτικά έργα αυτού του οικοσυστήματος, παρέχοντας μια πανοραμική θέα στο DeFi έξω από το δίκτυο Ethereum.

Γιατί η EOS, η TRON και τα παρόμοια δεν έγιναν «Αιθέρια δολοφόνοι»

Δεν σκοπεύουμε να αναλύσουμε τις πολύπλοκες τεχνικές λεπτομέρειες των πρωτοκόλλων και των αρχιτεκτονικών blockchain που λειτουργούν με έξυπνες συμβάσεις και αποκεντρωμένες εφαρμογές. Αντ ‘αυτού, προτείνουμε τις γενικές προοπτικές των ανταγωνιστών της Ethereum να κατανοήσουν την παγκόσμια κατάσταση στην αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική αγορά.

Η EOS είναι ίσως ο κύριος επιδιωκόμενος της Ethereum στον αγώνα για να γίνει ηγέτης στις έξυπνες συμβάσεις και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Ωστόσο, η αρχή του υψηλού προφίλ και οι αρχικά ελπιδοφόρες ελπίδες είναι προς το παρόν, ειλικρινά, δεν δικαιολογούνται. Πολλοί προγραμματιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα πρόσφατα και το εύρος ζώνης για το οποίο φημίστηκε το EOS έχει μειώσει τις παραγγελίες μεγέθους από τον Νοέμβριο του 2019 λόγω ανεπιθύμητων μηνυμάτων δικτύου που σχετίζονται με την εξόρυξη tokens EIDOS.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη χρήση του EOS σε εφαρμογές DeFi. Σύμφωνα με τα δεδομένα πόρων Defiprime, 22 από τα 214 έργα που παρουσιάζονται στην πύλη, λειτουργούν στο EOS. Αλλά αν βυθίσουμε βαθύτερα τις λεπτομέρειες και καταφύγουμε στη βοήθεια του γνωστού DappRadar, αποδεικνύεται ότι μόνο τέσσερις κλασικές εφαρμογές DeFi με οτιδήποτε μοιάζει με αξιοπρεπή αριθμό χρηστών βασίζονται στο blockchain EOS. Πρόκειται για πρωτόκολλο Vigor (πλατφόρμα δανεισμού P2P), ισορροπία (καθολική διαλειτουργική DeFi-Hub), EOS Microloan (microloans) και Chintai (πλατφόρμα χρηματοδοτικής μίσθωσης). Κατά τη γνώμη μας, το τελευταίο έργο – ο πάροχος υπηρεσιών B2B FinTech για την έκδοση, διαχείριση και δευτερογενή διαπραγμάτευση κινητών αξιών, είναι μια ενδιαφέρουσα και μάλλον μοναδική λύση.

Η TRON δεν χρειάζεται καμία εισαγωγή, καθώς οι δεξιότητες μάρκετινγκ του Justin Sun δεν είναι αμφιβολίες. Είναι άλλο ένα θέμα ότι το μάρκετινγκ ξεπερνά την τεχνολογική πλευρά του έργου τόσο πολύ που με κάθε περνώντας μήνα, το TRON μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα σχήμα φούσκας ή πυραμίδας. Παίζοντας εκτός παιχνιδιού, το κύριο επίτευγμα της TRON κατά το τελευταίο έτος μπορεί δικαίως να θεωρηθεί η κυκλοφορία περισσότερων από δύο δισεκατομμυρίων από τα πιο περιζήτητα και ρευστά token USDT stablecoin (πρότυπο TRC-20) στο blockchain του. Η παροχή δωρεάν δυνατότητας μεταφοράς USD TRC-20 μεταξύ των περισσότερων μεγάλων και μεσαίων ανταλλαγών ήταν ένα κεράσι στο κέικ. Το τελευταίο σημείο είναι μάλλον αμφίβολο από επιχειρηματική άποψη, αλλά έλαβε πολλά θετικά σχόλια από τους χρήστες.

Ο Justin Sun δεν θα ήταν ο Justin Sun αν δεν προσπαθούσε να διασχίσει την κατεύθυνση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και να διαμορφώσει την πλατφόρμα του για να ταιριάζει σε έναν από τους κορυφαίους τομείς της βιομηχανίας blockchain. Αλλά πρώτα τα πράγματα πρώτα. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχει το DappRadar, υπάρχουν μόνο τρεις κάπως σημαντικές εφαρμογές DeFi στο blockchain TRON. Πρώτα απ ‘όλα, είναι το Oikos, το οποίο είναι μια πλατφόρμα συνθετικών στοιχείων, ένα είδος αναλογικού Synthetix Ethereum στο blockchain TRON. Ακολουθεί το Zethyr Finance, το πρώτο έργο DeFi που κυκλοφόρησε στο blockchain TRON που σας επιτρέπει να αναλάβετε TRX και μερικά άλλα δημοφιλή δάνεια με βάση τα σύμβολα TRC-20. Και φυσικά, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την πρόσφατη δημιουργία της Sun – την πλατφόρμα JUST, η οποία ανακοινώθηκε επιδέξια ως το τελευταίο αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα που παρέχει σταθερούς μηχανισμούς δανεισμού και διαχείρισης για χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μόλις πριν από ένα μήνα, πραγματοποιήθηκε ένα IUST token IEO στο χρηματιστήριο Poloniex που ελέγχεται από τον Justin Sun, το οποίο, ωστόσο, δεν έκανε τόσο θόρυβο όσο αναμενόταν, δεδομένης της ικανότητας του Sun να δημοσιεύει τα έργα του.

Εκκίνηση του Kava CDP και τι σχέση έχει η BNB με αυτό?

Το έργο Kava βρίσκεται σε καλή θέση στο χώρο, με την έναρξη του CDP-Mainnet στις 10 Ιουνίου 2020. Η Kava είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών αλυσίδων για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, βασισμένη στο Cosmos SDK που συνεργάζεται με το Proof-of που βασίζεται στο Tendermint – Μηχανισμός συναίνεσης συμμετοχής (PoS). Στον πυρήνα του, το Kava λειτουργεί παρόμοια με το MakerDAO, αλλά χρησιμοποιεί ζώνες Cosmos για να προσθέσει κρυπτονομίσματα που βασίζονται σε ανεξάρτητα δίκτυα, όπως το BNB. Η Kava χρησιμοποιεί δύο κύρια σύμβολα: το Kava (νόμισμα διακυβέρνησης) και το USDX (stablecoin). Η πρωταρχική περίπτωση χρήσης για την πλατφόρμα είναι κλασική και κάπως ρουτίνα με την πρώτη ματιά: μπλοκάρισμα ενός εξασφαλισμένου περιουσιακού στοιχείου χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο συμβόλαιο και λήψη δανείου σε USDX stablecoins. Όμως, η ιδιαιτερότητα του έργου είναι ακριβώς η αλληλεπίδραση με περιουσιακά στοιχεία ασφάλειας από πολλά blockchain. Το πρώτο τέτοιο περιουσιακό στοιχείο ήταν η BNB, και τώρα ένας σημαντικός αριθμός κατόχων της BNB έχει την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσει ως στοιχείο ασφάλειας στο οικοσύστημα DeFi, το οποίο ήταν προηγουμένως αδύνατο. Το Cosmos SDK υποστηρίζει επίσης το Binance Chain, το οποίο απλοποιεί σημαντικά την ολοκλήρωση των BNB και Kava. Τους επόμενους μήνες, προγραμματιστές από την ομάδα της Kava Labs υπόσχονται να προσθέσουν XRP, ATOM, ακόμη και το ισχυρό BTC ως ασφάλεια.

Το μέλλον του DeFi πέρα ​​από το Ethereum

Το Ethereum παραμένει η κύρια πλατφόρμα για την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Ωστόσο, ορισμένα έργα στο blockchain EOS, όπως το Chintai και το Kava, που λειτουργούν στο Cosmos SDK, αναμένεται να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στον τομέα του DeFi. Αυτό θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να επωφεληθούν από διαφορετικά blockchain και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη του DeFi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me