Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων βρίσκεται ακόμη σε ενεργό στάδιο ανάπτυξης και απέχει πολύ από την πλήρη υιοθέτηση – επί του παρόντος εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια που εμποδίζουν τη μαζική υιοθέτηση, από μια δύσκολη εμπειρία χρήστη, τις πολυπλοκότητες του blockchain και άλλα πράγματα που δεν κατανοούνται εύκολα από κάθε συνηθισμένο χρήστη … Για παράδειγμα, εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει μια αποκεντρωμένη εφαρμογή που βασίζεται στο Ethereum, χρειάζεται τουλάχιστον μια βασική κατανόηση των έξυπνων συμβάσεων και του blockchain και να έχει αρκετά χρήματα (δεδομένης της ταχείας αύξησης των προμηθειών στο δίκτυο τελευταία). Το έργο πρωτοκόλλου NEAR, το οποίο έχει τραβήξει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο της προσοχής των παραγόντων της αγοράς κρυπτογράφησης, θα πρέπει να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Τι είναι ΚΟΝΤΑ?

Το NEAR Protocol είναι μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που μπορεί να δημιουργήσει έξυπνα συμβόλαια και αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) γρήγορα. Έχει σχεδιαστεί με τρόπο πολύ φιλικό για προγραμματιστές και θα διευκολύνει τη δημιουργία πρακτικών dApps. Το NEAR είναι αναμφισβήτητα η πιο φιλική για προγραμματιστές πλατφόρμα ανάπτυξης έξυπνων συμβάσεων. Τα συμβόλαια συντάσσονται χρησιμοποιώντας γλώσσες Rust και AssemblyScript. Το πρώτο είναι ιδανικό για προγραμματιστές JavaScript, επειδή μπορούν να παραλάβουν το AssemblyScript μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες, καθώς είναι ένα αυστηρό υποσύνολο του TypeScript. Το δεύτερο συνιστάται από τους προγραμματιστές NEAR για συμβόλαια που διαχειρίζονται σημαντικό κεφάλαιο, λόγω του ώριμου οικοσυστήματος Rust, της ωριμότητας της αλυσίδας εργαλείων Rust-to-WebAssembly και των ενσωματωμένων εγγυήσεων ασφαλείας της γλώσσας, μεταξύ άλλων λόγων. Μάθετε περισσότερα για το πρωτόκολλο NEAR στο http://near.org/learn.

Το NEAR βασίζεται στον συναίνετο αλγόριθμο Delegated Proof-of-Stake (DPoS), ο οποίος είναι πλέον μία από τις εναλλακτικές λύσεις για τους αλγόριθμους Proof-of-Work (PoW) και Proof-of-Stake (PoS). Από τώρα, η πλατφόρμα μπορεί να επεξεργαστεί πάνω από 1000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο συγκριτικά με ένα μόνο θραύσμα για μεταφορές token (οι συμβάσεις είναι πιο αργές). Το MainNet είναι επί του παρόντος μονόπλευρο. Το 2021 η ομάδα NEAR σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα θραυσμένο MainNet με 8 θραύσματα που θα φέρουν το έργο πλησιέστερα στο όριο των 10.000 TPS. Το δίκτυο NEAR έχει 1000 φορές χαμηλότερα τέλη συναλλαγής σε σύγκριση με το Ethereum. Οι προγραμματιστές κερδίζουν το 30% των τελών συναλλαγής, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα νέο και συναρπαστικό φορέα δημιουργίας εσόδων για αυτούς. Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. 

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα NEAR blockchain είναι ένα επίπεδο υποδομής, εννοιολογικά παρόμοιο με πολλές άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, όπως το γνωστό Ethereum. Οι προγραμματιστές αναπτύσσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές με άλλες λειτουργικές δραστηριότητες στην πλατφόρμα, όπως δημιουργία λογαριασμού ή εκτέλεση συναλλαγής που διαχειρίζεται οι κόμβοι δικτύου.

Πώς λειτουργεί το blockchain NEAR Protocol?

Το Πρωτόκολλο NEAR εφαρμόζει sharding, αλλά η προσέγγισή του εδώ είναι ελαφρώς διαφορετικό από παρόμοιες λύσεις blockchain όπως το Polkadot. Στην πλατφόρμα NEAR, όλα τα θραύσματα αντιμετωπίζονται ως μέρος του ίδιου blockchain. Όλα αυτά χάρη σε έναν μηχανισμό που ονομάζεται Nightshade. Με το Nightshade, μόνο το στιγμιότυπο της τρέχουσας κατάστασης κάθε θραύσματος προστίθεται στο blockchain. Κάθε θραύσμα υποστηρίζεται από το δικό του σύνολο κόμβων επικύρωσης, οι οποίοι μεταδίδουν την κατάσταση του θραύσματός του κάθε φορά που δημιουργείται ένα μπλοκ. Με άλλα λόγια, η λειτουργία θραυσμάτων μπορεί να θεωρηθεί ως διασταύρωση. Η ίδια η διασταύρωση είναι ένα NEAR blockchain και κάθε δρόμος είναι ένα τμήμα. Επιπλέον, τα θραύσματα στο NEAR μπορούν να τρέχουν παράλληλα επειδή οι συναλλαγές δεν αλληλεπικαλύπτονται. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας στο σύνολό της.

Ένα άλλο σημαντικό συστατικό του πρωτοκόλλου NEAR είναι ένας μηχανισμός που ονομάζεται Doomslug. Επιτρέπει στους κόμβους επικυρωτή να παίρνουν στροφές δημιουργώντας μπλοκ. Αυτό συμβαίνει κάθε «εποχή» και διαρκεί 12 ώρες. Ταυτόχρονα, χρειάζονται περίπου ένα δευτερόλεπτο για τη δημιουργία κάθε νέου μπλοκ. Το μπλοκ ανταμοιβή παρέχεται μέσω του πληθωρισμού, που επί του παρόντος είναι περίπου 5% ετησίως. Το 90% κάθε ανταμοιβής μπλοκ πηγαίνει σε ομάδες επικυρωτών και αντιπροσώπων και το υπόλοιπο 10% πηγαίνει στο NEAR, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα το Ίδρυμα NEAR.

Εάν είστε νέοι στο blockchain και τα κρυπτονομίσματα, μάθετε περισσότερα για τις βασικές αρχές NEAR Protocol εδώ: https://near.org/blog/the-beginners-guide-to-the-near-blockchain.

ΚΟΝΤΑ κουπόνι

Το οικοσύστημα NEAR Protocol χρησιμοποιεί το δικό του διακριτικό NEAR. Είναι σχεδιασμένο να στοιχηματίζεται από επικυρωτές και αντιπροσώπους blockchain. Το μπλοκ επιβράβευση οδηγεί σε ετήσιο πληθωρισμό 5%. Ωστόσο, οι μάρκες NEAR καίγονται για να πληρώνουν προμήθειες. Όπως προαναφέρθηκε, τα τέλη συναλλαγών NEAR είναι απίστευτα χαμηλά και με επαρκή δραστηριότητα δικτύου, το διακριτικό NEAR μετατρέπεται σε αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο. Ο ετήσιος πληθωρισμός μετατρέπεται σε 0 εάν το δίκτυο επεξεργάζεται περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές την ημέρα και μπορεί ακόμη και να γίνει αρνητικός εάν επεξεργάζονται περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια συναλλαγές σε καθημερινή βάση.

Αν θέλετε να γίνετε επικυρωτής πρωτοκόλλου NEAR, θα χρειαστεί να ποντάρετε μάρκες NEAR. Το ακριβές ποσό εξαρτάται από τον αριθμό των διακριτικών που συνεισφέρουν άλλοι επικυρωτές στο θραύσμα. Όλα αυτά καθορίζουν επίσης το μερίδιό σας στις ανταμοιβές μπλοκ, οι οποίες καταβάλλονται κάθε εποχή (12 ώρες).

Κάθε θραύσμα στο NEAR περιέχει 100 θέσεις και πρέπει να έχετε τουλάχιστον μία θέση για να είστε επικυρωτής. Το κόστος κάθε θέσης καθορίζεται από το συνολικό ποσό πονταρίσματος NEAR (για παράδειγμα, πάρτε το συνολικό ποσό σε αυτό το θραύσμα και διαιρέστε το με 100, που θα ήταν το κόστος της θέσης). Οι επικυρωτές και οι εκπρόσωποι μπορούν να εξαιρεθούν από το στοίχημα ανά πάσα στιγμή. Αυτή η αρχή αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των κόμβων επικύρωσης για την προστασία νέων ή «μικρότερων» θραυσμάτων όπου το φράγμα εισόδου είναι χαμηλότερο. Εάν δεν έχετε το κεφάλαιο για να αγοράσετε αρκετά ΚΟΝΤΑ μάρκες για να λάβετε θέση, μπορείτε να πείσετε τους εκπροσώπους να σας εμπιστευτούν με τα κουπόνια τους. Οι εκπρόσωποι χρησιμοποιούν στοιχήματα στοιχήματος για να το κάνουν αυτό και να λάβουν ένα μέρος της ανταμοιβής μπλοκ από τους επικυρωτές. Μάθετε περισσότερα για τα οικονομικά NEAR Protocol εδώ: https://near.org/blog/near-protocol-economics.

Έργα οικοσυστήματος πρωτοκόλλου NEAR

Σε περισσότερα από δύο χρόνια ύπαρξής του, το πρωτόκολλο NEAR κατάφερε να προσελκύσει πολλή προσοχή τόσο εντός όσο και εκτός της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Το οικοσύστημα NEAR γνώρισε ταχεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και πολλά άλλα ενδιαφέροντα έργα έχουν ενταχθεί σε αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία του οικοσυστήματος.

Πρωτόκολλο Flux

Το Flux δημιουργεί το απλούστερο πρωτόκολλο για προγραμματιστές που ξεκινούν αγορές κυριολεκτικά σε όλα (οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, εμπόρευμα, πραγματικό γεγονός ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί). Μέρος αυτής της αποστολής είναι να δημιουργήσει μια καινοτόμο, απλή και προσαρμόσιμη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για ανοιχτές αγορές. Η εφαρμογή ανοιχτού κώδικα Flux είναι χτισμένη πάνω από το NEAR Wallet. Το NEAR Wallet είναι ένα πορτοφόλι χωρίς φύλαξη με τη μορφή επέκτασης προγράμματος περιήγησης που υποστηρίζει ονόματα λογαριασμών για διευθύνσεις, παρέχοντας μια πιο βολική και οικεία διεπαφή για χρήστες του web2.

Mintbase

Το Mintbase είναι μια αγορά τύπου Amazon. Επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν διαθέτουν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, να δημιουργήσει τα δικά του μοναδικά ψηφιακά στοιχεία και να τα διανείμει μέσω του έξυπνου συμβολαίου τους. 

Το πρόβλημα είναι ότι μετά από μια αύξηση στη δημοτικότητα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, το blockchain Ethereum έχει γίνει πολύ ακριβό στη χρήση. Μερικές φορές οι μέσες χρεώσεις για αλληλεπίδραση με έξυπνα συμβόλαια φτάνουν διψήφια ψηφία. Αυτές οι ελλείψεις ανάγκασαν την ομάδα της Mintbase να αναζητήσει μια εναλλακτική πλατφόρμα και να βρει το πρωτόκολλο NEAR.

MoonPay

Η MoonPay είναι μια εταιρεία που δημιουργεί μια υποδομή πληρωμών για κρυπτονομίσματα. Η ομάδα της πλατφόρμας στοχεύει να παρέχει μια απρόσκοπτη διαδικασία μετατροπής μεταξύ νομισμάτων fiat και κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας όλους τους βασικούς τρόπους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, τοπικών τραπεζικών εμβασμάτων, Apple Pay, Google Pay και Samsung Pay. 

Το MoonPay λειτουργεί σε περισσότερες από 160 χώρες και εμπιστεύεται περισσότερα από 250 κορυφαία πορτοφόλια, ιστότοποι και εφαρμογές.

Οντολογία

Το blockchain της Ontology δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των εταιρικών πελατών, δηλαδή εκείνων που απαιτούν απόρρητο και δεν θέλουν να “κοινοποιήσουν τα δεδομένα τους” σε ένα ιδιωτικό blockchain. Το Ontology λειτουργεί σε μοντέλο Blockchain-as-a-Service (BaaS). 

Η Ontology προσπαθεί να προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες έναν εύκολο τρόπο να επωφεληθούν από την αποκεντρωμένη και κατανεμημένη φύση του blockchain. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση ταυτότητας, έξυπνα συμβόλαια, αποκεντρωμένη ανταλλαγή δεδομένων και τη δυνατότητα δημιουργίας των δικών τους ψηφιακών στοιχείων και εφαρμογών που μπορούν να φιλοξενηθούν στην πλατφόρμα dApp της Ontology..

TrustToken

Το TrustToken είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2018 για να διαδώσει την υιοθέτηση των διακριτικών στοιχείων. Το πρώτο stablecoin του έργου και ένα εμβληματικό διακριτικό είναι το TrueUSD (TUSD), το οποίο είναι ένα στοιχείο που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. δολάριο, που σημαίνει ότι διατηρεί αναλογία 1: 1 με το νόμισμα. 

Πρόσφατα, η ομάδα NEAR Protocol άρχισε να συνεργάζεται με τους δημιουργούς του TUSD για να ενσωματώσει το stablecoin στην πλατφόρμα τους. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στους χρήστες του TUSD να μεταφέρουν κέρματα με πολύ χαμηλότερες χρεώσεις και χρόνο επιβεβαίωσης. Το TUSD θα πρέπει να γίνει ακρογωνιαίος λίθος στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος NEAR, το οποίο θα βρει ευρεία εφαρμογή σε NFT, παιχνίδια blockchain, προγνωστικές αγορές και ούτω καθεξής.

συμπέρασμα

Το NEAR Protocol είναι ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα έργα blockchain. Επιλύει τα ίδια προβλήματα υποδομής με τα Ethereum 2.0 και Polkadot, όπως η εξασφάλιση της αποκέντρωσης, ενώ αυξάνει το εύρος ζώνης μέσω της θραύσης.

Ωστόσο, το πρωτόκολλο NEAR γίνεται με μια πιο «φιλική» στάση απέναντι στους προγραμματιστές και τους απλούς χρήστες. Από αυτήν την άποψη, αντιπροσωπεύει έναν σοβαρό ανταγωνιστή του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Με σταθερή οικονομική υποστήριξη, το πρωτόκολλο NEAR χρειάζεται μόνο να διασφαλίσει ότι το ίδιο το έργο πωλείται αρκετά καλά για να αποκτήσει αναγνώριση στον καθιερωμένο ανταγωνισμό. Εάν μπορεί να υπερέχει σε αυτό, υπάρχει μια καλή ευκαιρία να ξεπεράσει τους αντιπάλους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προβλέψεις τιμής NEAR εδώ: https://medium.com/near-ecosystem/near-price-predictions-5a2240f80a3c.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me