Knowledge DeFi’cit: Πρόληψη οικονομικών απωλειών

Λόγω της επίθεσης χάκερ στην υπηρεσία bZx DeFi τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα επενδυτικά κεφάλαια ανέρχονταν σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια διακυβεύονται. Ωστόσο, 6 συμμετέχοντες σε αυτό το περιστατικό είχαν Nexus Mutual ασφάλιση για αυτό το έξυπνο συμβόλαιο για το συνολικό ποσό περίπου 87.000 $ και όλοι τους έλαβαν πληρωμές για αξιώσεις αποζημίωσης. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς η ασφάλιση DeFi μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των χρημάτων σας σε περίπτωση ασφαλισμένων συμβάντων.

Ασφάλιση DeFi

Η ασφάλιση είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει πόσες κεντρικές ανταλλαγές έχουν αρχίσει να παρέχουν κεφάλαια / θέσεις ασφάλισης για επιπλέον ασφάλεια των καταθέσεων των πελατών τους. Αλλά η πραγματική έκρηξη μπορεί να φανεί στην ασφάλιση DeFi, όπου οι όγκοι της αγοράς έχουν αυξηθεί δεκάδες φορές τους τελευταίους μήνες. Αλλά αυτό που κάνει την αποκεντρωμένη ασφάλιση τόσο ελκυστική για τους χρήστες:

 • Έξυπνα συμβόλαια – η εγγύηση πληρωμής για ασφαλιστήρια συμβόλαια τηρείται από τον κώδικα λογισμικού, ο οποίος μειώνει τον κίνδυνο σφαλμάτων και καθυστερήσεων.
 • Χωρίς μεσάζοντες – αυξάνει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της αλληλεπίδρασης και της εμπιστοσύνης στο σύστημα.
 • Διαφάνεια δεδομένων – ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί την κίνηση χρημάτων και να ελέγχει τους όρους ενός έξυπνου συμβολαίου πίσω από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
 • Διαθεσιμότητα – χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο μπορούν να λάβουν ασφάλεια σε χρόνο μηδέν.

Πως δουλεύει

Η ασφάλεια DeFi συμβάλλει στην προστασία των επενδυτών και των παρόχων και στην αποφυγή οικονομικών απωλειών σε περίπτωση εισβολής, κλοπής, τεχνικών βλαβών της υποδομής με την οποία συνεργάζεστε.

Η αρχή της ασφάλισης είναι απλή. αγοράζετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα έξυπνο συμβόλαιο που καλύπτει μια συγκεκριμένη λίστα καταστάσεων. Εάν συμβούν τέτοιες καταστάσεις και υποστείτε ζημίες, μπορείτε να ζητήσετε πληρωμή και να λάβετε αποζημίωση.

Διάφορα έργα και προϊόντα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά υλοποίησης. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 • Nexus αμοιβαία είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ασφάλισης που μπορεί να ασφαλίσει οποιοδήποτε έξυπνο συμβόλαιο στο Ethereum blockchain. Ο κατάλογος των κινδύνων που καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιλαμβάνει μόνο την «κατάχρηση» έξυπνων συμβολαίων, οπότε η ασφάλιση δεν καλύπτει γεγονότα όπως απώλεια ιδιωτικών κλειδιών ή εισβολή σε κεντρικό χρηματιστήριο.
 • Etherisc είναι μια πλατφόρμα ασφάλισης blockchain που αναπτύσσεται στο Ethereum. Το Flight Delay mobile dApp που χτίστηκε στην κορυφή, το οποίο ασφαλίζει περιπτώσεις που προκαλούνται από καθυστερήσεις πτήσεων, είναι μεγάλη επιτυχία. Η εφαρμογή λειτουργεί με έξυπνα συμβόλαια Ethereum και είναι ανοιχτού κώδικα. Οι χρήστες αγοράζουν ασφαλιστήρια συμβόλαια και σε περίπτωση καθυστερήσεων της πτήσης, πληρώνεται το πλήρες κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου.
 • Medishares είναι μια εμπιστευτική αγορά blockchain για ασφάλιση P2P σε διάφορους τομείς, που δημιουργήθηκε στο Ethereum. Οι αντισυμβαλλόμενοι πληρώνουν τα ποσά που κάνουν ένα ταμείο για πληρωμές ασφάλισης. Το κίνητρο των αντισυμβαλλομένων να αποθηκεύουν αξία στο ταμείο είναι η συσσώρευση αμοιβής σε εγγενείς μάρκες.
 • Δίκτυο PAL – μια ασφαλιστική πλατφόρμα με έδρα τη Σιγκαπούρη που χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση, μπορεί να πραγματοποιήσει πληρωμές για καθυστερήσεις πτήσεων, σεισμούς, ακόμη και απώλεια smartphone. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αγοράζονται με το fiat ή το εγγενές νόμισμα (για το εγγενές νόμισμα PAL, το κόστος των συμβολαίων έως και 50% χαμηλότερο).

Χαρακτηριστικά

 • Η αποκέντρωση χρησιμοποιεί κώδικα και έξυπνα συμβόλαια για τη δημιουργία σχέσης μεταξύ του ασφαλιστή και του πελάτη. Τα έξυπνα συμβόλαια περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία ασφάλισης όπως κάλυψη, ασφαλισμένο ποσό και άλλα.
 • Η ευελιξία της υποδομής παρέχει μεγάλες ευκαιρίες για αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών χρησιμοποιώντας τον κώδικα. Εξοικονόμηση χρόνου, ανθρώπινου δυναμικού και χρημάτων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας εκτελείται από τον κώδικα.
 • Νέα χρηματοοικονομικά μέσα, όπως ασφαλιστικά συμβόλαια.

Επιπλοκές

 • Πλήρης εξάρτηση από γονικές λύσεις blockchain και λύσεις τρίτων.
 • Η ικανότητα των διοργανωτών / δημιουργών του προϊόντος / υπηρεσίας να σταματήσουν τη σύμβαση.
 • Θολή ευθύνη.

Στο παρακάτω «Γνώση Ελλειμμα “ άρθρα, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά DeFi και για συγκεκριμένες προσοδοφόρες περιπτώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλή τύχη σε όλους!

Αποποίηση ευθυνών: Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου δεν προορίζονται να είναι οικονομικές συμβουλές και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Η 3commas και οι συντάκτες της δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τα κέρδη ή τις ζημίες σας αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο. Το άρθρο παρουσιάστηκε για να παρέχει στους αναγνώστες γενικές πληροφορίες. Υπάρχει μόνο προσωπική εμπειρία που περιγράφεται εδώ. Ο χρήστης πρέπει να κάνει τη δική του ανεξάρτητη έρευνα για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτογράφηση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map