Ιστορία 

FTX Η ανταλλαγή αναπτύχθηκε από την Alameda Research. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τον επαγγελματία έμπορο Sam Bankman-Fried και τον προγραμματιστή Gary Wang. Η Alameda διαχειρίζεται τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εταιρειών και μεμονωμένων επενδυτών. Η πλατφόρμα διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Alameda ασχολείται επίσης με την επαγγελματική εμπορία ψηφιακών στοιχείων με ημερήσιο κύκλο εργασιών που κυμαίνεται από 600 εκατομμύρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ίδιοι ιδρυτές της Alameda Research βρίσκονται πίσω από την έναρξη του FTX πλατφόρμα. Η ανταλλαγή εμφανίστηκε επίσημα το 2018. Από νομική άποψη, η υπηρεσία ανήκει στην FTX Trading LTD, η οποία είναι εγγεγραμμένη στα νησιά Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Τον Ιούλιο του 2019, το χρηματιστήριο κυκλοφόρησε το δικό του κουπόνι και προσέλκυσε 8 εκατομμύρια δολάρια από θεσμικούς επενδυτές και τον Δεκέμβριο του 2019, η Binance απέκτησε μεγάλο μέρος της FTX. Τον Φεβρουάριο του 2020, η FTX πούλησε 125 εκατομμύρια μάρκες FTT.

Χαρακτηριστικά

Η ανταλλαγή προσφέρει επί του παρόντος αγορές spot, futures, επιλογές, μοχλούς μάρκες, μάρκες μεταβλητότητας, ειδικά tokens και πλατφόρμα OTC.

  • Spot – 30 ζεύγη συναλλαγών για USD, USDT, BTC και BRL είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα spot. Το πιο ρευστό ζεύγος είναι BTC / USD, με όγκο συναλλαγών 435 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο.
  • Futures – Η πλατφόρμα διαθέτει περισσότερα από 50 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Διατίθενται μηνιαίες, τριμηνιαίες και αόριστες συμβάσεις
  • Διακριτικά με μοχλό – Η ανταλλαγή FTX είναι ο δημιουργός των μοχλών διακριτικών. Ήταν οι πρώτοι που εισήγαγαν το μοχλευτικό μηχανισμό διαπραγμάτευσης στην αγορά spot. Το FTX είναι επίσης υπεύθυνο για την παροχή αυτών των διακριτικών. Συνολικά, εμφανίζονται περίπου 100 μάρκες με μόχλευση -3, -1, 0.5, 1 και 3 στο χρηματιστήριο.
  • Διακριτικά μεταβλητότητας. Πρόκειται για συμβόλαια που καθορίζουν την απόλυτη αλλαγή στην τιμή ενός νομίσματος με την πάροδο του χρόνου. Οι χρονικές περίοδοι μπορεί να είναι καθημερινές, εβδομαδιαίες ή τριμηνιαίες.
  • Ειδικά κουπόνια. Τα ειδικά διακριτικά περιλαμβάνουν δείκτες κρυπτογράφησης (παρόμοια με το ETF), μάρκες προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020, τιμές hashrate και διακριτικά συνδεδεμένα στην τιμή του πετρελαίου WTI.

Προμήθειες

Η τυπική προμήθεια είναι 0,02% για τον κατασκευαστή και 0,07% για τον αγοραστή. Αυτές οι τιμές μπορούν να μειωθούν αυξάνοντας τον όγκο των συναλλαγών.

Το FTX προσφέρει επίσης προγράμματα παραπομπής και VIP. Για να γίνει μέλος VIP, ο όγκος συναλλαγών κάποιου πρέπει να υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

1% και 4% σημαίνει ότι ο όγκος συναλλαγών 30 ημερών του εμπόρου θα πρέπει να είναι 1% ή 4% του συνολικού όγκου συναλλαγών στο FTX. Ο όγκος σας πρέπει να πληροί οποιαδήποτε από τις απαιτήσεις (σε USD ή%) για να πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα VIP.

Όταν οι χρήστες εγγράφονται χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο παραπομπής, λαμβάνετε το 30% των προμηθειών διαπραγμάτευσης και, με τη σειρά τους, θα λάβουν έκπτωση 5% στις προμήθειες σε όλες τις συναλλαγές.

Για κατόχους διακριτικών FTT, παρέχεται επιπλέον έκπτωση στις προμήθειες

Η ανανέωση του λογαριασμού δεν χρεώνεται. Υπάρχουν χρεώσεις δημιουργίας και διακανονισμού 0,10% και ημερήσια αμοιβή διαχείρισης 0,03% για μοχλούς μάρκες. Η χρήση μόχλευσης μεγαλύτερη από 50x αυξάνει τις προμήθειες διαπραγμάτευσης κατά 0,02% και τη χρήση μόχλευσης 100x ή υψηλότερη – κατά 0,03%. Το ασφαλιστικό ταμείο ενεργεί ως δικαιούχος των πρόσθετων χρεώσεων.

Κουπόνι FTT

Το FTT είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης FTX οικοσύστημα

  • Το διακριτικό FTT ανταλλάσσεται σε FTX, Binance, Bitfinex, Huobi και άλλες ανταλλαγές, λαμβάνοντας την 34η θέση στην βαθμολογία CoinMarketCap.
  • Η FTX αγοράζει και καίει μάρκες FTT στο ποσό που ισούται με το 1/3 του συνόλου των χρεώσεων που συλλέγονται από την ανταλλαγή.
  • Το διακριτικό FTT μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ασφάλεια στην ανταλλαγή FTX.
  • Η FTT συγκεντρώνει κοινωνικά κέρδη από το FTX Insurance Fund.
  • Οι κάτοχοι FTT λαμβάνουν εκπτώσεις σε προμήθειες.

Εκδόθηκαν συνολικά 350.000.000 FTT και τώρα αγοράζονται και καίγονται μέχρι να παραμείνει μόνο το ήμισυ της συνολικής προσφοράς.

KYC

Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης ταυτότητας στην πλατφόρμα. Για το πρώτο επίπεδο, αρκεί να παρέχετε ένα email και μια χώρα διαμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, το ημερήσιο διαθέσιμο ποσό για ανάληψη θα είναι ίσο με 1000 USD. Το δεύτερο επίπεδο απαιτεί την παροχή ορισμένων εγγράφων, αλλά η επίτευξη αυτού του επιπέδου σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν όρια ανάληψης. Για το τρίτο επίπεδο, απαιτείται τραπεζική δήλωση, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα OTC.

συμπέρασμα

FTX είναι μια μεγάλη πλατφόρμα παραγώγων με μοναδικά εργαλεία που θα ταιριάζουν τόσο στους αρχάριους όσο και στους έμπειρους χρήστες. Μπορεί να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί με τέτοιους γίγαντες κρυπτογράφησης όπως το Binance και το Bitmex στο μέλλον. Και από τον Μάιο του 2020, υπάρχει μια ευκαιρία για συναλλαγές στο FTX χρησιμοποιώντας εργαλεία 3Commas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me