Το μέλλον της DeFi και η πρώτη πλήρως αποκεντρωμένη ανταλλαγή παραγώγων στον κόσμο

Αυτό το καλοκαίρι στη βιομηχανία κρυπτογράφησης δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καλοκαίρι DeFi. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς που ενδιαφέρεται για την κρυπτογράφηση που δεν θα είχε ακούσει για τη γενική υστερία γύρω από την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Έχουμε δει την έναρξη και την ανάπτυξη δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, έργων που έχουν συλλογικά βελτιώσει σημαντικά το αποκεντρωμένο δίκτυο χρηματοδότησης. Οι διαισθητικές διεπαφές και η δηλωμένη υψηλή απόδοση παθητικών επενδύσεων έχουν οδηγήσει σε μια τεράστια αύξηση των κεφαλαίων που έχουν αποκλειστεί στο οικοσύστημα DeFi – πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα με συνεχή εβδομαδιαία αύξηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Είδαμε επίσης την εισαγωγή ορισμένων νέων μοναδικών προϊόντων. Όμως το να είσαι νέος και καλά μελετημένος ταυτόχρονα σπάνια συμβαίνει και πολλά από τα βασικά ελαττώματα του DeFi παραμένουν άλυτα. Στο σημερινό άρθρο, θα συζητήσουμε τα καλύτερα έργα DeFi που θα αναζητήσουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ηγέτες για να προσελκύσουν την προσοχή των επενδυτών και των προγραμματιστών

ΔΙΑ

Το DIA (Αποκεντρωμένο Πληροφοριακό Στοιχείο) είναι ένα ανοιχτού κώδικα ελβετικό μη κερδοσκοπικό blockchain έργο που στοχεύει στην υλοποίηση διαφανών δεδομένων και χρηστών ανοικτής πρόσβασης. Μέσα στο οικοσύστημα DeFi, το DIA επιβλέπεται από μια αποκεντρωμένη κοινότητα κατόχων διακριτικών DIA και των εκπροσώπων τους. Το διακριτικό διακυβέρνησης DIA λειτουργεί ως κίνητρο για βασικούς συμμετέχοντες στην αγορά.

Η DIA πρόκειται να γίνει ένα Bloomberg ανοιχτού κώδικα για κρυπτονομίσματα και οικονομικά δεδομένα. Το DIA ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα έργα DeFi, όπως επιβεβαιώνεται από την απίστευτη φήμη κατά την πώληση της 3ης Αυγούστου. Τώρα το διακριτικό DIA διαπραγματεύεται σχεδόν 60 φορές υψηλότερο από την αρχική του τιμή. Το έργο υποστηρίζεται από διάσημους επενδυτές όπως η Outlier Ventures.

Πρωτόκολλο Orion

Το Orion Protocol (ORN) εισήλθε στην αγορά ως το πρώτο Dynamic Coin Offering (DYCO) και έγινε μία από τις πιο καυτές προσφορές το 2020. Η Orion κατασκευάζει λύσεις B2B και B2C με βάση τον πιο προηγμένο αθροιστή ρευστότητας που αναπτύχθηκε ποτέ υπό την ηγεσία του CEO Alexei Koloskov, ένας έμπειρος προγραμματιστής blockchain και δημιουργός της αποκεντρωμένης ανταλλαγής Waves.

Η Orion έχει υπογράψει συνεργασίες με τους Elrond Network, Bitmax, MXC και Acheron. Από την κυκλοφορία του στο Kucoin και το Bitmax, σχεδόν το 33% της αρχικής προσφοράς του ORN έχει συμβάλει στο προ-στοίχημα πρόγραμμα. Το διακριτικό παρουσίασε ανάπτυξη 70 φορές στο αποκορύφωμά του και τώρα διαπραγματεύεται περίπου 40 φορές.

Χημική ένωση

Η Compound ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες στον τρέχοντα κύκλο διαφημίσεων DeFi που κέρδισε τεράστια προσοχή καθώς το εγγενές διακριτικό COMP αυξήθηκε σε αξία πριν διορθωθεί στα τρέχοντα επίπεδα. Το Compound είναι ένα πρωτόκολλο χρηματαγοράς που επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν τόκους ή να δανείζονται περιουσιακά στοιχεία έναντι εξασφαλίσεων, όλα εκτελούμενα στο Ethereum blockchain.

Η διαδικασία πλήρωσης του συνόλου ρευστότητας της Ένωσης είναι σχετικά απλή, επιτρέποντας σε όλους να αρχίσουν να κερδίζουν σύνθετους τόκους αμέσως με επιτόκια που προσαρμόζονται αυτόματα με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Ο αριθμός των περιουσιακών στοιχείων που έχουν αποκλειστεί στην Ένωση έχει αυξηθεί περισσότερο από 7 φορές σε 2,5 μήνες και τώρα ισοδυναμεί με 760 εκατομμύρια δολάρια.

Χρόνια χρηματοδότηση

Ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα, το Yearn Finance, έφτασε στη σκηνή τον Ιούλιο, όταν το φυσικό τους YFI token παρουσίασε ζαλιστική ανάπτυξη χάρη στην περιορισμένη προσφορά που βασίζεται στην αποκλειστικότητα που είχε αρχικά δεσμευτεί για παρόχους ρευστότητας (αγρότες). Το Yearn λειτουργεί ως αποκεντρωμένο οικοσύστημα για αθροιστές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες δανεισμού, επιτρέποντας στα μέλη να φιλοξενήσουν μάρκες όπως USDC, DAI και USDT για να συμμετάσχουν στην επιλογή του Yearn από τις πιο προσοδοφόρες ευκαιρίες δανεισμού.

Η εταιρεία διευθύνεται από τον προγραμματιστή André Cronier, ο οποίος ξεκίνησε με την ιδέα του εκδημοκρατισμού του DeFi. Δεν υπήρχε προ-εξόρυξη, προ-πώληση ή διανομή χρημάτων μεταξύ των μελών της ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα κουπόνια YFI ανήκουν στην κοινότητα. Από τις αρχές Αυγούστου, το YFI έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς συμπεριφέρεται το διακριτικό τους επόμενους μήνες.

dHedge

Με την υποστήριξη της Synthetix, το dHedge είναι δημοφιλές σε κορυφαίους επενδυτές όπως το Blocktower Capital και το Three Arrows Capital και έχει αναπτύξει ένα νέο πρωτόκολλο για αποκεντρωμένη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκει τον εκδημοκρατισμό των συναλλαγών. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εξέλθει από τη λειτουργία stealth.

Με το μοντέλο διαπραγμάτευσης μηδενικής ολίσθησης Synthetix και μια διευρυνόμενη ομάδα υποστηριζόμενων περιουσιακών στοιχείων, η dHedge προσφέρει νέους τρόπους για να αξιοποιήσει τη ρευστότητα παραγώγων που παρέχεται από το πρωτόκολλο Synthetix. Το Synthetix επιτρέπει προς το παρόν στους χρήστες να κόβουν, να αποθηκεύουν και να ανταλλάσσουν μια ποικιλία παραγώγων βάσει περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, των νομισμάτων fiat και των εμπορευμάτων. Μείνετε συντονισμένοι για την επίσημη κυκλοφορία του dHedge.

Απενεργοποίηση

Το Uniswap είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την τρέχουσα ανοδική καμπάνια DeFi. Ενεργώντας ως αποκεντρωμένη ανταλλαγή, το Uniswap διαφέρει από άλλα DEX με τη χρήση κινήτρων συγκέντρωσης ρευστότητας αντί για βιβλία παραγγελιών. Οι χρήστες που επιλέγουν να παρέχουν ρευστότητα ανταμείβονται με ένα ποσοστό των τελών που καταβάλλονται για κάθε συναλλαγή χρησιμοποιώντας το Ethereum.

Η Uniswap κρατά επί του παρόντος πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες ρευστότητας και εκατοντάδες νέες λίστες την εβδομάδα. Για αρχάριους χρήστες, υπάρχει μια καμπύλη μάθησης για τη χρήση του Uniswap καθώς τροφοδοτείται από συνδεδεμένα εξωτερικά πορτοφόλια ERC-20 που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων και την παροχή ρευστότητας. Υπάρχουν επίσης ζητήματα ολίσθησης και μεταβλητότητας που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την πρώτη βουτιά στο Uniswap.

Curve Finance

Ξεκίνησε στις αρχές του 2020, το Curve επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν συναλλαγές μεταξύ σταθερών νομισμάτων, παρέχοντας παράλληλα χαμηλή ολίσθηση και αλγόριθμο χαμηλής προμήθειας σχεδιασμένο ειδικά για αυτούς τους τύπους στοιχείων. Η καμπύλη ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της κερδοφόρας γεωργίας και προς το παρόν προσφέρει 7 ομάδες όπου οι χρήστες μπορούν να ποντάρουν σταθερά νομίσματα για να λάβουν ανταμοιβές όπως τα νέα νομίσματα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια κλειδωμένα στο Curve pools, από 15 εκατομμύρια δολάρια από την 1η Ιουνίου 2020.

Με την απλή διεπαφή του, το Curve είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες DeFi και έχει επαινηθεί για τα φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά και τη διαφανή τεκμηρίωσή του. Η εταιρεία υποστηρίζει ενεργά άλλα έργα DeFi τους τελευταίους μήνες. Η ομάδα αποφάσισε πρόσφατα να εκδώσει το δικό της διακριτικό για τη διαχείριση της πλατφόρμας. Το ticker που είναι ήδη γνωστό σε πολλούς είναι CRV. Το Binance, το OKEx και άλλα χρηματιστήρια αναφέρουν αμέσως το διακριτικό και η τιμή αυτή τη στιγμή έφτασε τα 50 $ ενώ αρχικά εκτιμήθηκε στα 10 σεντς. 

Κατασκευαστής DAO

Με περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το Maker DAO είναι αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρισμένο όνομα σε αυτήν τη λίστα και για έναν καλό λόγο. Η αποκεντρωμένη πλατφόρμα δανεισμού υποστηρίζει το DAI, ένα stablecoin συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ και ένα από τα πιο δημοφιλή σταθερά νομίσματα στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Το Maker DAO επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ανοίξει ένα θησαυροφυλάκιο, να αποκλείσει την ασφάλεια κρυπτογράφησης και να δημιουργήσει DAI έναντι αυτής της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την DeFi-Pulse, η Maker κυριαρχεί σε άλλα έργα στον κλάδο στο 23,1% όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκλειστεί.

Aleph.im

Το Aleph.im είναι ένας από τους πιο καυτούς νεοεισερχόμενους στην αρένα DeFi τους τελευταίους δύο μήνες. Το Aleph είναι ένα πρωτόκολλο συνομιλίας για μηχανήματα όπου το blockchain λειτουργεί ως κόμβοι για αποκεντρωμένη υπολογιστική ισχύ και αποθήκευση. Η δημόσια αγορά cloud αναμένεται να φθάσει περίπου τα 374 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και να ξεπεράσει τα 520 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022. Το AWS της Amazon οδηγεί σήμερα την αγορά, αλλά η ζήτηση για αποκεντρωμένες λύσεις δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Μια απόδειξη για την επιτυχία του Aleph.im είναι ότι ο ιστότοπός τους είναι online αυτήν τη στιγμή. Η Aleph θα συμπεριληφθεί επίσης ως ένας από τους εταίρους στο εξαιρετικά δημοσιευμένο πρόγραμμα Serum, την πρώτη πλήρως αποκεντρωμένη ανταλλαγή παραγώγων στον κόσμο (βλ. Παρακάτω).

Ορρός

Πιο πρόσφατα, τα κορυφαία κρυπτογραφικά παράγωγα ανταλλάσσουν την FTX, συνεργάστηκαν με την ομάδα Solana για να ανακοινώσουν το έργο Serum, το πρώτο πλήρως αποκεντρωμένο ανταλλακτικό spot και παραγώγων στον κόσμο που λειτουργεί στο κεντρικό βιβλίο οριακών παραγγελιών (CLOB) στο δίκτυο Solana. Το επερχόμενο DEX θα επιδιώξει να κεφαλαιοποιήσει όπου άλλοι έχουν αποτύχει παρέχοντας αξιόπιστο εμπόριο μεταξύ αλυσίδων με την ταχύτητα και την τιμή που ζητούν οι πελάτες. Και παρά το ότι στηρίζεται στο Solana, θα είναι συμβατό με το Ethereum. Όπως γνωρίζουμε, τα περισσότερα πρωτόκολλα DeFi καταλήγουν σε ένα κεντρικό μαντείο – συχνά το πιο κρίσιμο σημείο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τον Serum.

Ο ορός διαφέρει από τους άλλους, και αυτή είναι η δύναμή του. Το λογισμικό του επιτρέπει γρήγορες συναλλαγές DEX. υποστηρίζει cross-chain, stablecoins, wrap για μάρκες BTC, BCH, BSV, LTC, ZEC, ETH και ERC-20, βιβλία παραγγελιών και τη δυνατότητα δημιουργίας δικών σας και νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Δεν υπάρχουν χρησμοί με κεντρικά κανάλια τιμών. κανένα δικαστήριο από την ακεραιότητα του οποίου πρέπει να βασιστείτε. Ο ορός είναι καθαρό DeFi. Σε αντίθεση με τα τρέχοντα προϊόντα DeFi, είναι γρήγορο και φθηνό. Η αρχιτεκτονική έχει ρυθμιστεί για να υποστηρίζει χειριστές κόμβων με κίνητρα να διακυβεύονται μέσω του πληθωρισμού SRM, των εμπορικών προμηθειών και ενός συστήματος εξουσιοδότησης / παραπομπής που ονομάζεται «ηγέτες».

Το διακριτικό SRM είναι η ραχοκοκαλιά του οικοσυστήματος Serum στην εγγενή υποδομή Solana (διακριτικό SPL) με διασταύρωση ως πρότυπο ERC-20, το διακριτικό θα ενσωματωθεί πλήρως στον Serum. Στις 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ένα IEO στα χρηματιστήρια FTX και Bitmax και στις 11 Αυγούστου έγινε μια λίστα σε πολλά μεγάλα χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Binance. Προς το παρόν, το διακριτικό διαπραγματεύεται 17 φορές υψηλότερο από την αρχική του τιμή.

Εκτός από τα προαναφερθέντα Solana και FTX, οι συνεργάτες της Serum περιλαμβάνουν τόσο γνωστές εταιρείες στον κλάδο κρυπτογράφησης όπως οι 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block και άλλοι. Πολλοί από αυτούς είναι επίσης επικυρωτές ορού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ιδρυτών, η πλήρης έναρξη της ανταλλαγής ορού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η αποκέντρωση είναι το μέλλον της χρηματοδότησης

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας υγείας και της οικονομικής κρίσης, η δημοτικότητα των έργων DeFi έχει αυξηθεί, γεγονός που οδήγησε στην εμφάνιση νέων θεσμικών και μεμονωμένων παραγόντων στην αγορά. Το κόστος των διακριτικών DeFi έχει αυξηθεί κατά εκατοντάδες τοις εκατό από τις αρχές του έτους. Οι ευκαιρίες για νεοσύστατες εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία είναι ατελείωτες, γεγονός που αποτελεί μεγάλη υπόσχεση για τη διαφοροποίηση και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος DeFi. Αναδύονται νέα πρωτοποριακά προϊόντα DeFi, κατασκευασμένα με χαμηλότερο κόστος και έτοιμα να χτυπήσουν την αγορά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map