Η τεχνολογία Blockchain ωθεί ολόκληρο τον κόσμο προς τα εμπρός. Έχει τη δυνατότητα να διαταράξει επιχειρηματικά μοντέλα σχεδόν σε κάθε κλάδο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση μιας κορυφαίας εταιρείας έρευνας αγοράς, η αγορά τηλεπικοινωνιών αναμένεται να αυξηθεί στα 993,8 εκατομμύρια δολάρια έως το 2023 με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 84,4% κατά την προβλεπόμενη περίοδο. Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι η ανάγκη να καινοτομήσουν σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά, μειώνοντας παράλληλα το κόστος για να διατηρήσουν τις υπηρεσίες τους σε ένα προσιτό εύρος τιμών. Σήμερα, ας μιλήσουμε για το πώς η εφαρμογή του blockchain στις τηλεπικοινωνίες θα φέρει νέες ευκαιρίες σε αυτήν την τεράστια αγορά.

Blockchain εντός της τηλεπικοινωνιακής σφαίρας 

Η αλυσίδα αξίας τηλεπικοινωνιών συνίσταται στην παροχή της απαραίτητης υποδομής δικτύου και της σύνδεσης για φωνή, δεδομένα, πολυμέσα και άλλες συναφείς υπηρεσίες. Η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δικτύων απαιτεί προστασία δεδομένων, ακεραιότητα δεδομένων, επαλήθευση δεδομένων και πρόληψη απάτης. Η τεχνολογία Blockchain προσφέρει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών την ιδανική λύση για μία από τις βασικές ανάγκες της. Λόγω της αξιόπιστης και ασφαλούς πρόσβασης σε δεδομένα, τα blockchains χρησιμοποιούνται ήδη σε πολλές εφαρμογές της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών. Η δυνατότητα αποθήκευσης ιστορικών αρχείων χρηστών χωρίς δυνατότητα παραποίησης αυτών των εγγραφών σας επιτρέπει να διαχειριστείτε διάφορες πτυχές των λογαριασμών χρηστών. Ορισμένες από τις εφαρμογές blockchain στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνουν την αυτοματοποίηση πολλών εσωτερικών λειτουργιών όπως συστήματα χρέωσης, περιαγωγή και διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού.

Αυτοματοποίηση συστημάτων χρέωσης με έξυπνα συμβόλαια που παρέχονται από την τεχνολογία blockchain εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα στις εταιρείες και αποτρέπει κάθε πιθανότητα απάτης. Ως αποτέλεσμα, η όλη διαδικασία λογιστικής και ελέγχου θα αυτοματοποιηθεί, εξοικονομώντας περισσότερα χρήματα από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Αναδύονται νέες επιλογές διαχείρισης δικτύου και νέα μοντέλα κοινής χρήσης υποδομής, όπως διαχείριση ενοικίου τμήματος δικτύου 5G για εταιρείες τηλεπικοινωνιών και συνεργάτες δικτύου, επιχειρήσεις, φορείς εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας (MVNO) και παίκτες Over the Top (OTT). Το Blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να απλοποιήσετε τη διαδικασία, να το κάνετε ασφαλές, διαφανές και αποτελεσματικό και να βρείτε νέες πηγές εσόδων μέσω προτάσεων ψηφιακής αξίας πακέτου.

Blockchain σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Η τεχνολογία Blockchain εξακολουθεί να προσφέρει πολλές καινοτομίες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Τα πακέτα υπηρεσιών που βασίζονται σε Blockchain μπορούν να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων για εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Παρόλο που αυτές οι υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί και υλοποιηθεί πλήρως, ορισμένες από αυτές είναι ήδη αρκετά σαφείς για να εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα.

Μικρές πληρωμές

Το χαμηλό κόστος χρήσης blockchain για πληρωμές μπορεί να επιτρέψει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρέχουν μικροπληρωμές, οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται για την αγορά διαδικτυακών παιχνιδιών για κινητά, μουσικής και άλλων. Ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης αυτής της υπηρεσίας, οι εφαρμογές τρίτων δεν θα πρέπει να παρέχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή άλλα ευαίσθητα ή προσωπικά δεδομένα. Με άλλα λόγια, μια εφαρμογή blockchain της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών θα παρέχει ακόμη υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τους χρήστες τηλεπικοινωνιών.

Μεταφορές χρημάτων πελατών

Μια άλλη εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain είναι η μεταφορά χρημάτων. Αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά προφανές, επειδή χάρη στα κρυπτονομίσματα, το blockchain έχει μετακινηθεί από τη θεωρία στην πραγματική εφαρμογή, αλλά πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν έχουν ακόμη υιοθετήσει αυτήν την ιδέα, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα ο ένας στον άλλο μέσω μιας υπηρεσίας που βασίζεται σε blockchain.

Αναγνώριση και εξακρίβωση

Δεδομένου ότι η τεχνολογία blockchain προσφέρει ένα αξιόπιστο και ανίκητο επίπεδο ασφάλειας, η επαλήθευση της ψηφιακής ταυτότητας θα γίνει μια από τις πιο πολύτιμες εφαρμογές στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο σημαντικό στο μέλλον, καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αρχίσουν να αναπτύσσουν τεχνολογία blockchain σε όλες τις οικονομικές πτυχές των αναγκών των χρηστών. Οι τεχνολογίες επαλήθευσης ταυτότητας κοστίζουν πλέον δισεκατομμύρια εταιρείες κάθε χρόνο. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως το Civic αναπτύσσουν τώρα πολύ φθηνότερα και ασφαλέστερα συστήματα επαλήθευσης ταυτότητας με βάση την τεχνολογία blockchain.

Διαδικτυακό μάρκετινγκ και διαφήμιση

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν ήδη δεδομένα από εκατομμύρια χρήστες. Μέσω της χρήσης της τεχνολογίας blockchain, αυτές οι εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν την ατελείωτη πηγή δεδομένων σε διαδικτυακούς κλάδους μάρκετινγκ και διαφήμισης με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Η διαδικτυακή αγορά μάρκετινγκ και διαφήμισης είναι επί του παρόντος σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική, καθιστώντας το ιδανικό περιβάλλον για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρεμβαίνουν και να χρησιμοποιούν εφαρμογές blockchain για να προσφέρουν μια καλύτερη αγορά τόσο για διαφημιστές όσο και για χρήστες. Με την τεχνολογία blockchain, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες και οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν πώς και πότε θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα και οι πληροφορίες τους στη διαφημιστική αγορά.

Τι ισχύει το μέλλον

Η ιδέα της ύπαρξης μεθόδου τήρησης αρχείων και παρακολούθησης που προστατεύεται από χειραγώγηση ή εισβολή κάνει τις εφαρμογές blockchain απεριόριστες σε όλες τις αγορές που εξαρτώνται από την ασφάλεια. Οι περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain στις τηλεπικοινωνίες σχετίζονται κάπως με τη χρηματοδότηση. Η απλοποίηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και μεταφορών μέσω της τεχνολογίας blockchain υπόσχεται να οδηγήσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε ένα μέλλον όπου αυτές οι εταιρείες θα μετατραπούν σε πλήρως λειτουργικές τράπεζες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αυτό το βήμα θα υποστηριχθεί από το γεγονός ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι μια από τις βιομηχανίες που απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης των πελατών. Η χρήση εφαρμογών που βασίζονται σε blockchain θα επιτρέψει την αποτελεσματική χρήση αυτής της εμπιστοσύνης και, ταυτόχρονα, θα την αυξήσει. 

Η τεχνολογία Blockchain θεωρείται σχετικά νέα. Γι ‘αυτό είναι τόσο πλούσιο σε ανεξερεύνητες ευκαιρίες. Χάρη στην τεχνολογία blockchain, ο κόσμος βρίσκεται τώρα στη φάση της δημιουργίας ενός νέου εργαλείου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρόπους που προηγουμένως ήταν άγνωστοι. Οι εταιρείες ψηφιακών τηλεπικοινωνιών προσπαθούν για ακραία ψηφιοποίηση ολόκληρου του οργανισμού και των οικοσυστημάτων και το blockchain μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση για συγκεκριμένα σενάρια και να διασφαλίζει την απλότητα, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια.

Αποποίηση ευθυνών: Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου δεν προορίζονται να είναι οικονομικές συμβουλές και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοια. Η 3commas και οι συντάκτες της δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τα κέρδη ή τις ζημίες σας αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο. Το άρθρο παρουσιάστηκε για να παρέχει στους αναγνώστες γενικές πληροφορίες. Υπάρχει μόνο προσωπική εμπειρία που περιγράφεται εδώ. Ο χρήστης πρέπει να κάνει τη δική του ανεξάρτητη έρευνα για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτογράφηση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me