Δημιουργήθηκε από την ιδιοφυΐα του υπολογιστή και τον καθηγητή Silvio Micali του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), ο Algorand ανήκει στο στρατόπεδο εκείνων των έργων που δημιουργήθηκαν από άτομα με σοβαρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, το οποίο είναι σπάνια. Ο Micali είναι ο νικητής του βραβείου Turing το 2012, μια εξαιρετική αναγνώριση στον κόσμο της επιστήμης των υπολογιστών, που απονεμήθηκε στον μελλοντικό δημιουργό του Algorand για τη δουλειά του με τον συνάδελφό του, Shafi Goldwasser.

Σύμφωνα με την Ένωση Μηχανημάτων Υπολογιστών, η οποία απονέμει το βραβείο ετησίως, ο Micali πιστώνεται για τη συμβολή του στο να κάνει την κρυπτογραφία μια «πιο αυστηρή επιστήμη» μέσω έργων που συνοψίζουν τις ιδέες γύρω από μερικά από τα βασικά δομικά στοιχεία του τομέα. Σήμερα, θα ρίξουμε μια ματιά στα μεγάλα έργα και οργανισμούς που αποτελούν το οικοσύστημα Algorand.

Τι είναι το algorand?

Το Algorand είναι μια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη οικονομία χωρίς περιορισμούς. Αφού ξεκίνησε ένα έργο testnet στα μέσα του 2019 από τον καθηγητή του MIT Silvio Micali, η ομάδα του Algorand ξεκίνησε να λύσει ένα trilemma που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε startup στο πεδίο: ασφάλεια, αποκέντρωση και επεκτασιμότητα. Το Algorand έχει τώρα το δικό του blockchain, το οποίο λειτουργεί σε μια προσαρμοσμένη έκδοση του αλγορίθμου PoS – Pure Proof-of-Stake (PPoS). 

Το PPoS βασίζεται στο συναινετικό πρωτόκολλο της Βυζαντινής Συμφωνίας. Σε σύγκριση με το PoS, το PPoS μπορεί να ονομαστεί «πιο δίκαιο» σύστημα, επειδή σε αυτήν την περίπτωση, όλοι όσοι διαθέτουν διακριτικά ALGO στο λογαριασμό τους μπορούν να επιλεγούν ως επικυρωτές στο δίκτυο Algorand. Ο αριθμός των διακριτικών επηρεάζει μόνο την πιθανότητα επιλογής.

Το blockchain της Algorand επιτρέπει επίσης την εξυπηρέτηση πολλών στοιχείων εκτός από το ALGO. Αυτά είναι επίσης γνωστά ως Algorand Standard Assets (ASA) και λειτουργούν περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως τα διακριτικά ERC20 στο blockchain Ethereum. Ωστόσο, μία από τις κύριες διαφορές είναι ότι οι χρήστες πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν χειροκίνητα να λάβουν ένα συγκεκριμένο διακριτικό (η λεγόμενη συνδρομή). 

Ποια προβλήματα επιλύει ο Algorand?

Το Algorand μπορεί να λύσει μια ποικιλία προβλημάτων, από τη δημιουργία αποκεντρωμένων ανταλλαγών έως τη διαμόρφωση στοιχείων ενεργητικού. Ίσως το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα της πρακτικής υπόθεσης χρήσης του Algorand είναι το Tether stablecoin. Η Algorand και η Tether συνήψαν μια συνεργασία που ενσωμάτωσε την Tether στο blockchain του έργου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ASA 2.0 της Algorand. Σε σύγκριση με το USDT στο Omni, το Tether με βάση το Algorand διαθέτει ταχύτερες ταχύτητες συναλλαγών και σχετικά χαμηλές χρεώσεις, καθιστώντας το stablecoin κατάλληλο για μικροπληρωμές.

Έργα στο οικοσύστημα Algorand

Κύκλος

Η Circle είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τις ομότιμες πληρωμές και τα προϊόντα που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση. Το Circle κυκλοφόρησε το 2013 από τους Jeremy Allaire και Sean Neville. Το Circle ξεκίνησε ως πλατφόρμα καταναλωτών για πληρωμές peer-to-peer και ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Το 2018 η εταιρεία απέκτησε σημαντική ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Poloniex αφού η τελευταία αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες.

Το Algorand θα ενσωματώσει το USDC stablecoin, που υποστηρίζεται από το Circle. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα χρήματα μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών χρησιμοποιώντας το blockchain της Algorand. Η Algorand υποστηρίζει το Circle και το USDC για να προετοιμάσει ένα ευρύ φάσμα επεκτάσιμων, ασφαλών και διαλειτουργικών χρηματοοικονομικών εφαρμογών. Η Algorand παρέχει επίσης άνευ προηγουμένου ταχύτητα με χαμηλές χρεώσεις συναλλαγής απαραίτητες για stablecoin.

Καρτάν

Η Cartan είναι μια εταιρεία συμβούλων με έδρα τα Νησιά Καϊμάν, η οποία προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών, βοηθώντας τους πελάτες να εντοπίσουν, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν σύνθετες στρατηγικές αγοράς. Οι ειδικοί στη χρηματοδότηση και την τεχνολογία αναλύουν τα πιο πρόσφατα δεδομένα της βιομηχανίας για να παρέχουν στους πελάτες άμεσες γνώσεις και ευκαιρίες επενδύσεων. Η Cartan συνεργάζεται με την Algorand για την περαιτέρω αποκέντρωση του δικτύου Algorand, τη δημιουργία χρηματοοικονομικών προϊόντων στην κορυφή του δικτύου Algorand και την επιτάχυνση της υιοθέτησης του Algorand στα νησιά Cayman.

Καθολικό

Ιδρύθηκε το 2014, η Ledger είναι ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή πορτοφολιών κρυπτογράφησης υλικού και στην παροχή λύσεων υποδομής για εφαρμογές κρυπτογράφησης και blockchain. Με έδρα το Παρίσι, το Vierzon, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 170 επαγγελματίες που αναπτύσσουν διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες για την προστασία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για άτομα και εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των πορτοφολιών υλικού της Ledger που πωλούνται σε 165 χώρες.

Η Ledger έχει προσθέσει το εγγενές διακριτικό ALGO στη λίστα των στοιχείων που είναι συμβατά με το πορτοφόλι που διατίθενται στο Ledger Live. Αυτό δίνει στους χρήστες του Ledger τη δυνατότητα να αποθηκεύουν και να ασχολούνται με το στοίχημα ALGO. Η ενοποίηση με το Ledger Live παρέχει συμβατότητα αποθήκευσης με το Algorand Standard Assets (ASA), δίνοντας στους κατόχους διακριτικών ASA ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αποθήκευσης ιδιωτικού κλειδιού.

ΣΙΑΕ

Το SIAE (Ιταλική Εταιρεία Συγγραφέων και Εκδοτών), που ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1882, είναι ένα δημόσιο οικονομικό ίδρυμα και βάση ιδιότητας μέλους για τη διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων. Κάθε χρόνο η SIAE εκδίδει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια άδειες για τη χρήση του προστατευμένου υλικού του οργανισμού, διασφαλίζοντας στους συγγραφείς και τους εκδότες κατάλληλη αποζημίωση για το έργο τους. Το SIAE υποστηρίζει επίσης τις ιταλικές πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, συμβάλλοντας οικονομικά σε πολλές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες και υποστηρίζει διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η SIAE χρησιμοποιεί το Algorand για να αναπτύξει ένα νέο ανοιχτό οικοσύστημα για τη διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο κατέστη δυνατό από την πλατφόρμα blockchain υψηλής απόδοσης της Algorand. Το SIAE αρχικά συνεργάστηκε με την Hyperledger αλλά άλλαξε στην πλατφόρμα Algorand λόγω του αποκεντρωμένου σχεδιασμού και της κλιμακωτής απόδοσής του. Το πρωτόκολλο PPoS της Algorand, το οποίο εγγυάται την αποκέντρωση, την επεκτασιμότητα και την ασφάλεια, το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για την εύρωστη διαχείριση όλων των μεταδεδομένων και των συναλλαγών που απαιτούνται για τη σωστή διαχείριση δικαιωμάτων. Η συνεργασία μεταξύ SIAE και Algorand θα αναπτύξει και θα ενισχύσει εργαλεία και υπηρεσίες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για τη δημιουργία νέων ανοιχτών και προσβάσιμων λύσεων, βελτιώνοντας περαιτέρω την αποτελεσματικότητα και τη διαμεσολάβηση.

ΙΔΕΞ

Το IDEX κυκλοφόρησε από μια ομάδα εμπόρων κρυπτογράφησης στα τέλη του 2012 ως μια διευρυμένη και ενημερωμένη έκδοση των υπαρχόντων αποκεντρωμένων ανταλλαγών. Είναι ένα DEX με βάση το Ethereum που υποστηρίζει ζεύγη συναλλαγών ETH και ERC20. Το IDEX εφαρμόζει τα οφέλη των έξυπνων συμβολαίων για συναλλαγές ψηφιακών στοιχείων p2p.

Λιθοβολήστε

Η Stonize είναι μια ιταλική εταιρεία FinTech που επικεντρώνεται στη μετάβαση σε ένα πιο ανοιχτό χρηματοοικονομικό σύστημα με αποστολή να κάνει την τιτλοποίηση προσβάσιμη και διαφανή. Η πλατφόρμα της Stonize διευκολύνει την έκδοση, διαχείριση και μεταφορά σχετικών ψηφιακών τίτλων. Συνεργάζεται με το CNR, το μεγαλύτερο ερευνητικό ινστιτούτο της Ιταλίας, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη καινοτομιών με στόχο τον εκδημοκρατισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η Stonize θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Atomic Transfers και Atomic Smart Contracts in Layer-1 (ASC1) για να παρέχει στους πελάτες της ταχύτερες και ασφαλέστερες διαδικασίες εκκαθάρισης και διακανονισμού. Η ομάδα Stonize εργάζεται για να βελτιώσει τη διαδικασία παράδοσης και πληρωμής χρησιμοποιώντας το Atomic Transfers για πολυμερείς συναλλαγές και το πρότυπο ASC1 για escrow. 

Ρεάλιο

Το Realio είναι μια ολοκληρωμένη λύση SaaS βασισμένη σε blockchain για έκδοση, επένδυση και διαχείριση ψηφιακών στοιχείων. Το Realio συνδυάζει την πρόσβαση σε μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή (p2p) με δυνατότητες πλατφόρμας κυκλοφορίας / επένδυσης για να συνδυάσει λύσεις blockchain εταιρικής ποιότητας με επενδυτικά οχήματα σε επίπεδο ιδρύματος.

Το Realio συμβολίζει το δίκτυό του μέσω RST, το οποίο στοχεύει να είναι το πρώτο πραγματικά υβριδικό διακριτικό ασφάλειας / χρησιμότητας που προσφέρει μετοχές ιδιοκτησίας και κέρδους στο δίκτυο καθώς και δυνατότητες στοιχήματος. Το Realio αξιοποιεί την απλότητα του Algorand ASA καθώς και την ταχύτητα και την ασφάλεια του δικτύου.

Πρωτόκολλο Orion

Το Orion Protocol επιλύει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο DeFi συνδυάζοντας τη ρευστότητα ολόκληρης της αγοράς κρυπτογράφησης (CEX, DEX, swap pools) σε μια μοναδική αποκεντρωμένη πλατφόρμα. Το Orion Protocol είναι το πρώτο έργο που υλοποιεί την Dynamic Coin Offering (DYCO), μια νέα δομή πώλησης διακριτικών στην οποία τα tokens χρησιμότητας υποστηρίζονται από δολάρια ΗΠΑ για έως και 16 μήνες μετά το Token Generation Event (TGE) και οι συμμετέχοντες δικαιούνται 80% επιστροφή χρημάτων μετά την κωδικοποίηση.

Ο Orion προσχώρησε στο Eterna Capital Venture Studio, μια πρωτοβουλία με επικεφαλής τους Eterna Capital, Borderless Capital και Algorand, για να επιταχύνει την ανάπτυξη νεοσύστατων επιχειρήσεων δημιουργώντας λύσεις σε προβλήματα χρηματοδότησης, ανταλλαγών, αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων και πολλά άλλα. 

συμπέρασμα

Το Algorand είναι ένα νέο, σχετικά νέο blockchain, που σημαίνει ότι η τεχνολογία της, αν και φρέσκια, δεν έχει υποβληθεί ακόμη σε πολλές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς. Η κρυπτογράφηση ALGO θα αυξηθεί σε αξία, καθώς εμφανίζονται σημαντικά νέα σχετικά με νέες συνεργασίες και σημαντικές εξελίξεις στο οικοσύστημα του έργου. Οι επενδυτές μπορούν επίσης να δουν το Algorand ως βιώσιμο μέρος ενός χαρτοφυλακίου κρυπτονομισμάτων εάν πιστεύουν ότι οι μπλοκ απόδειξης ιδιοκτησίας που μειώνουν το κόστος συμμετοχής στο blockchain (θυμηθείτε, μόλις 1 ALGO στο πορτοφόλι σας αρκεί για να δοκιμάσετε να γίνετε επικυρωτής) τελικά θα αποδειχθεί πιο επιτυχημένη στην αγορά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me