Οδηγός συναλλαγών Bitcoin

Η διαπραγμάτευση Bitcoin συχνά χαρακτηρίζεται ως ένα γρήγορο-πλούσιο σχήμα, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Το να γίνετε έμπορος Bitcoin μπορεί να είναι ένας επιβραβευτικός τρόπος για να κερδίσετε κέρδος, αλλά δεν μπορείτε να τρέξετε στα τυφλά. Πρέπει πρώτα να μάθετε τα βασικά των συναλλαγών και να κατανοήσετε πώς να διαχειρίζεστε σωστά τον κίνδυνο.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε τις στρατηγικές εργασίας μας για την εμπορία BTC – αυτά θα είναι τα εργαλεία που χρειάζεστε για να κερδίσετε χρήματα σε αυτόν τον κλάδο 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Contents

Πώς λειτουργεί το Bitcoin?

Το Bitcoin είναι ένα αποκεντρωμένο νόμισμα, που σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από κυβερνητική αρχή ή τράπεζα. Μπορείτε να μεταφέρετε πλούτο μέσω Bitcoin χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τρίτο μέρος. Θα κυκλοφορούν μόνο 21 εκατομμύρια Bitcoin (εκ των οποίων τα 18,5 εκατομμύρια έχουν ήδη εξορυχθεί), επομένως αυτή η μορφή εικονικού νομίσματος δεν υπόκειται σε πληθωρισμό Μ0 / ΜΒ.

Η διαπραγμάτευση Bitcoin λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το συμβατικό χρηματιστήριο, όπου η τιμή αποφασίζεται όχι από καμία κυβέρνηση ή ρυθμιστική εταιρεία, αλλά στην πραγματικότητα από τους ίδιους τους ανθρώπους. Οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει Bitcoin ανά πάσα στιγμή. Όταν περισσότεροι άνθρωποι πωλούν από ό, τι αγοράζουν, η τιμή πέφτει. Αντίθετα, όταν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά Bitcoin, η τιμή θα αυξηθεί. Το BTC είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη αγορά – η τιμή μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί πολύ γρήγορα. Μαθαίνοντας για την αγορά, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις διακυμάνσεις.

24ωρο

Λόγοι για την ανταλλαγή BTC

Το BTC έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές πλεονέκτημα μεταξύ των εμπόρων, για διάφορους βασικούς λόγους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένους τρόπους με τους οποίους η διαπραγμάτευση BTC μπορεί να είναι επωφελής.

Υψηλή μεταβλητότητα

Λόγω τεράστιων κερδοσκοπικών, βραχυπρόθεσμων τόκων στην αγορά κρυπτογράφησης, η BTC γνώρισε υψηλή αστάθεια. Για παράδειγμα, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2018, η τιμή αγοράς της BTC έφτασε στο μέγιστο των 19.378 $ και έφτασε τα 5.851 $ στο χαμηλότερο σημείο της.

Όχι μόνο αυτή η αστάθεια κάνει τη διαπραγμάτευση BTC συναρπαστική, αλλά παρέχει επίσης πολλές ευκαιρίες να κερδίσετε τεράστια κέρδη. Φυσικά, οι αυξημένοι κίνδυνοι είναι εγγενείς στην υψηλή μεταβλητότητα – γι ‘αυτό οι έμποροι πρέπει να φροντίσουν να αναπτύξουν ένα σχέδιο διαχείρισης κινδύνου.

Ώρες αγοράς

Δεδομένου ότι η αγορά BTC δεν βρίσκεται υπό κεντρική διακυβέρνηση, μπορείτε να την ανταλλάξετε 24/7. Το παραδοσιακό χρηματιστήριο, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες. Μπορείτε να κάνετε συναλλαγές στην αγορά BTC ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε bots συναλλαγών BTC για να επωφεληθείτε από τις διακυμάνσεις της αγοράς ενώ κοιμάστε.

Μακροχρόνιες και βραχυπρόθεσμες συναλλαγές

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το BTC μακροπρόθεσμα, μπορείτε να το κάνετε. Με την αγορά χαμηλών και υψηλών πωλήσεων λίγους μήνες αργότερα, μπορείτε να κερδίσετε ένα τεράστιο κέρδος σε μια πτώση. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να προσπαθήσετε να επωφεληθείτε από τις διακυμάνσεις των τιμών που συμβαίνουν μέσα σε μια μέρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερα, αλλά πιο συνεπή κέρδη. Για τους αρχάριους εμπόρους, ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες συναλλαγές είναι μια απλούστερη πορεία.

Συναλλαγές Bitcoin εναντίον Επένδυση

Το Bitcoin συχνά συγκρίθηκε με ένα πραγματικό παραδοσιακό απόθεμα, και θεωρητικά, λειτουργούν σχεδόν το ίδιο. Και οι δύο επηρεάζουν τις τιμές και τις αξίες τους από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του εμπορεύματος και αυτές αλλάζουν με βάση το γενικό συμφέρον του κοινού για αυτά.

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση Bitcoin δεν ρυθμίζεται πλήρως από καμία κυβερνητική υπηρεσία. Επομένως, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι επενδύσεις σας προστατεύονται από εξωτερική επιρροή. Αυτό περιλαμβάνει ένταλμα που παγώνει τα περιουσιακά σας στοιχεία στο δικαστήριο και άλλα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά σας.

Αυτά τα στοιχεία απορρίπτουν εύκολα τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι το Bitcoin είναι λιγότερο ασφαλές από τις παραδοσιακές επενδύσεις σε μετοχές, καθώς εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό συναλλαγών κρυπτογράφησης. Αυτή η άμυνα έχει κρατηθεί ακόμη και μετά από έναν άνδρα που κρατά πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια Πέθανε το Bitcoin και οι πελάτες του δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά του με οποιονδήποτε τρόπο, παρόλο που κρατούσε τα νομίσματά τους σε κρυπτονομίσματα. Το εμπόριο Bitcoin είναι σίγουρα ασφαλές και προστατευμένο από οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση.

Επιπλέον, το Bitcoin είναι αποκλειστικά διαδικτυακό και επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς και τις επιταγές χαρτιού και οτιδήποτε άλλο παρόμοιο, που μπορεί να κλαπεί ή να χαθεί στον πραγματικό κόσμο. Με τη μετάβαση από τις γηράσκουσες και ολοένα και πιο αξιόπιστες τράπεζες και κυβερνητικούς φορείς που είναι εύκολο θύμα των εκατοντάδων καθημερινών διαδικτυακών επιθέσεων παγκοσμίως, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας είναι τα ασφαλέστερα ποτέ, αποθηκευμένα σε πορτοφόλι Bitcoin ή κρυπτονομίσματος.

Αγορά και πώληση BTC έναντι Bitcoin CFD

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανταλλάξετε Bitcoin:

 1. Αγοράστε BTC με την πρόθεση να το πουλήσετε για κέρδος
 2. Υποθέστε την αξία του BTC, χωρίς να έχετε στην κατοχή σας ένα διακριτικό

Η τελευταία μέθοδος είναι πώς λειτουργούν τα CFD Bitcoin (συμβόλαιο για διαφορές). Όταν ακολουθείτε αυτήν τη μέθοδο, δεν αλληλεπιδράτε ποτέ με μια ανταλλαγή απευθείας.

Αγορά BTC

Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στη συνεργασία με ανταλλαγές:

 • Οι ανταλλαγές ενδέχεται να μην διαθέτουν την υποδομή, τα δημόσια αρχεία και τους κανονισμούς που απαιτούνται για την έγκαιρη ανταπόκριση σε αιτήματα υποστήριξης.
 • Οι διακομιστές ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστοι, προκαλώντας προσωρινά την αναστολή των αγορών.
 • Τέλη και περιορισμοί επιβάλλονται κατά την ανάληψη και την προσθήκη χρημάτων στον λογαριασμό σας.

Επιλέγοντας να ανταλλάξετε Bitcoin CFD, δεν έχετε το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο – αντ ‘αυτού, έχετε το δικαίωμα στη διαφορά τιμής. Θα προβλέψετε εάν το BTC θα αυξηθεί ή θα μειωθεί. Εάν προβλέψετε εσφαλμένα, τότε θα πρέπει να πληρώσετε τη σχετική απώλεια. Κάνοντας μια σωστή πρόβλεψη, θα κερδίσετε το σχετικό κέρδος.

Το κέρδος / ζημία είναι η αλλαγή αξίας πολλαπλασιαζόμενη με την ποσότητα. Δεδομένου ότι δεν έχετε το υποκείμενο στοιχείο, η πλειοψηφία των χρηματιστών απαιτεί απλώς ένα πολύ μικρό ποσοστό της αξίας του στοιχείου (με την αξία να είναι η ποσότητα του στοιχείου επί την τιμή).

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της διαπραγμάτευσης CFD Bitcoin είναι η προσθήκη μόχλευσης. Σε τελική ανάλυση, μπορείτε να ανταλλάσσετε πολλές φορές το ποσό του BTC από ό, τι θα κάνατε εάν έπρεπε να αγοράσετε το κρυπτογράφηση. Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι οι πιθανές απώλειες αυξάνονται καθώς αυξάνεται και η μόχλευση.

Εξετάστε ένα παράδειγμα – ας υποθέσουμε ότι ανταλλάσσετε ένα Bitcoin CFD με μόχλευση 50x. Εάν κερδίσετε κέρδος, θα ήταν 50 φορές υψηλότερο από αυτό που θα είχατε κερδίσει εάν αγοράσατε το κρυπτογράφημα και στη συνέχεια το πουλήσατε. Όμως, αν προβλέψετε εσφαλμένα, οι απώλειές σας θα είναι 50 φορές περισσότερο.

Έτσι, για να προσδιορίσετε εάν θέλετε να αγοράσετε και να πουλήσετε το Bitcoin εντελώς ή να συνεργαστείτε με CFD, πρέπει να προσδιορίσετε αν οι πιθανές ανταμοιβές αξίζουν τον κίνδυνο.

Γενικοί Όροι Συναλλαγών Bitcoin

Πριν εξερευνήσετε την έρευνα αγοράς κρυπτονομισμάτων, σας συνιστούμε να διαβάσετε τους ακόλουθους όρους και τις εφαρμογές τους.

Πλατφόρμες συναλλαγών εναντίον Marketplace εναντίον Μεσίτες

Σε μια πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin, οι αγοραστές και οι πωλητές αντιστοιχίζονται αυτόματα. Αυτές οι πλατφόρμες λειτουργούν ως μεσάζων μεταξύ των δύο μερών και οι συναλλαγές βασίζονται στην τρέχουσα τιμή αγοράς BTC.

Οι αγορές, από την άλλη πλευρά, είναι ομότιμες, πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλητές και οι αγοραστές επικοινωνούν μεταξύ τους απευθείας κατά τη διεξαγωγή συναλλαγών.

Για συναλλαγές υψηλότερου όγκου, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν μεσίτη Bitcoin. Με μεσιτείες κρυπτογράφησης, τα χρήματα πραγματοποιούνται μέσω δικτύου αντιπροσώπων. Ο έμπορος ενεργεί ως μεσάζων, βρίσκοντας αγοραστές και πωλητές που έχουν μεγάλες δεξαμενές κρυπτογράφησης. Υπάρχουν συνήθως μεγαλύτερες σχετικές χρεώσεις, αλλά αυτή η επιλογή είναι πιο βολική, πιο ευέλικτη και γρηγορότερη από τη μετάβαση σε μια πλατφόρμα ανταλλαγής.

Βιβλίο παραγγελιών

Όταν χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα συναλλαγών, θα μπορείτε να προβάλετε το βιβλίο παραγγελιών της αγοράς – αυτή είναι μια πλήρης λίστα με όλες τις παραγγελίες αγοράς (που ονομάζονται επίσης προσφορές) και τις παραγγελίες πώλησης (που ονομάζονται επίσης ερωτήσεις). Θα μοιάζει με αυτό:

Βιβλίο παραγγελιών

Τιμή Bitcoin

Όταν βλέπετε την «τιμή» του BTC, αυτό αναφέρεται στην τιμή της πιο πρόσφατης συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης. Αυτό διαφέρει από τις τιμές νομίσματος fiat, επειδή δεν υπάρχει καθολική τιμή BTC που ακολουθούν όλοι. Η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να είναι διαφορετική στις ΗΠΑ από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα μεγάλα χρηματιστήρια αυτών των χωρών περιλαμβάνουν διαφορετικές συναλλαγές.

Υψηλή έναντι Χαμηλός

Δίπλα στην τρέχουσα τιμή BTC, ενδέχεται να δείτε τους όρους «υψηλή» και «χαμηλή». Πρόκειται για τις υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές του BTC τις τελευταίες 24 ώρες. Ανάλογα με την πλατφόρμα, ενδέχεται να μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό πλαίσιο από το οποίο προέρχονται τα υψηλά και τα χαμηλά.

Ενταση ΗΧΟΥ

Αυτός ο όρος αναφέρεται στον συνολικό αριθμό των Bitcoin που έχουν διαπραγματευτεί σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο. Οι έμποροι χρησιμοποιούν τον όγκο για να προσδιορίσουν τη σημασία μιας τάσης. Εάν μια τάση είναι σημαντική, θα συνοδεύεται από μεγάλους όγκους – και, αντίθετα, οι χαμηλοί όγκοι δείχνουν μια αδύναμη τάση. Εάν δείτε μια ξαφνική αλλαγή στην τιμή του BTC, σας συνιστούμε να ελέγξετε τον όγκο συναλλαγών για να προσδιορίσετε εάν είναι η αρχή μιας αντίθετης τάσης.

Παραγγελία αγοράς

Μια εντολή αγοράς (αναφέρεται επίσης ως άμεση παραγγελία) είναι όπου ένας έμπορος καθορίζει το ποσό του BTC που θα ήθελε να αγοράσει ή να πουλήσει. Στη συνέχεια, μπορούν να διατάξουν την ανταλλαγή για να πραγματοποιήσουν την αγορά ή την πώληση αμέσως. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ταιριάξει με έναν αγοραστή ή πωλητή για να ικανοποιήσει την παραγγελία σας. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να ταιριάζει με πολλά άτομα και σε διαφορετικά σημεία τιμών. Η παραγγελία θα ολοκληρωθεί μόλις συγκεντρωθούν αρκετοί αγοραστές ή πωλητές για να εκπληρώσουν το καθορισμένο ποσό BTC.

Οριακή παραγγελία

Αυτό το είδος παραγγελίας επιτρέπει στους εμπόρους να αγοράζουν και να πωλούν BTC σε μια συγκεκριμένη τιμή που μπορούν να ορίσουν. Αυτή η παραγγελία ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί πλήρως, εάν δεν υπάρχουν αρκετοί αγοραστές ή πωλητές που πληρούν αυτές τις απαιτήσεις τιμής.

Εντολή Stop-Loss

Μια εντολή stop-loss επιτρέπει σε έναν έμπορο να ορίσει μια συγκεκριμένη τιμή στην οποία θα ήθελε να πουλήσει τα κρυπτογραφικά του στο μέλλον. Αυτό χρησιμοποιείται για την ελαχιστοποίηση των απωλειών σε περίπτωση πτώσης της τιμής του BTC ή άλλου είδους κρυπτογράφησης.

Διακοπή απώλειας

Πρόβλεψη τιμής Bitcoin: Θεμελιώδης έναντι Τεχνική ανάλυση

Εάν μάθετε να μελετάτε τα μοτίβα που ακολουθεί το Bitcoin και πού να αγοράσετε και να πουλήσετε, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις μακροπρόθεσμες τάσεις και τις μικρές διακυμάνσεις. Οι δύο κύριοι τύποι πρόβλεψης τιμών είναι η θεμελιώδης ανάλυση και η τεχνική ανάλυση.

Θεμελιώδης ανάλυση

Η βασική ανάλυση συνίσταται στη μελέτη του τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, εάν ένα δημοφιλές χρηματοοικονομικό άρθρο είπε ότι αγοράζει Bitcoin σε ένα μήνα (για οποιονδήποτε λόγο), τότε αφού το εξετάσετε και αποφασίσετε ότι συμφωνείτε, μπορείτε να ακολουθήσετε την απόφαση των ειδικών και να επωφεληθείτε από αυτό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να ανατρέξετε στις εμπειρίες των επενδυτών των φίλων και των μακροχρόνιων επενδυτών, εάν επιθυμείτε να έχετε άλλη συμβολή στην απόφασή σας σχετικά με το εάν πουλάτε, αγοράζετε ή κρατάτε

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα στη χρήση βασικής ανάλυσης. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε ενδέχεται να μην είναι απολύτως αξιόπιστες. Ο διπλός έλεγχος των πηγών σας και η εξασφάλιση πάντα ότι γνωρίζετε ότι βασίζονται οι πληροφορίες που λαμβάνετε μπορεί να σας εγγυηθεί την επιτυχία σας. Επιπλέον, οι πηγές ειδήσεων στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε μπορεί να είναι προκατειλημμένες ή εντελώς λανθασμένες. Επομένως, παραμείνετε ασφαλείς, ώστε να μην πέσετε ποτέ ευαίσθητοι σε ελαττωματικές πληροφορίες που μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο και ακόμη και να βλάψουν την κατώτατη γραμμή σας.

Τεχνική ανάλυση

Εάν θέλετε να εφαρμόσετε τεχνικές αναλύσεις, πρέπει να ερευνήσετε πολλά για την προηγούμενη ιστορία του Bitcoin και πώς έχει αλλάξει συνολικά σε όλο το παρελθόν του. Αυτό σημαίνει ότι η επισκόπηση προηγούμενων αυξήσεων και πτώσεων στο ιστορικό τιμών Bitcoin για να σας βοηθήσει να λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση θα είναι η κύρια στρατηγική σας. Με τον έλεγχο της απόκρισης του κρυπτονομίσματος σε προηγούμενες καταστάσεις, μπορείτε να μαντέψετε με ακρίβεια πώς θα ανταποκριθεί το εξαιρετικά ασταθές νόμισμα στα τρέχοντα γεγονότα.

Ένα από τα μειονεκτήματα της χρήσης αυτής της μεθόδου είναι ότι η ιστορία του Bitcoin χρονολογείται μόνο σε περίπου 10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που έχουν συμβεί πολλά σε αυτήν την περίοδο, δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να λάβετε με αυτοπεποίθηση τις απολύτως ακριβείς αποφάσεις.

Ίσως, σε μια άλλη δεκαετία, αυτή η μέθοδος θα γίνει όλο και πιο εφικτή. Ωστόσο, προς το παρόν, αυτό δεν ισχύει. Συνιστούμε να ενσωματώσετε τόσο τεχνικές όσο και θεμελιώδεις αναλύσεις στη στρατηγική συναλλαγών σας.

Ανάλυση

Τρόπος διαπραγμάτευσης μετοχών Bitcoin

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την εμπορία Bitcoin, ακολουθήστε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για μια ομαλή ενσωμάτωση.

1. Επιλέξτε μια ανταλλαγή

Δεν υπάρχει επίσημη αγορά ανταλλαγής BTC – έτσι, έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Μερικά είναι υπέροχα, ενώ άλλα είναι λιγότερο αξιόπιστα. Λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Τοποθεσία: Θα θέλατε να επιλέξετε μια αγορά συναλλάγματος που βρίσκεται κοντά σας, ώστε να μπορείτε να καταθέσετε το νόμισμα fiat της χώρας σας
 • Ρευστότητα: Πρέπει να επιλέξετε μια αγορά ανταλλαγής BTC που προσφέρει υψηλή ρευστότητα παράλληλα με τη βαθιά διείσδυση στην αγορά.
 • Αξιόπιστος: Βρείτε μια ανταλλαγή που λειτουργεί για τουλάχιστον δύο χρόνια και έχει πολλές κριτικές στο διαδίκτυο.
 • Ρυθμιζόμενη: Διαλέξτε μια ανταλλαγή που ρυθμίζει την αγορά της, ώστε να προστατεύεστε από οποιαδήποτε δόλια δραστηριότητα.

2. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Θα χρειαστείτε πιθανώς μια επαληθεύσιμη διεύθυνση email και έναν αριθμό τηλεφώνου για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Ορισμένες ανταλλαγές θα απαιτήσουν επίσης να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας ανεβάζοντας έγγραφα.

3. Χρηματοδοτήστε τον λογαριασμό σας

Μόλις ο λογαριασμός σας ρυθμιστεί και επαληθευτεί, καταθέστε χρήματα στο λογαριασμό σας. Μόλις το κάνετε, θα είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε συναλλαγές.

4. Ξεκινήστε τις συναλλαγές

Αυτό το βήμα της διαδικασίας θα διαφέρει ανάλογα με την ανταλλαγή που χρησιμοποιείτε. Μεταβείτε στο κύριο μενού του ιστότοπου. θα πρέπει να δείτε τις επιλογές Αγορά και Πώληση. Εδώ μπορείτε να ορίσετε αγορές και να περιορίσετε τις παραγγελίες. Μόλις αγοράσετε την πρώτη σας μορφή κρυπτογράφησης, μπορείτε πλέον να ανταλλάσσετε ζεύγη κρυπτονομισμάτων – δεν θα υπάρχει ανάγκη για νόμισμα fiat εάν δεν θέλετε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Ξεκινήστε τις συναλλαγές

Τύποι στρατηγικών συναλλαγών Bitcoin

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανταλλάξετε αποτελεσματικά το Bitcoin και πολλά άλλα εφευρίσκονται καθημερινά. Ωστόσο, παρόλο που έχουμε αναλύσει πολλαπλά συστήματα συναλλαγών, τα τρία που εξηγούνται παρακάτω είναι τα πιο βέλτιστα και κερδοφόρα, σύμφωνα με τα ευρήματά μας. Ελπίζουμε να είστε σε θέση να εφαρμόσετε με επιτυχία και να επωφεληθείτε από αυτά στο μέγιστο βαθμό.

1. Συναλλαγές ημέρας Bitcoin

Η ημερήσια διαπραγμάτευση είναι ένας τύπος συναλλαγών όπου ποτέ δεν κρατάτε καθόλου Bitcoin και στην πραγματικότητα πωλείτε όλα σας μέχρι το τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από τις απώλειες που έχετε υποστεί (εκτός αν, φυσικά, το Bitcoin έχει μειώσει ένα τεράστιο ποσό) … Παρόλο που χρειάζεται πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτός είναι ένας τρόπος να κερδίσετε πολλά χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συναλλαγές ημέρας

Λόγω του γεγονότος ότι στην πραγματικότητα αγοράζετε και πουλάτε εν κινήσει, κάθε φορά που το Bitcoin αυξάνει ένα προκαθορισμένο ποσό, δεν θα επωφεληθείτε ποτέ από ένα τεράστιο ποσό από αυξήσεις, αλλά επίσης θα αποφύγετε μεγάλες απώλειες από δραματικές πτώσεις. Επομένως, μειώνετε τον κίνδυνο ενώ μεγιστοποιείτε το ποσό κέρδους που μπορείτε να αποκτήσετε από την αγορά και την πώληση της προτιμώμενης κρυπτογράφησής σας. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί για οποιοδήποτε κρυπτογράφηση, αλλά το Bitcoin είναι το πιο ασταθές και, ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή.

2. Αυτοματοποιημένες συναλλαγές Bitcoin

Το αυτοματοποιημένο εμπόριο Bitcoin λειτουργεί πολύ παρόμοια με την προηγούμενη μέθοδο. Χρησιμοποιείτε λογισμικό για να κάνετε όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς, όπως να αποφασίσετε πότε, πού και πόσο Bitcoin πρέπει να αγοράσετε και να πουλήσετε. Ταυτόχρονα, ελέγχετε εάν η στρατηγική σας αλλάζει μέρα με τη μέρα, ή εάν πυροδοτείτε μακροπρόθεσμα.

Αυτόματο

Επιπλέον, εμπιστεύοντας το λογισμικό, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε ή να ανησυχείτε για τα συναισθήματά σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη μείωση της πίεσης. Παρόλο που αυτή η μέθοδος συνήθως μειώνει τα επίπεδα άγχους του εμπόρου, η αυτοματοποιημένη διαπραγμάτευση μπορεί να είναι απρόβλεπτη κάποια στιγμή και η παρακολούθηση των οικονομικών σας είναι μια έξυπνη κίνηση, ανεξάρτητα από τη στρατηγική με την οποία εργάζεστε.

3. Scalping Bitcoin

Το scalping του Bitcoin είναι περισσότερο από μια περιθωριακή μέθοδο από οποιονδήποτε άλλο τρόπο διαπραγμάτευσης του Bitcoin λόγω της αναξιόπισής του. Το scalping είναι όταν οι άνθρωποι αγοράζουν ολόκληρο το απόθεμα κάτι και μετά το πωλούν πίσω στους πραγματικούς πραγματικούς αγοραστές σε διογκωμένες τιμές. Αυτό συμβαίνει συχνά λόγω της έλλειψης προσφοράς για την πρόσβαση σε αυτούς τους άλλους ανθρώπους, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να αγοράσουν από τα scalpers που ανέβηκαν αυτές τις τιμές στην αρχή.

Το scalping Bitcoin λειτουργεί σχετικά με τον ίδιο τρόπο. Όταν η τιμή είναι χαμηλή, αγοράζετε πολλά Bitcoin και στη συνέχεια το ανεβάζετε ξανά. Παρόλο που, αυτή η μέθοδος απαιτεί μεγάλο αριθμό είτε περιουσιακών στοιχείων είτε άλλων ατόμων που επιθυμούν να εργαστούν ως συντονισμένη ομάδα για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επίπεδο αποτελεσματικότητας που αναζητάτε.

Ξύρισμα

4. Bitcoin Swing Trading

Η ανταλλαγή συναλλαγών είναι η πράξη αγοράς και πώλησης μετά από έναν ορισμένο βαθμό κίνησης γραφήματος. Με τις συναλλαγές swing, κρατάτε το BTC σας για περισσότερο από μία ημέρα – σε αντίθεση με τις ημερήσιες συναλλαγές, στις οποίες κλείνετε τη θέση πριν από το τέλος της ημέρας.

Διαπραγμάτευση

Οι έμποροι συχνά επιλέγουν συναλλαγές swing, καθώς οι μεταβολές των τιμών εντός της ημέρας είναι συνήθως οριακές.

Τα οφέλη του swing trading περιλαμβάνουν:

 • Εύκολη αυτοματοποίηση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμπορικά βοηθήματα όπως bots, κηροπήγια και λογισμικό συμβούλων)
 • Απεριόριστες επιλογές (μπορείτε να ολοκληρώσετε στιγμιαία μια συναλλαγή, αντί να περιμένετε μερικές ημέρες για να κλείσετε μια θέση πριν ανοίξετε μια νέα)
 • Ομοιότητα με το χρηματιστήριο (οι δεξιότητες μεταφέρονται)

Η ανταλλαγή Swing είναι ιδανική για εμπόρους που δεν μπορούν να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο και εστίαση για ημερήσιες συναλλαγές και ελιγμούς.

Πώς να διαβάσετε διαγράμματα τιμών Bitcoin

Μόλις καταλάβετε πώς να διαβάσετε διαγράμματα τιμών Bitcoin, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε τα κέρδη σας και να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειές σας. Αυτά τα διαγράμματα είναι συνήθως φρέσκα με σχετικές πληροφορίες και τις πιο ενημερωμένες τιμές που είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.

Ιαπωνικά κηροπήγια

Ο πιο συνηθισμένος τύπος του διαγράμματος τιμών Bitcoin, το μοντέλο «Ιαπωνικά κηροπήγια», είναι οι εύκολα αναγνωρίσιμες πράσινες και κόκκινες γραμμές. Αυτά δείχνουν την άνοδο και την πτώση των τιμών εντός μιας συγκεκριμένης δεδομένης χρονικής περιόδου (όπως μια ώρα, μια ημέρα ή περισσότερο). Ένα πράσινο «κηροπήγιο» υποδηλώνει μια αυξημένη τιμή, ενώ ένα κόκκινο σημαίνει μια πτώση της τιμής.

Ιαπωνικά κηροπήγια

Bull εναντίον Αγορές αρκούδων

Μια αγορά ταύρων είναι οικονομικά υγιής και σε άνοδο, ενώ η αγορά αρκούδων υποχωρεί και οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων μειώνονται. Ακολουθεί ένα παράδειγμα της εμφάνισης του BTC σε μια ανοδική αγορά, με μικρούς κύκλους αρκούδων.

Επίπεδα αντίστασης και υποστήριξης

Εάν δείτε ότι η τιμή του BTC φαίνεται να έχει φτάσει το ανώτατο όριο, θα δείτε το επίπεδο αντίστασης του. Ουσιαστικά, αυτή είναι η συνέπεια των μεγάλων όγκων να εκτελούνται σε ένα συγκεκριμένο σημείο τιμής, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνολική τιμή δεν ξεπερνά αυτό το όριο.

Τα επίπεδα υποστήριξης, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να είναι ένα κατώτατο σημείο που το Bitcoin δεν θα πέσει κάτω. Για να προσδιορίσετε τη δύναμη των επιπέδων αντίστασης και υποστήριξης, πρέπει να εξετάσετε πόσες φορές η τιμή του BTC δεν μπόρεσε να κινηθεί πέρα ​​από αυτά τα όρια. Εάν συμβαίνει συχνά, τα επίπεδα θεωρούνται ισχυρά.

Αντίσταση υποστήριξης Bitcoin

Πού να κάνετε εμπόριο Bitcoin

Όπως προαναφέρθηκε, μπορείτε να ανταλλάξετε bitcoin μέσω μεσιτείας, αγοράς ή πλατφόρμας συναλλαγών Bitcoin. Μερικά από τα πιο δημοφιλή χρηματιστήρια Bitcoin περιλαμβάνουν:

Κάθισμα

 • Εξαιρετική εφαρμογή για κινητά
 • Η μεγαλύτερη ανταλλαγή BTC στον κόσμο
 • Ξεκινήστε τις συναλλαγές αμέσως μόνο με μια διεύθυνση email
 • Πολύ χαμηλές χρεώσεις

Κέρμα

 • Υψηλά όρια αγοράς και ρευστότητα
 • Φιλικό για αρχάριους
 • Η επιλογή Άμεση αγορά είναι διαθέσιμη για χρήση με χρεωστικές κάρτες

eToro

 • Καθαρό, απλό περιβάλλον εργασίας χρήστη
 • Καινοτόμα δυνατότητα ανταλλαγής αντιγράφων
 • Πολύ αξιόπιστη
 • Υψηλά όρια

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε το Bitcoin

Η ασφάλεια είναι η πιο σημαντική σας ευθύνη. Το να βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία και τα τραπεζικά σας διαπιστευτήρια δεν διακυβεύονται ποτέ θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιότητας. Το να είσαι σίγουρος για το ποιος ασχολείσαι, είτε πρόκειται για την εταιρεία που αποθηκεύει το κρυπτογράφημά σου είτε το άτομο στο άλλο άκρο του εμπορίου, θα βοηθήσει να ηρεμήσεις τους φόβους σου και να σε βεβαιώσεις ότι είσαι ασφαλής.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. Λόγω της μη ρυθμιζόμενης κατάστασής του, η αγορά ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων είναι πολύ ευέλικτη και, επομένως, κυμαίνεται εύκολα. Μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα σε μία μόνο χρονική περίοδο, αλλά στη συνέχεια να χάσετε ολόκληρη την περιουσία σας την επόμενη μέρα.

Το Bitcoin δεν είναι ανώνυμο. Οι συναλλαγές BTC βρίσκονται μόνιμα σε ένα δημόσιο έγγραφο – οποιοσδήποτε μπορεί να δει το υπόλοιπο και το ιστορικό συναλλαγών σας. Αυτές οι συναλλαγές σχετίζονται με τη διεύθυνση Bitcoin και όχι με την ταυτότητά σας, αλλά οι κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση για να προσδιορίσουν ποιοι είστε. Εάν εκτιμάτε το απόρρητο, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας.

Το Bitcoin φορολογείται. Υπάρχουν πολύ λίγες χώρες που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι» για το Bitcoin. Θα πρέπει να καθορίσετε τους νόμους περί φορολογίας Bitcoin της χώρας σας και να δείτε εάν θα σας ζητηθεί να πληρώσετε φόρο εισοδήματος ή φόρους υπεραξίας στα κέρδη σας.

Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε κατά την ανταλλαγή Bitcoin

Όλοι οι αρχάριοι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν λάθη – αλλά, έχοντας κατά νου αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε θέση να ελαχιστοποιήσετε τις συνέπειες.

Δίνοντας συναισθήματα

Σας συνιστούμε να διαβάσετε την ψυχολογία των συναλλαγών και τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει ο φόβος και η απληστία στις συναλλαγές σας. Μείνετε στο πλευρό του ορθολογισμού και όχι των συναισθημάτων.

Τυφλή διαπραγμάτευση

Πρέπει πάντα να είστε βέβαιοι ότι έχετε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης (και να τηρήσετε πραγματικά). Πριν μπείτε σε μια συναλλαγή, αφιερώστε το χρόνο σας και μάθετε για το cryptoasset, είτε είναι BTC, ETH, LTC ή κάτι άλλο. Ερευνήστε την ανταλλαγή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πριν ανοίξετε έναν λογαριασμό και ξεκινήσετε μια συναλλαγή.

Δεν αναλύει λάθη

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, είναι σημαντικό να κάνετε πίσω και να ρίξετε μια αντικειμενική ματιά σε αυτό που οδήγησε στις απώλειές σας. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί; Πρέπει η στρατηγική συναλλαγών σας να αλλάξει; Επιτρέψατε στα συναισθήματά σας να εμποδίσουν; Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να αξιολογήσετε πού πάνε καλά τα πράγματα.

Τελικές σκέψεις

Εν κατακλείδι, η διαπραγμάτευση και η επένδυση σε Bitcoin και κρυπτογράφηση στο σύνολό τους μπορεί να είναι απρόβλεπτα – αλλά μελετώντας την αγορά και εκμεταλλευόμενοι τα αυτοματοποιημένα εργαλεία, σίγουρα μπορείτε να αποκομίσετε κέρδος. Συνιστούμε στους αρχάριους και τους βετεράνους εμπόρους να χρησιμοποιούν bot συναλλαγών για να μεγιστοποιούν τα κέρδη και να περιορίζουν τις απώλειες σε πολλαπλά χρηματιστήρια. Το 3Commas είναι συμβατό με τις κορυφαίες ανταλλαγές, όπως Binance, Coinbase, Huobi, YoBit και πολλά άλλα.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος συναλλαγών Bitcoin; Ο απόλυτος καλύτερος τρόπος συναλλαγών Bitcoin είναι μέσω της χρήσης ενός αξιόπιστου εμπόρου ή ανταλλάκτη που λειτουργεί με καθιερωμένη παρουσία στην αγορά συναλλαγών κρυπτογράφησης.

Μπορείτε να κάνετε συναλλαγές Bitcoin; Η ημερήσια συναλλαγή Bitcoin, αν και σίγουρα δεν συνιστάται σε νεότερους εναλλάκτες κρυπτογράφησης, είναι μια απολύτως βιώσιμη επιλογή όταν εξετάζετε πώς θα θέλατε να εφαρμόσετε πραγματικά τη στρατηγική συναλλαγών σας με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα Λόγω του εξαιρετικά υψηλού ορίου της αγοράς, το Bitcoin είναι μοναδικά τοποθετημένο ως το βέλτιστο κρυπτογράφηση για ημερήσιες συναλλαγές, αρκεί να έχετε την εμπειρία και την κρυπτογράφηση που απαιτείται για να συμβαδίσετε με την ταχεία αγορά.

Πώς αγοράζετε και πουλάτε Bitcoin για κέρδος; Η αγορά και η πώληση Bitcoin για κέρδος είναι σχετικά απλή και μπορεί να μαθευτεί με λίγη έως καθόλου προηγούμενη γνώση στον κόσμο της κρυπτογράφησης. Απλώς ακολουθήστε τον προαναφερθέντα οδηγό βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε αμέσως τις συναλλαγές BTC.

Πώς να γίνετε έμπορος Bitcoin; Τα καλά νέα είναι ότι ο καθένας μπορεί να γίνει έμπορος Bitcoin. Οι μόνες προϋποθέσεις είναι να έχετε έγκυρη κρατική ταυτότητα και να είστε ηλικίας στη χώρα διαμονής και εργασίας σας. Είναι ουσιαστικά ανοιχτό σε όλους στον κόσμο, και αυτό είναι που κάνει την κρυπτογράφηση τόσο υπέροχη προοπτική. Είναι μια επενδυτική επιλογή ίσων ευκαιριών για οποιονδήποτε στον κόσμο, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με τη συναλλαγή Bitcoin; Ναι, μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα με την ανταλλαγή Bitcoin. Μέσω της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και της έρευνας αγοράς, μπορείτε να κάνετε θετικές αποδόσεις εντός της αγοράς κρυπτογράφησης.

Ποιο είναι το πιο χρήσιμο λογισμικό συναλλαγών Bitcoin; Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό συναλλαγών Bitcoin που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένα ρομπότ συναλλαγών – με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις διακυμάνσεις της αγοράς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Το 3Commas σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας bots, καθώς και να αντιγράψετε τις ενέργειες των επιτυχημένων bots.

Τι είναι η συναλλαγή Bitcoin Forex; Η αγορά συναλλάγματος είναι μια αγορά όπου μπορείτε να ανταλλάσσετε νομίσματα μεταξύ τους. Ορισμένοι μεσίτες συναλλάγματος επιτρέπουν πλέον σε άτομα να κάνουν συναλλαγές, να καταθέσουν και να κάνουν ανάληψη σε έναν λογαριασμό που βασίζεται σε Bitcoin.

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος ανταλλαγής Bitcoin; Ο ευκολότερος τρόπος ανταλλαγής Bitcoin είναι μέσω μιας ρυθμιζόμενης και αξιόπιστης πλατφόρμας ανταλλαγής, όπως το Binance ή το Coinbase. Επιλέξτε ένα με χαμηλές χρεώσεις, εξαιρετικές κριτικές και συμβατότητα με αυτοματοποιημένα ρομπότ συναλλαγών.

Αποκτήστε τη δωρεάν πλήρη πρόσβαση 3 ημερών στο 3Commas

Αποποίηση ευθυνώνΤο περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν προορίζεται να αποτελεί οικονομική συμβουλή και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Η 3commas και οι συντάκτες της δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τα κέρδη ή τις ζημίες σας αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν βασίζονται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από διάφορες πηγές. Αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως παράμετρος για επενδύσεις. Ο χρήστης πρέπει να κάνει τη δική του ανεξάρτητη έρευνα για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις επενδύσεις σε κρυπτογράφηση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me