Καλό απόγευμα φίλοι!

Σήμερα έχουμε μια νέα κριτική. Πρόκειται για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων BitMEX. Σε προηγούμενα άρθρα, εξετάσαμε το χρηματιστήριο Binance, το οποίο δεν έχει συναλλαγές περιθωρίου. Συγκριτικά, θα ήθελα να μιλήσω για το πώς λειτουργεί ο ιστότοπος, ο οποίος έχει τέτοιες ευκαιρίες. Ας αρχίσουμε!

Όπως είπα, κάθε διαπραγμάτευση περιθωρίου είναι ένα πιστωτικό εμπόριο με πολύ υψηλούς κινδύνους. Από αυτήν την άποψη, είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από το συμβατικό εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Αλλά το να δουλεύεις στο BitMEX είναι επίσης μοναδικό γιατί είναι το BitMEX, δηλαδή, η ανταλλαγή έχει πολλά δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά..

Αλλά πρώτα τα πράγματα πρώτα. Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά θέλω να ξεκινήσω όχι με εγγραφές, διεπαφές και βασικές δυνατότητες πλατφόρμας, και όχι ακόμη και με τα κύρια χαρακτηριστικά, αλλά με κριτικές σχετικά με αυτό. Επειδή αυτοί είναι σήμερα ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες, λόγω των οποίων είτε συνεργάζονται με την ανταλλαγή είτε αρνούνται μια για πάντα, λαμβάνοντας υπόψη μια δόλια τοποθεσία, μια απάτη ή οτιδήποτε άλλο..

Κριτικές για την ανταλλαγή BitMEX

Φίλοι, οι κριτικές είναι πολύ αντιφατικές, και αυτό οφείλεται κυρίως σε συναλλαγές περιθωρίων, τεράστια μόχλευση (X100) και υψηλούς κινδύνους. Δηλαδή, αρχάριοι έμποροι που έρχονται στο χρηματιστήριο, έχοντας διαβάσει ότι εδώ μπορείτε γρήγορα να κερδίσετε το 1000% του κέρδους, να εγγραφείτε, να βάλετε χρήματα στο χρηματιστήριο, να αδειάσετε την κατάθεση, να απογοητευτείτε και να αφήσετε αρνητικά σχόλια.

Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο εδώ – δεν υπάρχει πρακτική διαπραγμάτευσης περιθωρίου. Δεν θα έδινα μεγάλη προσοχή σε μια τέτοια αναθεώρηση, γιατί εκείνοι που δεν έχουν εμπειρία στο εμπόριο περιθωρίου δεν έχουν καμία σχέση εδώ! Τονίζω και πάλι: αυτή η κριτική είναι για εκείνους που θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί η διαπραγμάτευση περιθωρίου, αν αξίζει να εμπιστευτούμε την ανταλλαγή BitMEX, καθώς και για εκείνους που έχουν διαπραγματευτεί επιτυχώς σε συμβατικά (μη περιθωριακά) χρηματιστήρια για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλω να δοκιμάσω κάτι νέο. Εάν έχετε αρχικό επίπεδο γνώσης και πρακτικής, χαμηλό επίπεδο αντίστασης στο στρες – σας συμβουλεύω να μην ξεκινήσετε τις συναλλαγές στο BitMEX, επειδή με πιθανότητα 90% το αποτέλεσμα θα είναι το εξής:

Συνεχίζουμε για τις κριτικές, είναι ξεκάθαρο για τους αρχάριους. Είναι άλλο ένα θέμα όταν έμπειροι ή γνωστοί έμποροι γράφουν για την ανταλλαγή, υπάρχουν πολύ δυνατά σκάνδαλα που το ίδιο το BitMex λειτουργεί εναντίον των δικών του χρηστών. Αυτός είναι ήδη ένας πραγματικός λόγος σκέψης. Ας εξετάσουμε μερικά παραδείγματα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Υποψία συναλλαγών κατά των εμπόρων τους

Δημοσιεύθηκαν πληροφορίες στο δίκτυο ότι το BitMEX έκανε χειραγώγηση τιμών και εμπόριο έναντι χρηστών. Έτσι δικαιολογείται. Τον περασμένο Απρίλιο, όταν πραγματοποιήθηκε το Consensus, ένα πολύ γνωστό συνέδριο στο οποίο ο Arthur Hayes (και αυτός είναι ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος του BitMEX) είπε: «Για να προσελκύσουμε ανθρώπους να προσφέρουν ρευστότητα, χρηματοδοτήσαμε ένα έργο που θα είναι στα αποσπάσματα ως μόλις προστεθεί ένα νέο προϊόν. “.

Αυτό δείχνει ότι το BitMEX διογκώνεται και χειραγωγείται, με τους εμπόρους να αγοράζουν και να πωλούν τα ίδια περιουσιακά στοιχεία ταυτόχρονα για να δημιουργήσουν τεχνητά την ψευδαίσθηση της δραστηριότητας της αγοράς; Δεδομένου ότι ο κύριος έμπορος του ιστότοπου είναι ο Nick Adrianov, ο οποίος εκτελεί άμεσα τα καθήκοντα της διαχείρισης BitMEX, τέτοιες δραστηριότητες είναι σίγουρα υπό την εξουσία του.

Φυσικά, το BitMEX δεν επιβεβαιώνει ότι το ίδιο το χρηματιστήριο αγόρασε τις δικές του παραγγελίες, αλλά επιμένει εύκολα ότι ένας από τους κύριους στόχους τους είναι να αυξήσουν τη ρευστότητα στα altcoins..

Οι έμποροι βρίσκουν ομοιότητες μεταξύ BitMEX και MLM

Άλλοι συγκρίνουν το BitMEX με MMM και παρόμοιες πυραμίδες, επισημαίνοντας ότι το τερματικό ανταλλαγής είναι απλώς εξομοιωτής συναλλαγών, καθώς δεν υπάρχει fiat σε αυτό, δεν μπορείτε να το φέρετε στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με αυτούς τους χρήστες, ανεξάρτητα από το πόσα bitcoin υπάρχουν στο χρηματιστήριο, όλοι τους θα πάνε τελικά στην προμήθεια για συναλλαγές, δηλαδή στην τσέπη της ανταλλαγής, και το πρόβλημα θα προκύψει όταν υπάρχουν περισσότερα άτομα που θέλουν να πουλήσουν BTC από εκείνους που θέλουν να αγοράσουν. Καταλήγουν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι έμποροι συναλλαγών πραγματοποιούν συναλλαγές με τους ίδιους..

Σκάνδαλα

Επιπλέον, το όνομα της ανταλλαγής μπορεί να ακουστεί σε σκανδαλώδη γεγονότα. Έτσι, στα τέλη του περασμένου έτους, η είδηση ​​ότι η BitMEX μπλοκάρει τον λογαριασμό του διάσημου εμπόρου κρυπτογράφησης Tony Weiss για υποψία υπηκοότητας των ΗΠΑ προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο δίκτυο. Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούν να ανταλλάσσουν ανταλλαγή. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτήν την απαγόρευση με ένα VPN..

Ο Tony Weiss δημοσίευσε ένα σύνδεσμο παραπομπής στο Twitter του για να εγγραφούν στο χρηματιστήριο. Σχεδόν αμέσως, ο λογαριασμός του με όλες τις καταθέσεις και τις ενεργές συναλλαγές αποκλείστηκε. Ο έμπορος επικοινώνησε με την υποστήριξη και ανέφερε ότι πέρασε μόνο 30 ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες για ολόκληρο το έτος και ότι περισσότεροι από 900 χρήστες συναλλαγών εγγράφηκαν χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο παραπομπής του σε 4 χρόνια, οπότε οι χρήστες παραπομπής αποτελούν το μισό του εισοδήματός του. Ζήτησα να τους φέρω τουλάχιστον. Για τον οποίο συμβουλεύτηκε να αποσύρει γρήγορα την κατάθεση και να κλείσει ανοιχτές παραγγελίες.

Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση όπου η υποστήριξη BitMEX δεν ανταποκρίνεται στους εμπόρους. Για αυτό, πολλοί από αυτούς θεωρούν απλώς μια απάτη και έναν δόλιο ιστότοπο που χειρίζεται δεδομένα στον διακομιστή του. Λεπτομερής περιγραφή της κατάστασης[OG1] (στιγμιότυπο οθόνης).

Δηλαδή, σε προηγούμενα άρθρα σχετικά με το Binance, είπαμε ότι η ανταλλαγή έχει άψογη φήμη μεταξύ των χρηστών και την υποστηρίζει συνεχώς όχι μόνο βελτιώνοντας τον ιστότοπο, αλλά συμμετέχοντας σε νέα φιλανθρωπικά ιδρύματα, αναπτύσσοντας προσφορές και ειδικά προγράμματα, τότε η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετικός. Το πώς είναι πραγματικά τα πράγματα είναι εικασία όλων. Το αν θα εργαστείτε στο BitMEX exchange ή όχι εξαρτάται από εσάς τον κίνδυνο και τον κίνδυνο.

Θα το πω αυτό: παρά όλα τα παραπάνω, παραμένει ένα από τα κορυφαία χρηματιστήρια όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών ανά ημέρα. Σε ρούβλια, είναι 159 839 597 133 ρούβλια, σε Bitcoin –

608 220 BTC. Επομένως, αξίζει σίγουρα να το μελετήσετε με περισσότερες λεπτομέρειες. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην απόδοση της ανταλλαγής, τα πρακτικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και προχωρήσουμε στη διεπαφή και τις συναλλαγές.

Οι κύριοι δείκτες της ανταλλαγής BitMex

 • Ιστοσελίδα ανταλλαγής – bitmex.com
 • Έτος δημιουργίας – 2013
 • Χώρα και τοποθεσία – Κίνα, Χονγκ Κονγκ
 • Υπηρεσία Υποστήριξης – βάση γνώσεων, διαδικτυακή συνομιλία, σύστημα έκδοσης εισιτηρίων στα αγγλικά, email, κοινωνικά δίκτυα, instant messenger
 • Γλώσσες – Αγγλικά, Ρωσικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα
 • Τερματικό – TradingView
 • Τύποι λογαριασμού – πραγματικός λογαριασμός, δωρεάν λογαριασμός επίδειξης
 • Κατάθεση / ανάληψη χρημάτων – Bitcoin
 • Περιουσιακά στοιχεία – Bitcoin, Cardano, Bitcoin Cash, EOS Token, Ethereum, Litecoin, Tron, Ripple[OG2] 
 • Συναλλαγές μέσω κινητού – Ναί
 • Διάταγμα – δεν
 • Επιτροπή – Ναί
 • πρόγραμμα συνεργατών – Ναί
 • API BitMEX – Ναί

Πώς να εγγραφείτε στο χρηματιστήριο ΚομμάτιΜΕΞ?

Η εγγραφή είναι αξιοσημείωτη και δεν διαφέρει από τη δημιουργία λογαριασμού σε άλλα χρηματιστήρια, οπότε δεν θα το εξετάσουμε λεπτομερώς. Το κύριο πράγμα είναι να δώσετε προσοχή στην ασφάλεια, καθώς το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) έχει γίνει πολύ δημοφιλές στην αγορά ανταλλαγής κρυπτογράφησης, οι ψευδείς ιστότοποι μεταμφιέζουν τη διεύθυνση URL τους ως διεύθυνση της ανταλλαγής και φαίνεται ότι πηγαίνετε στον επίσημο ιστότοπο της ανταλλαγής, αλλά στο πράγματι δίνετε την κατάθεσή σας σε απατεώνες. Επομένως, το κύριο κριτήριο εδώ είναι μια ασφαλής σύνδεση https:

Συναλλαγές στο BitMEX

Το BitMEX διαπραγματεύεται στο XBT. Έτσι ορίζεται το bitcoin στο χρηματιστήριο. Το υπόλοιπο της ανταλλαγής συνδέεται με αυτό, οπότε η ανανέωση, η ανάληψη χρημάτων και η αποθήκευση είναι δυνατές μόνο σε XBT, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δολάρια ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα για αυτό.

Γιατί όχι η τυπική συντομογραφία BTC; Το πρώτο χαρακτηριστικό της ανταλλαγής είναι ότι το ανταλλάσσουν όχι σε νομίσματα, αλλά σε συμβόλαια, οπότε κατέστη δυνατό, έχοντας ένα bitcoin στο λογαριασμό, να διαπραγματευόμαστε μαζί με αυτό ή γενικά, για παράδειγμα, με το LTC / Ζεύγος ETH. Πουλάτε και αγοράζετε συμβόλαιο συνδεδεμένο με κέρμα. Όλες οι τιμές, οι απώλειες και τα κέρδη υπολογίζονται σε XBT. Πόσο κοστίζει το ίδιο το XBT; Η τιμή υπολογίζεται ως εξής:

Τιμή συμβολαίου = 1 / η πιο κερδοφόρα τιμή στην τιμή του βιβλίου παραγγελιών

Για παράδειγμα, σήμερα 1 bitcoin κοστίζει 3923 $, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος της σύμβασης στο XBT θα είναι 1/3923 = 2.5490 XBT.

Στην αρχή, πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι, για παράδειγμα, εάν κάνετε συναλλαγές με το ζεύγος ETH / USDT, τότε η αξία των συμβολαίων για ένα τέτοιο ζεύγος υπολογίζεται επίσης σε XBT, αν και η διαπραγμάτευση πραγματοποιείται σε δολάρια. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα συμβόλαια στη βάση γνώσεων του BitMEX.

Συναλλαγή περιθωρίου BitMEX

Όπως γνωρίζετε ήδη, η διαπραγμάτευση στο BitMEX βασίζεται στο περιθώριο, δηλαδή σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε δανεισμένα κεφάλαια έναντι ασφάλειας – margin. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποσό που υπερβαίνει σημαντικά την κατάθεση – έως και 100 φορές. Αυτή η αναλογία είναι η μόχλευση.

Για παράδειγμα, εάν έχετε 0,01 XBT στο υπόλοιπό σας, μπορείτε να ανοίξετε θέσεις έως και 1 XBT με εγγύηση κατάθεσης (0,01 XBT). Είναι αυτός που είναι το περιθώριο, παγώνει στον ισολογισμό για να ανοίξει η συναλλαγή.

Μια τόσο μεγάλη μόχλευση και η ευκαιρία να κάνουν σημαντικά κέρδη προσελκύει πάρα πολύ τους εμπόρους, μπαίνουν στο χρηματιστήριο με υψηλές προσδοκίες, αλλά στο τέλος είναι απογοητευμένοι και αφήνουν αρνητικά σχόλια..

Γιατί οι αρχάριοι εξαντλούν την κατάθεση και τι είναι η εκκαθάριση?

Έτσι, εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο 0,01 XBT και ανοίγετε μια παραγγελία για 1 XBT. Ας υποθέσουμε ότι η τιμή αρχίζει να κινείται διαφορετικά από ό, τι περιμένατε, πέφτει τρεις φορές και η τιμή διαπραγμάτευσης είναι τώρα 0,3 XBT. Ωστόσο, το 0,01 XBT είναι ακόμα παγωμένο στον λογαριασμό σας. Πώς, σε αυτήν την περίπτωση, η ανταλλαγή μπορεί να ανακτήσει τη ζημιά από εσάς?

Δεν θα το αφήσει να συμβεί εκκαθάριση – η ανταλλαγή θα κλείσει το εμπόριο με ζημία ακόμη και πριν ξεπεράσει το περιθώριο (0,01 XBT) και έχετε χρέος. Όταν η απώλεια αρχίσει να πλησιάζει το μέγεθος του περιθωρίου, η παραγγελία εκκαθαρίζεται αμέσως και οι απώλειές σας θα είναι μόνο 1%, δηλ. ο έμπορος θα μείνει χωρίς χρήματα.

Χάρη στον αλγόριθμο εκκαθάρισης έγινε δυνατή η χρήση δανεισμένων κεφαλαίων για συναλλαγές χωρίς να διακινδυνεύεται ένα τεράστιο μείον. Η εκκαθάριση είναι διαθέσιμη σε όλα τα χρηματιστήρια με διαπραγμάτευση περιθωρίου.

Αυτή είναι η κύρια διαφορά της από τις συνηθισμένες συναλλαγές, στις οποίες είναι δυνατόν να μην κλείσουμε ένα χαμένο εμπόριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εδώ ρευστοποιείται γρήγορα και αυτό είναι το χειρότερο πράγμα για έναν έμπορο κρυπτογράφησης που αποφάσισε να δοκιμάσει περιθώριο συναλλαγών:

Για τον έλεγχο των κινδύνων, είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε σωστά την επιλογή μόχλευσης.

Μόχλευση στο BitMEX

Πριν ανοίξετε το πρώτο σας εμπόριο, είναι σημαντικό να μάθετε έναν από τους βασικούς κανόνες: Όσο υψηλότερη είναι η μόχλευση, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος. Η μόχλευση αυξάνει όχι μόνο το κέρδος σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αλλά και την απώλεια σε περίπτωση αντίθετου αποτελέσματος!

Ένας σπάνιος επαγγελματίας έμπορος θα συμβουλεύει τη χρήση μόχλευσης άνω των 10 έως 1. Και περίπου 10, δεν είναι όλοι σίγουροι. Μερικοί καταφέρνουν να κάνουν συναλλαγές κερδοφόρα με μεγάλη μόχλευση. Αλλά οποιαδήποτε απρόσεκτη ενέργεια, και δεν υπάρχει καμία κατάθεση – εκκαθάριση.

Έτσι, εάν ανοίξετε μια θέση με 0,2 XBT με κατάθεση 0,1 XBT, η απώλεια σας θα είναι περίπου 50% και δεν θα φτάσει σε εκκαθάριση. Και αν 1 XBT, δηλαδή 10 φορές περισσότερο, τότε η επιτρεπόμενη απώλεια είναι περίπου 10% και, ως εκ τούτου, εκκαθάριση.

Πώς εκκαθαρίζεται μια συμφωνία?

Η ανταλλαγή θα ρευστοποιήσει τη συμφωνία εάν ο δείκτης δεν έχει φτάσει στο σήμα εκκαθάρισης. Αυτό είναι το μέσο κόστος δεδομένων από διαφορετικές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε να δείτε το ευρετήριο σε αυτήν την σελίδα. Γιατί γίνεται αυτό; Για να αποφευχθεί η αθέμιτη εκκαθάριση συναλλαγών λόγω βλάβης της ανταλλαγής. Εάν το κόστος αλλάξει δραματικά την κατεύθυνση κίνησης, κατά 20% ή περισσότερο μόνο στην ανταλλαγή BitMEX λόγω τεχνικής αστοχίας ή χειραγώγησης, αυτό δεν θα οδηγήσει σε εκκαθάριση.

Διεπαφή BitMEX

Η διαπραγμάτευση πραγματοποιείται στο τμήμα του ίδιου ονόματος – Εμπορικές συναλλαγές

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ανταλλαγής είναι η ικανότητα να τακτοποιείτε μπλοκ διασύνδεσης με οποιονδήποτε βολικό τρόπο. Μετακίνηση, μετακίνηση και διαγραφή. Για παράδειγμα, αφαιρέστε το Διάγραμμα Deph και κάντε το γράφημα TradingView μεγαλύτερο:

Από προεπιλογή, υπάρχει μια ένδειξη BXBT. Αντιπροσωπεύει τη μέση τιμή των ανταλλαγών GDAX και Bitstamp. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αφαιρεθεί κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην ένδειξη και επιλέγοντας το χαμηλότερο στοιχείο “Κατάργηση”.

Αριστερό μενού

Place Order – μενού για την παραγγελία. Υπάρχουν 7 από αυτά εδώ: 

 • Οριο – υποδεικνύει την επιθυμητή αξία στην οποία είστε έτοιμοι να αγοράσετε ή να πουλήσετε συμβόλαια, που υποδεικνύεται από τον έμπορο. Η συμφωνία θα γίνει σε αυτό. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας παραγγελίας είναι ότι η αγοραία αξία θα απέχει πολύ από την τιμή που χρειάζεστε και θα πρέπει να περιμένετε πολύ καιρό για την εκτέλεση της παραγγελίας.

 • Αγορά / Αγορά Σειρά – άμεση αγορά ή πώληση σε τιμή που είναι επί του παρόντος σχετική στην αγορά.
 • Σταματήστε την αγορά – όταν το κόστος φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή, θα ενεργοποιηθεί η πώληση στην αγοραία τιμή.
 • Διακοπή ορίου – όλα είναι όπως στο Stop Market, μόνο η τιμή δεν καθορίζεται από την αγορά, αλλά από εσάς, επομένως, πρέπει να καθορίσετε μια συγκεκριμένη οριακή τιμή, καθώς και την ελάχιστη τιμή στάσης – την τιμή πώλησης. Αυτοί οι δύο αριθμοί θα πρέπει να είναι ελαφρώς διαφορετικοί.

 • Τερματισμός – μιλήσαμε για τέτοιες παραγγελίες σε προηγούμενο άρθρο, όταν εξετάσαμε το Binance exchange. Δεν θα μείνω περισσότερο εδώ.
 • Λάβετε εντολή Limit Limit / Limit, καθορίζοντας το κέρδος – πωλεί σε σταθερή τιμή. 
 • Πάρτε την αγορά κερδών – πώληση στην αγοραία τιμή όταν επιτευχθεί.

Κάτω από το παράθυρο παραγγελίας υπάρχει ρυθμιστικό περιθωρίου

Το πρώτο σημείο Σταυρός υπολογίζει τη μόχλευση ανάλογα με το υπόλοιπό σας. 

Σπουδαίος! Αυτό το αντικείμενο είναι πολύ επικίνδυνη επιλογή, είναι καλύτερο να μην καταφεύγετε ποτέ σε αυτό.

Ας υποθέσουμε ότι η κατάθεσή σας ισοδυναμεί με $ 2000. Πραγματοποιείτε παραγγελία για 10.000 συμβόλαια – η μόχλευση ορίζεται αυτόματα σε 5 φορές. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη μόχλευση που προσφέρεται από προεπιλογή, μπορείτε να ορίσετε απολύτως οποιοδήποτε.

Αυτά για σήμερα. Στο επόμενο άρθρο, θα συνεχίσουμε να μιλάμε για διαπραγμάτευση στο BitMEX, να εξετάσουμε τα πάντα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας εντολής Limit, να αναλύσουμε όλα τα παράθυρα όπου τα πλαίσια ελέγχου μπορεί να είναι ή όχι, καθώς δεν είναι σαφές για ποιο σκοπό είναι και εμείς θα δημιουργήστε την πρώτη μας παραγγελία σε αυτήν την ανταλλαγή. Θα μιλήσουμε επίσης για τη χρήση bots και άλλων αποτελεσματικών εργαλείων στο εμπόριο περιθωρίων σε αυτό το χρηματιστήριο. Τα λέμε σύντομα!

Καλή τύχη και καλά κέρδη!   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me