Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Συνεχίζω να κατατάσσω τις TOP10 πιο δυνατές και πιο συντονισμένες απάτες στην αγορά κρυπτογράφησης.

Εδώ είναι μια λίστα με τα πέντε κορυφαία. Η βαθμολογία ξεκινά εδώ. Εάν δεν έχετε διαβάσει το άρθρο TOP-10 απάτες και κλοπές στην ιστορία της κρυπτογράφησης (μέρος 1.), τότε φροντίστε να το κάνετε!

Contents

5η θέση – Κλείσιμο ανταλλαγής BTC-e (WEX)

Η ιστορία που σχετίζεται με αυτήν την ανταλλαγή αξίζει μια προσαρμογή ταινιών ή τουλάχιστον τη δημοσίευση ενός μυθιστορήματος ντετέκτιβ. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο για αυτήν την υπόθεση στην ιστορία του εγκλήματος κρυπτονομισμάτων είναι ότι το κλείσιμο δεν οφειλόταν σε επιθέσεις χάκερ, όπως συμβαίνει συχνά, αλλά λόγω των ενεργειών του FBI.

Στις 25 Ιουλίου 2017, ο ιστότοπος btc-e.com και οι καθρέφτες του σταμάτησαν να λειτουργούν. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, εκείνη την ημέρα, ο συνιδρυτής της ανταλλαγής (Alexander Vinnik) τέθηκε υπό κράτηση για κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο συνολικό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Την ίδια ημέρα, κατασχέθηκαν διακομιστές που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που προκάλεσε δυσλειτουργία του συστήματος..

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, με εντολή της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής, όλοι οι λογαριασμοί που σχετίζονται με την ανταλλαγή BTC-e αποκλείστηκαν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με φήμες, οι οποίες έχουν ήδη κατακλυστεί από θρύλους, ο Vinnik κατέχει τα κλειδιά για κεφάλαια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, τα οποία κατάφερε να αποσύρει στους υπεύθυνους κατά τη λειτουργία της ανταλλαγής..

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων WEX ξεκίνησε τη δουλειά της, η οποία δεν είναι επίσημα ο νόμιμος διάδοχος του παλιού BTC-e, αλλά έλαβε όλες τις πληροφορίες εγγραφής στη βάση πελατών της κλειστής ανταλλαγής και των υπολοίπων τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης της νέας ανταλλαγής, το 61,79% του παλαιού υπολοίπου θα παρέχεται σε μετρητά και κρυπτονομίσματα και 38,21% με τη μορφή διακριτικών WEX. Μόλις η ανταλλαγή άρχισε να λειτουργεί, έβγαλα τα χρήματα που έλαβα με την τιμή που ήταν εκείνη τη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, καταφέραμε να διατηρήσουμε το ένα τρίτο του συνολικού υπολοίπου.

Τον Ιούλιο του επόμενου έτους, έγινε γνωστό ότι η ανταλλαγή WEX αγοράστηκε από μια πρώην πολιτοφυλακή του ΛΔΚ – Ντμίτρι Κάβτσενκο.

Ο σκοπός της αγοράς, όπως υποστήριξε ο ίδιος σε ανοιχτές πηγές, είναι να κάνει το WEX «πλατφόρμα οικονομικής υποστήριξης των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών» καθώς και να «καταπολεμήσει την κυριαρχία του δολαρίου» (υλικό από ανοιχτές πηγές)

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, οι τιμές κρυπτογράφησης στο χρηματιστήριο άρχισαν να έρχονται σε αντίθεση με τη γενική δυναμική της αγοράς. Οι τιμές ορισμένων altos και η ίδια η μπίλια στο WEX άρχισαν να ξεπερνούν κατά πολύ την αγορά. Για μερικές βιόλες η διαφορά ήταν δεκαπλάσια. Ταυτόχρονα, η ανάληψη χρημάτων από τα υπόλοιπα χρηστών μπλοκαρίστηκε σχεδόν αμέσως, κάτι που εξηγείται από τεχνικές εργασίες.

Ως αποτέλεσμα, το μπλοκ δεν αφαιρέθηκε ποτέ μέχρι το τέλος της ύπαρξης της ανταλλαγής..

Στις 21 Νοεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Binance ανακοίνωσαν μια προσπάθεια ανάληψης κρυπτονομισμάτων δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από λογαριασμούς που ανήκουν στην WEX. Στις 28 Νοεμβρίου, αποκλείστηκαν όλοι οι καθρέφτες και οι τομείς που ανήκουν στην WEX.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν τα χρήματά τους. Ο Alexander Vinnik, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Απρίλιο, είναι ακόμη υπό κράτηση στην Ελλάδα. Η έκδοσή του έχει ζητηθεί από τρεις χώρες: ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία.

4η θέση – Coincheck hack

Στις 26 Ιανουαρίου 2018, το ιαπωνικό Coincheck ανέστειλε τις συναλλαγές. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο λόγος ήταν η κλοπή 100 εκατομμυρίων XRP και περίπου 600 εκατομμυρίων XEM και άλλων κερμάτων από τους λογαριασμούς του ιστότοπου. Το συνολικό ποσό της κλεμμένης κρυπτογράφησης σε δολάρια ήταν περίπου 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ με τη συναλλαγματική ισοτιμία εκείνη τη στιγμή. Αυτό το γεγονός έκανε αυτόματα τη ληστεία Coincheck τη μεγαλύτερη σε σχέση με το ποσό κλεμμένων κρυπτονομισμάτων.

Αλλά όχι μόνο εξαιτίας αυτού, έβαλα αυτό το γεγονός στην τέταρτη θέση.

Αν κοιτάξουμε το παραπάνω διάγραμμα, θα δούμε πόσο δραματικά αυτό το συμβάν επηρέασε το ποσοστό NEM. Το νόμισμα, ήδη υπό πίεση από την αγορά αρκούδων, κατέρρευσε κυριολεκτικά μετά τις ειδήσεις, χάνοντας περισσότερο από το διπλάσιο του βάρους του και σαφώς ένιωσε χειρότερο από την αγορά. Ως αποτέλεσμα του bearish ράλι, η NEM έπεσε από 1,79 σε 0,20 USD ανά κέρμα και ήταν η ληστεία ανταλλαγής Coincheck που συνέβαλε τεράστια σε αυτή τη συντριβή. Μια τόσο δραματική πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του XEM έβαλε σε δύσκολη θέση όχι μόνο τους επενδυτές αυτού του νομίσματος, αλλά και το ίδιο το Ίδρυμα NEM, το οποίο κυριολεκτικά τέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας και δεν μπορεί ακόμη να ανακάμψει από οικονομικές δυσκολίες..

Ένα άλλο ισχυρό αποτέλεσμα αυτής της ληστείας είναι να αλλάξει η πολιτική της Ιαπωνίας έναντι της αγοράς κρυπτογράφησης..

Μετά τη ληστεία, η κυβέρνηση της γης του ανατέλλοντος ήλιου έλαβε μια σειρά από σκληρά μέτρα, όπως:

  • επαλήθευση όλων των ιαπωνικών ανταλλαγών κρυπτογράφησης για συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφάλειας πληροφοριών ·
  • αυστηρότεροι κανόνες ρύθμισης για όλες τις υπάρχουσες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων ·
  • απαγόρευση ανώνυμων κρυπτονομισμάτων όπως Monero, Dash και Zcash

Περιττό να πούμε, πώς επηρέασε το τελευταίο μέτρο το ποσοστό των παραπάνω νομισμάτων; Φυσικά, ένιωθαν χειρότερα από την αγορά. Και έμμεσα, φταίει η ληστεία του Coincheck..

3η θέση – Απάτη Αποκεντρωμένος Αυτόνομος Οργανισμός (DAO)

Το DAO είναι το όνομα του πρώτου αποκεντρωμένου αυτόνομου οργανισμού που δημιουργήθηκε με έξυπνο συμβόλαιο. Στον πυρήνα του, ήταν ένα αυτοδιοικούμενο επενδυτικό ταμείο, όπου οι ίδιοι οι επενδυτές ψηφίζουν για ένα συγκεκριμένο έργο και διαχειρίζονται το έργο του ταμείου..

Στις 17 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε επίθεση, χάρη στην οποία έκλεψαν 3.641 694 ETH ή περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ με τη συναλλαγματική ισοτιμία εκείνη την εποχή.

(Περιττό να πούμε, το ποσοστό των αιθέρων έπεσε κυριολεκτικά εκείνη την ημέρα;)

Η ιδιαιτερότητα αυτής της κλοπής έγκειται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε όχι λόγω παραβίασης του κώδικα, αλλά λόγω της ατέλειας του ίδιου του DAO, το οποίο επιβραβεύει τον ιδρυτή της θυγατρικής. Ο απατεώνας επανέλαβε αυτήν τη λειτουργία μόνο όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Ωστόσο, το παράθυρο για τη δημιουργία θυγατρικής είναι 27 ημέρες και όλα τα κονδύλια που έχουν διατεθεί έχουν παγώσει για αυτήν την περίοδο..

Ως αποτέλεσμα του ξεσπάσματος του σκανδάλου, πραγματοποιήθηκε έρευνα

και η πρόταση έγινε δεκτή, την οποία παρουσίασε ο ίδιος ο Βιτάλικ Μπάτεριν στο δικαστήριο. Η πρόταση ήταν να πραγματοποιηθεί ένα σκληρό πιρούνι του Ether σε μια περίοδο κράτησης 27 ημερών, χάρη στην οποία όλοι οι κάτοχοι θα λάβουν δύο νομίσματα μέσω του πιρουνιού του δικτύου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εισβολέας δεν θα λάβει το νέο νόμισμα, καθώς τα δεδομένα του Alts θα ανακατευθυνθούν στα θύματα αυτής της κλοπής.

Η απόφαση να πραγματοποιήσει ένα σκληρό πιρούνι είχε πολλούς αντιπάλους, καθώς δημιουργήθηκε ένα προηγούμενο στην ιστορία της ύπαρξης κρυπτογράφησης, η οποία παραβίασε τη βασική αρχή του blockchain – «Ο κώδικας είναι νόμος». Πολλά μέλη της ομάδας της Vitalik παρέμειναν πιστά σε αυτήν την αρχή και συνέχισαν να υποστηρίζουν το παλιό υποκατάστημα Ether, το οποίο τώρα ονομάζεται Classic.

Το Ethereum και το Ethereum Classic υπάρχουν δίπλα-δίπλα μέχρι σήμερα και αποτελούν ζωντανή απόδειξη του γεγονότος ότι τα έξυπνα συμβόλαια δεν αποτελούν πανάκεια για κλοπή και εξαπάτηση, αλλά μόνο ένα από τα εργαλεία για τις επιχειρήσεις και τη ζωή, τα οποία, εάν χρησιμοποιούνται απρόσεκτα ή ανεύθυνα, μπορούν οδηγούν σε μεγάλα προβλήματα..

2η θέση – πτώχευση του χρηματιστηρίου Mt.Gox

Η κλοπή χρημάτων από το χρηματιστήριο Mt.Gox δεν μπορεί πλέον να είναι η μεγαλύτερη από την άποψη του ποσού που έχει κλαπεί. Από αυτήν την άποψη, ο Coincheck ξεπέρασε το τελευταίο (1,35 δισ. Δολάρια έναντι 470 εκατ. Δολαρίων). Ωστόσο, όσον αφορά τη δύναμη του συντονισμού και το μέγεθος της τραγωδίας που ήταν, αυτή η κλοπή, ίσως, παραμένει μια από τις πιο τρομερές.

Πρόκειται για το ρόλο που έπαιξε αυτό το χρηματιστήριο στην αγορά κρυπτογράφησης το 2013. Στη συνέχεια, ο όγκος του ιστότοπου στην αγορά έφτασε το 70% του συνολικού αριθμού των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν εκείνη τη στιγμή..

Η ιστορία της πτώχευσης της ανταλλαγής ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014, όταν ο δημιουργός της ανταλλαγής, Mark Karpeles, ανακοίνωσε την κλοπή των 850.000 BTC και το ζήτημα της πτώχευσης της ανταλλαγής επιλύεται..

Όπως αργότερα έγινε γνωστό μετά από ανεξάρτητη έρευνα της WizSec (βλ. εδώ), αυτή η κλοπή πραγματοποιήθηκε και τα χρήματα αναλήφθηκαν από λογαριασμούς MtGox για τρία χρόνια, κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.

Ως εκ τούτου, ο Μαρκ Καρπέλες τέθηκε ενώπιον ιαπωνικού δικαστηρίου και τέθηκε υπό κράτηση εν αναμονή της απόφασης σε περίπτωση οικονομικής χειραγώγησης, απάτης και υπεξαίρεσης. (πήγε με εγγύηση τον Ιούνιο του 2016).

Το δικαστήριο της Ιαπωνίας όρισε επίσης τον διαχειριστή Nobuaki Kobayashi, ο οποίος διεξάγει τη διαδικασία πτώχευσης και την εφαρμογή του προγράμματος «πολιτική αποκατάσταση». Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, συλλέχθηκαν και υποβλήθηκαν σε επεξεργασία αιτήσεις από όλα τα θύματα, καταρτίστηκαν λίστες πιστωτών και ξεκίνησε μια διαδικασία για τη διανομή περίπου 160.000 BTC στα θύματα..

Η ίντριγκα είναι πώς θα συμπεριφέρονται τα θύματα με τα εισπραχθέντα κεφάλαια, διότι στην τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, τα ποσά είναι αρκετά σημαντικά και υπάρχει κίνδυνος μετά την είσοδο αυτών των κομματιών στην αστάθεια της αγοράς και ο κίνδυνος μιας πτωτικής διόρθωσης θα αυξηθεί.

1η ληστεία Bitfinex και χειραγώγηση με Τριχιά

Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι το Bitfinex και ο Tether είναι δύο συνδεδεμένοι οργανισμοί με έναν δημιουργό, αλλά κάποτε ήταν ένα μυστικό με επτά σφραγίδες. Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα πρωτοσέλιδα και εντοπίζοντας την ιστορία των γεγονότων, υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ των ενεργειών του Bitfinex και της έναρξης του ράλι κρυπτογράφησης το 2017, η ίδια ανταλλαγή ήταν ο ένοχος της μεγαλύτερης κατάρρευσης και καταστροφής εκατοντάδων χιλιάδων επενδυτών. Είναι αδύνατο να αποδειχθεί αυτή η σύνδεση, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα την επιβεβαιώνουν μόνο. Ένα ιδανικό έγκλημα είναι αυτό που δεν έχει λυθεί, οπότε όλη η παρακάτω ιστορία είναι απλώς μια προσπάθεια οικοδόμησης μιας λογικής σύνδεσης από μια μακρά σειρά γεγονότων με ένα συνδυασμό υποθέσεων..

Αυτή η υπόθεση βασίζεται σε δύο γεγονότα:

  1. Το Bitfinex και το Tether έχουν κοινούς ιδρυτές και ενεργούν μαζί για κοινά συμφέροντα (βλ. Έγγραφα Paradise)
  2. Το Tether δεν υποστηρίζεται κατά 100%. Τώρα μπορείτε να το διαβάσετε απευθείας στην κύρια σελίδα του επίσημου ιστότοπου του νομίσματος tether.to

Η ιστορία αυτής της φερόμενης απάτης ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου 2016, όταν η Bitfinex ανέστειλε τις συναλλαγές και ανέφερε προβλήματα ασφάλειας..

Πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής, η εταιρεία δεν ενοχλήθηκε και έγραψε μια άμεση δοκιμή σχετικά με την κλοπή κρυπτογράφησης (πρωτότυπο άρθρο εδώ). Όπως αργότερα έγινε γνωστό, 119.756 BTC ή περίπου 72 εκατομμύρια USD είχαν κλαπεί με τη συναλλαγματική ισοτιμία εκείνη την εποχή.

Το παραπάνω γράφημα δείχνει – μια απότομη πτώση του Bitcoin ξεκίνησε εκ των προτέρων – στις 31 Ιουλίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι είτε η κρύπτη είχε κλαπεί για αρκετές ημέρες χωρίς τη γνώση της διοίκησης, είτε η ίδια η διοίκηση συμμετείχε στην απώλεια χρημάτων από τους λογαριασμούς και με την είδηση ​​της κλοπής προσπάθησε να μπερδέψει τα κομμάτια και να διαγράψει τις απώλειες.

Ας υποθέσουμε ότι το Bitfinex έκλεψε τα κομμάτια των χρηστών τους.

Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τους χρήστες που έχουν χάσει χρήματα από τους λογαριασμούς τους, παρά την ενεργοποιημένη επαλήθευση δύο παραγόντων και την ανάγκη επιβεβαίωσης μέσω ταχυδρομείου.

Προκειμένου να ηρεμήσει τα θύματα, η Bitfinex ανακοίνωσε την επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων. Για το σκοπό αυτό, η ανταλλαγή έχει εκδώσει το δικό της διακριτικό BFX. Ωστόσο, το Bitfinex ενήργησε με έναν μη συμβατικό τρόπο και αντί να μεταφέρει τα εκδοθέντα κουπόνια στα θύματα, πέρασε τις απώλειες σε όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των οποίων τα χρήματα παρέμειναν ανέπαφα. Συνολικό ποσό ανάληψης χρημάτων – 36.067% των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών.

Εκείνοι. Ακολουθώντας τη λογική μας, η ανταλλαγή πήρε τα πραγματικά κομμάτια από ανθρώπους και σε αντάλλαγμα έδωσε τα περιτυλίγματα καραμελών.

Φυσικά, μια τέτοια απόφαση δεν μπορούσε να ταιριάζει σε όλους. Ένας από τους “μεγάλους” πελάτες, του οποίου το όνομα δεν έχει κυκλοφορήσει, υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία (βλ. Αντίγραφο εδώπερίπου. Κλοπή 1.300.000 USD.

Δεδομένου ότι το ποσό ήταν εντυπωσιακό, το FBI συμμετείχε.

Φυσικά, η Bitfinex δεν το χρειαζόταν καθόλου, και για να κατεβάσει το σκάνδαλο, προσπάθησε να “επιστρέψει” τα χρήματα το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, στην πραγματικότητα, η ανταλλαγή δεν θα επέστρεφε τίποτα. Αντ ‘αυτού, μόλις εκτύπωσε 72 εκατομμύρια Tethers και αγόρασε το BFX, ανταλλάσσοντας ουσιαστικά περιτυλίγματα καραμελών με περιτυλίγματα καραμελών..

Συνέβη σε χρόνο ρεκόρ, σε μόλις 5 μήνες. Ήταν απλώς αδύνατο να συλλέξουμε τέτοια κεφάλαια μόνο με προμήθειες..

Από τις 4 Απριλίου 2017, η Bitfinex ανακοίνωσε θριαμβευτικά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του BFX.

Ωστόσο, κυριολεκτικά την ίδια στιγμή με αυτές τις ειδήσεις, η τιμή Bitcoin στο Bitfinex άρχισε να διαφέρει περίεργα από την τιμή σε άλλα χρηματιστήρια. Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει πώς η πορτοκαλί γραμμή του Bitfinex είναι πάνω από την τιμή αγοράς (μπλε γραμμή). Αυτό το φαινόμενο μπορεί εύκολα να εξηγηθεί από την πρόσθετη εκπομπή Tether, την οποία ο αγοραστής απλά δεν είχε χρόνο να απορροφήσει.

Για να αγοράσουν bitcoin, οι άνθρωποι συμπληρώνουν το υπόλοιπό τους στο Bitfinex σε πραγματικό fiat, αλλά λαμβάνουν ήδη USDT στον λογαριασμό τους.

Επομένως, για να διαλυθεί το πρόσφατα ψημένο πακέτο Tether, απαιτείται μια σταθερή ζήτηση για Bitcoin..

Προκειμένου να προωθηθεί, η ανταλλαγή διέκοψε τις σχέσεις με την Wells Fargo Bank. Τώρα, εάν πρέπει να αποσύρετε το fiat από το Bitfinex, είναι αδύνατο να το κάνετε απευθείας. Ένας επενδυτής πρέπει να αγοράσει ένα cue ball και να αποσύρει κεφάλαια μέσω άλλων ανταλλαγών και ανταλλακτών.

Φυσικά, η ανταλλαγή προσποιήθηκε ότι η ίδια η τράπεζα είχε διακόψει τις σχέσεις με την ανταλλαγή χωρίς να δώσει κανένα λόγο. Η Bitfinex υπέβαλε ακόμη αγωγή στον Tether εναντίον της τράπεζας. Είναι αλήθεια, λίγες μέρες αργότερα τον θυμήθηκε ήσυχα.

Ωστόσο, το σχέδιο πέτυχε και κυκλοφόρησε το σφόνδυλο ανάπτυξης. Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι είναι η αρχή του Απριλίου η αρχή της πιο γιγαντιαίας φούσκας στην ιστορία του κρυπτονομίσματος. 04/17/2017 το χρηματιστήριο ανακοίνωσε την ακύρωση της αποδοχής του fiat.

Ωστόσο, όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα, έγινε πολύ δύσκολο και άβολο να ανταλλάξουμε την Tether με USD, η προσφορά της στην αγορά μειώθηκε δραματικά. Τώρα η αύξηση του ρυθμού bitcoin επέτρεψε την εκτύπωση περισσότερων Tether με ατιμωρησία για να αγοράσει το ίδιο Bitcoin σε αυτό.

Έτσι σχηματίστηκε το σύστημα φυσαλίδων, το οποίο ανέβηκε. Οι New Tethers ξοδεύτηκαν για να αγοράσουν το cue ball, η ανάπτυξη του cue ball κατέστησε δυνατή την έκδοση περισσότερου Tether για να αγοράσει το cue ball. Ο κύκλος είναι πλήρης!

Η αρχή του τέλους

Η αρχή του τέλους ήταν μια έκθεση που διέρρευσε στους μετόχους (βλ. εδώ, το οποίο ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι το Bitfinex χρησιμοποιεί το ζήτημα Tether για τις δικές του ανάγκες.

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει (δείτε το κόκκινο βέλος) πόσο γρήγορη και δραματική αυτή η είδηση ​​επηρέασε το ρυθμό της μπάλας. Ο πανικός μεγάλωσε σαν χιονόμπαλα, αλλά το τυπογραφικό πιεστήριο Tether μπήκε, το οποίο εκδίδει επιπλέον 25-50 εκατομμύρια USDT καθημερινά από τις 10 Οκτωβρίου.

Ως αποτέλεσμα, η φωτιά σβήστηκε με υπερβολική ρευστότητα και το Bitcoin επιταχύνθηκε σε σχεδόν 20 00 USD. Αυτό το επίπεδο έγινε ανυπέρβλητο και από την άποψη της ψυχολογίας ήταν αδύνατο να το παρακάμψετε ακόμη και με τη βοήθεια ενός τυπογραφείου..

Οι άνθρωποι άρχισαν να πουλάνε την μπίλια και να πάρουν κέρδη, ξεκίνησε μια φυσική διόρθωση της αγοράς, η οποία εντατικοποιήθηκε μετά την αναστολή της εγγραφής χρηστών από την Bitfinex.

Στη συνέχεια, στις 3 Ιανουαρίου, το FUD βγήκε για την απαγόρευση της εξόρυξης στην Κίνα. Όλα αυτά επέστρεψαν την μπάζα στα 12.000 USD. Η ευφορία πήγε στον πανικό. Οι άνθρωποι άρχισαν να στραγγίζουν την μπίλια.

Είναι πιθανό το Bitfinex να ερεθίζει σκόπιμα τον πανικό για να κάνει την αγορά διαχειρίσιμη κατά τη διάρκεια μιας διόρθωσης.

Ο Tether προσπαθεί να επαναλάβει την επιτυχημένη εμπειρία και να επαναλάβει την άσκηση έγχυσης ρευστότητας στην αγορά.

Μηχανή USDT από αναφορές παρατηρητών @tetherprinter η εκτύπωση δεν ήταν πλέον 25-50, αλλά 100 εκατομμύρια USD ανά ημέρα. Ωστόσο, το αντίθετο αποτέλεσμα αποδείχθηκε.

Ωστόσο, το προηγούμενο σχήμα δεν λειτούργησε και μετά την κυκλοφορία του μηχανήματος, η πτώση του Bitcoin εντάθηκε. Η πτώση προκάλεσε σκάνδαλα γύρω από προβλήματα με τον έλεγχο του Tether και την έναρξη ελέγχου από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ Bitfinex και Tether. Υπήρξε συζήτηση για μια επικείμενη απάτη του USDT, και τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την πτωτική τάση.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα?

Ως αποτέλεσμα, όπως γνωρίζουμε, το Bitfinex κατάφερε να βγει από το νερό. Οι κλεμμένες μπάλες δεν βρέθηκαν ποτέ. Η αντλία και η απόρριψη του Bitcoin κατέστησε δυνατή την αποκόμιση χρημάτων από τις συναλλαγές περιθωρίου και τον καθορισμό σημαντικών κερδών παίζοντας ενάντια στο πλήθος. Προς το παρόν, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εξετάζει την περίπτωση της σύνδεσης μεταξύ Bitfinex και Tether. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι η ανταλλαγή άφησε τη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών και ανέστειλε τις υπηρεσίες στους πολίτες της τον Οκτώβριο του 2017, οι πιθανότητες να ρίξουν φως σε όλες τις διαμαρτυρίες μεταξύ Bitfinex και Tether και θα επικρατήσει η δικαιοσύνη..

Το καλύτερο έγκλημα είναι ένα άλυτο έγκλημα. Οι Bitfinex και Tether καταλαμβάνουν την αξιότιμη 1η θέση στην κατηγορία εγκληματικότητας.

συμπέρασμα

Αγαπητοί φίλοι, εδώ τελειώνω η βαθμολογία μας για τα πιο σοβαρά εγκλήματα στην ιστορία του κόσμου κρυπτονομισμάτων (το πρώτο μέρος της βαθμολογίας βρίσκεται εδώ) επέλεξα μέρη σύμφωνα με την υποκειμενική μου γνώμη, εκτιμώντας τον συντονισμό και την κλίμακα που έχουν αποκτήθηκε στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Εάν έχετε τη δική σας μαύρη λίστα, θα χαρώ να το διαβάσω και να μάθω κάτι για τον εαυτό μου.

Ελπίζω ότι μετά την ανάγνωση μιας σειράς πρόσφατων δημοσιεύσεων σχετικά με την απάτη και τη χειραγώγηση στην αγορά, όλοι θα κάνουν το σωστό συμπέρασμα για τον εαυτό τους..

Παρακάτω θα μοιραστώ αυτό που τόνισα για τον εαυτό μου, συλλέγοντας αυτό το υλικό:

  1. Στον χώρο του Διαδικτύου, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησής σας. Χρησιμοποιήστε συσκευές ψυχρής αποθήκευσης!
  2. Πάντα επενδύστε ό, τι είστε διατεθειμένοι να χάσετε. Ποτέ μην δανείζεστε ή δανείζεστε για επενδυτικούς σκοπούς!
  3. Τα συναισθήματα είναι ο χειρότερος εχθρός για οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση. Διατηρείτε πάντα το μυαλό σας καθαρό, προσπαθήστε να αποφύγετε τόσο τα συναισθήματα ευφορίας όσο και τον πανικό.
  4. Ελέγχετε πάντα τους οργανισμούς στους οποίους επενδύετε. Παρατηρήστε μια κριτική προσέγγιση για την αξιολόγηση του επιχειρηματικού μοντέλου, της συμπεριφοράς της εταιρείας στην αγορά, της ικανότητας και του επαγγελματισμού της ηγεσίας.
  5. Διαφοροποιήστε τους κινδύνους σας. Μην κρατάτε όλα τα κεφάλαια σε ένα έργο, σε ένα ανταλλακτικό, σε έναν τύπο περιουσιακών στοιχείων. Αξιολογήστε τη συσχέτιση και διαθέστε χρήματα μεταξύ των λιγότερο συσχετισμένων περιουσιακών στοιχείων στην τιμή.

Σας ενημερώνω ότι δεν κατηγορώ την Bitfinex και την Tether για παράνομες ενέργειες ή απάτη. Μόνο ένα δικαστήριο μπορεί να καταδικάσει. Μοιράζομαι μόνο την προσωπική μου γνώμη, η οποία βασίζεται σε πληροφορίες από ανοιχτές πηγές. Δεν ενθαρρύνω τον αναγνώστη να λάβει επενδυτικές αποφάσεις.

Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι σε αυτήν την ανάρτηση εκφράζω την προσωπική μου γνώμη και δεν πρέπει να συμπίπτει με τη γνώμη της διοίκησης του 3commas.io.

Καλή τύχη και καλά κέρδη σε όλους!

με σεβασμό,

Μιχαήλ @Hyipov

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me