DCA Bots: Δημιουργήστε ένα DCA Futures Bot χρησιμοποιώντας TradingView Trading Signals

Πώς να δημιουργήσετε ένα DCA Futures Bot χρησιμοποιώντας σήματα ενσωματωμένα στο 3Commas; Διαβάστε περισσότερα…

Εισαγωγή

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε ένα bot futures DCA που θα ξεκινήσει νέες συναλλαγές χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο σήμα αγοράς screener. TradingView.

Για αυτό το σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε τη δημοφιλή ανταλλαγή Futures bybit για συχνή αύξηση μικρών κερδών με μόχλευση Cross, καθώς και ενσωματωμένα σήματα για να αγοράσετε το πρόγραμμα προβολής TradingView σε πολλά χρονικά διαστήματα.

Εάν ενδιαφέρεστε για τον τρόπο δημιουργίας των σημάτων Αγορά / Πώληση του screener του TradingView, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό. εδώ, Τα σήματα για χρήστες bot 3Commas παρέχονται από ένα screener “Ακροαματικότητα” από το TradingView, το οποίο δημιουργείται από τους ακόλουθους δείκτες τεχνικής ανάλυσης: 

Parabolic SAR, Bollinger Bands, MACD, Momentum, Awesome Oscillator, Average Directional Index, Commodity Channel Index, Stochastic, Relative Strength Index και, τέλος, Simple & Εκθετικοί Κινούμενοι Μέσοι.

Εάν καθεμία από τις παραπάνω 10 ατομικές συνθήκες δείκτη είναι αλήθεια, για παράδειγμα, το MACD βρίσκεται πάνω από τη γραμμή σήματος ή η τιμή του γραφήματος είναι πάνω από το EMA και το SMA, τότε το αποτέλεσμα του δείκτη αξιολογείται ως 1 (ή “θετικό”). Οι τιμές συνοψίζονται και αν, για παράδειγμα, καταλήξουμε σε τιμή 7 ή μεγαλύτερη, τότε αυτό υποδηλώνει σήμα αγοράς.

Το SМА είναι ο αριθμητικός μέσος όρος των τιμών κλεισίματος του μέσου για μια συγκεκριμένη περίοδο.

EMA – Moving Average, που εμφανίζει τη μέση τιμή ενός χρηματοοικονομικού μέσου για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επιλογή συμβολαίου για διαπραγμάτευση

Για αυτόν τον οδηγό, θα επιλέξουμε το αντίστροφο συμβόλαιο EOS / USD, καθώς πρόσφατα προσπάθησε να σπάσει την αντίσταση EMA των 200 ημερών στο 4ωρο χρονικό πλαίσιο, προτού επιτευχθεί τελικά στις 16 Νοεμβρίου και ξεκίνησε μια ανοδική τάση μετά το σπάσιμο του τελευταίου τοπικού υψηλό παρέχεται στο γράφημα. Εκτός από αυτό, το Bitcoin / USD δείχνει επίσης μια ανοδική τάση, η οποία είναι ένα καλό σημάδι για τα altcoins σε ζεύγη έναντι του δολαρίου, καθώς η παλίρροια είναι γνωστό ότι ανυψώνει όλα τα σκάφη:

Αυτή η στρατηγική θα πρέπει να θεωρείται υψηλού κινδύνου, όπως κάθε συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης ή συναλλαγών spot..

Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα διαγράμματα και αν η τιμή πέσει κάτω από το EMA των 200 ημερών, τότε ίσως θελήσετε να σταματήσετε το bot μέχρι να μειωθεί ξανά η τιμή πάνω από αυτόν τον δείκτη..

Αυτό το bot δημιουργήθηκε για να ανταλλάσσει 150 νομίσματα EOS που στάλθηκαν στο πορτοφόλι EOS στο χρηματιστήριο Bybit. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρές παραγγελίες και μια σταυρωτή μόχλευση 0,75% κέρδους σε κάθε επιτυχημένη συναλλαγή για να συγκεντρώσουμε περισσότερα EOS με την αντίστροφη σύμβαση EOSUSD στο Bybit.

Θα διαμορφώσουμε το bot έτσι ώστε να χρησιμοποιεί εντολές ασφαλείας και μπορεί να καλύψει μια απότομη πτώση της τιμής του EOS έως και 30% χωρίς εκκαθάριση.

Δεδομένου ότι αυτό το bot θα χρησιμοποιήσει τη διασταυρούμενη μόχλευση, κάθε κέρδος που θα ληφθεί και θα απομείνει στον λογαριασμό ανταλλαγής θα αυξήσει τα κεφάλαια συναλλαγών σας και θα βοηθήσει στην αποφυγή πιθανής εκκαθάρισης στο μέλλον..

Στο μέλλον, μπορεί να θέλετε να ελέγχετε καλύτερα και να μαλακώνετε την πιθανότητα εκκαθάρισης, αποσύροντας τακτικά ορισμένα κέρδη άνω των 175 EOS σε άλλο λογαριασμό πορτοφολιού ή ανταλλαγής.

Δημιουργία Bot

Μεταβείτε στο κύριο μενού και επιλέξτε την καρτέλα DCA-Bot, και μετά πατήστε το κουμπί Δημιουργήστε ένα bot:

Θα δημιουργήσουμε ένα “απλό” bot, καθώς όλα τα futures bots μπορούν να ανταλλάσσουν μόνο ένα συμβόλαιο.

Βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα είναι επιλεγμένη στο επάνω μέρος της σελίδας Προχωρημένος και ότι επιλέξατε τον Τίτλο (Ονομα) για το bot σας (θα εμφανίζεται στο περιοδικό, καθώς και στην ενότητα Οι προσφορές μου και στη σελίδα DCA-Bots), επιλέξτε λογαριασμό ανταλλαγής (Χρηματιστήριο), τα χρήματα από τα οποία θα χρησιμοποιήσει το bot:

Τώρα θα δούμε τις ρυθμίσεις ενότητας Στρατηγική; σε αυτήν την περίπτωση οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι εντάξει.

Θα το χρησιμοποιησουμε ΜΑΚΡΥΣ (3) αφού θέλουμε να αγοράσουμε κέρματα σε χαμηλή τιμή και να πουλήσουμε κέρματα σε υψηλότερη τιμή για να κερδίσουμε κέρδος.

Έχουμε μόνο μία επιλογή Προσφοράς (ΠΑΡΑΘΕΤΩ, ΑΝΑΦΟΡΑ) ως το νόμισμα στο οποίο θα θέλαμε να κάνουμε κέρδος, καθώς πρόκειται για αντίστροφη σύμβαση, όλα τα κέρδη θα συσσωρευτούν στο EOS. 

Εάν αυτό είναι ένα από τα πρώτα σας bots, ίσως αξίζει να διατηρήσετε τον όγκο εκκίνηση και ασφάλεια Παραγγελίες (4) παρακάτω, ωστόσο, για αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε 30 EOS ως τον όγκο και των δύο παραγγελιών, αυτά τα ποσά είναι τα πραγματικά μεγέθη των παραγγελιών που πραγματοποιούνται στο χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένων Σταυρός (6) βραχίονας μοχλού x50; Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι μόνο 0,6 EOS των χρηματικών συναλλαγών σας θα χρησιμοποιηθούν για την υποβολή της αρχικής παραγγελίας και 0,6 EOS για την πρώτη παραγγελία ασφαλείας. 

Συνολικά, αυτό το bot θα χρησιμοποιήσει περίπου 7.355 EOS των κεφαλαίων χωρίς μόχλευση εάν εμπλέκονται όλες οι εντολές DCA / Safety. Καθώς κερδίζετε περισσότερη εμπιστοσύνη στις στρατηγικές που χρησιμοποιείτε, ίσως θελήσετε να αυξήσετε το επίπεδο κινδύνου ανά εμπόριο bot..

Συνιστάται να διατηρείτε τον τύπο της αρχικής σειράς στην ένδειξη Οριο (5), καθώς αυτό διασφαλίζει ότι το bot θα ανοίξει συναλλαγές χωρίς ολίσθηση τιμών, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την ανταλλαγή κερμάτων με χαμηλή ρευστότητα:

Στη συνέχεια, θα ορίσουμε την προϋπόθεση για την έναρξη της συναλλαγής. Αυτή η ρύθμιση θα ενημερώσει το bot πότε θα ανοίξει μια νέα προσφορά για το επιλεγμένο νόμισμα. Θα χρησιμοποιήσουμε σήματα Αγορά TradingView (7), όπως συζητήθηκε προηγουμένως, σε πολλαπλά χρονικά πλαίσια. Αυτό θα επιτρέψει στο bot μας να ξεκινήσει νέες συναλλαγές όταν η τιμή του EOS αυξάνεται, καθώς θα προσπαθήσουμε να «κερδίσουμε» γρήγορα τα κέρδη σε μικρά κομμάτια. Αυτές οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε χαμηλά χρονικά πλαίσια, οπότε πρέπει να κλείνουν γρήγορα και να εμφανίζονται αρκετά συχνά:

Μπορείτε να δείτε σήματα “Εκτίμηση”  από το TradingView εδώ. Για να δείτε την ατομική τρέχουσα βαθμολογία, θα πρέπει να αλλάζετε κάθε χρονικό διάστημα με αυτό που επιλέξατε στην ενότητα “Όροι έναρξης της συναλλαγής”.

Τώρα θα ορίσουμε τις παραμέτρους Πάρε κέρδος στο bot μας. στοχεύουμε σε επαναλαμβανόμενες σύντομες συναλλαγές. Δεδομένου ότι τα γραφήματα “scalping” με χαμηλό χρονικό διάστημα είναι αρκετά επικίνδυνα, το κλειδί είναι να προσπαθήσουμε να κλείσουμε όλες τις συναλλαγές το συντομότερο δυνατό. Ορίστε την τιμή Στόχος κερδοφορίας σε 0,75% (8), και η αξία Υπολογισμός απόδοσης – Ως ποσοστό του συνολικού όγκου (9), καθώς θα θέλαμε το κέρδος να είναι 0,75%, της μέσης τιμής των κερμάτων που αγοράστηκαν από αυτό το bot:

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ρυθμίσεις Σταματήστε την απώλεια για αυτό το bot, καθώς θα βασιστούμε στην κάλυψη μιας σημαντικής πτώσης τιμών στο γράφημα με εντολές ασφαλείας (κατά μέσο όρο το κόστος σε δολάρια). Σημείωση: Η διαπραγμάτευση στα χρηματιστήρια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι εγγενώς επικίνδυνη και ενώ οι αποδόσεις μπορεί να είναι αρκετά υψηλές, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τους κινδύνους. Εάν η τιμή του EOS πέσει απότομα, θα μπορούσατε να εκκαθαρίσετε και να χάσετε τα χρήματά σας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις Stop Loss, δοκιμάστε τις προσεκτικά με έναν λογαριασμό διαπραγμάτευσης χαρτιού, ωστόσο, η αγορά κρυπτογράφησης είναι γνωστή για την υψηλή μεταβλητότητά της, οπότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι το Stop Loss μπορεί πραγματικά να αυξήσει τις απώλειές σας σε σύγκριση με την επιλογή διαγραμμάτων ποιότητας ανακτώντας γρήγορα νομίσματα, ακόμη και αν “κρεμά” σε σχέση με την τιμή αγοράς.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα το χρησιμοποιήσουμε 6 παραγγελίες ασφαλείας και ορίστε την τιμή αριθμός ταυτόχρονα ενεργών εντολών ασφαλείας (10) από 2 · Αυτό διασφαλίζει ότι τα χρήματα που απαιτούνται για 2 ταυτόχρονες παραγγελίες ασφαλείας θα διατηρούνται πάντα εκ των προτέρων στο βιβλίο εντολών ανταλλαγής ως Limit Order. 

Οι εντολές ασφαλείας χρησιμοποιούνται για τη μείωση της μέσης τιμής των κερμάτων που αγοράστηκαν από ένα bot σε περίπτωση πτώσης των τιμών μετά το άνοιγμα μιας συμφωνίας. ονομάζεται επίσης DCA ή Dollar Cost Averaging.

Για την πρώτη χρησιμοποιημένη εντολή ασφαλείας, ορίστε Απόκλιση τιμών για την παραγγελία ασφαλείας (11) κατά 0,5% · Εγκαθιστώ Πολλαπλασιαστής όγκου παραγγελίας ασφαλείας (12) έως 1,25 · Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των κερμάτων που αγοράστηκαν μέσω της εντολής ασφαλείας θα αυξηθεί κατά 25% με τη δημιουργία κάθε επόμενης παραγγελίας. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση του μέσου κόστους κάθε νομίσματος που αγοράστηκε από το bot..

Εγκαθιστώ Πολλαπλασιαστής βημάτων παραγγελίας ασφαλείας (12) από 2 · Αυτό σημαίνει ότι το bot θα διπλασιάσει αυτήν την τιμή ξεκινώντας από την πρώτη απόκλιση τιμών και την εκτέλεση της εντολής ασφαλείας. Βασικά, η πρώτη παραγγελία ασφαλείας θα τοποθετηθεί 0,5% κάτω από την τιμή ανοίγματος του εμπορίου (αρχική εντολή), η δεύτερη εντολή ασφαλείας θα τοποθετηθεί κατά 1% χαμηλότερη και η τρίτη 2% χαμηλότερη. Αυτό καλύπτει πτώση 31,5% στην τιμή του νομίσματος μετά το άνοιγμα της συναλλαγής και σημαίνει ότι μπορούμε να κερδίσουμε γρηγορότερα:

Συνιστάται να ελέγξετε το γράφημα της σύμβασης που πρόκειται να διαπραγματευτείτε, να βρείτε το τελευταίο “υψηλό” της τιμής που επιτυγχάνεται στο ημερήσιο ή εβδομαδιαίο γράφημα, να καθορίσετε μια τιμή στο εύρος 10% -15% κάτω από αυτήν την τιμή και να εισαγάγετε στη στήλη Μέγιστη ανοιχτή τιμή συναλλαγών (13) στη σελίδα Σύνθετες ρυθμίσεις. Ο λόγος για αυτό είναι να αποφύγετε το bot να δημιουργεί συναλλαγές «στην κορυφή» της τάσης, καθώς αυτά είναι τυπικά σημεία στα οποία η τιμή μπορεί να αντιστραφεί. Θα πρέπει να ελέγχετε μη αυτόματα το γράφημα περιοδικά και να αξιολογείτε εάν θα αυξήσετε αυτήν την τιμή και να αφήσετε το bot να συνεχίσει να δημιουργεί συναλλαγές καθώς η τιμή κινείται πάνω από το καθορισμένο σημείο. Εάν η τιμή εξακολουθεί να σπάζει το προηγούμενο υψηλό και η κίνηση επιβεβαιωθεί, τότε μπορείτε να αυξήσετε αυτήν την τιμή στο επόμενο λογικό σημείο, σύμφωνα με την τεχνική σας ανάλυση.

Μπορούμε να ελέγξουμε το ποσό των χρημάτων που θα χρησιμοποιήσει το bot μας κοιτάζοντας την καρτέλα Βοηθός (δεξιά) – μην χάσετε αυτήν τη δυνατότητα – είναι πολύ χρήσιμο!

Στο παράθυρο Βοηθός θα δείξει πόσα χρήματα θα χρειαστεί αυτό το bot για να λειτουργεί σωστά με τις διαμορφωμένες παραμέτρους, καθώς και τη μέγιστη πτώση τιμών που μπορεί να καλύψει η ασφαλιστική σας προσφορά και το ποσοστό των διαθέσιμων δωρεάν χρημάτων που θα χρησιμοποιήσει το bot (προσπαθήστε πάντα να διατηρήσετε αρκετά χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση με Cross leverage, καθώς τα διαθέσιμα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή εκκαθάρισης της ανοικτής θέσης σας):

Στη σελίδα Τραπέζι θα αντικατοπτρίζει το ποσό των χρημάτων κατά την εγκατάσταση Πολλαπλασιαστής όγκου παραγγελίας ασφαλείας, καθώς και το ποσοστό διακύμανσης τιμών που θα καλυφθεί Πολλαπλασιαστής βημάτων παραγγελίας ασφαλείας.

Τέλος, ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά είναι η σελίδα Τραπέζι δείχνει λεπτομερώς πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν οι εντολές ασφαλείας.

Αποτέλεσμα

Λίγες μέρες μετά τη δημιουργία του, τα αποτελέσματα του bot φαίνονται πολλά υποσχόμενα! Παρεμπιπτόντως, εδώ μπορείτε πάντα να βρείτε το διαμορφωμένο bot μας.!

Σημείωση: Η διαπραγμάτευση στα χρηματιστήρια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι εγγενώς επικίνδυνη και ενώ οι αποδόσεις μπορεί να είναι αρκετά υψηλές, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τους κινδύνους. Εάν η τιμή του περιουσιακού στοιχείου που διαπραγματεύεστε πέσει απότομα, θα μπορούσατε να εκκαθαρίσετε και να χάσετε τα χρήματά σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map