Τι είναι το Stop Loss;

Το Stop loss είναι ένας κοινός όρος που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές. μπορεί να τον έχετε ακούσει.

Στην πραγματικότητα, το Stop Loss είναι η καθορισμένη τιμή ή το ποσοστό της τιμής του περιουσιακού στοιχείου, όταν φτάσετε στο οποίο η συναλλαγή σας κλείνει αυτόματα..

Γνωρίζατε ότι το Stop Loss έχει επιπλέον πλεονεκτήματα όπως:

  • Ασφάλιση έναντι “Κόστους εναλλακτικών ευκαιριών”.
  • Η ικανότητα πώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου μετά από μια μικρή απώλεια προκειμένου να αυξήσει αργότερα τη θέση σε χαμηλότερη τιμή (επίσης γνωστή ως “Short”).
  • Προστασία του κεφαλαίου σας (ειδικότερα, έναντι εκκαθάρισης σε περίπτωση διαπραγμάτευσης περιθωρίου ή μελλοντικής εκπλήρωσης).
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε το Stop Loss για να παρακολουθήσετε την πορεία, μεγιστοποιώντας τα κέρδη σας ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο.

Θα συζητήσουμε αυτά τα σημεία με περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το άρθρο..

Παραδοσιακή στάση απώλειας

Στην περίπτωση μιας μακροχρόνιας συναλλαγής, όταν αγοράζετε ένα περιουσιακό στοιχείο παρακάτω και σκοπεύετε να το πουλήσετε υψηλότερα για να αποκομίσετε κέρδος, το Stop Loss τοποθετείται κάτω από την τιμή αγοράς του περιουσιακού στοιχείου, οπότε αν η τιμή μετακινηθεί προς τα κάτω, όχι πάνω, το εμπόριο είναι κλειστό και το κεφάλαιο σας επιστρέφεται μείον τις πραγματοποιηθείσες διαφορές.

Παράδειγμα: Ξεκινάτε μια συναλλαγή αγοράζοντας 1 ETH για 1000 $. Θέλετε να κερδίσετε και να πουλήσετε 1 ETH όταν η τιμή φτάσει τα 1100 $, λαμβάνοντας απόδοση 10% ή 100 $ στην αρχική σας επένδυση (μείον προμήθειες). Ωστόσο, εάν η τιμή πέσει, πέφτετε σε παγίδα όπου το 1 ETH που αγοράσατε πέφτει σε αξία και η πώληση 1 ETH για λιγότερο από $ 1000, την οποία αρχικά επενδύσατε, οδηγεί σε απώλεια … εδώ είναι το Stop Η απώλεια μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε και να μετριάσετε αυτόν τον κίνδυνο …

Δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι πολύ ασταθή, οι τιμές μπορούν να μειωθούν χωρίς καν να δώσουν στον έμπορο ή τον επενδυτή την ευκαιρία να αντιδράσει … αυτό συμβαίνει όταν η ρύθμιση Stop Loss μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του κεφαλαίου σας ενώ κοιμάστε ή πηγαίνετε καθημερινά..

Με το 3Commas SmartTrade, μπορείτε να ορίσετε μια κατάσταση Stop Loss κατά τη στιγμή της συναλλαγής, στην οποία τα στοιχεία σας θα πωλούνται αυτόματα.

Γιατί να πουλήσετε παρά τις απώλειες?

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων είναι κυκλικές. Συχνά, όταν η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου πέφτει, οι τιμές μπορούν γρήγορα να αντιστραφούν και να αυξηθούν (αυτό μπορεί να διαρκέσει λεπτά, ημέρες ή εβδομάδες). Ορισμένοι έμποροι πιστεύουν ότι η κατοχή (επίσης γνωστή ως “HODLing”) ένα περιουσιακό στοιχείο όταν η τιμή πέφτει είναι καλύτερη από την πώληση με ζημία, καθώς οι τιμές τελικά θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές μέσου όρου αγοράς περιουσιακών στοιχείων (DCA) για να αγοράσουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς οι τιμές μειώνονται περαιτέρω. Αυτό μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική εάν έχετε επιπλέον κεφάλαια που επενδύετε ή εικάζετε σε περιουσιακά στοιχεία που πιστεύετε ότι έχουν πολύ υψηλό δυναμικό ανάπτυξης μακροπρόθεσμα..

Ωστόσο, κάθε στρατηγική έχει τα μειονεκτήματά της και αυτή η στρατηγική δεν είναι ούτε ιδανική. Τα χρήματά σας μπορεί να κολλήσουν σε μια χαμένη συναλλαγή για μεγάλο χρονικό διάστημα – ακόμη και αν η συναλλαγή τελικά αντιστραφεί και κλείσει με κέρδος (αυτό είναι γνωστό ως κόστος ευκαιρίας, ένας όρος που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε κέρδος επιλέγοντας διαφορετικά). Εδώ μπαίνει η ψυχολογία του εμπόρου. Μερικοί πιστεύουν ότι οποιαδήποτε απώλεια είναι κακή και μπορεί να αναμένουν ότι όλες οι συναλλαγές θα είναι ή θα είναι επιτυχημένες. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό δεν ισχύει, και ακόμη και οι καλύτεροι έμποροι δεν κλείνουν το 100% των συναλλαγών τους για κέρδος..

Κόστος εναλλακτικών επιλογών

Με το παραπάνω παράδειγμα, η διατήρηση μιας συναλλαγής ή ενός περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να έχει υποχωρήσει σε αξία (ας πούμε, έως -30% ή περισσότερο) δεν είναι η καλύτερη πορεία δράσης εάν είστε έμπορος με περιορισμένα κεφάλαια. Στο ίδιο σενάριο, ας υποθέσουμε ότι αποδεχθήκατε μια μικρή απώλεια 2-5%. Με το κλείσιμο ενός χαμένου εμπορίου στην αρχή, όταν οι τιμές μόλις άρχισαν να μειώνονται, έχετε την ευκαιρία να επενδύσετε το κεφάλαιό σας σε καλύτερες ευκαιρίες διαπραγμάτευσης σε αυξανόμενα περιουσιακά στοιχεία, στην πραγματικότητα, αντισταθμίζοντας μια ασήμαντη απώλεια 2-5% σε σύγκριση να κρατάτε ένα περιουσιακό στοιχείο που αργότερα έχασε 30% Αυτό είναι όπου τα bots μας μπορούν να βοηθήσουν στη μεγιστοποίηση των κερδών παρά τις συνθήκες της αγοράς.!

Οι έμποροι ή οι επενδυτές με μεγάλα ποσά κεφαλαίων μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου στο μακροπρόθεσμο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο με μικρές απώλειες, καθώς μπορούν να αυξήσουν το ποσό του περιουσιακού στοιχείου αγοράζοντας περισσότερα πίσω σε χαμηλότερη τιμή. Το Smart Cover από το 3Commas είναι ένα ισχυρό εργαλείο για χρήση σε αυτήν την περίπτωση..

Το Stop Loss σε αυτήν την περίπτωση θα επέτρεπε στον έμπορο να διπλασιάσει τον όγκο των bitcoin τους επαναγοράζοντας σε χαμηλότερη τιμή.

Trailing Stop Loss για μεγιστοποίηση των κερδών και ελαχιστοποίηση του κινδύνου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Stop Loss μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξασφάλιση του λαμβανόμενου κέρδους σε περίπτωση αύξησης της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου σε σχέση με το επίπεδο αγοράς του. Μπορείτε να “μετακινήσετε το Stop Loss ψηλότερα” με μη αυτόματο τρόπο. Φανταστείτε ότι ένα περιουσιακό στοιχείο έχει αυξηθεί κατά 10% στην τιμή και αυξάνετε το Stop Loss για να ξεπεράσετε (την τιμή στην οποία αρχικά αγοράσατε το στοιχείο) ή ακόμη και σε κερδοφόρο επίπεδο.

Εάν η συναλλαγή ή η επένδυση είναι επιτυχής, μπορείτε να μετακινήσετε τακτικά το Stop Loss υψηλότερα για να διασφαλίσετε ότι σε περίπτωση αντιστροφής των τιμών, η συναλλαγή σας θα κλείσει με κέρδος ή ζημία και μπορείτε να αξιολογήσετε την επόμενη συναλλαγή που θέλετε να κάνετε, γνωρίζοντας ότι τα χρήματά σας είναι ασφαλή.

Τα εργαλεία 3Commas SmartTrade έχουν επίσης τη δυνατότητα να «παρακολουθούν» αυτόματα την τιμή Stop Loss με συγκεκριμένο αριθμό τοις εκατό κάτω από την τρέχουσα τιμή γραφήματος. Καθώς η τιμή αυξάνεται, το Stop Loss θα παρακολουθείται. Εάν το περιουσιακό στοιχείο πέσει κάτω από το όριο που έχετε ορίσει, το εμπόριο θα κλείσει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το 3Commas σάς επιτρέπει να εκτελείτε τις συναλλαγές σας και να το ξεχνάτε, ανακουφίζοντας σας από το άγχος των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων..

Προστασία του κεφαλαίου σας από εκκαθάριση όταν διαπραγματεύεστε με περιθώριο ή μελλοντικά συμβόλαια

Όταν κάνετε συναλλαγές με μόχλευση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή περιθωρίου, πραγματοποιείτε συναλλαγές χρησιμοποιώντας μοχλευμένα κεφάλαια, μερικές φορές 100 φορές το κεφάλαιο που έχετε στη διάθεσή σας.

Αυτό είναι απίστευτα επικίνδυνο καθώς μπορείτε να εκκαθαρίσετε εάν το εμπόριο δεν είναι επικερδές..

Για παράδειγμα, εάν εισαγάγατε μια συναλλαγή “Long” $ 1 χρησιμοποιώντας μόχλευση 100x, θα δημιουργούσατε μια θέση στο συμβόλαιο διαπραγμάτευσης $ 100. Εάν η τιμή αυξηθεί κατά 1% και κλείσετε το εμπόριο, θα έχετε κέρδος 1 $, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την αρχική σας επένδυση.

Ωστόσο, ένας επιπλέον κίνδυνος μόχλευσης είναι ότι εάν η τιμή πέσει 1%, η συναλλαγή σας θα ρευστοποιηθεί και θα χάσετε την αρχική σας επένδυση..

Τα χρηματιστήρια προσφέρουν συνήθως δύο τύπους συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ή μόχλευσης περιθωρίου: “Απομονωμένος” και “Σταυρός”.

Η λειτουργία μεμονωμένης μόχλευσης είναι όταν τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα μιας θέσης έχουν ένα προκαθορισμένο περιθώριο (υπολογίζεται κατά το άνοιγμα μιας θέσης) και μετά τη χρήση αυτού του περιθωρίου, η θέση εκκαθαρίζεται και το ποσό των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της συναλλαγής χάνεται. Σε αυτήν τη λειτουργία, διατρέχουν μόνο τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αυτής της συγκεκριμένης θέσης στο χρηματιστήριο.

Η λειτουργία πολλαπλής μόχλευσης επιτρέπει στους εμπόρους να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο υπόλοιπο στον λογαριασμό ανταλλαγής τους ως εγγύηση για τις θέσεις που ανοίγουν βάσει συμβάσεων. το όφελος έγκειται στο γεγονός ότι αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος εκκαθάρισης των συναλλαγών, αλλά σχετίζεται με αυξημένους κινδύνους, καθώς εάν η συναλλαγή εκκαθαριστεί, ολόκληρο το ποσό των χρημάτων στον λογαριασμό ανταλλαγής θα χαθεί.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα το Stop Loss κατά τη διαπραγμάτευση σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή περιθωρίου κέρδους, προκειμένου να αποτρέψετε την πιθανότητα εκκαθάρισης όλων των κεφαλαίων..

Παραγωγή

Το Stop Loss δεν μπορεί μόνο να αποτρέψει την αύξηση των κινδύνων για το κεφάλαιό σας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει το ληφθέν κέρδος.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με το εργαλείο Stop Loss και τους διάφορους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη στρατηγική συναλλαγών και την επενδυτική σας προσέγγιση και να μεγιστοποιήσετε την κερδοφορία των συναλλαγών σας. Όπως πάντα, αν έχετε απορίες, η υποστήριξη 3Commas θα χαρεί να σας βοηθήσει. γράψτε μας στο [email protected] 

Σημείωση: Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι εγγενώς επικίνδυνη και ενώ οι αποδόσεις μπορεί να είναι αρκετά υψηλές, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τους κινδύνους. Εάν η τιμή του περιουσιακού στοιχείου που διαπραγματεύεστε πέφτει απότομα, ενδέχεται να χάσετε μέρος της επένδυσής σας, εξαναγκάζοντας να πουλήσετε το περιουσιακό στοιχείο σε χαμηλότερη τιμή. Οι δημοσιεύσεις 3Commas Blog γράφονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να εκληφθούν ως “Οικονομικές συμβουλές”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map