Ανοίγουμε μια σειρά άρθρων για μη ασήμαντους τρόπους για να κερδίσουμε χρήματα σε κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της λειτουργικότητάς μας.

Σε αυτό το άρθρο, θα δείξουμε με ένα παράδειγμα τι είναι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, ποιο είναι το ενδιαφέρον για διαπραγμάτευση σε χρηματιστήρια μελλοντικής εκπλήρωσης, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε bots 3Commas κατά τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και επίσης να παρέχετε βήμα-βήμα οδηγίες για το πώς να τα συνδέσετε.. 

Τι είναι το μέλλον

Το Futures είναι μια συμφωνία (συμβόλαιο) για αγορά ή πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου στο μέλλον στην τιμή κατά τη στιγμή της σύμβασης. Μετά τη σύναψη της σύμβασης, τα μέρη υποχρεούνται να πληρούν τους όρους της, ανεξάρτητα από την τιμή της αγοράς.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον για συναλλαγές σε χρηματιστήρια με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

Τα μελλοντικά χρηματιστήρια ενδιαφέρονται κυρίως για τις ακόλουθες δυνατότητες:

1. Συναλλαγή με μόχλευση, δηλαδή συναλλαγές με όγκους που υπερβαίνουν σημαντικά τους δικούς σας.

2. Σύντομο, δηλαδή εμπόριο σε πτώση τιμών.

Τι είναι ο ώμος. Παράδειγμα.

Leverage είναι τα μοχλευμένα κεφάλαια της ανταλλαγής. Χάρη σε αυτούς, ο έμπορος έχει την ευκαιρία να αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών και των κερδών του..

Μια συνηθισμένη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων δεν παρέχει την ευκαιρία στους εμπόρους να διαπραγματεύονται νόμιμα με μόχλευση: η μόχλευση είναι διαθέσιμη μόνο όταν διαπραγματεύονται συμβόλαια, δηλαδή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Επομένως, ανοίγονται εξειδικευμένα χρηματιστήρια για μελλοντικές συναλλαγές..

Ας ρίξουμε μια ματιά στο μοχλό συναλλαγών χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.

Κλείσατε μια επιτυχημένη συναλλαγή και λάβατε κέρδος 100 $ από αυτήν. Εάν επρόκειτο να ανταλλάξετε αυτό το εμπόριο με μόχλευση 1:25, θα έχετε κερδίσει 2.500 $ από το ίδιο εμπόριο χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς στρατηγική. Έτσι, εάν έχετε μια κερδοφόρα στρατηγική μόχλευσης, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το κεφάλαιό σας χωρίς να επενδύσετε περισσότερα από τα δικά σας κεφάλαια..

Ταυτόχρονα, αυξάνετε επίσης τον κίνδυνο απώλειας της κατάθεσής σας εάν η τιμή είναι αντίθετη με την πρόβλεψή σας. Έτσι, εάν έχετε 0,1 BTC και αγοράσετε 100.000 συμβόλαια (η μόχλευση θα είναι X100) και το ποσοστό πέσει κατά 1%, θα χάσετε τα πάντα στον λογαριασμό σας (0,1 BTC). Με μόχλευση 10, η αρνητική απόκλιση είναι ήδη 10%. Στην πραγματικότητα, η εκκαθάριση θα συμβεί ακόμη νωρίτερα, καθώς υπάρχουν προμήθειες, χρηματοδότηση δανειοδοτικής θέσης κ.λπ..

Η μόχλευση συναλλαγών είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε μεγάλο αριθμό χρηματιστηρίων, τα πιο διάσημα από τα οποία είναι τα BitMex, Binance Futures, Deribit και Bitfinex. Κάθε ιστότοπος έχει τις δικές του μοναδικές δυνατότητες, για παράδειγμα το Binance Features προσφέρει μέγιστη μόχλευση x125 για το συμβόλαιο BTCUSDT και το BitMex έχει τους μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών, κατά μέσο όρο 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας σε αυτό ανταλλαγή..

Τι σημαίνει σύντομο. Παράδειγμα.

Με λίγα λόγια είναι το εμπόριο με μείωση της τιμής. Μια θέση διαπραγμάτευσης στο τερματικό ονομάζεται σύντομη.

Εξετάστε ένα παράδειγμα για τις ανταλλαγές Bitmex και Bybit, όπου τα κέρδη καταγράφονται μόνο σε BTC.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε 1 BTC. Το μάθημα είναι τώρα 10.000 $. Ανοίγετε μια ΣΥΝΤΟΜΗ θέση για όλα τα χρήματα, για 10.000 συμβόλαια, υπό την προϋπόθεση ότι 1 συμβόλαιο = 1 $. Έτσι, υπογράφετε μια συμφωνία ότι ανεξάρτητα από την τιμή, ανά πάσα στιγμή (πριν από τη λήξη, εάν το συμβόλαιο δεν είναι απεριόριστο), ο αγοραστής πρέπει να αγοράσει 1 BTC από εσάς, στην τιμή τη στιγμή που ανοίχθηκαν τα συμβόλαια (και ανοίξαμε ένα θέση στα 10 000 $ για 1 BTC).

Ταυτόχρονα, 1 BTC που βρισκόταν στην ανταλλαγή σας είναι “κλειδωμένο” και παραμένει στη δέσμευση, έτσι ώστε σε περίπτωση Κλήσης Περιθωρίου να μπορεί να διαγραφεί από εσάς.

Το ποσοστό μειώνεται κατά 50% και τώρα είναι 5000 $ για 1 BTC. Κλείνετε μια θέση 10.000 ΣΥΝΤΟΜΩΝ συμβολαίων (πωλήστε 1 BTC, για 10.000 $). Από την αρχικά «κλειδωμένη» μπίλια, 1 BTC δίνεται στον αγοραστή. Σε αντάλλαγμα, ο αγοραστής σας δίνει 2 BTC (5.000 $ x2 = 10.000 $). 

Η σύντομη θέση σας είναι κλειστή. Ως αποτέλεσμα: το ποσοστό μειώθηκε κατά 50%, το BTC στο λογαριασμό σας αυξήθηκε κατά 100%. Υπήρχε 1 BTC, τώρα 2 BTC. Το ισοδύναμο του δολαρίου του λογαριασμού σας έχει αυξηθεί κατά 0%. Υπήρχε 1 BTC στα 10.000, τώρα 2 BTC στα 5.000.

Έτσι, ένα επιτυχημένο σύντομο εμπόριο αυξάνει το BTC σας, ενώ το ισοδύναμο του δολαρίου παραμένει το ίδιο. Αν κάνετε συναλλαγές στο Binance Futures, κερδίζετε κέρδη μόνο σε δολάρια. Στη συνέχεια, στο παράδειγμά μας, το ισοδύναμο σε δολάρια του λογαριασμού σας θα είχε αυξηθεί κατά 50%.

Και αν σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιούμε τον ώμο?

Τα αποτελέσματα θα έχουν ως εξής:

Μάθημα 10.000 $, ανοιχτό ΣΥΝΤΟΜΟ για 20.000 συμβόλαια με 1 BTC (Leverage x2)

Μάθημα 5000 $, ΚΛΕΙΣΤΟ για 20.000 συμβόλαια. 

Σύνολο:

Υπήρχε 1 BTC (10.000 $) + πήρε 1 BTC (10.000 $) και άνοιξε μια ΣΥΝΤΟΜΗ θέση για 20.000 συμβόλαια

Το ποσοστό μειώθηκε κατά 50%. Ήταν 10.000 $, τώρα $ 5.000.

Το BTC στον λογαριασμό σας έχει αυξηθεί κατά 200% – έχοντας κλείσει τη ΣΥΝΤΟΜΗ θέση των 20.000 συμβολαίων, αγοράσαμε 4 BTC για 5.000 $, δανείστηκε 1 BTC που δόθηκε = 3 BTC στον λογαριασμό. Σε δολάρια ήταν 1×10000, τώρα 3×5000 = + 50%

Τα οφέλη των μελλοντικών συμβολαίων για τους ανθρακωρύχους

Εκτός από τον κερδοσκοπικό σκοπό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ανθρακωρύχους για την αντιστάθμιση κινδύνων, δηλ. Ο ανθρακωρύχος σχεδιάζει να εξορύξει 10 bitcoin μέσα σε ένα μήνα και να τα πουλήσει για 7000 $, αλλά λόγω της μεγάλης αστάθειας της αγοράς, η τιμή του bitcoin μπορεί να αλλάξει προς τα κάτω. Για να προστατευθεί από μια ισχυρή αλλαγή στο ποσοστό, ο ανθρακωρύχος ανοίγει μια μικρή θέση και βρίσκεται σε μια κατάσταση win-win, καθώς η αξία του χαρτοφυλακίου δεν θα αλλάξει:

– όταν πέφτει ο ρυθμός BTC, ο ανθρακωρύχος χάνει λόγω του γεγονότος ότι έχει bitcoin, αλλά κερδίζει BTC σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης λόγω μιας σύντομης θέσης.

– όταν αυξάνεται το επιτόκιο BTC, ο ανθρακωρύχος χάνει το BTC σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης λόγω μιας σύντομης θέσης, αλλά κερδίζει λόγω του γεγονότος ότι έχει bitcoin.

Γιατί τα bots 3Commas είναι χρήσιμα όταν κάνετε συναλλαγές με μόχλευση;

Εάν έχετε τη δική σας ή μια κερδοφόρα στρατηγική τρίτου μέρους, μπορείτε όχι μόνο να την αυτοματοποιήσετε χρησιμοποιώντας bots 3Commas, αλλά και να κερδίσετε πολλές φορές περισσότερο λόγω της μόχλευσης. 

Πού να πάρετε αυτές τις στρατηγικές?

1. Ίδια στρατηγική

Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας στρατηγική χρησιμοποιώντας τεχνικούς δείκτες ή άλλα εργαλεία στο Trading View και να αυτοματοποιήσετε τις συναλλαγές με αυτήν τη στρατηγική ήδη στο 3Commas. Πώς να το κάνετε – περιγράφεται σε αυτό το άρθρο. Για να το ανταλλάξετε με μόχλευση, πρέπει να συνδέσετε ένα από τα διαθέσιμα χρηματιστήρια futures (Binance Futures, Bybit, Bitmex) στον λογαριασμό σας 3Commas και, στη συνέχεια, στις ρυθμίσεις bot θα έχετε μια λειτουργία μόχλευσης:

  1. Έτοιμη στρατηγική τρίτων

Μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας σήματα τρίτων και να συνδέσετε μόχλευση. Τα πιο δημοφιλή έτοιμα σήματα από τους πελάτες μας είναι τα σήματα Free Crypto Screener από το Trading View. Ο τρόπος ρύθμισής τους είναι γραμμένος σε αυτό το άρθρο.

Έχουμε επίσης μια αγορά για τα σήματα των εμπόρων. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κερδοφόρο σήμα και να το αυτοματοποιήσετε, επίσης με μόχλευση.

Ποιοι άλλοι τύποι σημάτων είναι διαθέσιμοι – διαβάστε εδώ. Μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε από αυτά.

Και τώρα βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να αυτοματοποιήσετε στρατηγικές με bots και να κάνετε συναλλαγές με μόχλευση.

Άνοιγμα λογαριασμού στο Binance Futures. Αυτό γίνεται σε τρία απλά βήματα:

  • Συνδεθείτε στο κανονικό σας Λογαριασμός Binance;
  • Μεταβείτε στην καρτέλα Futures στον επάνω πίνακα.

Στην κάτω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα τώρα. Εγινε.

Πώς να κερδίσετε χρήματα για αυτό

Στην κάτω δεξιά γωνία κάτω από το βιβλίο παραγγελίας υπάρχει ένα κουμπί μεταφοράς (στα ρωσικά “Μεταφορά”). Σπρώξτε.

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, εισαγάγετε το ποσό USDT που θέλουμε να μεταφέρουμε από το πορτοφόλι ανταλλαγής στο futures. Ομόλογο, ασφαλιστικό ταμείο και μεταφορά μόνο σε USDT. Επομένως, για να αναπληρώσετε το προθεσμιακό σας ταμείο, χρειάζεστε ακριβώς USDT στον λογαριασμό ανταλλαγής.

Παρεμπιπτόντως, μέσω του ίδιου παραθύρου, μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων πίσω από το πορτοφόλι μελλοντικής εκπλήρωσης στο χρηματιστήριο κάνοντας κλικ στο αντίστροφο κουμπί μεταξύ πορτοφολιών.

Τώρα έχετε χρήματα στον λογαριασμό σας στο μέλλον, αλλά για συναλλαγές με 3Commas πρέπει να παρέχετε πρόσβαση API στον λογαριασμό σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον λογαριασμό Binance>Ρυθμίσεις>Διαχείριση API.

Στην καρτέλα που εμφανίζεται, εισαγάγετε το όνομα του κλειδιού μας και κάντε κλικ στο “Δημιουργία”, επιβεβαιώστε δημιουργώντας εισάγοντας έναν κωδικό από το 2FA.

Στη συνέχεια, έρχεται ένα γράμμα στο μήνυμα, στο οποίο είναι απαραίτητο να επιβεβαιωθεί η δημιουργία ενός νέου κλειδιού API κάνοντας κλικ στο κουμπί “Επιβεβαίωση νέου κλειδιού API”. Εάν το κουμπί δεν λειτουργεί ή δεν εμφανίζεται, τότε θα υπάρχει ένας παρακάτω σύνδεσμος, κάνοντας κλικ στον οποίο επιβεβαιώνετε επίσης τη δημιουργία ενός νέου κλειδιού.

Στη συνέχεια, φτάνουμε στη σελίδα διαχείρισης API. Εδώ χρειαζόμαστε περιορισμούς επεξεργασίας, κλειδί API και μυστικό κλειδί.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Επεξεργασία περιορισμών” και τοποθετήστε ένα σημάδι μπροστά από τα στοιχεία “Ενεργοποίηση συναλλαγών” και “Ενεργοποίηση μελλοντικών συμβολαίων”, άλλα στοιχεία, καθώς και περιορισμός της πρόσβασης μέσω IP, ενεργοποίηση κατά βούληση.

Αντιγράψτε το κλειδί API και το μυστικό κλειδί. Μεταβείτε στο 3Commas στην ενότητα “Οι ανταλλαγές μου”. Στο πεδίο “Ανταλλαγή”, επιλέξτε Binance Futures, βρείτε ένα όνομα για το κλειδί σας (κατά προτίμηση έτσι ώστε να καταλάβετε αμέσως ότι αυτό είναι το κλειδί σας από τις δυνατότητες Binance), εισάγετε το κλειδί API και το μυστικό κλειδί στα κατάλληλα πεδία και κάντε κλικ στο ” Σύνδεση ανταλλαγής “.

Συγχαρητήρια! Έχετε δημιουργήσει ένα κλειδί API από το Binance Futures και είστε ένα βήμα πιο κοντά σε πιο προηγμένες και ασφαλείς συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης. Στη συνέχεια, ας δημιουργήσουμε ένα bot συναλλαγών μελλοντικών συμβολαίων Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα “Bots” στο πλαϊνό πλαίσιο και επιλέξτε “Advanced” για να δημιουργήσετε ένα bot με μια πιο ευέλικτη στρατηγική συναλλαγών.

Στη στήλη “Βασικές παράμετροι” συναντάμε το όνομα του bot μας, στο πεδίο “Ανταλλαγή” επιλέγουμε το όνομα του κλειδιού API που δημιουργήθηκε στην προηγούμενη παράγραφο. Αφήστε τον τύπο bot “Simple”.

Στο επόμενο βήμα, επιλέγουμε ένα ζεύγος συναλλαγών. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν δύο ζεύγη συναλλαγών διαθέσιμα στις δυνατότητες Binance: BTC / USDT και ETH / USDT.

Σύζευξη με BTC, η μέγιστη μόχλευση είναι x125 και ETH, “μόνο” x50.

Περαιτέρω. Σύντομη ή μεγάλη. Υπάρχουν δύο επιλογές: το bot μας θα είναι σύντομο (πώληση και αγορά φθηνότερο) ή μεγάλο (αγορά και πώληση ακριβότερα).

Το “νόμισμα κέρδους” δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς όλες οι δυνατότητες Binance διακανονίζονται σε USDT.

“Start volume volume” είναι το ποσό για το οποίο θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη παραγγελία μας. Η τιμή μπορεί να οριστεί σε BTC / ETH, USDT ή σε% της κατάθεσης.

“Όγκος εντολών ασφαλείας” είναι το ποσό για το οποίο θα υποβληθούν εντολές ασφαλείας μετά το άνοιγμα μιας συμφωνίας για μέσο όρο σε περίπτωση πτώσης των τιμών.

Υπάρχουν δύο τύποι παραγγελιών έναρξης: εκτέλεση από την αγορά (γνωστή και ως Market) ή τοποθέτηση στο βιβλίο παραγγελιών και αναμονή για την “επιθυμητή” τιμή (γνωστός και ως Limit).

“Leverage type” ή leverage είναι ο συντελεστής με τον οποίο η ανταλλαγή πολλαπλασιάζει το στοίχημα του πελάτη. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μόχλευση, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος απώλειας των χρημάτων σας, αλλά και τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή.

Στο μπλοκ “συνθήκη για την έναρξη της συμφωνίας” επιλέγετε τη στρατηγική με την οποία θα ανοίξουν οι συμφωνίες (ιδιοκτησία ή τρίτο μέρος – γράψαμε για αυτό παραπάνω).

Στο πεδίο “Διακοπή απώλειας”, εισαγάγετε το ποσό του% της κατάθεσης που θα θέλαμε να διατηρήσουμε.

Στο πεδίο “Διακοπή απώλειας δράσης”, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ κλεισίματος συμφωνίας και κλεισίματος συμφωνίας με τη διακοπή του bot. Το “Stop Loss timeout” απαιτείται για την προστασία από τις πιέσεις, επειδή συμβαίνει συχνά να αποφασίσετε να αστειευτείτε, να βρείτε ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου, να ορίσετε μια στάση και όλα φαίνεται να είναι καλά, αλλά μια τυχαία συμπίεση χτυπά τη στάση σας σε λάθος κατεύθυνση , κλείνοντας τη συμφωνία και η τιμή BTC αρχίζει να μειώνεται. Ό, τι κι αν είναι αυτό, μπορείτε να ορίσετε ένα χρονικό όριο που ελέγχει μετά από μια καθορισμένη ώρα αν αξίζει να κλείσετε την παραγγελία σας με στάση ή όχι.

Το μπλοκ “Παραγγελίες ασφαλείας” απαιτείται για τη μέση τιμή της θέσης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις παραγγελίες ασφαλείας εδώ, αλλά θα προσθέσω ότι δεν αξίζει τον μέσο όρο πάρα πολύ, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλύτερα να επανεξετάσετε το όραμά σας για την αγορά.

Το μπλοκ “Πρόσθετες ρυθμίσεις” είναι απαραίτητο για την εισαγωγή ορισμένων μικρών διορθώσεων.

Το πεδίο “Μην ξεκινήσετε μια συμφωνία εάν ο ημερήσιος όγκος είναι μικρότερος” απαιτείται για την ανταλλαγή altcoins χαμηλού υγρού και στα Binance Features ο όγκος των συναλλαγών σε ένα ζεύγος μπορεί να είναι υψηλότερος από ό, τι σε ορισμένες ανταλλαγές ανά εβδομάδα.

Απαιτείται η ελάχιστη και μέγιστη τιμή για το άνοιγμα μιας συναλλαγής, ώστε το bot να ανταλλάσσεται σε ένα συγκεκριμένο εύρος και να μην μειώσετε το κάτω μέρος.

Ο “χρόνος αναμονής πριν από το άνοιγμα μιας συναλλαγής” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακρίνει μια συμπίεση από μια ισχυρή άνοδο / πτώση χωρίς πτώση.

Στο “Διάλειμμα μεταξύ συναλλαγών”, ο χρόνος που πρέπει να παρέλθει μεταξύ του ανοίγματος μιας νέας συναλλαγής έχει οριστεί.

Το “Άνοιγμα προσφορών και διακοπή” σάς επιτρέπει να ελέγχετε καλύτερα τη λειτουργία bot μετά το άνοιγμα ενός καθορισμένου αριθμού συμφωνιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καταγράφονται επίσης οι ανοιχτές, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη συναλλαγές..

Το καλύτερο μέρος μένει για το τέλος. Το μπλοκ “Πάρτε κέρδος” απαιτείται για να διορθώσετε το κέρδος.

Το πεδίο “Στόχος κερδοφορίας” εμφανίζει το% κέρδος μετά το οποίο το bot θα κλείσει τη θέση. Όλες οι προμήθειες έχουν ήδη ληφθεί υπόψη.

Η επιλογή του υπολογισμού κερδοφορίας σας επιτρέπει να καθορίσετε εάν θα υπολογίσετε την κερδοφορία από μια παραγγελία ή από το συνολικό ποσό των χρημάτων στον λογαριασμό.

Διαβάστε περισσότερα για το Trailing εδώ, αλλά εν συντομία, αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε το κέρδος από τη συναλλαγή.

Αφού διαμορφώσουμε το bot μας, πρέπει να ελέγξουμε ξανά τις στάσεις και αν όλες οι παράμετροι είναι σωστές. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία bot” στο δεξιό μπλοκ.

Εάν όλα γίνουν σωστά, τότε θα δείτε ένα παράθυρο με πρόταση για εκκίνηση του bot σας.

Εκτόξευση!

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το bot στην ενότητα Bots>Τα Bots μου.

Εκεί μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το bot, να δείτε λεπτομερείς πληροφορίες, στατιστικά στοιχεία κ.λπ..

Θυμηθείτε, η μόχλευση συναλλαγών έχει περισσότερους κινδύνους από την spot spot, αλλά η ανταμοιβή μπορεί να είναι μεγαλύτερη..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me