Παθητικά κέρδη κρυπτονομισμάτων

Πρόσφατα, η κερδοφόρα γεωργία (από τα αγγλικά – καλλιέργεια απόδοσης) κερδίζει δημοτικότητα. Αυτός ο τύπος κερδών προσελκύει άπειρους επενδυτές με την παθητικότητα, την υψηλή κερδοφορία και τους ελάχιστους κινδύνους. Ωστόσο, η γεωργία δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως πραγματικά παθητική αποδοχή. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε διάφορους τρόπους για να κερδίσουμε παθητικά κρυπτογράφηση..

Τρόποι για να κερδίσετε παθητικά κρυπτογράφηση

  1. Δανεισμός;
  2. Ποντάρισμα;
  3. Κερδοφόρα γεωργία.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όσο υψηλότεροι είναι οι κίνδυνοι, τόσο υψηλότερη είναι η ανταμοιβή. Εάν θέλετε να δανείσετε σταθερά νομίσματα και να έχετε ένα σταθερό APY, το εισόδημά σας θα είναι μικρότερο από αυτό των αγροτών που καταθέτουν πτητικές μάρκες ως εγγύηση..

APY – ετήσια απόδοση ποσοστού. Αυτή η παράμετρος δείχνει πόσα διακριτικά θα κερδίσετε σε ένα χρόνο. Συχνά η τιμή αυτής της παραμέτρου υποδεικνύεται περίπου.

Δανεισμός

Δανεισμός – δίνετε τα χρήματά σας σε μια πλατφόρμα που εκδίδει δάνεια σε χρήστες που εξασφαλίζονται από την κρυπτογράφηση τους. Τις περισσότερες φορές, οι δανειζόμενοι πρέπει να αφήνουν μια ασφάλεια που υπερβαίνει το ποσό των δανεισμένων κεφαλαίων (τα λεγόμενα υπερασφαλίσεων). Μπορείτε επίσης να δανείσετε κεφάλαια σε περιθωριοποιημένους εμπόρους μέσω κεντρικών ανταλλαγών όπου τα χρήματά σας προστατεύονται από έναν σαφέστερο μηχανισμό εκκαθάρισης.

Κερδοφορία

Ο δανεισμός μπορεί να αποδοθεί στους ασφαλέστερους τύπους παθητικού εισοδήματος. Εξετάστε ένα παράδειγμα δανεισμού Κάθισμα

Η απόδοση σε σταθερά νομίσματα κυμαίνεται από 6,31% (κατά το άνοιγμα μιας κατάθεσης για 7 ημέρες) έως 7% (κατά το άνοιγμα μιας κατάθεσης για 90 ημέρες) ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη στήλη δείχνει ακριβώς το ετήσιο ποσοστό, δηλ. επενδύοντας 100 $ για 7 ημέρες θα λάβετε 100 * 7 * 0,0631 / 365 = 0,121 $

Ωστόσο, με 7% ετησίως και επανεπένδυση κάθε 90 ημέρες κατά τη διάρκεια του έτους, αποφέρει έσοδα 7 $ για κάθε 100 $ που επενδύεται.

Προφανώς, αυτός ο τύπος παθητικών κερδών είναι κατάλληλος για μεγάλες καταθέσεις, όταν τις περισσότερες φορές η κρυπτογράφηση απλώς βρίσκεται στο πορτοφόλι..

Παρόμοια με τις κεντρικές πλατφόρμες δανεισμού, υπάρχουν αποκεντρωμένες.

Για παράδειγμα, το DDEX είναι μια πλατφόρμα που συνδυάζει τις αγορές spot και margin, καθώς και την έκδοση δανείων και δανείων. Όλα αυτά συμβαίνουν με αποκεντρωμένο τρόπο, δηλαδή δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τα χρήματά σας σε κάποιον, μια έξυπνη σύμβαση είναι υπεύθυνη για όλα εδώ..

Υπάρχει επίσης μια διαφορά στην ετήσια απόδοση, είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια, επομένως υποδεικνύεται πάντα περίπου.

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι το επιτόκιο στο DDEX κυμαίνεται και σε κάποια χρονικά σημεία έφτασε το 82% ετησίως σε USDC. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλοι οι δανειστές είναι με ίσους όρους, δηλαδή, δεν έχει σημασία όταν βάζετε τα χρήματα: στην κορυφή στο 82% ή μερικές ημέρες νωρίτερα, σε κάθε περίπτωση, θα έχετε σχεδόν τον ίδιο ετήσιο απόδοση παραγωγής.

Πώς να κερδίσετε χρήματα σε αποκεντρωμένους ιστότοπους?

Ας δούμε ένα παράδειγμα δανεισμού σε USDT στο DDEX

  1. Μεταβείτε στο ddex.io και κάντε κλικ στην επιλογή Απόκτηση ενδιαφέροντος.
  2. Συνδέστε το πορτοφόλι σας κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία στην επιγραφή “Connect wallet”.
  3. Στον πίνακα “Δανεισμός”, επιλέξτε το νόμισμα στο οποίο θέλουμε να δανείσουμε. 
  4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, εισαγάγετε τον αριθμό των κερμάτων που θα διαθέσουμε για δανεισμό. Μπορείτε επίσης να δείτε την αναμενόμενη ετήσια απόδοση. 
  5. Πατήστε “Δανεισμός”, επιτρέπουμε στο συμβόλαιο να αλληλεπιδρά με το USDT, επιβεβαιώνουμε τη συναλλαγή στο πορτοφόλι. Λάβετε υπόψη ότι τα δικαιώματα και οι εγκρίσεις πληρώνονται ως Αυτό απαιτεί αλληλεπίδραση με το ethernet. Για παράδειγμα, με μια τυπική τιμή αερίου 99 gwi, όλη η αλληλεπίδραση με το DDEX κοστίζει πάνω από 20 $. Επομένως, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κεντρικές πλατφόρμες για την έκδοση δανείων για ποσά κάτω των 10.000 $, καθώς δεν απαιτούν πρόσθετες επενδύσεις από δανειστές..

Τα παραπάνω παραδείγματα έδειξαν δανεισμό σε σταθερά νομίσματα, καθώς αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι απαλλαγμένα από τους κινδύνους μεταβλητότητας, αλλά μπορείτε επίσης να δανείσετε διάφορα νομίσματα και μάρκες..

Ποιοι άλλοι ιστότοποι υπάρχουν?

Προκειμένου να μην αναζητήσουμε μόνοι μας όλους τους υπάρχοντες ιστότοπους, προτείνουμε τη χρήση αθροιστικών ιστότοπων που συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με όλους τους διαθέσιμους ιστότοπους, τα διαθέσιμα νομίσματα σε αυτά και την κερδοφορία τους.

Συγκεντρωτές:

Ποντάρισμα

Ποντάρισμα – λήψη παθητικών εσόδων από κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο PoS και τις παραλλαγές του. 

Κερδοφορία

Η κερδοφορία στοιχήματος δημιουργείται με την έκδοση νέων κερμάτων. Εάν στους αλγόριθμους PoW οι ανθρακωρύχοι λάβουν ανταμοιβή για ένα μπλοκ εξόρυξης και προμήθειες για συναλλαγές που περιλαμβάνονται σε αυτό το μπλοκ, ανάλογα με την ισχύ τους στο δίκτυο / ομαδοποίηση εξόρυξης, τότε σε αλγόριθμους τύπου PoS, οι επικυρωτές και οι στοιχητές λαμβάνουν ανταμοιβή για μπλοκ εξόρυξης και προμήθειες ανάλογα με τον αριθμό νομισμάτων που αποθηκεύουν σε ένα πορτοφόλι / ανταλλαγή. Το εισόδημα εξαρτάται από το νόμισμα που θα στοιχηματίσετε και από τις προμήθειες του παρόχου. Εξετάστε δύο παραδείγματα: USDN και XTZ.

Δολ ΗΠΑ 

Το USDN είναι ένα stablecoin στο blockchain Waves, που υποστηρίζεται πλήρως από το κρυπτογράφηση WAVES με το ίδιο όνομα. Το WAVES staking έχει APY περίπου 6,5%. Αυτή είναι η πηγή εσόδων από τη συμμετοχή στο USDN: όλες οι εγγυήσεις στο WAVES στοιχηματίζονται και δημιουργούν ανταμοιβή, αλλά μοιράζονται μόνο μεταξύ των κατόχων USDN που έχουν επενδύσει τα κέρματά τους στο στοίχημα. Δεδομένου ότι μόνο το 42% του συνόλου των μετοχών στο USDN, η πραγματική απόδοση του Neutrino USD είναι πολύ υψηλότερη από την ονομαστική απόδοση των στοιχημάτων WAVES.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, με αποκεντρωμένο στοίχημα, θα λάβουμε 10,74% ετησίως και με ένα συγκεντρωτικό (δηλαδή, θα το δώσουμε στον πάροχο USDN), θα λάβουμε 0,93% λιγότερο, καθώς Ο πάροχος λαμβάνει προμήθεια για τις υπηρεσίες του για την αποθήκευση του κρυπτονομίσματός σας.

Το στοίχημα USDN είναι πιο επικερδές από το δανεισμό USDT στο Binance. Αν και το ποσοστό και των δύο αυτών νομισμάτων είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, το USDN είναι νεότερο και η κοινότητα κρυπτογράφησης δεν έχει ακόμη πίστωση εμπιστοσύνης σε αυτό..

Τέζος

Ποντάρισμα νομισμάτων που δεν είναι συνδεδεμένα με το δολάριο ή άλλα νομίσματα ενέχει τον κίνδυνο μείωσης, ωστόσο, εάν η τιμή αυξηθεί, ο στοιχητής λαμβάνει μια επιπλέον επιβράβευση (όσον αφορά το μερίδιο στο fiat / stablecoin).

Εξετάστε ένα παράδειγμα στοιχηματισμού XTZ.

Η κατά προσέγγιση ετήσια απόδοση είναι έως και 6%. Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι η ανταμοιβή είναι 6,02% για το Binance, ωστόσο, αν πάτε στο Binance Staking, μπορείτε να δείτε ότι η ανταμοιβή είναι μόνο 5,49%. 

Οι πάροχοι πονταρίσματος χρεώνουν το ποσοστό τους για υπηρεσίες. Για σύγκριση, εάν δεν θέλετε να εκχωρήσετε, τότε θα πρέπει να πληρώσετε για το διακομιστή, καθώς και να έχετε γνώσεις σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσής του. Ωστόσο, για αυτό θα λάβετε περισσότερα από 0,063% ετησίως..

Λίγο περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη κατά την τοποθέτηση ευμετάβλητων περιουσιακών στοιχείων.

Ας δούμε ένα παράδειγμα στοιχηματισμού PCX. Για να απλοποιήσουμε τους υπολογισμούς, θα ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση από την τιμή των 3,14 $ ανά κέρμα και από την ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2019.

1000 PCX κόστισαν 3140 $, στοιχηματίζοντας, λαμβάνοντας υπόψη την επανεπένδυση, έδωσαν 96% ετησίως, δηλαδή, τώρα το σημείο διάσπασης είναι περίπου 1,6 $ ανά διακριτικό.

Η κόκκινη γραμμή αντιπροσωπεύει το breakakeven. Τώρα η τιμή του PCX είναι 2,67 $ ανά διακριτικό, το οποίο είναι χαμηλότερο από πριν από ένα χρόνο, αλλά κατά τη διάρκεια του έτους το μερίδιό μας έχει σχεδόν διπλασιαστεί και είναι το 1960 PCX ή 5233 $, το οποίο είναι 1,66 φορές περισσότερο από ό, τι αρχικά επενδύσαμε.

Διαβάστε για την κερδοφόρα γεωργία στο δεύτερο μέρος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map