“Αν υπήρχαν λιγότεροι απλούστεροι στον κόσμο, θα υπήρχαν λιγότεροι από αυτούς που λέγονται πονηροί και επιδέξιοι”.

J. Labruyere

Περιεχόμενο

  • Πώς να μην χάσετε τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία
  • Κανόνες ασφαλούς αποθήκευσης Crypt
  • συμπέρασμα

Πώς να μην χάσετε τα κρυπτογραφικά σας στοιχεία

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει ηγέτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά όταν το Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 20.000 $ τον Δεκέμβριο του 2017, προκαλώντας τεράστιο δημόσιο ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση και την τεχνολογία blockchain..

Όλα αυτά οφείλονται στην επαναστατική τεχνολογία που εισήγαγε το Bitcoin στον κόσμο: η πρώτη πραγματική εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain βασίζεται σε μια συναλλαγή πληρωμής peer-to-peer (P2P) που δεν περιλαμβάνει μεσάζοντες όπως τράπεζες ή κυβερνήσεις στη διαδικασία..

Δυστυχώς, όμως, έχει τραβήξει την προσοχή των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο και των απατεώνων κάθε είδους. Στην πραγματικότητα, ο φόβος της εισβολής και της κλοπής πορτοφολιών είναι η κύρια ανησυχία των επενδυτών όταν πρόκειται να επενδύσουν στον χώρο κρυπτογράφησης..

Κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια κλέβονται από ιδιώτες επενδυτές και χρηματιστήρια. Ενώ ακούγεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι ένας εφιάλτης ασφαλείας, στην πραγματικότητα δεν είναι. Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να διατηρήσουν τις αποταμιεύσεις τους εντελώς ανεξάρτητες από τους ξένους..

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, πιστεύαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να συντάξουμε έναν γρήγορο οδηγό για το πώς να αποφύγετε την κλοπή κρυπτογράφησης. Αυτό το άρθρο προορίζεται να χρησιμεύσει μόνο ως οδηγός για αρχάριους, ωστόσο, προτείνουμε επίσης να κάνετε μια εις βάθος έρευνα σχετικά με την αποθήκευση ψηφιακών νομισμάτων, καθώς πρέπει να αισθάνεστε άνετα να διαχειρίζεστε τον πλούτο σας..

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία κρυπτογράφησης από κλοπή..

Κανόνες ασφαλούς αποθήκευσης Crypt

1. Προσέξτε για την ασφάλεια των ιδιωτικών κλειδιών σας

Τα Crypto πορτοφόλια αποτελούνται από δύο τύπους κλειδιών – δημόσια και ιδιωτικά. Με απλά λόγια, είναι απλώς μια μεγάλη σειρά γραμμάτων και αριθμών. Η λειτουργία του ιδιωτικού κλειδιού σας είναι να σας επιτρέπει να στέλνετε χρήματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί αυτό το μυστικό για όλους εκτός από εκείνους που επιτρέπεται να δαπανήσουν ή να μετακινήσουν αποθηκευμένα χρήματα..

Το ιδιωτικό κλειδί σας είναι ένα εργαλείο για τη διαχείριση της κρυπτογράφησής σας. Κάποιος που τον γνωρίζει μπορεί να χρησιμοποιήσει την κρυπτογράφηση σας. Κάθε πορτοφόλι bitcoin θα σας προτείνει να ακολουθήσετε αυτήν την προσέγγιση. Ο κωδικός πρόσβασής σας πρέπει να είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ή να αποκρυπτογραφήσει, ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για αυτό το μέτρο.

Όταν έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι δεν τον χρησιμοποιείτε εκτός του πορτοφολιού σας ή μην το μοιραστείτε με κανέναν. Τα νομίσματά σας πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, πολλά άτομα χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για το email και το πορτοφόλι τους. Μην κάνετε αυτό το λάθος.

2. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας θα είναι η χρήση ισχυρής προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας. Αυτή είναι καλή συμβουλή για όλους, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό εάν αποθηκεύετε κρυπτογράφηση. Το κακόβουλο λογισμικό και οι ιοί είναι ίσως οι ευκολότεροι τρόποι για να χάσετε τα χρήματά σας.

Τέλος, πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, καθώς και με τα email και τους συνδέσμους που ανοίγετε. Υπάρχουν πολλοί απατεώνες που χρησιμοποιούν τεχνικές ηλεκτρονικού ψαρέματος. Χρησιμοποιούν ψεύτικους τομείς που είναι παρόμοιοι με τους υπάρχοντες και μπορούν να σας αναγκάσουν να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Αυτή είναι μια απλή προσέγγιση, αλλά πολλοί συναντούν την..

Δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης (κεφαλαία και πεζά γράμματα, σύμβολα και αριθμούς) και μην κάνετε λήψη κάποιου άγνωστου υλικού μόνοι σας ή επισκέπτεστε αξιόπιστους ιστότοπους.

3. Μην αποθηκεύετε πάρα πολύ σε διαδικτυακά πορτοφόλια

Είναι ιδανικά για αποθήκευση μικρού ποσού που ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή σας ζωή, αλλά όχι για όλες τις αποταμιεύσεις σας..

Πολλά από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια βασίζονται εντελώς στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε την κρυπτογράφηση σας στον υπολογιστή, τη μονάδα flash ή σε οποιαδήποτε άλλη φυσική συσκευή..

Αυτά τα πορτοφόλια έχουν πολλά οφέλη και είναι εύχρηστα. Απλώς συνδέεστε στον λογαριασμό σας και αυτό είναι. Δεν υπάρχει κίνδυνος τεχνικού προβλήματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια, το οποίο είναι ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης πορτοφολιών Ιστού για το BTC σας.

Ωστόσο, τέτοιες λύσεις είναι πιο ευάλωτες από τις εναλλακτικές. Υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος παραβίασης με διαδικτυακά πορτοφόλια από ότι με φυσικές συσκευές. Από όλους τους λογαριασμούς, παραλείπετε βασικά τον έλεγχο των κρυπτογράφων σας για ευελιξία. Πάντα υπήρχαν προβλήματα με αυτόν τον τύπο πλατφόρμας. Μερικά πορτοφόλια παραβιάστηκαν και οι πελάτες έχασαν όλα τα χρήματά τους.

4. Η ψυχρή αποθήκευση παρέχει καλύτερη προστασία

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες κρυπτογράφησης είναι να επιλέξετε τη λεγόμενη επιλογή “κρύου χώρου αποθήκευσης”. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε όλα τα αποθηκευμένα σε μια φυσική συσκευή που δεν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν μια μονάδα flash USB, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως πορτοφόλια χαρτιού και ήχου..

Το κύριο πλεονέκτημα της ψυχρής αποθήκευσης είναι ότι το πορτοφόλι σας είναι εκτός σύνδεσης. Κανείς δεν μπορεί να συνδεθεί σε αυτό και να προσπαθήσει να το χαράξει. Θεωρείται ο ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης των κρυπτονομισμάτων σας..

Ο συνδυασμός ενός διαδικτυακού πορτοφολιού που καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες σας και την ψυκτική αποθήκευση για τα υπόλοιπα είναι μια καλύτερη ιδέα..

5. Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Αυτό είναι απαραίτητο εάν θέλετε να εξαλείψετε τον κίνδυνο απώλειας των στοιχείων κρυπτογράφησης για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, εάν η συσκευή που χρησιμοποιείτε αποτυγχάνει για οποιονδήποτε λόγο, ένα αξιόπιστο αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσετε τα χρήματά σας..

Ακόμα κι αν κάποιος κλέψει τον υπολογιστή, την κινητή συσκευή ή το USB, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας για να λάβετε τα χρήματα κρυπτογράφησης..

Χρησιμοποιήστε πολλές συσκευές για να αποθηκεύσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας, ώστε να μην βασίζεστε σε ένα μόνο μέρος. Πρέπει να στοχεύσετε σε τουλάχιστον 2-3 ασφαλείς τοποθεσίες.

Είναι επίσης καλή ιδέα να κρυπτογραφείτε τα αντίγραφα ασφαλείας σας, ειδικά εάν τα αποθηκεύετε στο διαδίκτυο. Εάν το κάνετε σωστά, θα είστε ασφαλείς ακόμη και αν κάποιος καταφέρει να τα κλέψει. Δεν θα μπορούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στο κλειδί σας.

6. Ενημερώστε τακτικά το λογισμικό σας

Όπως και με οποιοδήποτε λογισμικό, το πορτοφόλι που χρησιμοποιείτε θα ενημερώνεται κατά καιρούς. Αυτό γίνεται για διάφορους λόγους και ένας από αυτούς είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια του πορτοφολιού bitcoin κάθε πελάτη..

Εάν χάσετε μία ή δύο ενημερώσεις, τα χρήματά σας θα είναι ευάλωτα.

Η τελευταία έκδοση του λογισμικού είναι η καλύτερη προστασία, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη σας και ενημερώστε τακτικά όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με τον αποθηκευτικό χώρο κρυπτογράφησης.

7. Προσθέστε επιπλέον κρυπτογράφηση στο πορτοφόλι σας

Ένα άλλο σημαντικό βήμα θα ήταν να κρυπτογραφήσετε το πορτοφόλι σας ή να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης για όποιον προσπαθεί να αποσύρει χρήματα. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας επειδή θα είστε ο μόνος που μπορεί να το κάνει..

Φυσικά, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους βασικούς κανόνες για τη δημιουργία και την αποθήκευση του κωδικού πρόσβασής σας. Χρησιμοποιήστε έναν αυστηρό κωδικό γραμμάτων και αριθμών για να ξεκινήσετε. Μην ψάχνετε για κάτι προφανές που μπορεί να μαντέψει ο κόσμος..

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας, ώστε να μην χρειάζεται να τον γράψετε. Εάν αποφασίσετε να το γράψετε, φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος και μην το μοιραστείτε με κανέναν άλλο..

8. Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Μία από τις καλύτερες γραμμές άμυνας είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Όλο το σύστημα είναι πολύ απλό. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πορτοφόλι σας, πρέπει να έχετε τα κλειδιά και τον κωδικό πρόσβασης, καθώς και να επιβεβαιώσετε μέσω άλλης συσκευής ότι είστε ο κάτοχος του λογαριασμού. Αυτό είναι συνήθως το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά μπορεί να είναι οποιαδήποτε συσκευή.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσφέρεται από πολλά από τα υπάρχοντα πορτοφόλια Bitcoin στην αγορά. Ακόμα κι αν δεν το έχετε επιλέξει, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε πρόσθετο λογισμικό για την προστασία των χρημάτων σας. Απλώς εγκαταστήστε και αντιστοιχίστε την κινητή συσκευή σας με αυτήν.

9. Πολλαπλή υπογραφή

Ένα άλλο πολύ αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας είναι η προστασία πολλαπλών υπογραφών. Βασικά, μπορείτε να σχηματίσετε μια ομάδα ατόμων που εμπιστεύεστε. Ο πιο συνηθισμένος αριθμός είναι μεταξύ 3 και 5. Ως αποτέλεσμα, εάν οποιοδήποτε μέλος της ομάδας αποφασίσει να αποσύρει ή να στείλει χρήματα σε άλλο πορτοφόλι, η συναλλαγή πρέπει να επαληθευτεί από άλλα μέλη.

Αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να κλέψετε τα χρήματά σας. Ακόμα κι αν ένας εισβολέας εισέλθει στον λογαριασμό σας και αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά σας, θα χρειαστεί να λάβει άδεια από άλλα μέλη της ομάδας σας..

10. Μην καυχηθείτε για τα περιουσιακά σας στοιχεία

Τέλος, μην ξεγελιέστε. Αυτό μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο. Εάν κανείς δεν ξέρει για τη συσσώρευση κρυπτογραφικών στοιχείων σας, είστε ασφαλέστεροι από ό, τι αν όλοι γνώριζαν. Με τα χρόνια, υπήρξαν πολλά παραδείγματα γνωστών επενδυτών ή εμπόρων ψηφιακού νομίσματος που πέφτουν θύματα εκβιασμών ή λύτρων χάνοντας τη γλώσσα τους. Απλά να είσαι λογικός. Και σε ποιο νόμισμα να επενδύσετε για το αρχικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων – αποφασίστε μόνοι σας, με βάση τη γνώμη των επαγγελματιών.

συμπέρασμα

Ίσως να μην χρειάζεται να εφαρμόσετε όλα τα παραπάνω μέτρα για την προστασία των νομισμάτων σας. Τα βασικά είναι μια καλή αρχή και αν προσθέσετε ένα ακόμη στρώμα προστασίας, δεν θα έχετε άλλο πονοκέφαλο..

Φυσικά, όσο περισσότερα στοιχεία κρυπτογράφησης έχετε, τόσο περισσότερη προσπάθεια πρέπει να καταβάλλετε για την προστασία τους..

Εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε πολλά χρήματα στο πορτοφόλι σας, σας συνιστούμε να προσθέσετε τουλάχιστον δύο δίχτυα ασφαλείας, ώστε να μην έχετε προβλήματα. Και ακόμη και αν έχετε μόνο ένα μικρό ποσό, δεν υπάρχουν ακόμα σημαντικά μειονεκτήματα για τη λήψη αυτών των προφυλάξεων..

Η ασφάλεια πρώτα είναι ένα καλό σύνθημα για να ζήσετε!

Αποποίηση ευθυνών. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν είναι οικονομικές συμβουλές και παρουσιάζονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αυτή η ανάρτηση εκφράζει την προσωπική γνώμη του συγγραφέα, δεν χρειάζεται να συμπίπτει με τη γνώμη της διοίκησης του 3commas.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me