Τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην ανάπτυξη της κρυπτογράφησης Dogecoin έχουν αναμφίβολα δώσει δημοτικότητα στο ίδιο το νόμισμα και την κοινότητα που έχει σχηματιστεί γύρω από το “meme coin”. Δημιουργήθηκε για ένα αστείο, η κρυπτογράφηση και η κοινότητα που έχει σχηματιστεί γύρω της έχουν επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη και τη διάδοση των ιδεών αποκέντρωσης..

Στο σημερινό άρθρο, θα μιλήσουμε για τους λόγους για τη δημοτικότητα ενός τέτοιου κρυπτονομίσματος όπως το Dogecoin και επίσης θα εξετάσουμε τον αντίκτυπο αυτών των γεγονότων που οδήγησαν στην πολλαπλή ανάπτυξη του νομίσματος καθ ‘όλη την ύπαρξή του..

Τι σχέση έχει ο σκύλος με αυτό?

Το Dogecoin είναι ένα κρυπτογράφηση που ιδρύθηκε από τον προγραμματιστή Billy Markus, ο οποίος δημιούργησε ένα τροποποιημένο πορτοφόλι Litecoin, dogecoin-qt και τον Jackson Palmer, διαχειριστή μάρκετινγκ της Adobe. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, ο σκοπός του νομίσματος ήταν να παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης απλών, φθηνών και προσιτών συναλλαγών..

Το Dogecoin δημιουργήθηκε με βάση το Luckycoin, το οποίο με τη σειρά του ήταν ένα πιρούνι του Litecoin. Το cryptocurrency λειτουργεί με τον αλγόριθμο PoW και δεν έχει περιορισμούς στον αριθμό των κερμάτων που εκδίδονται. Η έλλειψη ορίου για την έκδοση κερμάτων επιτρέπει στο σύστημα να διατηρήσει περίπου 100 δισεκατομμύρια DOGE σε κυκλοφορία, το οποίο εξασφαλίζει συνεχές ενδιαφέρον για την εξόρυξη από τους χρήστες για τη διατήρηση του blockchain.

Το Dogecoin πήρε το όνομά του προς τιμήν του δημοφιλούς meme για το σκυλί Shiba-Inu και η στάση των δημιουργών έναντι του κρυπτονομίσματος σε πρώιμο στάδιο ήταν κωμική. Το έργο άρχισε γρήγορα να αναπτύσσεται και σε 6 χρόνια ύπαρξής του έχει αυξηθεί η τιμή του πάνω από 200 φορές.

Πρώτες εγγραφές

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2013, σε τρεις ημέρες, η κρυπτογράφηση DOGE υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την πολιτική της Κίνας έναντι των κρυπτονομισμάτων και τις συστάσεις της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την απαγόρευση της συναλλαγής bitcoin Μετά την εκρηκτική ανάπτυξη, το κέρμα έχασε περισσότερο από το 80% της αξίας του.

Επίσης, το 2013 αποδείχθηκε απώλεια χρημάτων για τους ιδιοκτήτες Dogecoin. Έτσι, τον Δεκέμβριο, η κρυπτογράφηση έφτασε στο προσκήνιο της κοινότητας κρυπτονομισμάτων λόγω του γεγονότος ότι οι χρήστες ενός από τα πορτοφόλια Dogecoin έχουν υποβληθεί διάρρηξη στο ποσό των περίπου 21 εκατομμυρίων DOGE, το οποίο κατά τη στιγμή της κλοπής ήταν περίπου 13.000 $ στην τιμή του DOGE για ένα νόμισμα στην περιοχή των 0,0006 $. 

Μετά την πρώτη του αντλία, το κέρμα αυξήθηκε και πάλι στα μέσα Δεκεμβρίου. Η αύξηση των τιμών ήταν σχεδόν 600% και η αξία του νομίσματος εκτιμήθηκε σε 0,00151 $.

Χαρακτηριστικά:

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του DOGE είναι η ταχύτητα μεταφοράς και το κόστος τέτοιων μεταφορών. Η προμήθεια για τη μεταφορά κερμάτων είναι ένα DOGE ανεξάρτητα από το ποσό μεταφοράς. Για το λόγο αυτό, το DOGE χρησιμοποιείται συχνά για μεταφορές μεταξύ ανταλλαγών..

Αρχικά, το DOGE περιορίστηκε στα 100 δισεκατομμύρια νομίσματα, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των νάρκων και των χαμηλών αναγκών εξόρυξης, το 2014 ο αριθμός των νομισμάτων που εξόρυξε ανήλθε σε 98 δισεκατομμύρια. Για το λόγο αυτό, η εκπομπή έγινε άπειρη, και σήμερα κυκλοφορούν περίπου 128 δισεκατομμύρια νομίσματα, ενώ ο αριθμός των κερμάτων που εξορύσσεται αυξάνεται ετησίως κατά 5%.

Η κοινότητα Dogecoin είναι μια από τις πιο ενεργές στον χώρο κρυπτογράφησης. Dogecoin subreddit το κοινωνικό δίκτυο Reddit έχει περισσότερα από 800 χιλιάδες μέλη, πράγμα που έγινε ο λόγος για το ίδρυμα Το Ίδρυμα Dogecoin – ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σχεδιαστεί για τη διάδοση της κρυπτογράφησης και τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της ελκυστικότητάς της μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

Το 2014, το ταμείο συγκέντρωσε περίπου 55.000 $ από τα 120.000 $ που απαιτούνται για να υποστηρίξει την εθνική ομάδα bobsleigh από την Τζαμάικα για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο τέλος η ομάδα πήρε την τελευταία 29η θέση.

Επόμενο έργο Ίδρυμα Dogecoin, το οποίο πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, με στόχο τη στήριξη μιας απομακρυσμένης πληγείσας από την ξηρασία περιοχής της ανατολικής Κένυας. Το Ίδρυμα Dogecoin, μαζί με τη μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική οργάνωση Charitywater, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 40 εκατομμύρια DOGE, ή περίπου 30 χιλιάδες δολάρια τότε..

Επίσης, το 2014, η κοινότητα συγκέντρωσε περίπου 55.000 $ για να χρηματοδοτήσει έναν δρομέα NASCAR που θα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με το όνομα “Moonrocket” με το λογότυπο Dogecoin στον επόμενο διαγωνισμό..

Dogecoin σήμερα

Εάν στο αρχικό στάδιο της ύπαρξής του το Dogecoin θεωρήθηκε αστείο, σήμερα είναι:

  • ένα κέρμα με ανώτατο όριο αγοράς περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων
  • μια κοινότητα 800 χιλιάδων μελών ·
  • ένα cryptocurrency που έφτασε την τιμή των 7 σεντ ανά κέρμα και αντιπροσωπεύεται στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια.
  • δημοφιλή μέσα πληρωμής και ανταλλαγής

Μαζί με αυτό, το οικοσύστημα Dogecoin αποτελείται από τεράστιο αριθμό πορτοφολιών, δεξαμενών εξόρυξης και μεμονωμένων ανθρακωρύχων. Υπήρξαν επίσης προσπάθειες για την ανάπτυξη γεφυρών για τη χρήση Dogecoin σε άλλα blockchain..

Ένα τέτοιο έργο ήταν το Dogethereum, ένα δίκτυο πληρωμών που χρησιμοποίησε έξυπνα συμβόλαια και κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση απλών και φθηνών πληρωμών, καθώς και τη μετάβαση από το blockchain Dogecoin στο δίκτυο Ethereum. Ενδεχομένως, τέτοιες γέφυρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαβαθμιστούν σε διαλειτουργικές μπλοκ αλυσίδων..

Ωστόσο, λόγω της πτώσης της τιμής του Ethereum στα 100 $ ανά διακριτικό το 2018, δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη γέφυρα. Για το λόγο αυτό, το έργο έκλεισε και δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη συνέχιση της ανάπτυξης..

Καλύτερο ράλι για σκύλους

Το 2017, κατά τη διάρκεια του γενικού ράλι, το Dogecoin, χωρίς κόκκους αλατιού, αυξήθηκε κατά 80.000% κατά τη διάρκεια του έτους, φθάνοντας τα 0,018 $ σε ορισμένες ανταλλαγές, μετά το οποίο έχασε περισσότερο από το 80% της αξίας του..

Ωστόσο, παρά μια τέτοια πτώση, στις αρχές του 2021, η τιμή Dogecoin έθεσε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 5 σεντ ανά “meme-coin”. Η αύξηση των τιμών οφειλόταν τιτίβισμα Η Ilona Musk, που υπενθύμισε τη συμπάθειά του για το Dogecoin, και την αντλία από τους συμμετέχοντες στο WSB subreddit, οι οποίοι μετά την παραδοσιακή χρηματοπιστωτική αγορά αποφάσισαν να στραφούν στην αντλία κρυπτονομισμάτων, ξεκινώντας από το Dogecoin. 

Συνοψίζοντας

Έχοντας βρει δημοτικότητα σε έναν τεράστιο αριθμό χρηστών όχι μόνο του χώρου κρυπτογράφησης, αλλά και ολόκληρου του Διαδικτύου, το Dogecoin είναι ένα βολικό μέσο πληρωμής για περιεχόμενο σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς και ένα μέσο διασφάλισης συλλογών, δωρεών και μεταφορών.. 

Το Dogecoin είναι αναμφίβολα ένα έργο με ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο αντίκτυπος που είχε η κοινότητα γύρω από το παιχνιδιάρικο ψηφιακό νόμισμα σε ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης προσέλκυσε επίσης τεράστια προσοχή από χρήστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα κρυπτονομίσματα. Το Dogecoin, ως αστείο και meme, έχει γίνει ένα είδος θρύλου στον χώρο της κρυπτογράφησης, αφήνοντας το σημάδι του στην ιστορία του σχηματισμού του ψηφιακού χώρου..

Σημείωση: Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι εγγενώς επικίνδυνη και ενώ οι αποδόσεις μπορεί να είναι αρκετά υψηλές, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τους κινδύνους. Εάν η τιμή του περιουσιακού στοιχείου που διαπραγματεύεστε πέφτει απότομα, ενδέχεται να χάσετε μέρος της επένδυσής σας, εξαναγκάζοντας να πουλήσετε το περιουσιακό στοιχείο σε χαμηλότερη τιμή. Οι αναρτήσεις 3Commas Blog γράφονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να εκληφθούν ως “Οικονομικές συμβουλές”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me