«Ευλογημένοι είσαι …» – είπε ο Χριστός. Αλλά αν είχε επιτεθεί εδώ, μάλλον θα ερμήνευε: “Έχετε μια προηγμένη αναβάθμιση …”

άγνωστος συγγραφέας

Το Blockchain θεωρείται γενικά ένα πολύπλοκο τεχνικό θέμα. Μια σημαντική προϋπόθεση για την πρόοδο στο χώρο της blockchain είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα τεχνικά στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (ειδικά όταν προσπαθείτε να κατανοήσετε την κρυπτοοικονομική ή την κρυπτογράφηση). Αυτό, με τη σειρά του, απαιτεί μια βασική εξοικείωση με την ορολογία του..

Contents

Βασική ορολογία blockchain

Υπάρχουν πολλοί όροι που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την περιοχή. Όλοι έχουν το δικό τους νόημα. Για να χρησιμοποιήσουμε το Blockchain αποτελεσματικά και να το κατανοήσουμε, πρέπει να γνωρίζουμε όλους τους σχετικούς όρους και τη λάθος των εμπόρων κρυπτογράφησης..

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

ASIC [А’SIK]

Το ASIC είναι ένα αρκτικόλεξο για το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα εφαρμογής. Αυτά είναι τσιπ σιλικόνης ειδικά σχεδιασμένα για μία εργασία. Στην περίπτωση του Bitcoin, έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται προβλήματα κατακερματισμού SHA-256 για την εξόρυξη νέου BTC.

Blockchain [Blockchain]

Το Blockchain είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη λίστα εγγραφών σχηματισμού μπλοκ που συνδέονται μεταξύ τους με μια συγκεκριμένη σειρά και προστατεύονται από κρυπτογραφία..

DAO (Αποκεντρωμένος Αυτόνομος Οργανισμός)

Μπορεί να θεωρηθεί ως εταιρεία που κυβερνάται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και ελέγχεται από ένα άφθαρτο σύνολο επιχειρηματικών κανόνων.

DApp [ΝΑΙ]

Πρόκειται για μια πλήρως αποκεντρωμένη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που εκτελείται αυτόνομα και καμία οντότητα δεν ελέγχει τα περισσότερα από τα διακριτικά της.

ERC-20 [EPCi’-20]

Πρότυπο διακριτικών Ethereum που χρησιμοποιείται για έξυπνες συμβάσεις που εφαρμόζουν διακριτικά Πρόκειται για μια γενική λίστα κανόνων που διέπουν την αλληλεπίδραση μεταξύ διακριτικών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς μεταξύ διευθύνσεων και πρόσβασης δεδομένων..

Ethereum [Et’rium] / Αιθέρας

Πρόκειται για μια πλατφόρμα λογισμικού ανοιχτού κώδικα βασισμένη σε τεχνολογία blockchain που επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν έξυπνα συμβόλαια, να δημιουργούν και να αναπτύσσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές. Διακριτικό blockchain Ethereum – ETH, το οποίο χρησιμοποιείται για την πληρωμή τελών συναλλαγής, ανταμοιβών ανθρακωρύχων και άλλων υπηρεσιών στο δίκτυο.

Ethereum Classic [Et’rium Classic]

Το αποτέλεσμα του διαχωρισμού του υπάρχοντος κρυπτονομίσματος Ethereum μετά το σκληρό πιρούνι στις 20 Ιουλίου 2016.

HODL

Από όλες τις αργές εκφράσεις του κρυπτονομίσματος World στο Διαδίκτυο, το HODL είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες. Εν ολίγοις, το HODL σημαίνει να διατηρείτε ζωντανό το crypto σας ακόμα και όταν η αγορά προτείνει να κάνετε διαφορετικά. Αρχικά ήταν ένα τυπογραφικό λάθος σε ένα διαδικτυακό φόρουμ. Σήμερα μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το HODL ως αρκτικόλεξο για το “Hold for Dear Life”. Ακούγεται επίσης πολύ σαν το Hodor από το Game of Thrones..

Λάμπα [Λάμπα]

Το να γίνεις πλούσιος και να αγοράσεις μια Lamborghini για το κέρδος σου από κρυπτογράφηση δεν έχει γίνει μόνο το όνειρο κάθε ευαγγελιστή κρυπτογράφησης, αλλά ένα από τα πιο κοινά μιμίδια στον κόσμο της κρυπτογράφησης..  

Δίκτυο Lightning [Laitning Ne’tvorg]

Είναι ένα πρωτόκολλο πληρωμής “δεύτερου επιπέδου” που τρέχει πάνω από το blockchain Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει γρήγορες, επεκτάσιμες συναλλαγές μεταξύ και μεταξύ των συμμετεχόντων κόμβων και διατίθεται στο εμπόριο ως λύση στο πρόβλημα κλιμάκωσης του Bitcoin..

Nocoiner [Nouko’iner]

Ένα άτομο που δεν έχει κρυπτογράφηση.

Αντλία & Dump [Αντλία και χωματερή]

Σκόπιμη χειραγώγηση της αγοράς που συμβαίνει όταν μεγάλες ομάδες επενδυτών αγοράζουν ταυτόχρονα (Pump) για να τονώσουν τις αυξήσεις των τιμών ή να πουλήσουν ταυτόχρονα (Dump) μια τεράστια μάζα ενός περιουσιακού στοιχείου για να μειώσουν την τιμή.

Sats [Sats] / Satoshis (Satoshi)

Αρχικά μια “πένα” για το bitcoin. Υπάρχουν 100.000.000 Satoshi σε ένα Bitcoin. Το όνομα είναι προς τιμήν του δημιουργού του Bitcoin – Satoshi Nakamoto. Στην πραγματικότητα, έχει γίνει κοινό όνομα για την ελάχιστη κατανομή οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος.

Altcoin

Είναι ένα αρκτικόλεξο για το Bitcoin Alternative. Επί του παρόντος, τα περισσότερα altcoins είναι πιρούνια bitcoin, με συνήθως μικρές αλλαγές στον αλγόριθμο POW του blockchain bitcoin. Το πιο διάσημο altcoin είναι το Litecoin. Η Litecoin εισάγει αλλαγές στο αρχικό πρωτόκολλο BTC, όπως μείωση του χρόνου δημιουργίας μπλοκ, αύξηση του μέγιστου αριθμού νομισμάτων και διαφορετικός αλγόριθμος κατακερματισμού.

Επίθεση 51%

Ο τύπος του ζητήματος ασφαλείας. Εάν κάποιος μπορεί να ελέγξει τη δύναμη κατακερματισμού ενός blockchain, μπορεί θεωρητικά να δημιουργήσει τη δική του ιστορία αλυσίδας, σπάζοντας την υποτιθέμενη αμετάβλητη.

Bagholder

Πρόκειται για κάποιον που κρατά νομίσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή πιστεύει ότι αξίζει περισσότερο από ό, τι στην πραγματικότητα..

Φορτηγίδα

Slang όνομα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin

Η πρώτη κρυπτογράφηση στην ιστορία της ανθρωπότητας, βασισμένη σε ένα blockchain με επαλήθευση της εργασίας.

Κόμσα

Όνομα προμηθειών σε κρυπτονομίσματα.

Αλγόριθμος συναίνεσης

Ένας όρος που καθορίζει σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρυπτονομισμάτων. Ο αλγόριθμος συναίνεσης είναι το μέρος του πρωτοκόλλου blockchain που περιγράφει ποιος έχει το δικαίωμα επικύρωσης μπλοκ δεδομένων (και δικαιούται ανταμοιβές) και πώς άλλοι μπορούν να επαληθεύσουν τη νομιμότητά του. Όλες οι συμμετέχουσες οντότητες στο blockchain πρέπει να τηρούν και να ακολουθούν τον ίδιο αλγόριθμο αντιστοίχισης για να συμμετάσχουν στο blockchain.

Γερανός

Ένα σύστημα ανταμοιβής σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για την ολοκλήρωση ορισμένων εργασιών. Βασικά, αυτή είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται κατά την πρώτη εκκίνηση ενός altcoin για να προσελκύσουν τα άτομα που ενδιαφέρονται για το νόμισμα..

Cryptocurrency / Crypt

Το Crypto είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και την κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης.

Crypto Jack

Χρήση του υπολογιστή του άλλου μέρους για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Κρυπτογράφηση μινιμαλιστικό

Κάποιος που είναι εξαιρετικά παθιασμένος με την κρυπτογράφηση, λεκτική, αισιόδοξη ή bearish για κάτι. Κατά κανόνα, οι μαξιμαλιστές έχουν ακραίες απόψεις και είναι πεισματάρης στις πεποιθήσεις τους..

Ρευστότητα

Είναι ένας δείκτης για το πόσο εύκολο είναι να μετατρέψετε ένα περιουσιακό στοιχείο σε μετρητά γρήγορα και χωρίς απώλεια. Όσο πιο απλό, τόσο πιο ρευστό το περιουσιακό στοιχείο. Ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη ρευστότητα στον κόσμο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων είναι η παρουσία πολλών διαφορετικών οριακών εντολών, δημιουργώντας βάθος στο βιβλίο εντολών ανταλλαγής..

Εξόρυξη (παραγωγή)

Πράξη επαλήθευσης συναλλαγής Blockchain. Απαιτεί επεξεργαστική ισχύ και ενέργεια για την επίλυση παζλ. Η εξόρυξη επιβραβεύει νομίσματα με βάση την υπολογιστική ισχύ.

Μεταλλευτική πισίνα

Μια ομάδα ανθρακωρύχων που συγκεντρώνονται για να συγκεντρώσουν την υπολογιστική τους δύναμη στο δίκτυο blockchain και στη συνέχεια να αναδιανείμουν τις ανταμοιβές που βρέθηκαν στο pool.

Νόμισμα / Νόμισμα / Νόμισμα

Ένα νόμισμα είναι ένα κρυπτογράφηση που μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Στο φεγγάρι

Ένα από τα μιμίδια του κόσμου κρυπτογράφησης – που απαιτεί εκρηκτική αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος, απότομη, γρήγορη και παρατεταμένη σαν μια πτήση προς το φεγγάρι.

Αρχική προσφορά Bounty / Bounty (IBO)

Η αρχική προσφορά ανταμοιβών ή η IBO είναι μια διαδικασία περιορισμένης χρονικής διάρκειας, συνήθως στο πλαίσιο ενός ICO, η οποία συνίσταται στην κατανομή μέρους των κεφαλαίων από το συλλεχθέν ταμείο για την ανταμοιβή ατόμων που ασχολούνται με το μάρκετινγκ, την άμεση διαφήμιση και άλλες υπηρεσίες για την επιτυχή διεξαγωγή του ICO.

Αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO)

Η διαδικασία είναι παρόμοια με μια IPO, όταν ένα έργο κάνει μια αρχική τοποθέτηση κερμάτων κατ ‘αναλογία με μετοχές σε μια IPO για να αντλήσει κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη ή έναρξη ενός έργου. Συχνά χρησιμοποιείται για crowdfunding και συγκέντρωση χρημάτων για επιχειρήσεις blockchain.

Μεσολαβητής

Πρόκειται για ένα άτομο που αγοράζει μια κρυπτογράφηση μόνο με σκοπό τη μεταπώληση. Λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ των κατόχων κρυπτονομισμάτων.

Ορθ

Η τιμή “ξοδεύεται”. Αυτό συμβαίνει όταν είστε άτυχοι στο εμπόριο ή η αγορά πέφτει. Μια κοινή φράση μεταξύ των παικτών είναι ένας όρος που έχει διεισδύσει στο χώρο κρυπτογράφησης και διαδόθηκε το 2018.

Απάτη

Το όνομα των έργων που έκλεισαν για διάφορους λόγους. Συχνά, αυτός ο όρος έχει αρνητική χροιά και αναφέρεται σε απατεώνες που διεξήγαγαν ICO με εσκεμμένα ψευδή πρόφαση.

Δυνατότητα εξόρυξης

Αυτό είναι ένα μέτρο που στοχεύει στην εξισορρόπηση της παραγωγής μπλοκ. Το Bitcoin θα πρέπει ιδανικά να παράγει ένα μπλοκ κάθε 10 λεπτά, αλλά το ποσό της κατακερματισμένης δύναμης που διατίθεται για εξόρυξη επηρεάζει άμεσα τον μέσο όρο. Επομένως, το Bitcoin προσαρμόζει τη δυσκολία υπολογισμού της εξόρυξης κάθε μπλοκ του 2016, το οποίο ισοδυναμεί με δύο εβδομάδες. Εάν χρειάστηκαν περισσότερες από 14 ημέρες για να πάρει αυτό το ποσό, η δυσκολία μειώνεται. Αν χρειαζόταν λιγότερα, θα αυξηθεί.

Έξυπνη σύμβαση

Αυτο-εκτελούμενη σύμβαση με βάση το blockchain με όρους που γράφονται στον κώδικα.

Καύση νομισμάτων

Όταν ένα νόμισμα ή ένα διακριτικό έχει γίνει μόνιμα άκυρο ή άχρηστο.

Stablecoin 

Ένα cryptocurrency που συνδέεται με οποιοδήποτε σταθερό περιουσιακό στοιχείο, όπως νομίσματα fiat, χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα stablecoins συνδέονται με έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό που ελέγχει την τιμολόγηση και την έκδοση.

Κύκλωμα Ponzi

Μια δόλια επένδυση που περιλαμβάνει την πληρωμή μιας εκτιμώμενης απόδοσης σε υπάρχοντες επενδυτές από κεφάλαια που συνεισφέρουν νέοι επενδυτές.

Τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT)

Η τεχνολογία πίσω από τα κατανεμημένα καθολικά. Αυτός ο όρος συζητείται συχνότερα στο πλαίσιο εταιρικών περιπτώσεων χρήσης για τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού..

Ενδειξη

Το γενικευμένο όνομα οποιασδήποτε ψηφιακής εγγραφής στο blockchain, το οποίο είναι μια μονάδα μέτρησης οποιουδήποτε στοιχείου ψηφιοποιείται στο υπάρχον blockchain.

Tokenization ενός περιουσιακού στοιχείου

Μεταφορά της αξίας του περιουσιακού στοιχείου στο περιβάλλον blockchain με την εκπομπή μοναδικών μαρκών, η μεταβίβαση των οποίων καθορίζει τη μεταβίβαση κυριότητας του αντίστοιχου μεριδίου του περιουσιακού στοιχείου (ανάλογο μετοχής στο χρηματιστήριο).

Αγρόκτημα

Εγκατάσταση για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Νόμισμα Fiat

Οποιαδήποτε χρήματα δηλώνονται από την κυβέρνηση ως έγκυρα για την εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων όπως δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ.

Κατά το ήμισυ

Τα bitcoin έχουν περιορισμένη προσφορά, καθιστώντας τα σπάνια ψηφιακά προϊόντα. Ο συνολικός αριθμός BTC που θα εκδοθούν ποτέ είναι 21 εκατομμύρια. Ο αριθμός των κερμάτων που δημιουργούνται ανά τεμάχιο μειώνεται κατά 50% κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό ονομάζεται μισό (μισό). Το ακραίο split στο μισό θα είναι το 2140.

Σκληρό πιρούνι

Ο όρος πιρούνι χρησιμοποιείται σε ανοιχτά περιβάλλοντα ανάπτυξης όπου ένα έργο χωρίζεται, επιτρέποντας την ίδια θεμελιώδη εργασία να πάει σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ένα μαλακό πιρούνι soft mlm εμφανίζεται όταν οι συναλλαγές πριν από την ενημέρωση γίνονται ακόμη αποδεκτές από το blockchain και ένα σκληρό πιρούνι εμφανίζεται όταν νέοι κανόνες ή υλοποιήσεις χωρίζουν την αλυσίδα σε δύο ανταγωνιστικούς κλάδους που δεν είναι συμβατοί μεταξύ τους.

Χάμστερ

Έμπορος κρυπτογράφησης που δεν κατανοεί τις συναλλαγές. Κατά κανόνα, εργάζομαι συνεχώς με απώλεια.

Ψυχρή αποθήκευση

Αποθήκευση κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης, συνήθως χρησιμοποιώντας πορτοφόλια υλικού χωρίς αποθήκευση, USB, υπολογιστές εκτός σύνδεσης ή πορτοφόλια χαρτιού.

Λειτουργία κατακερματισμού

Ένα εργαλείο κρυπτογραφίας που μετατρέπει κάθε εισαγωγή σε συμβολοσειρά χαρακτήρων που χρησιμεύει ως σχεδόν άφθαρτο ψηφιακό αποτύπωμα δεδομένων που ονομάζεται κατακερματισμός.

Σκάρνοντας

Το Sharding είναι μια τεχνική κλιμάκωσης που επιτρέπει στους κόμβους να διατηρούν μερικά αντίγραφα των blockchain. Μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του δικτύου και να αυξήσει τις συμφωνημένες ταχύτητες.

Σελίνι

Η πράξη της εσκεμμένης διάδοσης ψευδών ειδήσεων για να «αντλήσει» την τιμή ενός νομίσματος όταν υπάρχει συμφέρον.

Shitcoin

Ένας υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα altcoin που έχει γίνει άχρηστο. Η αξία ενός shitcoin μπορεί να εξαφανιστεί, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον για αυτό δεν πραγματοποιήθηκε είτε λόγω γενικής απογοήτευσης είτε λόγω της ανικανότητας της ομάδας του έργου ή λόγω του θεμελιώδους SCAM του έργου. 

Cypherpunk

Ένας ακτιβιστής που υποστηρίζει τη μαζική υιοθέτηση και χρήση ασφαλών κρυπτογραφικών λύσεων και τεχνολογιών απορρήτου για κοινωνική και πολιτική πρόοδο.

Αυτοί είναι κύριοι

Το δημοφιλές Meme στον κόσμο του νομίσματος αντικατοπτρίζει έναν τρόπο επικοινωνίας θετικών ειδήσεων Crypto.

συμπέρασμα

Όλες οι βιομηχανίες, οι κοινότητες και οι τεχνολογίες χρειάζονται το δικό τους λεξιλόγιο. Και δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα είναι και τα τρία από τα παραπάνω πράγματα, έχουν τη δική τους συνεχώς αναπτυσσόμενη γλώσσα. Δεν είναι εύκολο να βυθιστείτε στις συναλλαγές χωρίς σαφή κατανόηση του τι κάνετε στην πραγματικότητα. Αφήστε το άρθρο μας σχετικά με τους όρους και τα ακρωνύμια κρυπτογράφησης να σας οδηγήσει στον κόσμο της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, από meme έως έξυπνες επενδύσεις σε κρυπτογράφηση. Με περισσότερες γνώσεις, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες σε αυτόν τον νέο τομέα χωρίς να αναλάβετε πάρα πολύ κίνδυνο..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me